Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα, όπως λέει ο τίτλος ενδιαφέρομαι να βάλω LM στο laptop μου (Asus ROG Strix G15 Advantage Edition) το οποίο έρχεται με το εν λόγω υλικό από το εργοστάσιο, αλλά παρ όλα αυτά μάλλον έχει γίνει λάθος εφαρμογή καθώς οι θερμοκρασίες που δείχνει το afterburner είναι στο θεό ενώ ο αέρας που βγάζει από τα exhausts και το keyboard deck ειναι και τα δυο χλιαρά.

Γνωρίζει κάποιος χομπίστα ή επαγγελματία που θα το αναλάμβανε επί πληρωμή στην περιοχή της Αθήνας ; Γενικά εσείς κάνετε παρόμοια modding μόνοι σας ή προτιμάτε τη 'σιγουριά' ενός ειδικού ;

Επεξ/σία από The_Whistler
Δημοσ.

Για τι θερμοκρασίες μιλάμε; 

Το liquid metal θέλει πολλή προσοχή γιατί αν τοποθετηθεί λάθος μπορεί να βραχυκυκλώσει τίποτα και να κλαις.

Δημοσ.

90+ στην GPU και CPU. Κάνει throttle από το πρώτο 10λεπτο σε βαριά παιχνίδια και ενώ οι επιδόσεις παραμένουν τούμπανες με εκνευρίζει το γεγονός ότι μπορεί να έχει ακόμα υψηλότερες.

Δημοσ.

Υποψιάζομαι ότι εγγύηση δεν έχεις η δεν σε καλύπτει εδώ;

Με μια γρήγορη αναζήτηση βλέπω φετινό (2022) και περσινο(2021) μοντέλο.

Δημοσ.

Δεν είμαι σίγουρος αν με καλύπτει η εγγύηση, αυτό θα το μάθω μέσα στη βδομάδα. Αλλά σε περίπτωση που δεν γίνεται κάτι θα ήθελα να γνωρίζω τις οψιόν μου.

• Like 1
Δημοσ.

Η πρώτη σου επιλογή είναι η εγγύηση εφ' όσον έχεις αφού τυχόν άνοιγμα του και αφαίρεση της ψύκτρας μπορεί να το βγάλει εκτός

Από εκεί και πέρα από την στιγμή όπου έρχεται εργοστασιακά έτσι μου φαίνεται απίθανο να έγινε τέτοιο λάθος εργοστασιακά στην συναρμολόγηση του, προσωπικά δεν μου έχει τύχει αλλά δεν αποκλείεται.

Πρέπει να ξαναπούμε και να εμπεδωθεί από όλους ότι η πάστα είτε είναι lm είτε απλή ΔΕΝ προσφέρει ψύξη και φυσικά κάνει απλά heat transfer από το die στο heat pipe και την ψύξη που προσφέρει αυτό.

Με το liquid metal απλά μεγιστοποιείς κατά το δυνατό την επαφή του die με το heat pipe την  ψύξη την παράσχει το ανεμηστηράκι και το heat pipe, πιθανότατα αν άλλαζες το lm με κοινή πάστα να έκανε throttle σε οτιδήποτε 3D,  δεν έχω δει από κανένα κατασκευαστή gaming λαπτοπ να μην δουλεύει κάνει τhrottle ρίχνοντας ρολόγια συνέχεια μέσω του thermal management του bios

H περίπτωση δε επαναεφαρμογής lm έχει υψηλό ρίσκο και αν φύγει ελάχιστη ποσότητα οπουδήποτε μπορείς άνετα να το χάσεις, επαγγελματικά καθαρά δεν αξίζει κάποιος το ρίσκο να ασχοληθεί

Δημοσ.

Φίλε itanium γνωρίζω ήδη τα όσα παραθέτεις στο σχόλιο σου. Το γεγονός που μου προκαλεί εντύπωση είναι η μεγάλη απόκλιση θερμοκρασιάς software με το σασί του υπολογιστή.

Έχω μια σχετική εμπειρία με τη χρήση λάπτοπ κι όταν βάραγαν τέτοιες θερμοκρασίες ο αέρας που έβγαινε από τα exhausts ζέσταινε καφέ.

Δημοσ.

Αδερφε μου και liquid metal να του βαλεις θα θελει συχνα να του βαζεις ξανα και ξανα γιατι εξατμιζεται αρκετα πιο γρηγορα συγκριτικα με μια paste. Καλυτερα καντου ενα repaste με μια καλη aftermarket tfx ή mastergel pro maker και βαλτο πανω σε ενα cooler.

Δημοσ.

Το LM απ' όσο ξέρω δεν εξατμίζεται εκτός κι αν εφαρμοστεί πάνω σε χαλκό όπου και δημιουργεί κράμα με το γάλλιο. Επειδή το λάπτοπ έρχεται μαμίσιο με LM είμαι σίγουρος ότι έχουν περάσει το vapor chamber με επίστρωση νικελίου από το εργοστάσιο για να αποφύγουν το παραπάνω.

Έχω δει ένα κάρο βίντεο επί του θέματος αλλά δεν έχω τα κάκαλα να το επιχειρήσω μόνος μου ακόμα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...