gokuthelegend Δημοσ. 20 Απριλίου 2022 Δημοσ. 20 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) Χαιρετώ την παρέα. Άνεργος γαρ, βρίσκομαι στην δυσάρεστη θέση να ψάχνω για εργασία. Ψάχνω αγγελίες σε πολλές σελίδες (κυρίως Linkedin, Kariera κλπ) και έχω παρατηρήσει ότι σε πολλές θέσεις εργασίας προσφέρουν ιδιωτική ασφάλιση υγείας. Αυτό μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος τι σημαίνει; Δεν θα μου κολλάνε ένσημα; Η ασφάλεια θα είναι του τύπου όπως αυτές που πουλάνε οι interamerican, insuracemarket, και μερικές τράπεζες; Τυχαία τα ονόματα δεν κάνω διαφήμιση. Με τα ένσημα τι γίνεται; Αν δεν κολλάνε ένσημα, είναι νόμιμο να γίνεται; Αν κάνω σύμβαση εργασίας, από την στιγμή που δεν θα μου κολλάνε ένσημα, θα μπορεί να δηλωθεί στον Εργάνη; Οποιαδήποτε πληροφορία, έστω και γενική, είναι ευπρόσδεκτη, και σίγουρα είναι κάτι που θα ενδιαφέρει κι άλλους που αναζητούν εργασία. Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Επεξ/σία 20 Απριλίου 2022 από gokuthelegend
panagiotis54 Δημοσ. 20 Απριλίου 2022 Δημοσ. 20 Απριλίου 2022 Εισαι και στην γενικη και επιπροσθετα και στην ιδιωτικη...οποτε μαλλον αυτο απανταει ολα τα ερωτηματα δεν μπορεις να μην εισαι στην γενικη θα ειναι παρανομο/δεν θα μπορει να γινει προσληψη
Ukforthemoment Δημοσ. 20 Απριλίου 2022 Δημοσ. 20 Απριλίου 2022 Δεν μπορείς να μην έχεις ένσημα,η ιδιωτική ασφάλεια είναι πρόσθετη.Και δεν ξέρω τι γίνεται φορολογικά.
gokuthelegend Δημοσ. 20 Απριλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 20 Απριλίου 2022 1 ώρα πριν, panagiotis54 είπε Εισαι και στην γενικη και επιπροσθετα και στην ιδιωτικη Ποιος ο λόγος τότε να μου πληρώνουν και ιδιωτική ασφάλιση, αν μου κολλάνε ήδη τα ένσημα; Μήπως είναι μόνο συντάξιμα ένσημα και δεν προσφέρουν κάποιο είδος ιατρικής ασφάλειας ή το αντίστροφο; 1 ώρα πριν, Ukforthemoment είπε Δεν μπορείς να μην έχεις ένσημα,η ιδιωτική ασφάλεια είναι πρόσθετη.Και δεν ξέρω τι γίνεται φορολογικά. Ωραία, αυτό με ενδιαφέρει. Οπότε από θέμα ενσήμων θα είμαι ΟΚ φαντάζομαι; Για την φορολογία οκ, ρωτάω και λογιστή.
