Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Bomber-21 είπε

Κατάλαβα τι έγραψες, προσέθεσα στην κουβέντα τη δική μου εμπειρία. Δεν σε διόρθωσα, δεν σου απάντησα, παρέθεσα το σχόλιο σου απλά γιατί μιλούσα για νοσήλια.

Κακή διατύπωση από μέρους σου τότε. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μια άλλη ερώτηση λίγο άσχετη με το θέμα, αλλά να μην ανοίγω νέο νήμα.

Από μια άλλη αγγελία, είχαν επικοινωνήσει από μια εταιρία στο UK, αλλά η δουλειά είναι εδώ στην Ελλάδα. Τελικά δεν προχώρησε αλλά υπάρχει περίπτωση να επικοινωνήσουν πάλι μαζί μου, οπότε θέλω να είμαι προετοιμασμένος.

Η εταιρία αυτή έχει έδρα στο Λονδίνο, και παρέχει τεχνική υποστήριξη χρηστών σε άλλες εταιρίες, μεταξύ των οποίων και σε μια πολυεθνική εταιρία που έχει εργοστάσιο και εδώ στην Ελλάδα, στην περιοχή που διαμένω.

Όταν τους ρώτησα για ασφάλιση, μου είπαν ότι δεν παρέχεται κανενός είδους ασφάλιση. Από ότι κατάλαβα θα φαίνομαι εργαζόμενος στην Αγγλία με απόσπαση στο εργοστάσιο εδώ στην Ελλάδα. Και εκεί στο UK ίσως η ασφάλιση είναι προαιρετική; Έχουν διαφορετικούς νόμους εκεί;

Αν όμως θέλω ασφάλιση με ένσημα μπορώ να κάνω κάποια κίνηση ή όχι; Επίσης τα λεφτά που θα παίρνω πως θα τα δηλώνω στην εφορία; Για το τελευταίο προφανώς θα πρέπει να ρωτήσω και κάποιο λογιστή για να μου πει ποιο συγκεκριμένες λεπτομέρειες, αλλά θα ήθελα για αρχή να έχω μια γενική εικόνα για να ξέρω πως να κινηθώ.

Επεξ/σία από gokuthelegend
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ο λογιστης υποθετω θα ειναι αγγλος....γιατι να ξερει ο ελληνας λογιστης τι παιζει με την αγγλικη ασφαλιση υποθετω θα σου μοιαζει λιγο...αδυνατο right?

nontheless υπαρχει αυτασφαλιση υποθετω

Επεξ/σία από panagiotis54
Δημοσ.
4 ώρες πριν, panagiotis54 είπε

ο λογιστης υποθετω θα ειναι αγγλος....γιατι να ξερει ο ελληνας λογιστης τι παιζει με την αγγλικη ασφαλιση υποθετω θα σου μοιαζει λιγο...αδυνατο right?

nontheless υπαρχει αυτασφαλιση υποθετω

Καλά, αυτό ναι, έχεις κάποιο δίκιο σε αυτό. Για τον λογιστή εννοούσα πως θα βρω κάποιον, Έλληνα προφανώς, για να μου πει πως θα δηλώνω τα χρήματα στην εφορία μιας και ο μισθός φαντάζομαι ότι θα μπαίνει σε λογαριασμό Ελληνικής τράπεζας δικό μου, μιας και κατοικώ Ελλάδα και δεν μπορώ να ανοίξω λογαριασμό στο εξωτερικό. Δεν ξέρω αν όμως μου ζητήσουν να πληρώνω και κάποια ασφάλεια, έστω και ιδιωτική, εφόσον δουλεύω σε Ελληνικό έδαφος.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ρε μαν...φορας τα ρουχα σου και κανεις μια γυρα στην ευρυτερη περιοχη....απο τα 3 που θα βρεις διαλεξε αυτο με τις ποιο ωραιες κορνιζες στον τοιχο.

τωρα γενικα τι να σου πω...θα σου πει να ανοιξεις μπλοκακι, με αυτα που λες δεν βγαζει νοημα κατι αλλο (αυτο επδ ειμαι λογιστης)....οι αγγλοι εχουν συστημα που μπορεις να παρεις ολα τα λεφτα στο χερι και να μην ασφαλιστεις καθολου για τη συνταξη σου, γιατρο πας με τον γιατρο της γειτονιας σου (αυτο το ξερω γιατι εχω συγγενεις αγγλια)

Επεξ/σία από panagiotis54
Δημοσ.
20 ώρες πριν, gokuthelegend είπε

Μια άλλη ερώτηση λίγο άσχετη με το θέμα, αλλά να μην ανοίγω νέο νήμα.

