Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

καλησπερα σας. ανοιγω αυτο το θεμα, μπορει να εχει ξανασυζητηθει,..

υπαρχει μια νεα ενοικος στην πολυκατοικια η οποια καλει κοσμο (φιλους-συγγενεις) και παρκαρουν οποτε ερχονται μεσα στο παρκινγκ της πολυκατοικιας(πυλωτη) με αποτελεσμα οταν γυρναω σπιτι μου να μην μπορω να παρκαρω το δικο μου.. το εχω συζητησει πολλες φορες μαζι της και μου λέει εγω ειμαι ιδιοκτητρια στο διαμερισμα μου ενω εσεις οι υπολοιποι που παρκαρετε ειστε ενοικοι, αρα μπορω να κανω οτι θελω με τον νεο νομο που ισχυει για τις πυλωτες.. ισχυει αυτο που λεει; το παρκινγκ ειναι για ολους απο οτι ξερω.. κανονικα το παρκινγκ δεν ειναι κανενος γιατι κατω στην πολυκατοικια υπαρχουν καταστηματα τα οποια ειναι ξενοικιαστα τωρα και γι αυτο παρκαρουμε, κανονικα οι θεσεις ανηκουν στα καταστηματα.. αρα η κυρια δεν εχει αγορασει θεση παρκινγκ ή κατι τετοιο.. δεν καταλαβαινει ομως και η αστυνομια κλασσικα δεν ασχολειται.. σε περιπτωση ομως που πρηξω την αστυνομια και ερθει μπορει να κανει κατι;;;;

Επεξ/σία από margarita2
Δημοσ.

Γράφεις δύο διαφορετικά πράγματα, ότι το πάρκινγκ είναι για όλους (αλήθεια, ποιοι είναι οι "όλοι"?), και ότι οι θέσεις πάρκινγκ ανήκουν στα καταστήματα, δεν είναι δυνατόν να ισχύουν και τα δύο...

• Like 1
  • Sad 1
Δημοσ.

πάντως το ότι είναι ιδιοκτήτρια δε σημαίνει ότι μπορεί να φέρει όλο το σόι της και να παρκάρει σε μέρος που δεν της ανήκει. Ειναι ιδιοκτήτρια του σπιτιού, αν θέλει να βάλει τα αυτοκίνητα των φίλων μέσα στο σαλόνι της.

Κατα τα άλλα δεν έχω καταλάβει πως ακριβώς έχει η κατάσταση. Αλλά όπως γράφει ο joshua, αν το πάρκινγκ είναι για όλους όπως λες μια χαρά παρκάρουν. Αν όμως είναι των καταστημάτων, τότε κι εσύ είναι παράνομος όταν παρκάρεις και αυτοί. άρα τι ζητάς;

Μάλλον θέλεις να πεις ότι οι θέσεις ανήκουν στα καταστήμα και δεν είναι κανενός ανάμεσα σε εσένα και το σόι της καινούργιας. Δηλαδή 2 γάιδαροι εμάλωναν σε ξένο αχυρώνα.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

εννοω οτι οταν τα καταστηματα ενοικιαστουν δεν μπορει να παρκαρει κανεις μεσα στο παρκινγκ οσο αυτα λειτουργουν.. αυτη τι στιγμη τα καταστηματα δεν δουλευουν δεν τα ενοικιαζει κανεις αρα το παρκινγκ ειναι ελευιθερο, ενα αυτο. δευτερον στην πολυκατοικια ειναι 6 διαμερισματα εκ των οποιων οι 4 εχουμε αυτοκινητα και μας ειχε πει ο ιδιοκτητης της πολυκατοικιας οτι τωρα που τα καταστηματα ειναι ξενοικιαστα και μεχρι να ενοικιαστουν μπορουμε να παρκαρουμε εμεις... ωραια μεχρι εδω;;; η κυρια φερνει το σοι της και παρκαρει μεσα στο παρκινγκ( το σοι της, δεν μενει εκει προφανως ερχεται επισκεψη καποιες ωρες) με αποτελεσμα οταν γυρναω εγω και οι υπολοιποι να μην μπορουμε να παρκαρουμε

δεν τσακωνομαστε για το εαν θα παρκαρω εγω ή εκεινη, αλλα γιατι παρκαρουν μεσα τριτα ατομα που δεν διαμενουν μονιμα στην πολυκατοικια

Επεξ/σία από margarita2
Δημοσ.
27 λεπτά πριν, Bitbit είπε

Δηλαδή 2 γάιδαροι εμάλωναν σε ξένο αχυρώνα.

Ακριβώς αυτό.

17 λεπτά πριν, margarita2 είπε

εννοω οτι οταν τα καταστηματα ενοικιαστουν δεν μπορει να παρκαρει κανεις μεσα στο παρκινγκ οσο αυτα λειτουργουν.. αυτη τι στιγμη τα καταστηματα δεν δουλευουν δεν τα ενοικιαζει κανεις αρα το παρκινγκ ειναι ελευιθερο, ενα αυτο. δευτερον στην πολυκατοικια ειναι 6 διαμερισματα εκ των οποιων οι 4 εχουμε αυτοκινητα και μας ειχε πει ο ιδιοκτητης της πολυκατοικιας οτι τωρα που τα καταστηματα ειναι ξενοικιαστα και μεχρι να ενοικιαστουν μπορουμε να παρκαρουμε εμεις... ωραια μεχρι εδω;;; η κυρια φερνει το σοι της και παρκαρει μεσα στο παρκινγκ( το σοι της, δεν μενει εκει προφανως ερχεται επισκεψη καποιες ωρες) με αποτελεσμα οταν γυρναω εγω και οι υπολοιποι να μην μπορουμε να παρκαρουμε

Αν το δικαίωμα στάθμευσης στην πυλωτή ανήκει στον "ιδιοκτήτη της πολυκατοικίας" ο οποίος έχει δώσει προσωρινά το δικαίωμα να παρκάρετε όλοι οι ένοικοι, τότε μόνο αυτός μπορεί να βάλει στη θέση της την κυρία που κάνει κατάχρηση του δικαιώματος αυτού.

• Like 1
  • Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Προφανως εσυ είσαι ενοικιαστής, το συμβόλαιο σου λεει τίποτα για θέση πάρκινγκ;

Σε κανεναν δεν λεει για θεση παρκινγκ. Το θεμα δεν ειναι μεταξυ ενοικων που μενουμε εκει, αλλα μεταξυ τριτων που προφανως ερχονται επισκεψη και η αλλη τους λεει παρκαρετε τα μεσα, σαν να μην την νοιαζει για εμας τους υπολοιπους. Ειναι σαν να ερθω εγω επισκεψη σε καποιο διαμερισμα στην πολυκατοικια σου και να παω να  παρκαρω μεσα στο παρκινγκ σας και πιθανοτατα να πιασω την θεση σου, μια ασχετη που απλα ηρθα επισκεψη στον κυρ τακη στον 4. Ετσι σκεψου το

Επεξ/σία από margarita2
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, margarita2 είπε

Σε κανεναν δεν λεει για θεση παρκινγκ. Το θεμα δεν ειναι μεταξυ ενοικων που μενουμε εκει, αλλα μεταξυ τριτων που προφανως ερχονται επισκεψη και η αλλη τους λεει παρκαρετε τα μεσα, σαν να μην την νοιαζει για εμας τους υπολοιπους. Ειναι σαν να ερθω εγω επισκεψη σε καποιο διαμερισμα στην πολυκατοικια σου και να παω να  παρκαρω μεσα στο παρκινγκ σας και πιθανοτατα να πιασω την θεση σου, μια ασχετη που απλα ηρθα επισκεψη στον κυρ τακη στον 4. Ετσι σκεψου το

Τότε κανένας από τους ενοίκους δεν έχει δικαίωμα να παρκάρει στις θέσεις πάρκινγκ, όπως ακριβώς δεν έχει και κανένας από τους επισκέπτες. Έτσι σκέψου το.

• Like 1
  • Sad 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Τότε κανένας από τους ενοίκους δεν έχει δικαίωμα να παρκάρει στις θέσεις πάρκινγκ, όπως ακριβώς δεν έχει και κανένας από τους επισκέπτες. Έτσι σκέψου το.

