Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Giama είπε

Σόρρυ, δεν κατάλαβα ότι είχες επικοινωνήσει με το ebay. Τι σου είπαν τελικά να κάνεις; Ή εννοείς ότι ακύρωσες τη συναλλαγή;

Ναι δεν διευκρίνισα. Ακύρωσα την αγορά από μεριάς μου. 

1 ώρα πριν, korakios είπε

επικοινώνησε μέσω ebay ή απο αλλού για την αλλαγή διεύθυνσης ?

λογικα το έκανε ο ίδιος στον λογαριασμό του. Υπάρχει περιορισμός; Την άλλαξε για λίγο και έδειχνε Σιγκαπούρη και μετά το άλλαξε πάλι σε US. 

• Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Doped είπε

λογικα το έκανε ο ίδιος στον λογαριασμό του. Υπάρχει περιορισμός; Την άλλαξε για λίγο και έδειχνε Σιγκαπούρη και μετά το άλλαξε πάλι σε US. 

ρώτησα πολύ συγκεκριμένα

αν επικοινώνησε μέσω ebay τότε απαντάς πάλι μέσω ebay οτι θα πρέπει να δηλώσει τη διεύθυνση αποστολής που επιθυμεί μέσω ebay .Οπότε αν το παραλάβει είσαι καλλυμένος

Σε περίπτωση που πάλι μέσω ebay είχε στείλει τη διεύθυνση αποστολής που επιθυμούσε , πάλι θα είχες αποδεικτικό

Όπως το είχες αναφέρει αρχικά νόμιζα οτι σου έστελνε εκτός ebay μηνύματα

Βέβαια τώρα ακύρωσες την πώληση , απλά το αναφέρω

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, korakios είπε

ρώτησα πολύ συγκεκριμένα

αν επικοινώνησε μέσω ebay τότε απαντάς πάλι μέσω ebay οτι θα πρέπει να δηλώσει τη διεύθυνση αποστολής που επιθυμεί μέσω ebay .Οπότε αν το παραλάβει είσαι καλλυμένος

Σε περίπτωση που πάλι μέσω ebay είχε στείλει τη διεύθυνση αποστολής που επιθυμούσε , πάλι θα είχες αποδεικτικό

Όπως το είχες αναφέρει αρχικά νόμιζα οτι σου έστελνε εκτός ebay μηνύματα

Βέβαια τώρα ακύρωσες την πώληση , απλά το αναφέρω

Δεν πειράζει, είναι σημαντικό να έχουμε τέτοιες πληροφορίες μαζεμένες για μελλοντική χρήση. 

Ναι, την διεύθυνση την είχε αναφέρει μέσω μηνυμάτων αλλά και στο προφίλ του. Μετά όμως, άλλαξε την διεύθυνση του προφίλ του και εβαλε US. 

Φανταζομαι ότι το eBay θα κάνει την αξιολόγηση του ξεκάθαρα με βάση την διεύθυνση που έχει δηλώσει στο προφίλ. Αν αυτή άλλαξε στο ενδιάμεσο διάστημα δεν ξέρω αν τους απασχολεί σε περίπτωση dispute. 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Doped είπε

Φανταζομαι ότι το eBay θα κάνει την αξιολόγηση του ξεκάθαρα με βάση την διεύθυνση που έχει δηλώσει στο προφίλ. Αν αυτή άλλαξε στο ενδιάμεσο διάστημα δεν ξέρω αν τους απασχολεί σε περίπτωση dispute. 

απο τη στιγμή που υπάρχουν τα αποδεικτικά , δε νομίζω να χάσει λεφτά. Σίγουρα θα πάρει κάποια email πέρα δώθε και χρόνο παραπάνω

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 20/4/2022 στις 11:33 ΠΜ, Doped είπε

Καλημέρα. 

Μονο εμένα μου βρωμάει scam? 
Με έχει πρήξει να δω κόστος αποστολής με DHL. 
Το αντικείμενο που αγόρασε είναι μιας σημαντικής αξίας (700€) και μάλιστα αγόρασε δυο κομμάτια. Δεν έχει πληρώσει ακόμα βέβαια. 

Γνωριζω ότι για να πάρω τα λεφτά, πρέπει να παραλάβει το προϊόν, σωστά;

ΛΑΘΟΣ και μην πιστέψεις τίποτα πχ "σου έστειλε mail η τράπεζα μου ότι μεταφέρθηκαν τα χρήματα" κτλ αυτά ειναι απατεωνιές και το mail to έφτιαξε αυτός...

Στο paypal παίρνεις κατευθείαν τα χρήματα! (εκτός αν είναι καινούργιος ο λογαριασμός σου οπότε παίζει να στα δεσμεύσουν μέχρι να στείλεις το πακέτο ΑΛΛΑ θα φαίνονται ότι ήρθαν αν μπεις στον λογαριασμό σου)

Αν έχεις παραλάβει το χρήμα (θα πρέπει να φανει στον paypal λογαριασμό σου! κάνοντας log in στο paypal ΧΩΡΙΣ να πατήσεις κάποιο link απο κάποιο mail που ενδεχομένως να έλαβες -παίζει να σου έστειλε αυτός mail και καλά πως ειναι απο paypal-) 

Αν μπεις χειροκίνητα λοιπόν πατώντας www.paypal.com στον browser σου και δεις ότι πληρώθηκες. 

Τότε στέλνεις το δεμα εκει ακριβώς εκει που γράφει στο paypal (αυτή ειναι η διεύθυνση παραλαβής για την οποία πήρες τα χρήματα) μην αλλάξεις την διεύθυνση αν στο ζητήσει γιατί μετά μπορεί να πει ότι δεν παρέλαβε εσύ θα πεις ότι το έστειλες και θα δείξεις tracking code για άλλη διεύθυνση που δεν αναγράφεται στο paypal και έτσι θα δικαιωθεί αυτός και θα πάρει τα λεφτά του πίσω. 

Οπότε αυτό που κάνεις ειναι το εξής του λες έξοδα για Σαγχάι ή όπου τέσπα θέλει, αν συμφωνήσει τότε περιμένεις να το αγοράσει (αν δεν το πληρώσει μέσα σε 4 μέρες -νομίζω δεν θυμάμαι απο έξω ψάξτο ειναι ένας μικρός αριθμός ημερών πάντως-  μπορείς να τον καταγγείλεις στο ebay) 
Αν τσεκάρεις χειροκίνητα στον paypal λογαριασμό σου ότι πλήρωσε τότε στέλνεις εκει που λέει το paypal πουθενά αλλού, αν έκανε αυτός λάθος άστον να κουρεύεται, εσύ έστειλες εκει που έπρεπε μπορείς να το αποδείξεις και πήρες τα λεφτά σου. 

Επεξ/σία από Dr_Pepper
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, korakios είπε

διάβασε και τα υπόλοιπα ποστς , μέσω ebay είναι

Το "λάθος" πήγαινε στο τελευταίο που είπε  

Στις 20/4/2022 στις 11:33 ΠΜ, Doped είπε

Γνωριζω ότι για να πάρω τα λεφτά, πρέπει να παραλάβει το προϊόν, σωστά;

Τα λεφτά φαίνονται στον paypal λογαριασμό αμέσως με το που πληρώσει ο άλλος και όχι όταν ο αγοραστής παραλάβει. 

Στην χειρότερη περίπτωση (αν ειναι νέος λογαριασμός) να του τα δεσμεύσουν όπως είπα αλλά ακόμη και εκει θα φαίνεται ότι ήρθαν τα λεφτά αν μπει στον λογαριασμό του απλά επίσης θα φαίνεται ότι είναι δεσμευμένα. 

Η πληρωμή πάντως θα φαίνεται στην κίνηση του λογαριασμό μαζί με την διεύθυνση που έχει δηλώσει ο αγοραστής ως διεύθυνση παραλαβής. 

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 21/4/2022 στις 5:22 ΜΜ, Dr_Pepper είπε

Το "λάθος" πήγαινε στο τελευταίο που είπε  

Τα λεφτά φαίνονται στον paypal λογαριασμό αμέσως με το που πληρώσει ο άλλος και όχι όταν ο αγοραστής παραλάβει. 

Στην χειρότερη περίπτωση (αν ειναι νέος λογαριασμός) να του τα δεσμεύσουν όπως είπα αλλά ακόμη και εκει θα φαίνεται ότι ήρθαν τα λεφτά αν μπει στον λογαριασμό του απλά επίσης θα φαίνεται ότι είναι δεσμευμένα. 

Η πληρωμή πάντως θα φαίνεται στην κίνηση του λογαριασμό μαζί με την διεύθυνση που έχει δηλώσει ο αγοραστής ως διεύθυνση παραλαβής. 

Και εγώ λεω, ότι δεν υπάρχει κάτι που να μην τον κρατάει αυτόν απο να αλλάξει την διεύθυνση του την στιγμή που πληρώσει, (πχ απο Σιγκαπούρη να το γυρίσει σε US) και μετά να πει ότι ο πωλητής (εγώ) έστειλα σε λάθος διεύθυνση. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...