Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σας,  μπηκα στον πειρασμο προσφατα για αγορα νεου μεταχειρισμενου αμαξιου(Το πρωτο μου θα ειναι). Επειτα απο αρκετη ερευνα κατεληξα σε ενα Golf του 2000 στα 1600 κυβικα. Θα ηθελα αν εχει καποιος την καλοσυνη να μου δωσει καποιες πληροφοριες σχετικα με το τεκμηριο διαβιωσης + αν υπαρχει εν ετη 2022. Εργαζομαι λοιπον και βγαζω 574,54€ (δηλωμενα, το τονιζω) μισθο καθε μηνα(καθαρα) -669 μεικτα. Οποτε καθαρες ετησιες αποδοχες ειναι 574,74χ12 = 6896,88. Για τα 1600 κυβικα το τεκμηριο ανερχεται στα 6.400€. Το τεκμαρτο ποσο δεν ξεπερναει του δηλωθεντος αρα φορολογουμαι για 6896,88€;Η αν οχι, πως παει; Ειναι η 1) μου ερωτηση

2) Ερωτηση. Εστω οτι μου τρωνε ενσημα και το δηλωθεν απο εκει που πρεπει να ειναι οσο ανεφερα παραπανω ας πουμε περιπου οτι ανερχεται στα 5000 στην φορολογικη μου. Ωπ υπαρχει διαφορα, αρα μπαινει τεκμηριο. Στην περιπτωση αυτη λοιπον, τι γινεται με την εφορια; Αν γινεται κατι; Και αν γινεται για τι ποσο μιλαμε περιπου 

Θελω να πω οτι απο οσο γνωριζω τεκμηριο σημαινει κατα ποσο με ενα Χ μισθο μπορω να δικαιολογησω Χ ακινητα στο ονομα μου, οποτε μπαινει η εφορια και αν κρινει οτι με Χ πραγματα στο ονομα μου και με Χ μισθο δεν μπορω να τα καλυψω, με φορολογει σαν να βγαζω εισοδημα ισο με το ποσο που θα θεωρησουν εκεινοι ικανο

Να σημειωθει οτι δεν εχω τιποτα αλλο στο ονομα μου παρα το αμαξι που (ελπιζω οτι θα αγορασω συντομα), ειμαι αγγαμος και δεν εχω κανενα παιδι.

Εψαξα αρκετα πραγματα στο ιντερνετ αλλα δεν βρηκα και πολυ ακρη. 

Ευχαριστω πολυ εκ των προτερων

Δημοσ.

στο τεκμήριο του αυτοκινήτου πρέπει να προσθέσεις και το διαβίωσης. άλλα 3000€. άρα για κάθε έτος έχουμε 9400€. (μέχρι να καταργηθούν...)

επίσης υπάρχει και το τεκμήριο αγοράς.

όσο είσαι κάτω από το αφορολόγητο δε γίνεται τίποτα.

τεκμήριο σημαίνει ότι για να ζεις όπως ζεις (να έχεις αυτοκίνητο, σπίτι, κότερο...) το κράτος δε δέχεται όχι έχεις έσοδα λιγότερα από  ...ΧΧΧ€. και 10€ εσύ να δηλώνεις αυτό θεωρεί ότι βγάζεις πχ 1000€

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

9400€ ετησιως λοιπον. Εφοσον ειμαστε κατω απο 10.000 το αφορολογητο με ηλεκτρονικες συναλλαγες θα πρεπει να ειναι το 10 τις εκατο = 940€ με ηλεκτρονικα μεσα. Αρα εαν εγω καλυπτω καθε χρονο ενα χιλιαρικο με καρτα, δεν φορολογουμαι καθολου; Η υπαρχει εκπτωση στην φορολογια μου γενικοτερα;

Επεξ/σία από Vastria
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, Vastria είπε

Για τα 1600 κυβικα το τεκμηριο ανερχεται στα 6.400€

Για αυτοκίνητο ηλικίας έως και 5 ετών ισχύει αυτό, για ηλικίας πάνω από 10 ετών (όπως αυτό που θες να πάρεις) έχει έκπτωση 50% δηλαδή 3.200€.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τελεια, οποτε για να καταληξω καπου, βαση με τα λεγομενα που ειπαμε και μου ειπατε. Παιρνω το αμαξι ολα καλα.Τεκμαρτο ανερχεται στα 6200, δηλωθεν στα 6800 αν ολα πανε κατευχην. Μπαινει και το αφορολογητο στην μεση, αρα εχουμε 680€ σε δαπανες /αγορες ετησιως με ηλεκτρονικα μεσα, αρα εφορια 0;

Επεξ/σία από Vastria
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Απο οσο καταλαβαινω το τεκμηριο αγορας ειναι το ποσο αγορας του ιδιου του αμαξιου σωστα; Που ανερχεται στα 3150€. Οποτε εχουμε και λεμε 3000 διαβιωσης + 3200 τεκμηριο + 3150 η αγορα του αμαξιου = 9350, αρα τον πρωτο χρονο θα φορολογηθω για 9350€ που σημαινει ο φορος 935 που τον γλιτωνω τελειως αν τον καλυψω με ηλεκτρονικες αγορες μεσα στο ετος. Σωστα καταλαβα;

Επεξ/σία από Vastria
Δημοσ.