Από μια άλλη αγγελία, είχαν επικοινωνήσει από μια εταιρία στο UK, αλλά η δουλειά είναι εδώ στην Ελλάδα. Τελικά δεν προχώρησε αλλά υπάρχει περίπτωση να επικοινωνήσουν πάλι μαζί μου, οπότε θέλω να είμαι προετοιμασμένος.

Η εταιρία αυτή έχει έδρα στο Λονδίνο, και παρέχει τεχνική υποστήριξη χρηστών σε άλλες εταιρίες, μεταξύ των οποίων και σε μια πολυεθνική εταιρία που έχει εργοστάσιο και εδώ στην Ελλάδα, στην περιοχή που διαμένω.

Όταν τους ρώτησα για ασφάλιση, μου είπαν ότι δεν παρέχεται κανενός είδους ασφάλιση. Από ότι κατάλαβα θα φαίνομαι εργαζόμενος στην Αγγλία με απόσπαση στο εργοστάσιο εδώ στην Ελλάδα. Και εκεί στο UK ίσως η ασφάλιση είναι προαιρετική; Έχουν διαφορετικούς νόμους εκεί;

Αν όμως θέλω ασφάλιση με ένσημα μπορώ να κάνω κάποια κίνηση ή όχι; Επίσης τα λεφτά που θα παίρνω πως θα τα δηλώνω στην εφορία; Για το τελευταίο προφανώς θα πρέπει να ρωτήσω και κάποιο λογιστή για να μου πει ποιο συγκεκριμένες λεπτομέρειες, αλλά θα ήθελα για αρχή να έχω μια γενική εικόνα για να ξέρω πως να κινηθώ.

Υποχρεωτική είναι η ασφάλιση στην Αγγλία,εσύ δεν μπορεις να ασφαλιστείς Αγγλία γιατί δεν εχεις δικαίωμα εργασίας λόγω Brexit,θα δουλευεις με ελληνικό μπλοκάκι.

15 ώρες πριν, gokuthelegend είπε

Καλά, αυτό ναι, έχεις κάποιο δίκιο σε αυτό. Για τον λογιστή εννοούσα πως θα βρω κάποιον, Έλληνα προφανώς, για να μου πει πως θα δηλώνω τα χρήματα στην εφορία μιας και ο μισθός φαντάζομαι ότι θα μπαίνει σε λογαριασμό Ελληνικής τράπεζας δικό μου, μιας και κατοικώ Ελλάδα και δεν μπορώ να ανοίξω λογαριασμό στο εξωτερικό. Δεν ξέρω αν όμως μου ζητήσουν να πληρώνω και κάποια ασφάλεια, έστω και ιδιωτική, εφόσον δουλεύω σε Ελληνικό έδαφος.

Revolut,wise ,υπάρχουν λύσεις.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Ukforthemoment είπε

Υποχρεωτική είναι η ασφάλιση στην Αγγλία,εσύ δεν μπορεις να ασφαλιστείς Αγγλία γιατί δεν εχεις δικαίωμα εργασίας λόγω Brexit,θα δουλευεις με ελληνικό μπλοκάκι.

16 ώρες πριν, gokuthelegend είπε

Χμ, αν και μου είπαν καλό μισθό, 2000 ευρώ τον μήνα, δεν ξέρω αν θα με συμφέρει με μπλοκάκι (θα φεύγει σημαντικό ποσό και στις βενζίνες διότι θα πηγαίνω με αυτοκίνητο και είναι 2 ώρες δρόμος πήγαινε-έλα).

1 ώρα πριν, Ukforthemoment είπε

Revolut,wise ,υπάρχουν λύσεις.

Έχω Revolut, αλλά και αυτή από την πλευρά της δεν θα μου ζητήσει να αποδείξω πως παίρνω τα χρήματα;

Δημοσ.
13 ώρες πριν, panagiotis54 είπε

ρε μαν...φορας τα ρουχα σου και κανεις μια γυρα στην ευρυτερη περιοχη....απο τα 3 που θα βρεις διαλεξε αυτο με τις ποιο ωραιες κορνιζες στον τοιχο.