filip123go Δημοσ. 20 Απριλίου 2022 Δημοσ. 20 Απριλίου 2022 4 λεπτά πριν, gokuthelegend είπε Ποιος ο λόγος τότε να μου πληρώνουν και ιδιωτική ασφάλιση, Πολλοί λόγοι. Πολλές εταιρείες έχουν κλείσει πολύ καλά deals με ιδ. ασφ. Πχ στη δική μου, έχω δωρεάν ιδιωτικά ραντεβού στο δίκτυο της ασφαληστικής και 80% coverage σε δικούς μου γιατρούς. Απο 50 ευρώ την επίσκεψη να μην πληρώσεις καθόλου, η να πληρώσεις 10 ευρώ, είναι μεγάλη διαφορά..! 1
panagiotis54 Δημοσ. 20 Απριλίου 2022 Δημοσ. 20 Απριλίου 2022 ε τωρα η διαφορα του γενικου νικαιας με το metropolitan...το λες και μερα με με βαθια μεσανυχτα. απλα μπορεις αν θες να πας και στο νικαιας γιατι μπορει να μην βιαζεσαι/εχουν καποιο μηχανημα που το ιδιωτικο (δεν το συμφερει να) εχει 1
MauroPaltoudias Δημοσ. 20 Απριλίου 2022 Δημοσ. 20 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, gokuthelegend είπε Αυτό μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος τι σημαίνει; Στην συντριπτική τους πλειοψηφία, ένα βασικό ομαδικό ασφαλιστήριο συμβόλαιο, που καλύπτει σε πολύ συγκεκριμένο δίκτυο ιδιωτών ιατρών και διαγνωστικών κέντρων, ποσοστό (ή το πλήρες ποσό, ανάλογα με τη μεταξύ τους σύμβαση) του κόστους επίσκεψης ή/και διαγνωστικών εξετάσεων. Για νοσήλια (χτύπα ξύλο), δεν μου έχει τύχει και δεν ξέρω να σου απαντήσω. Όπως προείπαν, η υποχρεωτική ασφάλιση (ΕΦΚΑ) πρέπει να υπάρχει. Μπορούν προφανώς να λειτουργήσουν και συνδυαστικά (π.χ. αν η συμμετοχή του ΕΦΚΑ είναι 75 και η δική σου 25, μέρος του 25 δύναται να το καλύψει και το ομαδικό της ιδιωτικής ασφάλισης). Επεξ/σία 20 Απριλίου 2022 από MauroPaltoudias
gokuthelegend Δημοσ. 20 Απριλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 20 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) Μάλιστα. Νομίζω ότι με κατατοπίσατε. Οπότε αν μου τύχει μια τέτοια περίπτωση τότε προχωράω άφοβα, μιας και ένσημα θα μου βάζουν κανονικά. Μια άλλη ερώτηση, έξτρα ιδιωτική ασφάλιση σημαίνει ότι θα μου τρώνε περισσότερα από τον μισθό; Από τα μικτά δηλαδή; Και θα μου μένουν λιγότερα καθαρά; Επεξ/σία 20 Απριλίου 2022 από gokuthelegend
Bomber-21 Δημοσ. 20 Απριλίου 2022 Δημοσ. 20 Απριλίου 2022 9 λεπτά πριν, gokuthelegend είπε Μάλιστα. Νομίζω ότι με κατατοπίσατε. Οπότε αν μου τύχει μια τέτοια περίπτωση τότε προχωράω άφοβα, μιας και ένσημα θα μου βάζουν κανονικά. Μια άλλη ερώτηση, έξτρα ιδιωτική ασφάλιση σημαίνει ότι θα μου τρώνε περισσότερα από τον μισθό; Από τα μικτά δηλαδή; Και θα μου μένουν λιγότερα καθαρά; Συνήθως αν η ασφάλιση αφορά μόνο εσένα, δεν σου κρατάνε κάτι. Αν βάλεις τα παιδιά σου και τη γυναίκα σου (αν υπάρχει αυτή η επιλογή), πληρώνεις ένα πολύ μικρό ποσό, πχ στην εταιρία που δουλεύω εγώ είναι 15 ευρώ το μήνα για κάθε έξτρα μέλος. 18 λεπτά πριν, MauroPaltoudias είπε Στην συντριπτική τους πλειοψηφία, ένα βασικό ομαδικό ασφαλιστήριο συμβόλαιο, που καλύπτει σε πολύ συγκεκριμένο δίκτυο ιδιωτών ιατρών και διαγνωστικών κέντρων, ποσοστό (ή το πλήρες ποσό, ανάλογα με τη μεταξύ τους σύμβαση) του κόστους επίσκεψης ή/και διαγνωστικών εξετάσεων. Για νοσήλια (χτύπα ξύλο), δεν μου έχει τύχει και δεν ξέρω να σου απαντήσω. Όπως προείπαν, η υποχρεωτική ασφάλιση (ΕΦΚΑ) πρέπει να υπάρχει. Μπορούν προφανώς να λειτουργήσουν και συνδυαστικά (π.χ. αν η συμμετοχή του ΕΦΚΑ είναι 75 και η δική σου 25, μέρος του 25 δύναται να το καλύψει και το ομαδικό της ιδιωτικής ασφάλισης). Συνήθως αφορά και νοσηλείες. Για παράδειγμα, έκανα εγχείριση στη μύτη που κόστισε 5100 και δεν πλήρωσα τίποτα.
