Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, efib είπε

Σωστά, την έβγαλε σχετικά πρόσφατα; Μου είχε διαφύγει

Τη χρησιμοποιώ έξι μήνες αλλά όντως φαίνεται να ειναι καινούργια.

• Like 1
Δημοσ.
4 minutes ago, dimidimidim said:

Μήπως ξέρετε καμία σχετικά καλή και οικονομική για στειρωμένα;

αν ακολουθείς τα ακριβή γραμμάρια μια πεντάκιλη συσκευασία θα σε βγάλει κάνα δίμηνο. εμένα ο χοντροκάσπερ λατρεύει την n&d

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
32 λεπτά πριν, dimidimidim είπε

Μήπως ξέρετε καμία σχετικά καλή και οικονομική για στειρωμένα;

Εγώ τους δίνω την Prochoice με σολομό που την βρίσκω στα 12€ τα 2 κιλα σε κοντινό κτηνιατρείο. Το κοτόπουλο δεν τους άρεσε πολύ.

https://www.skroutz.gr/c/1643/Xira-Trofi-Gatas/m/51868/Prochoice/f/1082707/gia-steiromenes-gates-sterilized.html?o=sterilised

Επεξ/σία από thant
Δημοσ.

Σκύλος φίλου έπαθε πέτρα στην ουροδοχο κύστη από την υψηλή πρωτεΐνη της τροφής του.

Έτσι κι εγω που για ένα φεγγάρι έδινα acana , το γυρισα ξανά σε royal. 

Ομοίως εχω ακούσει για τις γάτες. Έχοντας 4ποδα από το 1997 εκεί έχω καταλήξει. Royal και ξερό ψωμι. 

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ σε ξηρά παίρνω την Sanabelle sterilised και για τα δύο γατιά, θηλυκό και αρσενικό. Κονσέρβες τις Wellfed.

Κάποια στιγμή ήθελα να τους αλλάξω την ξηρά σε κάτι ακομα πιο premium αλλά συζητώντας το με την κτηνίατρο και ένα pet shop που εμπιστεύομαι, μου είπαν ότι εφόσον τους έχει ταιριάξει δεν υπάρχει λόγος να κάνω κάποια αλλαγή. Οπότε συνεχίζουμε με αυτές τις δύο (η wellfed έχει 3-4 κωδικούς) και σαν σνακ καμία φορά δίνω και δικό μας φαγητό όπως κρόκο αυγού, τόνο και κοτόπουλο. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, efib είπε

Με 12€/κιλό που τρώνε τώρα τι παίρνω; 1) δεν έχω γνώσεις για να ξέρω ότι είναι αρκετό 2) δεν θέλω να έχω ωμό κρέας στο σπίτι μου 3) πολλή φασαρία ολο αυτο

Πεταμένα λεφτά "snake oil" τρώνε τώρα. 

Είναι δυνατόν να το συγκρίνεις με το φρέσκο κρέας και να αναρωτιέσαι αν το δεύτερο ειναι αρκετό; αν ζούσαν στην φύση τι θα τρώγανε δηλαδή; ποντικάκια πουλάκια ψαράκια κτλ αυτό ειναι που χρειάζονται

"Δεν θες να έχεις ωμό κρέας στο σπίτι" είσαι vegan; Γιατί αν δεν είσαι vegan  δεν έχει καμία διαφορά ούτε ειναι παραπάνω φασαρία όπως έχεις κρέας στο ψυγείο για να μαγειρέψεις το φαγητό σου έτσι θα έχεις τα ίδια πράγματα σε λιγο παραπάνω ποσότητα για να δίνεις στις γάτες σου. 

Αν εννοείς ότι δεν θες να έχεις πχ ωμό κρέας στο πιατο τους με την έννοια ότι "θα μενει" σαν την γατοτοτροφή πέρα ότι το ωμό κρέας δεν μυρίζει σαν την γατοτροφή (το σπίτι σου ήδη μυρίζει και ας μην το καταλαβαίνεις επειδή τους δίνεις τις σαβούρες) δεν θα μένει καθόλου υπόλοιπο στην πιατέλα τους γιατί θα τους αρέσει τόσο που θα την γλείψουν :3 

Με τα λεφτά που δίνεις τώρα για την σαβούρα θα μπορούσες να δίνεις σολομό μπέικονάκια κιμαδακια τσιπουράκια λουκανικάκια κτλ

Επεξ/σία από Dr_Pepper
Δημοσ.

Τα ποντικακια και τα ψαρακια εχουν και συκωτι, καρδια, και ο,τι αλλο τελος παντων εχει θρεπτικη αξια, το στηθος κοτοπουλο, μπουτι, ψαρονεφρι δεν εχουν ολα αυτα, επομενως τα γατια δεν θα παιρνουν ολα τα θρεπτικα συστατικα που πρεπει.

Το barf, και οχι το "πιασε  ενα στηθος/μπουτι κοτοπουλο και συκωτι, μαστορα", θελει καλη συντηρηση και χρονο προετοιμασιας.

