Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έκανα μία αναζήτηση, όλα παλιά & κλειδωμένα. Οπότε here we go, με νέο θέμα. Προσπαθώντας να εντάξω τη γαλῆ μου σε ένα όσο πιο σωστό τρόπο διατροφής μπορώ και είναι πρακτικά δυνατό, οπότε και έχω αρχίσει να ψάχνομαι με τροφές, τόσο ξηρά, όσο και υγρή. Μιας και αι γαλαῖ πρέπει να τρώνε κυρίως κρέας, κοιτάω σε premium & grain-free τροφές.

Αυτή τη στιγμή ( 5 μηνών, αρσενικό, αστείρωτο ) τρώει ξηρά Acana First Feast, ενώ το βράδυ για λιχουδιά του δίνω λίγη Bozita, διάφορες γεύσεις. Δεν έχω παρατηρήσει κάτι " κακό ", στα πλαίσια που να μπορώ να το καταλάβω ο ίδιος. Αλλά πως θα ξέρω πως ανταποκρίνεται σωστά στην τροφή, ότι είναι όντως οκ και δε θα μου βγάλει θέματα υγείας ( απ' την τροφή ) σε 3-4 χρόνια;

Θα ήθελα να μιλήσουμε λίγο για μάρκες τροφών, ποιες είναι εγγυημένα σούπερ-υπερ-άριστες, ποιες hidden gems, ποιες "απλά καλές". Αυτές του "τσουβαλιού" ας τις φάν' αυτοί που τις πουλάν'. :P

Επειδή σε 2-3 'βδομάδες θα γίνει και η στείρωση, ψάχνω σιγά - σιγά και για ειδική τροφή. Πιθανότατα θα φύγω από Acana, μιας και δε βλέπω να έχει για στειρωμένες .

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπερα, στην δικη μου της δινω αυτην https://www.skroutz.gr/s/4815567/Royal-Canin-Regular-Sterilised-37-Ξηρά-Τροφή-για-Ενήλικες-Στειρωμένες-Γάτες-με-Πουλερικά-4kg.html?from=catspan

την τρωει 4 χρονια τωρα χωρις κανενα προβλημα και της αρεσει.

Ψαξε ονλαιν για να βρεις μεγαλυτερα τσουβαλια που θα σου ρθει φθηνοτερα ανα κιλο.

• Thanks 1
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, Haldol είπε

Έκανα μία αναζήτηση, όλα παλιά & κλειδωμένα. Οπότε here we go, με νέο θέμα. Προσπαθώντας να εντάξω τη γαλῆ μου σε ένα όσο πιο σωστό τρόπο διατροφής μπορώ και είναι πρακτικά δυνατό, οπότε και έχω αρχίσει να ψάχνομαι με τροφές, τόσο ξηρά, όσο και υγρή. Μιας και αι γαλαῖ πρέπει να τρώνε κυρίως κρέας, κοιτάω σε premium & grain-free τροφές.

Το κόστος "premium" κονσερβών νομίζω ειναι άσκοπο καλύτερα να της δίνεις απο το φαγητό που φτιάχνεις και για εσένα και αν κάνεις ακρίβως πχ μια μερίδα για εσένα το πολύ πολύ πάρε λίγο παραπάνω για την γάτα. 

Δηλαδή με την τιμή που έχουν πχ μπουτάκια κοτόπουλου στο σούπερ ή φθηνά ψάρια κτλ δεν νομίζω να έχεις μεγάλη εξοικονόμηση χρημάτων σε σύγκριση με τις "premium" κονσέρβες (τώρα αν μιλάμε για φθηνές οκ εκει μπορείς να εξοικονομήσεις αλλά απο ότι κατάλαβα δεν θες κάτι τέτοιο) δεν υπάρχει καλύτερο πράγμα για την γάτα απο φρέσκο ώμο ή βρασμένο κρέας. 

Επίσης αν πηγαίνεις σε χασάπικο μπορείς να ζητήσεις να σου δώσει περισσεύματα (απο κοψίματα και γενικά πράγματα που δεν γίνεται να πουλήσει ) 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είχα ξεκινήσει τα δικά μου με RC για στειρωμένες, αλλά ήθελα κάτι καλύτερο από την RC και πήγα σε orijen/acana που δεν τους άρεσε, naturea, Leonardo, AG που τους άρεσε πολύ και είναι super premium. Δώσε όσα πιο πολλά μπορείς για το φαγητό τους για να έχουν το καλύτερο.