panagiotis54 Δημοσ. 20 Απριλίου 2022 Δημοσ. 20 Απριλίου 2022 13 λεπτά πριν, gokuthelegend είπε έξτρα ιδιωτική ασφάλιση σημαίνει ότι θα μου τρώνε περισσότερα από τον μισθό; Από τα μικτά δηλαδή; Και θα μου μένουν λιγότερα καθαρά; Αυτο εχει να κανει με το ποσο πονηρ(εμε)νοι ειναι στην εταιρεια που θα πας
MauroPaltoudias Δημοσ. 20 Απριλίου 2022 Δημοσ. 20 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Bomber-21 είπε Συνήθως αφορά και νοσηλείες. Για παράδειγμα, έκανα εγχείριση στη μύτη που κόστισε 5100 και δεν πλήρωσα τίποτα. Έγραψα "Για νοσήλια (χτύπα ξύλο), δεν μου έχει τύχει και δεν ξέρω να σου απαντήσω.". Οπότε, δεν ξέρω γιατί/σε τι μου απαντάς. Εγώ είπα ότι δεν γνωρίζω, δεν είπα ότι δεν πληρώνει η ασφάλεια. Επεξ/σία 20 Απριλίου 2022 από MauroPaltoudias
Bomber-21 Δημοσ. 20 Απριλίου 2022 Δημοσ. 20 Απριλίου 2022 9 λεπτά πριν, MauroPaltoudias είπε Έγραψα "Για νοσήλια (χτύπα ξύλο), δεν μου έχει τύχει και δεν ξέρω να σου απαντήσω.". Οπότε, δεν ξέρω γιατί/σε τι μου απαντάς. Εγώ είπα ότι δεν γνωρίζω, δεν είπα ότι δεν πληρώνει η ασφάλεια. Κατάλαβα τι έγραψες, προσέθεσα στην κουβέντα τη δική μου εμπειρία. Δεν σε διόρθωσα, δεν σου απάντησα, παρέθεσα το σχόλιο σου απλά γιατί μιλούσα για νοσήλια.
mechpanos Δημοσ. 20 Απριλίου 2022 Δημοσ. 20 Απριλίου 2022 Μάλλον έχουν ιδ. ασφάλιση για φορολογικούς λόγους. Σου λέει από το να μας τα τρώει η εφορία, βάλε ένα πακέτο ομαδικής ασφάλισης στα στελέχη που έχει φοροαπαλλαγή και κόψε από τα μπόνους (που δεν έχουν). Κάπως έτσι.
tzotzo Δημοσ. 20 Απριλίου 2022 Δημοσ. 20 Απριλίου 2022 2 ώρες πριν, filip123go είπε Πολλοί λόγοι. Πολλές εταιρείες έχουν κλείσει πολύ καλά deals με ιδ. ασφ. Πχ στη δική μου, έχω δωρεάν ιδιωτικά ραντεβού στο δίκτυο της ασφαληστικής και 80% coverage σε δικούς μου γιατρούς. Απο 50 ευρώ την επίσκεψη να μην πληρώσεις καθόλου, η να πληρώσεις 10 ευρώ, είναι μεγάλη διαφορά..! ποια ασφαλιστικη δινει καλυψη σε δικους γιατρους?
filip123go Δημοσ. 20 Απριλίου 2022 Δημοσ. 20 Απριλίου 2022 1 ώρα πριν, tzotzo είπε ποια ασφαλιστικη δινει καλυψη σε δικους γιατρους? Την Allianz έχω. Αλλά έχει κάνει η εταιρεία που δουλεύω πολύ καλό deal.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα