Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Haldol είπε

Θα σου έρθει ένα e-mail (υποτίθεται από την τράπεζα στην οποία θα σου στείλει τα λεφτά) ότι έχει γίνει η κατάθεση, αλλά για να "αποδεσμευτούν" τα χρήματα, πρέπει να βάλεις έγκυρο tracking number. Φυσικά, το e-mail είναι πλαστό. Εσύ λες " α πρέπει να στείλω για να πάρω τα χρήματα ". Στέλνεις το πακέτο, και λεφτά δε βλέπεις ποτέ. 😛 

μέσω ebay αυτό ?????

• Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, korakios είπε

μέσω ebay αυτό ?????

Όχι αυτό μάλλον από άλλη πλατφόρμα. Αλλά ούτε εγώ έλαβα λεφτά και απ όσο διαβάζω δεν λαμβάνω στον λογαριασμό μου μέχρι να πει ο πωλητής ότι παρέλαβε το προϊόν 

33 λεπτά πριν, czarjuly είπε

Μακριά βρωμάει πάλι καλά που δεν σου λέει να του στείλεις Νιγηρία

Και πάλι δεν καταλαβαίνω από Σιγκαπούρη πως θα το έπαιρνε στα χέρια του. 

Δημοσ.

Απατη από μακρια αν δεν δεις λεφτά στον λογαριασμό σου δεν στελνεις ποτέ,θα σου έρχονται email ότι και καλα μπορεί να μπήκαν λεφτά στον λογαριασμό σου για να το στείλεις,πριν χρονια μου είχαν στειλει το ιδιο οτι με πλήρωσαν και ήθελαν το δέμα από χωρα της Αφρικής βέβαια συναλλαγή στον λογαριασμό του paypal δεν υπήρχε(το πρώτο που ελέγχεις) ούτε χρήματα στον λογαριασμό εφαγαν report κατευθείαν

4 ώρες πριν, Doped είπε

Γνωριζω ότι για να πάρω τα λεφτά, πρέπει να παραλάβει το προϊόν, σωστά;

Οταν αγοράζεις κατι το πληρώνεις κατευθείαν για να γινει η αποστολη  αρα πρώτα φαίνεται η συναλλαγή και πληρωνεσαι και μετα στελνεις

Δημοσ.
50 λεπτά πριν, Doped είπε

Άρα και εσυ το πιστεύεις ότι είναι scam?

Θα απέφευγα να συνεχίσω την αποστολή και θα έλεγα στον αγοραστή ότι υπάρχει πρόβλημα με τις διευθύνσεις. Επίσης, θα κοτουσα ποια μεταφορική συμφέρει εμένα και όχι αυτόν, γιατί σου είπε για DHL? Μηπως έχει υψηλότερο κόστος αποστολής και χάσεις χρήματα; 

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, Doped είπε

Όχι αυτό μάλλον από άλλη πλατφόρμα.

ζήτα να σου στείλει μόνο μέσω ebay μηνυμα, δες το κόστος και αν το πληρώσει προχωράς

19 λεπτά πριν, tollisth είπε

Απατη από μακρια αν δεν δεις λεφτά στον λογαριασμό σου δεν στελνεις ποτέ,θα σου έρχονται email ότι και καλα μπορεί να μπήκαν λεφτά στον λογαριασμό σου για να το στείλεις,

μέσω ebay λέμε , στέλνεις μετά απο καθαρή πληρωμή (όχι εκκρεμή συναλλαγή)

• Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, korakios είπε

ζήτα να σου στείλει μόνο μέσω ebay μηνυμα, δες το κόστος και αν το πληρώσει προχωράς

μέσω ebay λέμε , στέλνεις μετά απο καθαρή πληρωμή (όχι εκκρεμή συναλλαγή)

Αυτο ειπα

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λογικά απάτη είναι δεν χάνεις ωστόσο κάτι να τον ενημερώσεις για το κόστος των μεταφορικών. Αν δεν θες να στείλεις το δέμα σε συγκεκριμένες χώρες μπορείς να ενημερώσεις την αγγελία σου και να απορρίψεις τις χώρες αυτές.

Γενικά αν αυτή ή κάποια άλλη παραγγελία προχωρήσει θα σου στείλει το ebay ενημέρωση και θα σου δώσει την διεύθυνση που πρέπει να το στείλεις. Εκει και μόνο εκεί θα το στείλεις (Αφού βεβαιωθείς οτι το εμαιλ-ενημέρωση είναι legit) δεν πα να ζητάει ότι θέλει στα μηνύματα ο άλλος.

offtopic

Ελπίζω να έχεις ενημερωθεί για τις απαράδεκτες προμήθειες του ebay και του paypal ε; Ίσως να σε συμφέρει να πουλήσεις το αντικείμενο Ελλάδα μέσω insomnia πχ κόβοντας κάτι απ την τιμή..

Επεξ/σία από aggelos87
  • Like 2
Δημοσ.

Η συγκεκριμένη απάτη βασίζεται στο ότι θα στείλεις το προϊόν σε διέυθυνση μη δηλωμένη. Ο αγοραστής κανονικά θα παραλάβει μιας και βρίσκεται Σιγκαπούρη (είτε κάπποιος associate του) αλλά θα δηλώσει μετά ότι δεν έλαβε τίποτα και το PayPal βλέποντας ότι το tracking που έδωσες δεν αντιστοιχεί σε παραλήπτρια χώρα δηλωμένης διεύθυνσης, θα σου πάρει τα λεφτά πίσω. 

• Like 3
Δημοσ.

Πολυ απλα θα επιβαλεις στον "αγοραστη" οτι πρεπει να δεις τα χρηματα στο λογαριασμο σου ξεκαθαρα πριν πας να στειλεις. Αν σου πει μα μου, μπλοκ και τελος χωρις πολλες κουβεντες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 ώρες πριν, aggelos87 είπε

Λογικά απάτη είναι δεν χάνεις ωστόσο κάτι να τον ενημερώσεις για το κόστος των μεταφορικών. Αν δεν θες να στείλεις το δέμα σε συγκεκριμένες χώρες μπορείς να ενημερώσεις την αγγελία σου και να απορρίψεις τις χώρες αυτές

Το είχα βάλει για Europe από eBay.com. 

πως έκανε αυτός τώρα bid δεν ξέρω 😕

12 ώρες πριν, lector είπε

Πολυ απλα θα επιβαλεις στον "αγοραστη" οτι πρεπει να δεις τα χρηματα στο λογαριασμο σου ξεκαθαρα πριν πας να στειλεις. Αν σου πει μα μου, μπλοκ και τελος χωρις πολλες κουβεντες.

δεν γίνεται. Το eBay κρατάει τα λεφτά μέχρι να φτάσει το αντικείμενο σε αυτόν. Γι αυτό πολλοί βάζουν άλλη διεύθυνση και μετά την αλλάζουν για να πούνε ότι δεν παρέλαβαν ποτέ το πακέτο. 

16 ώρες πριν, Finn είπε

Η συγκεκριμένη απάτη βασίζεται στο ότι θα στείλεις το προϊόν σε διέυθυνση μη δηλωμένη. Ο αγοραστής κανονικά θα παραλάβει μιας και βρίσκεται Σιγκαπούρη (είτε κάπποιος associate του) αλλά θα δηλώσει μετά ότι δεν έλαβε τίποτα και το PayPal βλέποντας ότι το tracking που έδωσες δεν αντιστοιχεί σε παραλήπτρια χώρα δηλωμένης διεύθυνσης, θα σου πάρει τα λεφτά πίσω. 

βασικα @lector  ότι είπε ο @Finn  .