Δεν ξέρω αν είναι τυχαίο αλλά μια τροφή περίπου 6€/κιλό ανέβασε και στις 2 τα ηπατικά. Συζήτησε με κάποιον κτηνίατρο, αλλά τα δικά μου είναι και μεγάλα και ίσως παίζει ρόλο και αυτό. 

Κονσέρβες παίρνω naturea, schezir (;) , feringa και μια άλλη που δεν θυμάμαι τώρα. Νομίζω ότι οι 2 πρώτες δεν είναι πλήρες γεύμα, οπότε να κοιτάξεις τι λέει η κονσέρβα που θα πάρεις.

Οι super premium δεν έχουν άλλη σειρά για στειρωμένα, δηλαδή η orijen δεν έχει ξεχωριστή. 

Επεξ/σία από efib
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, efib είπε

Οι super premium δεν έχουν άλλη σειρά για στειρωμένα, δηλαδή η orijen δεν έχει ξεχωριστή. 

Γιατί όμως; Acana που δίνω, ούτε αυτή έχει για στειρωμένα.

Δημοσ.

Ναι, ούτε η acana έχει, ούτε η naturea, ούτε η taste of the wild και αυτές είναι τοπ και πολύ ακριβές. Δεν θυμάμαι γιατί, το είχα ψάξει πριν χρόνια. Google it και έχει πολλή πληροφορία. Αν του αρέσει η acana τότε συνέχισε την. Στα δικά μου δεν άρεσε καθόλου. Μπορείς να κάνεις μια αίματος στο 6μηνο για να δεις αν επηρεάζει κάτι, αλλά μίλησε με τον κτηνίατρο σου που θα ξέρει καλύτερα. Έχεις και άλλα γατάκια; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η κτηνίατρο όταν την ρώτησα για μια της acana - δε θυμάμαι ποια πάει καιρός- μου είχε πει ότι δεν θέλει τόσο υψηλή συγκέντρωση πρωτεΐνης που. Πάρει να επηρεάσει συκώτι η νεφρά. Δεν ξέρω αν ήταν στο δικό μου γατί για κάποιο λόγο η γενικά. Όποτε έμεινα σ αυτήν https://www.pet4u.gr/n-and-d-low-grain-chicken-and-pomegranate-neutered-cat.html

και του δίνω και ίδια μάρκα άλλες γεύσεις τροφή για στειρωμένα ως λιχουδιά 

Επεξ/σία από marmagia
Δημοσ.
39 λεπτά πριν, efib είπε

Δεν ξέρω αν είναι τυχαίο αλλά μια τροφή περίπου 6€/κιλό ανέβασε και στις 2 τα ηπατικά. Συζήτησε με κάποιον κτηνίατρο, αλλά τα δικά μου είναι και μεγάλα και ίσως παίζει ρόλο και αυτό. 

Τόσο πάει ένα νοπό κοτόπουλο απλά αγόρασε ένα και πέτα το να μπροστά τους να δεις πως θα ξετρελαθούν 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μεγάλη κουβέντα το φαί...

Προσωπικά από την αρχή, κι εφόσον υπήρχε η οικονομική δυνατότητα ξεκίνησα με premium grain free ξηρά σε συνδυασμό με υγρή τροφή "καλής" ποιότητας. Ϊσα ίσα για να συνηθίσουν να πίνουν νεράκι....( Προσθέτω πάντα μέσα στην κονσέρβα.)

Γενικά αν το γατόνι δεν πίνει μόνο του νερό, το να τρέφεται μόνο με ξηρά δεν θα του κάνει καλό σε βάθος χρόνου.

Ξεκινήσαμε με orijen όταν πρωτοήρθε ο Σπούκι στο σπίτι, αλλά λόγω μεγάλης περιεκτικότητας σε πρωτεϊνη πήρε κιλά σχετικά γρήγορα. Με την έλευση της Λούνας το γυρίσαμε σε Acana(ίδια εταιρεία είναι) που έχει λιγότερη πρωτείνη... Πορευτήκαμε έτσι μέχρι να έρθει κι ο Χιόνης στην παρέα και να κλείσουμε (ευελπιστώ!!) τον κύκλο των χαμένων γατιών που βρίσκουν φροντίδα, αγάπη και προδέρμ στο σπιτικό μας... 

