Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

είμαι περίεργος πάντως να δω το αποτέλεσμα. είναι μια ιδιαίτερη περίοδος με τα αποτελέσματα του covid, την ακρίβεια και όλα αυτά που συμβαίνουν και επηρεάζουν την οικονομία. Πολλές επιχειρήσεις έχουν στριμωχτεί για τα καλά. (Από την άλλη κάποιες κάνανε χρυσές δουλειές).

Τώρα σε όλη αυτη την κατάσταση δε ξέρω πως θα φανεί σε μερικούς εργοδότες αν ανέβει το μισθοδοτικό κόστος. Καλά όποτε και να γινόνταν θα είχαμε γκρίνιες και την κλασική κλάψα ότι πάμε για λουκέτο και δε βγαίνουμε και αν κλείσουμε θα μείνουν στο δρόμο τόσοι... πόσο μάλλον τώρα.

περιμένουμε να δούμε γιατί δεν αποκλείονται απολύσεις ή κόλπα με 4ωρους στα χαρτιά και 8ωρους στην πράξη ή δε ξέρω τι άλλο κόλπο θα σκαρφιστούν

Τα καθαρά πόσα θα είναι δηλαδή;

• Απαντ. 73
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, Bitbit είπε

περιμένουμε να δούμε γιατί δεν αποκλείονται απολύσεις ή κόλπα με 4ωρους στα χαρτιά και 8ωρους στην πράξη ή δε ξέρω τι άλλο κόλπο θα σκαρφιστούν

το ίδιο που κάνουν εδω και χρόνια. "πήγαινε στην τράπεζα και φέρε μου τα λεφτα που σου έβαλα για δώρο"

άλλωστε ακομα και σήμερα η πληρωμή μέσω τραπέζης παρακάμπτετε οπότε κλαιν, μπορεις να μην δωσεις καν αυξηση αφου τα δίνεις στο χέρι. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επειδή το θέμα της αύξησης εννοείται δεν είναι κομματικό αλλά καθαρά πολιτικό, αύξηση έρχεται πάντα πριν τις εκλογές από όλα τα κυβερνώντα κόμματα.

Τώρα πως τα 700 και κάτι ψιλά θα βοηθήσουν ώστε να σταματήσει όλο αυτό το κύμα ακρίβειας, αύξησης καυσίμων και ρεύματος μόνο κάποιοι που δεν πλήρωσαν ποτέ από την τσέπη τους και έχουν το χρήμα θα το πίστευαν (ή κάνουν ότι το πιστεύουν).

Το θέμα αυτή την στιγμή δεν είναι ο κατώτατος μισθός (που προφανώς πρέπει να αυξηθεί) αλλά τι μέτρα θα πάρει το κράτος για όλο αυτό που γίνεται, ήδη θα έπρεπε να έχει πάρει φυσικά πριν αρχίσει ο κόσμος να πιστολιάζει όχι μόνο ΔΕΗ αλλά και πολλά άλλα εφόσον θα αδυνατεί πια να ανταπεξέλθει. Και δεν μιλάω για τους συστηματικούς κακοπληρωτές, αυτοί πάντα την σκαπουλάρουν, μιλάω για τον κόσμο που είναι ευσυνείδητος και θέλει να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις του.

Στον ορίζοντα διαφαίνεται το καινούργιο μνημόνιο δυστυχώς 😐

Επεξ/σία από godfather0991
  • Like 4
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, godfather0991 είπε

Επειδή το θέμα της αύξησης εννοείται δεν είναι κομματικό αλλά καθαρά πολιτικό, αύξηση έρχεται πάντα πριν τις εκλογές από όλα τα κυβερνώντα κόμματα.

Τώρα πως τα 700 και κάτι ψιλά θα βοηθήσουν ώστε να σταματήσει όλο αυτό το κύμα ακρίβειας, αύξησης καυσίμων και ρεύματος μόνο κάποιοι που δεν πλήρωσαν ποτέ από την τσέπη τους και έχουν το χρήμα θα το πίστευαν (ή κάνουν ότι το πιστεύουν).

Το θέμα αυτή την στιγμή δεν είναι ο κατώτατος μισθός (που προφανώς πρέπει να αυξηθεί) αλλά τι μέτρα θα πάρει το κράτος για όλο αυτό που γίνεται, ήδη θα έπρεπε να έχει πάρει φυσικά πριν αρχίσει ο κόσμος να πιστολιάζει όχι μόνο ΔΕΗ αλλά και πολλά άλλα εφόσον θα αδυνατεί πια να ανταπεξέλθει. Και δεν μιλάω για τους συστηματικούς κακοπληρωτές, αυτοί πάντα την σκαπουλάρουν, μιλάω για τον κόσμο που είναι ευσυνείδητος και θέλει να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις του.