Μια χαρα ειναι αυτα που τους δινω, τρωνε και κονσερβα με πολυ ωραια εντοσθια. Εκτος και αν εννοεις να εχω συκωταριες και καρδιες και εντερα στο ψυγειο μου. Το μπεϊκον και τα λουκανικα full θρεπτικα. Το σπιτι μου δεν μυριζει.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, efib είπε

Τα ποντικακια και τα ψαρακια εχουν και συκωτι, καρδια, και ο,τι αλλο τελος παντων εχει θρεπτικη αξια, το στηθος κοτοπουλο, μπουτι, ψαρονεφρι δεν εχουν ολα αυτα, επομενως τα γατια δεν θα παιρνουν ολα τα θρεπτικα συστατικα που πρεπει.

φίλε μου μια χαρά παίρνουν ότι χρειάζονται αυτό φαίνεται και απο το τι επιλέγουν να φάνε πρώτα (τους έχω δώσει και νοπό κοτόπουλου ολόκληρο γιατί έχω 5 γάτες μαζί με εντόσθια και αυτά τα φάγανε στο τέλος) 

Εσύ που είσαι παμφάγο και όχι σαρκοφάγο μια χαρα συντηρείσαι τρώγοντας κοτόπουλο ψάρι και κόκκινο κρέας ο δικός τους οργανισμός που ειναι ακόμη πιο ειδικευμένος στο να συντηρείται απο σάρκα τα εκμεταλλεύεται αυτά ακόμη παραπάνω. 

Εδώ ο άλλος έχει τίγρη και την συντηρεί μόνο με κοτόπουλα και κρέας πλάκα μας κάνεις τώρα ; :P  

Επίσης συκωτάκια κτλ δεν ειναι τόσο δύσκολο δηλαδή απλά τα τυλίγει τα έχεις στο ψυγείο τα κόβεις σε μικρότερα κομμάτια και δίνεις αν δεν πάρεις υπερβολική ποσότητα για τον αριθμό των γατών που έχεις θα τελειώσει πολύ πριν χαλάσει το συκώτι (αν το έχεις στο ψυγείο) 

Τέλος υποτίθεται οι "καλές" γατοτροφές έχουν αυτά μέσα "φρεσκο κρέας 98%" 

https://www.natureapetfoods.gr/konserva-gatas

Οι γατοτροφές ειναι λύση μόνο αν υπάρχει το οικονομικό στην μέση, αν δίνεις 16 ευρώ το κιλό για γατοτροφές τότε σπαταλάς τα λεφτά σου σε υποδεέστερη τροφή κατα την ταπεινή μου άποψη.... 

Δημοσ.

Wellness Core Grain Free Sterilised Original. 1μιση χρόνο τώρα και πολύ ευχαριστημένος. Είναι τσιμπημένη αλλά του αρέσει πολύ και είναι grain free. Το κυριότερο για μένα είναι να υπάρχει καλός συνδυασμός ξηράς με κονσέρβα. 2 με 3 φορές την εβδομάδα θεωρώ ότι πρέπει να παίρνει κονσέρβα (Bozita, Wellfed, Carnilove κλπ) για να ενυδατώνεται και να αποφύγεις μελλοντικά προβλήματα με τα νεφρά γιατί αρκετά γατάκια δεν πίνουν την απαραίτητη ποσότητα νερού.

• 5 μήνες μετά...
Δημοσ.

Καλησπέρα. Δίνω στον γάτο μου ξηρή τροφή royal και ανά διαστήματα κονσέρβα whiskas. Έχει εδώ και ένα μήνα δε μπορώ να βρω πουθενά whiskas. Σε επικοινωνία με ένα τοπικό κατάστημα μου είπαν ότι είναι σε έλλειψη. Παίζει κάτι ή απλά έτυχε; Όχι τίποτα άλλο αλλά από κονσέρβα μόνο whiskas τρώει ο άτιμος 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, gilardino είπε

Καλησπέρα. Δίνω στον γάτο μου ξηρή τροφή royal και ανά διαστήματα κονσέρβα whiskas. Έχει εδώ και ένα μήνα δε μπορώ να βρω πουθενά whiskas. Σε επικοινωνία με ένα τοπικό κατάστημα μου είπαν ότι είναι σε έλλειψη. Παίζει κάτι ή απλά έτυχε; Όχι τίποτα άλλο αλλά από κονσέρβα μόνο whiskas τρώει ο άτιμος 

Αυτές; 
https://www.skroutz.gr/c/1644/Ygri-trofi-gatas/m/11504/Whiskas.html?from=autocomplete&o=whiskas

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Royal Canin sterlilized. 

Και αν θες να ζησει το μαξ της ζωης της ΜΟΝΟ ξηρα τροφη, και ισως σπανια (1 φορα το μηνα) 1-2 κουταλιες κονσερβα για bonus

Επεξ/σία από sellsoap

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...