Οι ενοικοι εχουμε το δικαιωμα προσωρινα γιατι μας το εχει δωσει ο ιδιοκτητης της πολυκατοικιας και ας μην γραφουν τα συμβολαια για παρκινγκ. Το θεμα ειναι οτι η κυρια ισχυριζεται οτι με τον νεο νομο μπορει να παρκαρει οποιος γουσταρει στις πυλωτες. Δηλαδη οπου βρω πυλωτη να παρκαρω το αμαξι μου

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, margarita2 είπε

Οι ενοικοι εχουμε το δικαιωμα προσωρινα γιατι μας το εχει δωσει ο ιδιοκτητης της πολυκατοικιας και ας μην γραφουν τα συμβολαια για παρκινγκ. Το θεμα ειναι οτι η κυρια ισχυριζεται οτι με τον νεο νομο μπορει να παρκαρει οποιος γουσταρει στις πυλωτες. Δηλαδη οπου βρω πυλωτη να παρκαρω το αμαξι μου

Ε τότε - όπως έγραψα και παραπάνω - μόνο ο ιδιοκτήτης μπορεί να βάλει στη θέση της την κυρία που κάνει κατάχρηση του δικαιώματος που σας έδωσε προσωρινά.

Η αστυνομία δεν πρόκειται να κάνει τίποτα βασιζόμενη στον ισχυρισμό σου "έτσι μου είπε ο ιδιοκτήτης" ή στον ισχυρισμό σου "επικαλείται ανύπαρκτους νόμους", όσο και να την πρήξεις.

Μην λέμε συνέχεια τα ίδια.

Επεξ/σία από Joshua21
  • Like 1
  • Sad 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Ε τότε - όπως έγραψα και παραπάνω - μόνο ο ιδιοκτήτης μπορεί να βάλει στη θέση της την κυρία που κάνει κατάχρηση του δικαιώματος που σας έδωσε προσωρινά.

Η αστυνομία δεν πρόκειται να κάνει τίποτα βασιζόμενη στον ισχυρισμό σου "έτσι μου είπε ο ιδιοκτήτης" ή στον ισχυρισμό σου "επικαλείται ανύπαρκτους νόμους", όσο και να την πρήξεις.

Μην λέμε συνέχεια τα ίδια.

Ναι μονο που η αστυνομια θα δει οτι εγω μενω οντως εκει και οτι οι αλλοι που παρκαραν ειναι ακυροι. Αρα μου λες και γω οταν παω καπου να παρκαρω σε οποια πυλωτη βρω

• Like 1
  • Confused 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Καμία ελπίδα.

Σηκώνω τα χέρια ψηλά.

Εαν δεν γνωριζεις τι ισχυει με τον νομο ή δεν μπορεις να κατανοησεις αυτο που γραφω μην απαντας. Βαση του νομου του 2019 δεν μπορει καμια πυλωτη να πωληθει ή να ενοικιαστει σε τριτους, περα απο τα ατομα που διαμενουν εκει. Η πυλωτη ειναι εκμεταλλευσιμη απο ολους τους ενοικους της πολυκατοικιας και οχι απο τριτους. Δεν μπορεις να μου λες οτι εγω παρκαρω παρανομα στην πυλωτη ή οτι η αλλη μπορει να κανει οτι γουσταρει

Επεξ/σία από margarita2
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Nabuko είπε

Mπορείς να τον βάλεις? Ένα λινκ

Το ιδιόκτητο parking απαγορεύεται ρητά στην πυλωτή. Οι συνιδιοκτήτες των διαμερισμάτων μιας πολυκατοικίας, μπορούν να καθορίσουν συγκεκριμένους ανοικτούς χώρους για στάθμευση στην πιλοτή, που θα ανήκουν στην αποκλειστική τους χρήση (όχι ιδιοκτησία). Οι θέσεις στάθμευσης της περίπτωσης αυτής δεν γράφονται στο Ε9.