Ακριβως αυτο, και ενα καινουργιο μνημονιο θα ειναι και η ταφοπλακα της Ελλαδας γενικοτερα. Ειμαστε μια παρεα 6 27χρονων και εχουμε περασει ηδη μια 10ετια μνημονιων, απαξ και ερθει και αλλο και μπουμε παλι στο φαυλο αυτο κυκλο εχουμε πει οτι ειμαστε ολοι φευγατοι. Και μαζι μας και χιλιαδες αλλοι νεοι 20 - 35 που βαρεθηκαν να ζουν ολη τους τη ενηλικη ζωη και να ζουν για τα επομενα αλλα 10 χρονια σε αυτο το βουρκο. Θα μεινουν καλως - κακως, και χωρις ιχνος ρατσισμου, οι μεταναστες - προσφυγες, οι Ρομα και οι συνταξιουχοι να τρωγονται μεταξυ τους. Και ας βαλουν την αυξηση του κατωτατου στον αποπατο τους.

• Like 4
  • Thanks 3
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, godfather0991 είπε

Τώρα πως τα 700 και κάτι ψιλά μεικτά θα βοηθήσουν ώστε να σταματήσει όλο αυτό το κύμα ακρίβειας, αύξησης καυσίμων και ρεύματος μόνο κάποιοι που δεν πλήρωσαν ποτέ από την τσέπη τους και έχουν το χρήμα θα το πίστευαν (ή κάνουν ότι το πιστεύουν).

καλά τα λες. Θέλω να σταθώ στην πρώτη παράγραφο.

Δεν είναι ούτε πολιτικό. Είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ η αύξηση του κατωτατου να γίνεται, ανά χρόνο, στα επίπεδα του πληθωρισμού.

Δεν είναι επιτυχία καμίας κυβέρνησης, σε όλα τα πολιτισμένα κράτη η αύξηση γίνεται αυτόματα!

Αν δεν γίνει τότε το σύστημα καταρρέει,το τραπεζικό.

Κανονικά μετά από 10 χρόνια "κριση" θα πρέπει να προσθέσουν το σύνολο των πληθωρισμων και να κάνουν την αντίστοιχη αύξηση >60%!!!

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εκει που λεγαμε πως και ποτε θα περιοριστει ο πληθωρισμος, τωρα ειναι που θα γινει παρτυ πληθωρισμου… 

Το συγκεκριμενο μετρο πληττει σημαντικα τις επιχειρησεις και τη μεσαια ταξη που πληρωνεται παραπανω απο το βασικο μισθο. 

Αντι να μειωθουν φοροι πχ για να ευνοηθουν ολοι και να συγκρατηθει κι ο πληθωρισμος.

Επεξ/σία από BackFromHell
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ποτέ δεν μπόρεσα να καταλάβω την αναφορά σε μικτό μισθό. Δημιουργεί ψευδή αίσθηση ότι κάποιος άνθρωπος παίρνει περισσότερα χρήματα από όσα πραγματικά παίρνει.

Επεξ/σία από CarbonFibre
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, telis είπε

Εγώ βλέπω εκλογές να έρχονται

γιαυτο κάνουν μια άυξηση πριν τις εκλογες, για να ακουστει το μεγάλο νούμερο στις ειδησεις. αν έκαναν -όπως όφειλαν- 2% ανα έτος θα έπρεπε να δώσουν 8% την τετραετια που ειναι παραπάνω απο όσο δίνουν συνηθως και συνάμα δεν θα ήταν καν είδηση γιατι τώρα θα έκανε μονο 2%. 

• Like 1
Δημοσ.

Τα υπόλοιπα εδώ

2.Πώς διαμορφώνεται ο νέος κατώτατος μισθός και τι σημαίνει αυτό για την τσέπη των εργαζομένων ;

Ο νέος κατώτατος μισθός αυξάνεται από 1ης Μαΐου κατά 7,5 %, ή 50 ευρώ το μήνα και διαμορφώνεται σε 713 ευρώ το μήνα, από 663 ευρώ προηγουμένως. Δεδομένου ότι καταβάλλονται 14 μισθοί το χρόνο, το ετήσιο όφελος για τους εργαζόμενους από την αύξηση ισούται με έναν επιπλέον μισθό (50 ευρώ η μηνιαία αύξηση επί 14 μισθούς=700 ευρώ). Οι μηνιαίες αποδοχές αν συνυπολογισθεί η καταβολή 14 μισθών το χρόνο διαμορφώνονται σε 831,8 ευρώ από 773,5 ευρώ σήμερα. Οι σχεδόν 650.000 εργαζόμενοι που αμείβονται με τον κατώτατο μισθό θα κερδίσουν από έναν επιπλέον μισθό ετησίως. Με άλλα λόγια, ένας 15ος μισθός προστίθεται στο εξής, στο εισόδημά τους.