Με acana ξηρά και bozita/applaws υγρή τροφή συν μαγειρευτό φαί δικό μας (κοτόπουλο, γαλοπούλα κτλ) πορευόμασταν μέχρι και πέρσι. ΑΛΛΑ!!

Το ότι μια ξηρά τροφή είναι premium ΔΕΝ πάει να πει ότι δε θα δημιουργήσει προβλήματα. Ο σπουκος δυστυχώς παρουσίασε πρόβλημα με το ουροποιητικό του! Οπότε αναγκαστήκαμε να του δώσουμε κλινική urinary τροφή για 3 μήνες, ξαναμανά υπερήχους, ξαναμανά να ξυρίζουμε την όμορφη μαυροτριχωτή κοιλίτσα, να το γυρίζουμε σε άλλη grain free με ακόμα λιγότερη πρωτείνη (applaws/leonardo) και πάλι μετά από 5-6 μήνες να έχουμε το ίδιο πρόβλημα... ΚΑΙ ξανά μανα κλινική τροφή για 3-4 μήνες κτλ κτλ...

Όπως και νά χει αν έχεις στειρωμένο αρσενικό γάτο να έχεις το νου σου όταν πάει για πιπί....

ΥΓ. Πάντως αυτό που βλέπω να λένε πολλοί ότι δεν άρεσε στο γατί τους η τάδε τροφή ΕΥΤΥΧΩΣ δεν το έχω ζήσει...Σκ@τ@ να τους έδινα που λέει ο λόγος θα το τρώγανε με καμάρι τα δικά μου...

Επεξ/σία από zampONakiaskiou
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Προσοχή με τις πολύ πρωτεϊνούχες σε αρσενικά. Ενώ βοηθάει να μη γίνονται τόφαλοι, είναι ακόμα ασαφείς οι λόγοι που δημιουργείται απόφραξη των ουρητήρων και η υψηλή συγκέντρωση πρωτεΐνης είναι, μεταξύ άλλων, πιθανόν μέρος του μηχανισμού.

Δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με τόσο uber-premium τροφές, ήδη το φαγητό τους κοστίζει περισσότερο /kg από το δικό μου, απλά στα αρσενικά μου παίζω σχεδόν αποκλειστικά urinary care.

edit με πρόλαβε ο αποπάνου

Επεξ/σία από Lucifer
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η πρωτεϊνη έχει σχέση με το ουροποιητικό ή ο φώσφορος; Ένας συνδυασμός; 

Στα δικά μου δίνω πλέον 31%-32% πρωτεϊνη επειδή είναι σχετικά μεγάλα σε ηλικία και μου είπαν να την μειώσω αν και τώρα τρώνε κτηνιατρική γιατί υπήρξε ένα πρόβλημα υγείας. Έχει σχέση και με την ηλικία και την υγεία του ζώου. Καλό θα ήταν να μιλήσετε με έναν ή και περισσότερους κτηνιάτρους. 

@zampONakiaskiou η applaws έχει αρκετό φώσφορο και είχα διαβάσει ότι κάτι παίζει με τις πέτρες ή κάτι τέτοιο. Συζήτησε το με έναν κτηνίατρο μήπως υπάρχει κάποιος συσχετισμός. Εγώ έχω κοριτσάκια και δεν είχα δώσει πολλή σημασία στο άρθρο.

24 λεπτά πριν, Dr_Pepper είπε

Τόσο πάει ένα νοπό κοτόπουλο απλά αγόρασε ένα και πέτα το να μπροστά τους να δεις πως θα ξετρελαθούν 

Με 12€/κιλό που τρώνε τώρα τι παίρνω; 1) δεν έχω γνώσεις για να ξέρω ότι είναι αρκετό 2) δεν θέλω να έχω ωμό κρέας στο σπίτι μου 3) πολλή φασαρία ολο αυτο

Επεξ/σία από efib
Δημοσ.