Η νομολογία δέχεται παγίως ότι τα ανοικτά τμήματα της πυλωτής και οι ανοικτές θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτων στην πυλωτή της οικοδομής δεν μπορούν αποτελέσουν αντικείμενο διαιρεμένης ιδιοκτησίας.

Η νομολογία έχει κρίνει λοιπόν ότι οι χώροι αυτοί μπορεί να παραχωρηθούν στους συνιδιοκτήτες για αποκλειστική χρήση μίας θέσης στάθμευσης του αυτοκινήτου των με απόφαση των συνιδιοκτητών (ένας χώρος σε  κάθε ένα συνιδιοκτήτη).

Αυτές οι θέσεις στάθμευσης δικαιούνται μόνο τα διαμερίσματα και τα καταστήματα της πολυκατοικίας, όχι οι αποθήκες και μάλιστα που είναι κάτω από 40 μ2.

Με σύσταση οριζοντίου ιδιοκτησίας ή με χωριστό συμβόλαιο μπορεί να καθορίζεται ποιος θα παρκάρει νόμιμα στην πιλοτή και σε ποιον ανήκουν οι θέσεις στάθμευσης ή με χωριστό συμβόλαιο. Αν δεν γίνει ούτε το ένα ούτε το άλλο, τότε ισχύει ο νόμος, δηλαδή, θα έχουν δικαίωμα στάθμευσης όλοι, όπου να' ναι, χωρίς συγκεκριμένες θέσεις.

Δηλαδή: Ο χώρος της πυλωτής είναι εκμεταλλεύσιμος για παρκάρισμα μόνο από τους ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων (και κατόπιν συμφωνίας) και απαγορεύεται να χρησιμοποιείται από τρίτους.

Μόλις τώρα, margarita2 είπε

Το ιδιόκτητο parking απαγορεύεται ρητά στην πυλωτή. Οι συνιδιοκτήτες των διαμερισμάτων μιας πολυκατοικίας, μπορούν να καθορίσουν συγκεκριμένους ανοικτούς χώρους για στάθμευση στην πιλοτή, που θα ανήκουν στην αποκλειστική τους χρήση (όχι ιδιοκτησία). Οι θέσεις στάθμευσης της περίπτωσης αυτής δεν γράφονται στο Ε9.

Η νομολογία δέχεται παγίως ότι τα ανοικτά τμήματα της πυλωτής και οι ανοικτές θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτων στην πυλωτή της οικοδομής δεν μπορούν αποτελέσουν αντικείμενο διαιρεμένης ιδιοκτησίας.

Η νομολογία έχει κρίνει λοιπόν ότι οι χώροι αυτοί μπορεί να παραχωρηθούν στους συνιδιοκτήτες για αποκλειστική χρήση μίας θέσης στάθμευσης του αυτοκινήτου των με απόφαση των συνιδιοκτητών (ένας χώρος σε  κάθε ένα συνιδιοκτήτη).

Αυτές οι θέσεις στάθμευσης δικαιούνται μόνο τα διαμερίσματα και τα καταστήματα της πολυκατοικίας, όχι οι αποθήκες και μάλιστα που είναι κάτω από 40 μ2.

Με σύσταση οριζοντίου ιδιοκτησίας ή με χωριστό συμβόλαιο μπορεί να καθορίζεται ποιος θα παρκάρει νόμιμα στην πιλοτή και σε ποιον ανήκουν οι θέσεις στάθμευσης ή με χωριστό συμβόλαιο. Αν δεν γίνει ούτε το ένα ούτε το άλλο, τότε ισχύει ο νόμος, δηλαδή, θα έχουν δικαίωμα στάθμευσης όλοι, όπου να' ναι, χωρίς συγκεκριμένες θέσεις.

Δηλαδή: Ο χώρος της πυλωτής είναι εκμεταλλεύσιμος για παρκάρισμα μόνο από τους ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων (και κατόπιν συμφωνίας) και απαγορεύεται να χρησιμοποιείται από τρίτους.

Εμεις κανουμε το τελευταιο, δηλαδη παρκαρουμε οπου βρουμε χωρο. Σημερα μπορει να παρκαρω αριστερα και αυριο δεξια εαν καποιος εχει παρκαρει εκει που το ειχα. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...