3.Δεδομένου ότι είχε δοθεί και μια αύξηση 2 % από 1.1.2022, πώς διαμορφώνεται η κατάσταση για τον εργαζόμενο συνολικά;

Αν συνυπολογισθεί και η προηγούμενη αύξηση του κατώτατου μισθού που έγινε την 1η Ιανουαρίου 2022, προκύπτει αύξηση κατά 9,7 %, ή 63 ευρώ το μήνα (από 650 ευρώ στα 713 ευρώ). Δεδομένου ότι καταβάλλονται 14 μισθοί, το όφελος από την διπλή αύξηση του κατώτατου μισθού το 2022 διαμορφώνεται στα 882 ευρώ ετησίως (63 ευρώ επί 14 μισθούς).

Στην πραγματικότητα ωστόσο η αύξηση του καθαρού μισθού είναι ακόμα μεγαλύτερη και διαμορφώνεται στο 11,81 % αν συνυπολογισθεί η μείωση κατά 1,63 ποσοστιαίες μονάδες των ασφαλιστικών εισφορών που καταβάλλουν οι εργαζόμενοι που έχει ήδη υλοποιηθεί. Το σωρευτικό ετήσιο όφελος για έναν εργαζόμενο από τις δύο αυξήσεις του κατώτατου μισθού το 2022 και τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών ανέρχεται σε 906 ευρώ.

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, CarbonFibre είπε

Ποτέ δεν μπόρεσα να καταλάβω την αναφορά σε μικτό μισθό. Δημιουργεί ψευδή αίσθηση ότι κάποιος άνθρωπος παίρνει περισσότερα χρήματα από όσα πραγματικά παίρνει.

και εμένα πάντα με νευρίαζε αυτό με τα μεικτά. όπως και σε μερικά προιόντα που λένε ..χωρίς ΦΠΑ. άλλη μ@λακία και αυτή.

αν και ειναι φυσιολογικό σε ένα τέτοιο θέμα η συζήτηση να ξεφύγει ας κάνουμε μια προσπάθεια να μην αναφερθούμε σε εκλογές και κομματικά, να το κρατήσουμε ανοιχτό.

• Like 1
Δημοσ.

Να τα παρουν οι ανθρωποι. 50€ x12 = 600€ τον χρονο. Καλοφαγωτα.

Προσωπικα το θεωρω αδικια. Θα επρεπε η αυξηση να πηγαινει σε ολους. Δηλ. μεχρι τωρα ζοριζοταν μονο αυτος που επαιρνε 663€ ? αυτος που επαιρνες 720€ δεν ?

Στην ουσια ο 2ος ( που ετρεξε, προσπαθησε , αγωνιστηκε για να παρει αυτα τα 60€ αυξηση) το εκανε τζαμπα, γτ πλεον θα παιρνει τα ιδια!

Ακομα κ αυτος που παιρνει 1000+ θα επρεπε να παρει κατι... Η ζωη εγινε ακριβη για ολους.

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, ifaist είπε

Προσωπικα το θεωρω αδικια. Θα επρεπε η αυξηση να πηγαινει σε ολους. Δηλ. μεχρι τωρα ζοριζοταν μονο αυτος που επαιρνε 663€ ? αυτος που επαιρνες 720€ δεν ?

Εγώ ξέρω ότι όταν αυξάνεται ο κατώτατος, αυξάνονται και οι υπόλοιποι αφού υπολογίζονται βάση αυτού. Κάνω λάθος?

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Nabuko είπε

Εγώ ξέρω ότι όταν αυξάνεται ο κατώτατος, αυξάνονται και οι υπόλοιποι αφού υπολογίζονται βάση αυτού. Κάνω λάθος?

δυστυχως ναι, κανεις λαθος. για τους υπόλοιπους ειναι σαν μειωση γιατι θα αυξηθει κιαλλο ο πληθ/σμος, θα αυξηθουν οι τιμες λογω αγοραστικής δυναμης ενω εκείνοι θα εχουν ακριβως τον ιδιο μισθο. 

• Like 1
  • Thanks 1
  • Sad 1
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Nabuko είπε

Αυξανεται ο κατωτατος μισθος και οχι ο μεικτος μισθος.Δλδ αν παιρνεις 750 θα μεινει απλα 750.Πιο πιθανο να αυξηθει ο ΦΜΥ και να παρεις και λιγοτερο καθαρο.Τουλαχιστον στην επιχειρηση που εργαζομαι οι πιο πολλοι που παιρναν πανω απο τον κατωτατο μισθο,ειδανε μειωσεις στον καθαρο μισθο τους.Λογικα και σε αυτην...Τωρα τι να πω..ειναι και στην ευχερεια του εργοδοτη..αλλα ποιος θα δωσει εξτρα αυτα τα 50ε αν καποιος αμοιβεται πχ με 850ευρω μεικτα?..

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...