Να ενημερωση επίσης ότι ο αγοραστής μου έχει στείλει screenshot από DHL tracking από πακέτο που έφυγε Ελλάδα και εφτασε Σιγκαπούρη με μια μέρα. Με πυραυλάκατο τα στέλνουν;;

Επειδή κατάλαβε ότι μουλάρωσα μου είπε ότι είναι forwarding services στην διεύθυνση που μου έστειλε. Γρήγορο Googling, δυο αποτελέσματα βγήκαν με μια εταιρία http://www.sprint.com.sg/ που δεν την έχω ξανά ακούσει. Μου θυμίζει αυτά που βλέπω στο YouTube. 

Επεξ/σία από Doped
Δημοσ.

Μήπως είναι καλύτερα να επικοινωνήσεις με το ebay να σου πει τι να κάνεις; Σώθηκες βέβαια, έχω πολλά χρόνια να επικοινωνήσω με το support τους και δεν ήμουν ποτέ ιδιαίτερα ευχαριστημένος, αλλά δοκίμασε. Πες τους ακριβώς την κατάσταση να σου πουν τι να κάνεις (καλύτερα γραπτώς για να τα έχεις) και κάνεις ακριβώς ό,τι σου πουν. Με την ευκαιρία να ρωτήσεις και πώς γίνεται ενώ είχες βάλει μόνο Ευρώπη να αγοράζει ο Αμερικάνος μέσω Σιγκαπούρης και σε αυτή την περίπτωση μήπως να ακυρώσουν εκείνοι τη συναλλαγή (ώστε να γλιτώσεις και τυχόν εκδικητική αρνητική αξιολόγηση από τον πωλητή).

Νομίζω το καλύτερο για σένα είναι να ακυρωθεί αυτή η συναλλαγή και να ξαναβάλεις το αντικείμενο προς πώληση...

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Giama είπε

Μήπως είναι καλύτερα να επικοινωνήσεις με το ebay να σου πει τι να κάνεις; Σώθηκες βέβαια, έχω πολλά χρόνια να επικοινωνήσω με το support τους και δεν ήμουν ποτέ ιδιαίτερα ευχαριστημένος, αλλά δοκίμασε. Πες τους ακριβώς την κατάσταση να σου πουν τι να κάνεις (καλύτερα γραπτώς για να τα έχεις) και κάνεις ακριβώς ό,τι σου πουν. Με την ευκαιρία να ρωτήσεις και πώς γίνεται ενώ είχες βάλει μόνο Ευρώπη να αγοράζει ο Αμερικάνος μέσω Σιγκαπούρης και σε αυτή την περίπτωση μήπως να ακυρώσουν εκείνοι τη συναλλαγή (ώστε να γλιτώσεις και τυχόν εκδικητική αρνητική αξιολόγηση από τον πωλητή).

Νομίζω το καλύτερο για σένα είναι να ακυρωθεί αυτή η συναλλαγή και να ξαναβάλεις το αντικείμενο προς πώληση...

Αυτό έκανα αλλά είναι κρίμα να μην μπορώ να τον αναφέρω με κάποιο τρόπο τον τύπο και προφανώς έτσι να αποτρέψω κάποιον που δεν το έψαχνε τόσο από να την πατήσει. 

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, Doped είπε

Αυτό έκανα αλλά είναι κρίμα να μην μπορώ να τον αναφέρω με κάποιο τρόπο τον τύπο και προφανώς έτσι να αποτρέψω κάποιον που δεν το έψαχνε τόσο από να την πατήσει. 

Σόρρυ, δεν κατάλαβα ότι είχες επικοινωνήσει με το ebay. Τι σου είπαν τελικά να κάνεις; Ή εννοείς ότι ακύρωσες τη συναλλαγή;

Δημοσ.
33 λεπτά πριν, Doped είπε

επικοινώνησε μέσω ebay ή απο αλλού για την αλλαγή διεύθυνσης ?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...