Η Αpplaws έχει σχετικά υψηλό φώσφορο στις ξηρές τροφές.1,6% την ώρα που η sanabelle π.χ έχει 1%...Εμείς είχαμε περάσει κανα εξάμηνο με αυτές χωρίς πρόβλημα η αλήθεια είναι. Αpplaws δίνω κυρίως κονσέρβα, την οποία τη δίνω σαν έξτρα κι όχι για κυρίως γεύμα, οπότε η ποσότητα ήταν δύσκολο να επηρρεάσει τον οργανισμό του.

Κάπου κερδίζεις κάπου χάνεις με τη ξηρά τροφή. Καλώς ή κακώς δεν υπάρχει η τέλεια τροφή. Αλλιώς όλοι αυτή θα τα ταϊζαμε... Το θέμα είναι να τους δίνουμε ότι καλύτερο μπορούμε και να έχουμε το νού μας πως θα αντιδράσει κάθε ζωντανό....

Για το πρόβλημα στο ουροποιητικό πολλά μπορούν να φταίνε... Περιεκτικότητα σε δυνητικά "επικίνδυνα" συστατικά τροφών, ορμονικά μετά από στείρωση, η ανάπτυξη του ζώου, μειωμένη κατανάλωση νερού, το γάλα της μάνας του, προδιάθεση του οργανισμού κτλ κτλ.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Haldol είπε

Γιατί όμως; Acana που δίνω, ούτε αυτή έχει για στειρωμένα.

2 ώρες πριν, efib είπε

Ναι, ούτε η acana έχει, ούτε η naturea, ούτε η taste of the wild και αυτές είναι τοπ και πολύ ακριβές. Δεν θυμάμαι γιατί, το είχα ψάξει πριν χρόνια. Google it και έχει πολλή πληροφορία. Αν του αρέσει η acana τότε συνέχισε την. Στα δικά μου δεν άρεσε καθόλου. Μπορείς να κάνεις μια αίματος στο 6μηνο για να δεις αν επηρεάζει κάτι, αλλά μίλησε με τον κτηνίατρο σου που θα ξέρει καλύτερα. Έχεις και άλλα γατάκια; 

H Acana έχει για στειρωμένες γάτες https://www.skroutz.gr/s/26869840/Acana-Indoor-Entrée-Ξηρά-Τροφή-για-Ενήλικες-Γάτες-με-Γαλοπούλα-1-8kg.html

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, george1807 είπε

Οκ, την είχα δει την Entrée. Αλλά αυτό το sterilized / neutered κάτω - κάτω, ούτε που το πρόσεξα. Χαχα. Οπότε ξαναμπαίνει στο παιχνίδι! 

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, george1807 είπε

Σωστά, την έβγαλε σχετικά πρόσφατα; Μου είχε διαφύγει

48 λεπτά πριν, zampONakiaskiou είπε

Η Αpplaws έχει σχετικά υψηλό φώσφορο στις ξηρές τροφές.1,6% την ώρα που η sanabelle π.χ έχει 1%...Εμείς είχαμε περάσει κανα εξάμηνο με αυτές χωρίς πρόβλημα η αλήθεια είναι. Αpplaws δίνω κυρίως κονσέρβα, την οποία τη δίνω σαν έξτρα κι όχι για κυρίως γεύμα, οπότε η ποσότητα ήταν δύσκολο να επηρρεάσει τον οργανισμό του.

Κάπου κερδίζεις κάπου χάνεις με τη ξηρά τροφή. Καλώς ή κακώς δεν υπάρχει η τέλεια τροφή. Αλλιώς όλοι αυτή θα τα ταϊζαμε... Το θέμα είναι να τους δίνουμε ότι καλύτερο μπορούμε και να έχουμε το νού μας πως θα αντιδράσει κάθε ζωντανό....

Για το πρόβλημα στο ουροποιητικό πολλά μπορούν να φταίνε... Περιεκτικότητα σε δυνητικά "επικίνδυνα" συστατικά τροφών, ορμονικά μετά από στείρωση, η ανάπτυξη του ζώου, μειωμένη κατανάλωση νερού, το γάλα της μάνας του, προδιάθεση του οργανισμού κτλ κτλ.

Κάνουμε ο,τι καλύτερο μπορούμε για να έχουν μια ποιοτική και χαρούμενη ζωή. Αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι θα συμβεί και πότε...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...