Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, gatza1983 είπε

Αυξανεται ο κατωτατος μισθος και οχι ο μεικτος μισθος.Δλδ αν παιρνεις 750 θα μεινει απλα 750.Πιο πιθανο να αυξηθει ο ΦΜΥ και να παρεις και λιγοτερο καθαρο.Τουλαχιστον στην επιχειρηση που εργαζομαι οι πιο πολλοι που παιρναν πανω απο τον κατωτατο μισθο,ειδανε μειωσεις στον καθαρο μισθο τους.Λογικα και σε αυτην...Τωρα τι να πω..ειναι και στην ευχερεια του εργοδοτη..αλλα ποιος θα δωσει εξτρα αυτα τα 50ε αν καποιος αμοιβεται πχ με 850ευρω μεικτα?..

Ο φμυ τι είναι ακριβώς; Αν δουλέψω εγώ πολλές Κυριακές έχω αρκετές κρατήσεις φμυ 

• Απαντ. 73
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, gatza1983 είπε

Αυξανεται ο κατωτατος μισθος και οχι ο μεικτος μισθος.Δλδ αν παιρνεις 750 θα μεινει απλα 750.Πιο πιθανο να αυξηθει ο ΦΜΥ και να παρεις και λιγοτερο καθαρο.Τουλαχιστον στην επιχειρηση που εργαζομαι οι πιο πολλοι που παιρναν πανω απο τον κατωτατο μισθο,ειδανε μειωσεις στον καθαρο μισθο τους.Λογικα και σε αυτην...Τωρα τι να πω..ειναι και στην ευχερεια του εργοδοτη..αλλα ποιος θα δωσει εξτρα αυτα τα 50ε αν καποιος αμοιβεται πχ με 850ευρω μεικτα?..

στην τελευταια μεγάλη αυξηση του 19 κάποιος μου είπε πως η εταιρια ζήτησε μείωση στους ελάχιστους που έπερναν παραπάνω επειδη οι υπόλοιποι είδαν μεγάλη αυξηση στον βασικο και κάπως έπρεπε να βρουν τα λεφτα για να "μην κανουν απολύσεις". 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε

στην τελευταια μεγάλη αυξηση του 19 κάποιος μου είπε πως η εταιρια ζήτησε μείωση στους ελάχιστους που έπερναν παραπάνω επειδη οι υπόλοιποι είδαν μεγάλη αυξηση στον βασικο και κάπως έπρεπε να βρουν τα λεφτα για να "μην κανουν απολύσεις". 

Καθολου παραξενο δεν μου ακουγεται..

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Επίσης μην ακουτε 713 και νομίζεται οτι θα τα πάρετε κιόλας, καπου 550 εναι το καθαρό ποσο

612 ειναι, μην γινομαστε μιζεροι :P

Δημοσ.

Με τα λίγα οικονομικά που ξέρω, θεωρώ ότι δεν είναι βέβαιο ότι θα δημιουργηθεί σημαντική πληθωριστική τάση, δεδομένου ότι οι τιμές έχουν αυξηθεί λόγω κόστους και όχι λόγω ζήτησης.

Έστω λοιπόν ένα προϊόν Χ το οποίο πωλούνταν 10 ευρώ και λόγω κόστους ο πωλητής αναγκάστηκε να το πάει στα 13 ευρώ. Θεωρητικά στα 13 ευρώ έχει αρκετά χαμηλότερη ζήτηση από ότι στα 10 ευρώ και ο τζίρος είναι χαμηλότερος από τον επιθυμητό (ανάλογα και την ελαστικότητα της τιμής του προϊόντος). Οπότε αρχικά ο πωλητής προσδοκά με την αύξηση της αγοραστικής δύναμης να ανέβει ο τζίρος πιο κοντά στον επιθυμητό και δεν τον συμφέρει να ανεβάσει κι άλλο τις τιμές. 

• Thanks 1
Δημοσ.

Θετικο μετρο μπας και παρει μια μικρη ανασα πολυς κοσμος που δουλευει με τον βασικο.

Κατι αλλο, θεωρω οτι η ιδια η αγορα σε πολλους τομεις εχει ηδη "δωσει" αυξησεις. Αυτο εχει γινει γιατι η ανεργια απο 28% (!!!) το 2013 και 17% το 2019, φετος υπολογιζεται στο 13%. Φετος μαλιστα ακουγονται περισσοτερο απο ποτε πολλα κενα σε θεσεις σε διαφορου τομεις. Οσο μειωνεται η ανεργια τοσο θα δουμε αυξησεις σε μισθους.