Όχι ακριβώς το ποσό που θα το αγοράσεις, αλλά το ποσό που θα δηλώσετε και οι δύο (αγοραστής και πωλητής) στην εφορία. Το ποσό αυτό θα προστεθεί στα υπόλοιπα τεκμήρια σου, και εάν το σύνολο των τεκμηρίων υπερβαίνει το δηλωθέν εισόδημα τότε θα φορολογηθείς με βάση τα τεκμήρια.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

To καταλαβα αυτο Joshua. Το θεμα μου δεν ειναι για το ποσο θα φορολογηθω. Εστω οτι φορολογουμαι για 9500 ρε παιδι μου, το 10 τις εκατο του τεκμαρτου φορολογικου μου ειδοδηματος που ειναι τα 950€ αν καλυφθουν μεσα στο ετος απο αγορες με καρτα και χτυστει το αφορολογητο, δεν θα πληρωσω καθολου εφορια. Αυτο θελω να καταλαβω. Εκει κολλαω, στο αν μου χτυπησει τελος του ετους την πορτα η εφορια και μου πει χρωστας 1000€ πχ

Επεξ/σία από Vastria
Δημοσ.

Sorry Vastria, δεν ξέρω αν βγαίνει ή όχι να πληρώσεις φόρο στις 9.500€ εισόδημα.

Αυτό που ξέρω στα σίγουρα είναι ότι για να πετύχεις τη μέγιστη έκπτωση φόρου πρέπει να ξοδέψεις με κάρτα το 30% του πραγματικού εισοδήματος σου και όχι το 10% του τεκμαρτού, καθώς επίσης ότι η εφορία δεν πρόκειται να σου χτυπήσει ξαφνικά την πόρτα στο τέλος του έτους, ο τυχόν φόρος βγαίνει αυτόματα τη στιγμή που κάνεις τη φορολογική δήλωση.

• Like 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, NikosKallithea είπε

Εχω golfaκια χρονια μην το παρει καίει λαδια.

Αν θελεις golf πρεπει να πας μετά το 2009

Έχει αρκετά περιορισμένο budget από όσο κατάλαβα. Και ναι, για το budget που θέλει το γκολφακι είναι μια χαρά.

Εχει ένας φίλος και είναι πάντα με λυχνάρι και check engine αναμμένο. Πέρα από αυτό όμως, δεν έχει βγάλει σχεδόν καμία σοβαρή βλάβη, και μάλιστα με πολύ κακή συντήρηση!

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 19/4/2022 στις 12:26 ΠΜ, Joshua21 είπε

Για αυτοκίνητο ηλικίας έως και 5 ετών ισχύει αυτό, για ηλικίας πάνω από 10 ετών (όπως αυτό που θες να πάρεις) έχει έκπτωση 50% δηλαδή 3.200€.

Για το Alfa 156 1.6 1999 που αγόρασα εγώ το 2021, στο κωδικό 851 η αντικειμενική δαπάνη υπολογίστηκε από το σύστημα στα 1600€ (ήμουν άνεργος το '21, αν παίζει ρόλο)

1916829297_15.jpg.6876a2a630c6f914a945e9a10766d268.jpg

Επεξ/σία από definitio
Δημοσ.
34 λεπτά πριν, definitio είπε

Για το Alfa 156 1.6 1999 που αγόρασα εγώ το 2021, στο κωδικό 851 η αντικειμενική δαπάνη υπολογίστηκε από το σύστημα στα 1600€ (ήμουν άνεργος το '21, αν παίζει ρόλο)

1916829297_15.jpg.6876a2a630c6f914a945e9a10766d268.jpg

Μπα, δεν έπαιξε ρόλο το ότι ήσουν άνεργος, αλλά το ότι δήλωσες μόνο 6 μήνες κυριότητας μέσα στο 2021 και για αυτό σου βγήκε το μισό.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Μπα, δεν έπαιξε ρόλο το ότι ήσουν άνεργος, αλλά το ότι δήλωσες μόνο 6 μήνες κυριότητας μέσα στο 2021 και για αυτό σου βγήκε το μισό.

Οι 6 μήνες βγήκαν επειδή αγοράστηκε αρχές Ιούλη...

...δλδ το ποσό στο κωδικό 851 διαφέρει ανάλογα με το χρόνο κυριότητας, όχι με τη γενική αντικειμενική δαπάνη - ανεξαρτήτως χρόνου απόκτησης/κυριότητας;

Στο κωδικό 719 δε ξέρω αν συμπληρώνεται το ποσό μαζί με τα έξοδα μεταβίβασης, πλέον του ποσού αγοράς (οι οδηγίες λένε τίμημα + λοιπά έξοδα)...μπορεί να χρειαστεί να κάνω τροποποιητική. 

Επεξ/σία από definitio

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...