Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, definitio είπε

Οι 6 μήνες βγήκαν επειδή αγοράστηκε αρχές Ιούλη...

...δλδ το ποσό στο κωδικό 851 διαφέρει ανάλογα με το χρόνο κυριότητας, όχι με τη γενική αντικειμενική δαπάνη - ανεξαρτήτως χρόνου απόκτησης/κυριότητας;

Ε τι, εσύ θα θεωρούσες λογικό να χρεωθείς τεκμήριο χρήσης για όλο το έτος παρόλο που το χρησιμοποίησες μόνο 6 μήνες?

"Αν αποκτηθεί ή μεταβιβασθεί με οποιονδήποτε τρόπο επιβατικό αυτοκίνητο ιδιωτικής χρήσης κατά τη διάρκεια του έτους, η αντικειμενική δαπάνη περιορίζεται σε τόσα δωδέκατα όσοι και οι μήνες κυριότητας ή κατοχής του αυτοκινήτου. Διάστημα μεγαλύτερο από δεκαπέντε (15) ημέρες λογίζεται ως ολόκληρος μήνας. Τα ίδια εφαρμόζονται και σε περίπτωση ακινησίας ή ολοκληρωτικής καταστροφής του αυτοκινήτου από οποιαδήποτε αιτία."

Υπολογίστε το τεκμήριο του ΙΧ σας - Fpress.gr

15 λεπτά πριν, definitio είπε

Στο κωδικό 719 δε ξέρω αν συμπληρώνεται το ποσό μαζί με τα έξοδα μεταβίβασης, πλέον του ποσού αγοράς (οι οδηγίες λένε τίμημα + λοιπά έξοδα)...μπορεί να χρειαστεί να κάνω τροποποιητική. 

Έτσι όπως είναι διατυπωμένο ναι, θα έπρεπε να συμπεριλάβεις και τα έξοδα μεταβίβασης, πρακτικά όμως δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα.

Πρόβλημα πιστεύω πως ίσως και να υπήρχε αν είχες προσθέσει τα τέλη μεταβίβασης, και αυτό επειδή το ποσό αγοράς που δήλωσες εσύ θα διέφερε με το ποσό που δήλωσε ο πωλητής.

Δημοσ.
28 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Ε τι, εσύ θα θεωρούσες λογικό να χρεωθείς τεκμήριο χρήσης για όλο το έτος παρόλο που το χρησιμοποίησες μόνο 6 μήνες?

"Αν αποκτηθεί ή μεταβιβασθεί με οποιονδήποτε τρόπο επιβατικό αυτοκίνητο ιδιωτικής χρήσης κατά τη διάρκεια του έτους, η αντικειμενική δαπάνη περιορίζεται σε τόσα δωδέκατα όσοι και οι μήνες κυριότητας ή κατοχής του αυτοκινήτου. Διάστημα μεγαλύτερο από δεκαπέντε (15) ημέρες λογίζεται ως ολόκληρος μήνας. Τα ίδια εφαρμόζονται και σε περίπτωση ακινησίας ή ολοκληρωτικής καταστροφής του αυτοκινήτου από οποιαδήποτε αιτία."

Υπολογίστε το τεκμήριο του ΙΧ σας - Fpress.gr

Έτσι όπως είναι διατυπωμένο ναι, θα έπρεπε να συμπεριλάβεις και τα έξοδα μεταβίβασης, πρακτικά όμως δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα.

Πρόβλημα πιστεύω πως ίσως και να υπήρχε αν είχες προσθέσει τα τέλη μεταβίβασης, και αυτό επειδή το ποσό αγοράς που δήλωσες εσύ θα διέφερε με το ποσό που δήλωσε ο πωλητής.

Απλώς δεν το είχα ξαναδηλώσει, καθώς δεν είχα ιδιόκτητο ΙΧ, ενώ και στη σελίδα που είχα συμβουλευτεί δε βρήκα καμιά αναφορά σε μεταβολή πέραν της παλαιότητας (στο κεντρικό κείμενο και στο αναδυόμενο κατόπιν κλικ στους αντίστοιχους κωδικούς)

https://www.forin.gr/assistant/guide/55/e1-odhgies-sumplhrwshs-ths-dhlwshs-eisodhmatos-fusikwn-proswpwn-forologiko-etos-2017?isegment=665&i_markup=7750

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Joshua21 είπε

εντάξει τώρα το λογικό και το ελληνικό δημόσιο δε πάνε μαζί.

εδώ και 30/12 να πάρεις πινακίδες πληρώνεις όλα τα τέλη του έτους παρόλο που το χρησιμοποιείς 2 μέρες. Δε μου φαίνεται και τόσο λογικό. Δε ξέρω αν έχει αλλάξει τώρα αυτό

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Bitbit είπε

εντάξει τώρα το λογικό και το ελληνικό δημόσιο δε πάνε μαζί.

εδώ και 30/12 να πάρεις πινακίδες πληρώνεις όλα τα τέλη του έτους παρόλο που το χρησιμοποιείς 2 μέρες. Δε μου φαίνεται και τόσο λογικό. Δε ξέρω αν έχει αλλάξει τώρα αυτό

Βασικά την άποψη του ελληνικού δημοσίου για το συγκεκριμένο θέμα τη γνωρίζω, την προσωπική άποψη του φίλου θέλησα να μάθω μια και - με βάση όσα έγραψε - του φάνηκε περίεργο που επιβαρύνθηκε με αντικειμενική δαπάνη διαβίωσης για το αυτοκίνητο για 6 μήνες παρόλο που ακριβώς 6 μήνες το χρησιμοποίησε.

Όσο για τα τέλη και μένα μου φαίνεται παράλογο, και όντως προσωρινά (δλδ για φέτος) έχει αλλάξει, αν θα πάρεις πινακίδες 30/12 θα πληρώσεις μόνο τον Δεκέμβρη (το 1/12 των ετησίων τελών). 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...