Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ο,τι λεει η ερωτηση. Πχ καποιος που κανει καθημερινα day trades, το χρονο μπορει να εχει και 1000+ καταγραφες. Τα statements συνηθως εχουν και την μορφη excel. Φανταζομαι τα βαζουν σε καποιο ειδικο προγραμμα ή μεσω excel και γινεται αυτοματα ο υπολογισμος; Δε νομιζω να καθονται να υπολογιζουν ολες τις συναλλαγες μια-μια με το κομπιουτερακι, σωστα;

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, panagiotis54 είπε

εε...δεν τις υπολογιζουν?! γενικα...τι εννοεις?!

Εννοω αν χρησιμοποιουν καποιο ειδικο προγραμμα που κανουν copy-paste τις καταχωρησεις, ειτε αυτο μπορει να γινει και στα κελια στο excel. Πχ εγω εχω πανω απο 2000 day trades για το 2021. Χειροκινητα δεν υπολογιζονται.

Δημοσ.

Αν εννοεις για την φορολογικη σου...αναφερεις το ποσα λεφτα εδωσες για αγορες και ποσα για πωλησεις..συνηθως δινουν καποιο χαρτι οι brokers..

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, panagiotis54 είπε

Αν εννοεις για την φορολογικη σου...αναφερεις το ποσα λεφτα εδωσες για αγορες και ποσα για πωλησεις..συνηθως δινουν καποιο χαρτι οι brokers..

Φιλε αλλο εννοω. Οποιος γνωριζει, ας απαντησει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στο έτος, σου στέλνονται κάποια συγκεντρωτικα αποτελέσματα με την αύξηση ή μείωση χαρτοφυλακειου η οποία περιλαμβάνει τόσο αγορές πωλήσεις όσο και μεταβολή στο χρηματιστήριο μεταξυ μόνο 2 χρονικών σημείων στην αρχή και το τέλος είτε έτους είτε κάποιων μηνών ανάλογα την συχνότητα αποστολής των ενημερώσεων. Τώρα αν δεν είσαι σε γνωστό χρηματιστήριακο γραφείο αλλά κάποια ηλεκτρονική πλατφόρμα του εξωτερικού, εκεί δεν ξέρω αν σου ερχονται. Σε κάθε περιπτωση, στην φορολογική δηλώνεις τα μερισματα όχι αγορές μετοχών εκτός αν μιλάμε για πολύ μεγάλα χρηματικά ποσα.

Επεξ/σία από Basilhs23___
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχουν excel οι περισσότεροι και κάνουν copy paste από το αρχείο που σου ζητούν με τα transactions σου. Δεν είναι και κανένα τεράστιο μέγεθος 2000 γραμμές. Οι περισσότεροι brokers σου δίνουν και τιμή αγοράς μαζί με την πωληση.

Επεξ/σία από ewssonaht
  • Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, ewssonaht είπε

Έχουν excel οι περισσότεροι και κάνουν copy paste από το αρχείο που σου ζητούν με τα transactions σου. Δεν είναι και κανένα τεράστιο μέγεθος 2000 γραμμές. Οι περισσότεροι brokers σου δίνουν και τιμή αγοράς μαζί με την πωληση.

Λογιστης?

Δημοσ.

Επειδη μιλησα, μου ειπε οτι για τις μετοχες φαινεται απο το ετησιο statement, δλδ δε θελει καποιο ιδιαιτερο υπολογισμο. Για τα crypto ομως δεν υπαρχει κατι τετοιο, θα πρεπει να γινει υπολογισμος, εκτος αν θυμαμαι τι ποσο εβαλα αρχες του ετους και τι ποσο εχω τωρα.

Δημοσ.

Δεν μας ενδιαφέρει αυτό μόνο αν έχουμε πουλήσει και έχουμε κάνει ανάληψη? 

Δλδ τα πόσο έδωσα και πόσο οηρα, δεν πρέπει να δηλωθούν μόνο την χρόνια στην οποία όντως πούλησα και τα εισέπραξα? 

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Witcher1st είπε

Επειδη μιλησα, μου ειπε οτι για τις μετοχες φαινεται απο το ετησιο statement, δλδ δε θελει καποιο ιδιαιτερο υπολογισμο. Για τα crypto ομως δεν υπαρχει κατι τετοιο, θα πρεπει να γινει υπολογισμος, εκτος αν θυμαμαι τι ποσο εβαλα αρχες του ετους και τι ποσο εχω τωρα.

δηλ οπως ακριβως σου ειπα πως δεν τις υπολογιζουν?

Spoiler

ειναι λες και ειμαι λογιστης....

Δημοσ.

τι ακριβως θελεις να κανεις;εγω εχω φτιαξει ενα εξ ελ που βαζω τεμαχια-τιμη και υπολογιζει εσοδα-εξοδα,τελικο απολογισμο σε καθημερινη βαση

θα ηθελα να φτιαξω και γραφημα δεν εχω βρει χρονο δεν τα εχω καταφερει ακομα να καθησω να ασχοληθω

Δημοσ.
5 ώρες πριν, SabotazNic είπε

Δεν μας ενδιαφέρει αυτό μόνο αν έχουμε πουλήσει και έχουμε κάνει ανάληψη? 

Δλδ τα πόσο έδωσα και πόσο οηρα, δεν πρέπει να δηλωθούν μόνο την χρόνια στην οποία όντως πούλησα και τα εισέπραξα? 

Δεν εχει σημασια να εχεις κανει αναληψη. Και εγω ετσι νομιζα, αλλα δεν ισχυει. Αν πουλας και αγοραζεις μεσα απο το site, τοτε παλι θα πρεπει να τα δηλωσεις εφορια.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...