τωρα γενικα τι να σου πω...θα σου πει να ανοιξεις μπλοκακι, με αυτα που λες δεν βγαζει νοημα κατι αλλο (αυτο επδ ειμαι λογιστης)....οι αγγλοι εχουν συστημα που μπορεις να παρεις ολα τα λεφτα στο χερι και να μην ασφαλιστεις καθολου για τη συνταξη σου, γιατρο πας με τον γιατρο της γειτονιας σου (αυτο το ξερω γιατι εχω συγγενεις αγγλια)

Παίρνεις όλα τα λεφτά στο χέρι σαν self employed και αναλαμβάνεις μονος σου ασφάλεια και φορους.Δεν νομίζω όμως ότι μπορείς να το κάνεις και να  εργάζεσαι για μια επιχείρηση μόνο.Μπορείς να μην ασφαλιστείς στην εθελοντική ασφάλεια που είναι ξέχωρη απο την κρατική.Για γιατρό γράφεσαι στον GP της περιοχής σου.

2 λεπτά πριν, gokuthelegend είπε

Χμ, αν και μου είπαν καλό μισθό, 2000 ευρώ τον μήνα, δεν ξέρω αν θα με συμφέρει με μπλοκάκι (θα φεύγει σημαντικό ποσό και στις βενζίνες διότι θα πηγαίνω με αυτοκίνητο και είναι 2 ώρες δρόμος πήγαινε-έλα).

Έχω Revolut, αλλά και αυτή από την πλευρά της δεν θα μου ζητήσει να αποδείξω πως παίρνω τα χρήματα;

2000€ είναι καλά για Ελλάδα.Σε call centre θα πηγαίνεις;Ολα δικά σου πάντως δεν μπορείς να τα έχεις,θα πρέπει κάπου να κάνεις και κάποιο συμβιβασμό.

Αν μπαίνει μισθός δεν μπορούν να σου πουν κάτι,το πολύ πολύ να τους στείλεις το payslip σου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

2000€ είναι καλά για Ελλάδα.Σε call centre θα πηγαίνεις;Ολα δικά σου πάντως δεν μπορείς να τα έχεις,θα πρέπει κάπου να κάνεις και κάποιο συμβιβασμό.

Αν μπαίνει μισθός δεν μπορούν να σου πουν κάτι,το πολύ πολύ να τους στείλεις το payslip σου.

1st Level Support, τεχνική υποστήριξη χρηστών σε ένα εργοστάσιο (σε υπολογιστές, email, εκτυπωτές, ψηφιακές υπογραφές κλπ). Μου είπαν 2.000 ευρώ σύνολο όλα μαζί και υπολογίζω να μου φεύγει ένα 500άρικο σε βενζίνες οπότε ξεκινάω από τα 1.500. Τώρα αν πρέπει να έχω μπλοκάκι, που σημαίνει ΦΠΑ + λογιστές + ασφάλιση + δεν ξέρω και εγώ τι άλλο, σίγουρα θα μένουν πολύ λιγότερα από 2.000 ευρώ το μήνα.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, gokuthelegend είπε

1st Level Support, τεχνική υποστήριξη χρηστών σε ένα εργοστάσιο (σε υπολογιστές, email, εκτυπωτές, ψηφιακές υπογραφές κλπ). Μου είπαν 2.000 ευρώ σύνολο όλα μαζί και υπολογίζω να μου φεύγει ένα 500άρικο σε βενζίνες οπότε ξεκινάω από τα 1.500. Τώρα αν μου λες ότι πρέπει να έχω μπλοκάκι, που σημαίνει ΦΠΑ + λογιστές + ασφάλιση + δεν ξέρω και εγώ τι άλλο, σίγουρα θα μένουν πολύ λιγότερα από 2.000 ευρώ το μήνα.

Αυτα τα λέω εγώ ο άσχετος.Πρέπει να βρεις λογιστή να τον ρωτήσεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Αυτα τα λέω εγώ ο άσχετος.Πρέπει να βρεις λογιστή να τον ρωτήσεις.

Σαφώς, σίγουρα ένας λογιστής θα ξέρει καλύτερα. Απλώς ήθελα να έχω μια γενική εικόνα για να ξέρω τι παίζει, ώστε μετά να κινηθώ ποιο κατάλληλα. Τα 2000 είναι χωρίς την ασφάλεια, οπότε ίσως να μην είναι και πολύ καλά. Και έχω και τις βενζίνες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...