• Like 2
  • Confused 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, OxiGiannisGiannakis είπε

Θετικο μετρο μπας και παρει μια μικρη ανασα πολυς κοσμος που δουλευει με τον βασικο.

Κατι αλλο, θεωρω οτι η ιδια η αγορα σε πολλους τομεις εχει ηδη "δωσει" αυξησεις. Αυτο εχει γινει γιατι η ανεργια απο 28% (!!!) το 2013 και 17% το 2019, φετος υπολογιζεται στο 13%. Φετος μαλιστα ακουγονται περισσοτερο απο ποτε πολλα κενα σε θεσεις σε διαφορου τομεις. Οσο μειωνεται η ανεργια τοσο θα δουμε αυξησεις σε μισθους.

13% ουτε στον υπνο τους. αυτα ειναι τα στοιχεια της ελστατ που έχει γινει πλέον ανέκδοτο γιατι έχει ξεχάσει μισο εκατομμύριο ανέργους του οαεδ. βέβαια θα μπει και εκει χέρι για να διώξουν μερικους ωστε να βολεψει το νούμερο. μικρη σημασια εχει οταν οι άνεργοι ειναι κοντα 1 εκατομμύριο σταθερα και οι χαμηλόμισθοι άλλο 1 εκ. Καλύτερα να μετράγαμε πόσοι έχουν ενεργη συμβαση αορίστου χρόνου και πόσοι απο αυτούς ειναι στο βασικο. Το βιωτικο επίπεδο δεν θα ανέβει αν μειωθει η ανεργια 2-3% ειδικα αν αυτοι κάνουν συνεχως συμβασεις 3μήνου για τον βασικο.

• Like 1
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, OxiGiannisGiannakis είπε

από ποια χώρα μας γράφεις;

13% με τους εικονικά εργαζομένους των διάφορων ξεφτιλοπρογραμμάτων τύπου voucher εννοείς;

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μισό των κυβερνών, αλλά κάθε αύξηση από όποιον και αν προέρχεται είναι θετική. 

Σε δεύτερη ανάγνωση δεν είναι καθαρά. 

Εντάξει ακόμα Ρουμανοβουλγαρια είναι η χώρα. 

Επεξ/σία από insomniac01
  • Like 1
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, Bitbit είπε

από ποια χώρα μας γράφεις;

13% με τους εικονικά εργαζομένους των διάφορων ξεφτιλοπρογραμμάτων τύπου voucher εννοείς;

Τα voucher υπηρχαν και το 2013 που ειχαμε 28% ανεργια, και το 2018 που ηταν περιπου στο 20%.

• Thanks 1
Δημοσ.

με της αυξήσεις που έχουμε και 100% να κανουν τρυπα στο νερο θα ειναι  (που δεν γινεται καθώς 95%++ εταιρειών δεν θα μπορουν να τον πληρώσουν λογο πολλών υποχρεώσεων φορολογικών κλπ και ταυτόχρονα χαμηλής αγοραστικής δύναμης )

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Nabuko είπε

Εγώ ξέρω ότι όταν αυξάνεται ο κατώτατος, αυξάνονται και οι υπόλοιποι αφού υπολογίζονται βάση αυτού. Κάνω λάθος?

Oπως προειπαν τα παιδια , δεν ισχυει. Βεβαια λενε... Οτι ανεβαινουν κ οι μισθοι των υπολοιπων. δηλ. αν ξαφνικα λογο αυξησης του κατωτατου μισθου/ημερομισθιου σε φτασει/πλησιασει ο υφισταμενος, ανειδίκευτος  κτλ. Τοτε ανεβαινει κ ο μισθος ο δικος σου με μορφη αυξησης, που βεβαια ειναι στην ευχερια του εργοδοτη, οποτε δεν ειναι σιγουρο.

Στην εταιρεια που εργαζομαι μας εδωσαν φετος και περσι μια καλη αυξηση, λογο ακριβειας και οτι "παμε καλα" 😁, οπως ειπαν... Δεν εχω παραπονο. Με την αλλαγη κρατησεων που εγινε το 2021 νομιζω, ειδαν καποιοι πολλα λεφτα στο μισθο τους. Αναλογα την ειδικοτητα καποιοι ειδαν και 200€ + 

Επεξ/σία από ifaist
  • Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...