Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας και καλή μεγάλη εβδομάδα να έχουμε.

Έχω το εξής πρόβλημα που μου το έκανε δεύτερη φορά.

Όταν άνοιξα το pc, μου αναβόσβηνε δύο κόκκινα led από την κάρτα γραφικών που είναι κοντά στα pins τις τροφοδοσίας και μου έδιξε το logo της ASUS μητρικής αλλά το έκλεισα απευθίας power on-off. Επίσης όταν έκλησα τον υπολογιστή να μην λειτουργεί, συνέχιζε αναβοσβήνουν τα led και εγώ έκλεισα την τροφοδωσία πίσω από το PSU. Όταν άνοιξα την τροφοδοσία μου εμφάνισε αυτό το μήνυμα όπως θα δείτε στην εικόνα. Τα δύο led δεν μου τα αναβόσβηναν από την κάρτα γραφικών.

Πρώτον, στην κάρτα γραφικών, γιατί μου το έκανε αυτό;

Δεύτερον, από είκονα τι θέλει να πει αυτό το μήνυμα; Γιατί δεν καταλαβαίνω.

Το PC μου:

• Samsung 980 Pro SSD 1.0TB M.2 NVMe
  • AMD Ryzen 9 5900X Box
  • Samsung 870 QVO SSD 2TB 2.5
  • Seagate Barracuda 4TB
  • WD Black 1TB
  • Corsair RMx Series RM850x (2021) 850W Full Modular 80 Plus Gold
  • be quiet! SILENT BASE 802 Window Black housing
  • ASUS ROG STRIX B550-F GAMING (WI-FI)
  • G.Skill TridentZ Neo 32GB DDR4-3200MHz (F4-3200C16Q-32GTZN)
  • Noctua NH-D15 chromax.black

IMG_20220418_213003 copy.jpg

Δημοσ.

Η πλάκα είναι οτι αναφέρεσαι σε πρόβλημα τις κάρτας γραφικών και ενώ παρουσιάζεις όλα τα υποσυστήματα του υπολογιστή σου, η κάρτα δεν περιλαμβάνεται στη λίστα :D

Το τι σημαίνουν τα led, νομίζω κανείς δε θα μπορέσει να σου πει αν δεν αναφέρεις την κάρτα (εταιρία, μοντέλο αναλυτικά)

Τώρα για το μήνυμα που σου εμφανίστηκε, είναι προστασία-προειδοποίηση του συστήματος για το αποτυχημένο boot που έγινε.

• Like 4
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, nickol-us είπε

Η πλάκα είναι οτι αναφέρεσαι σε πρόβλημα τις κάρτας γραφικών και ενώ παρουσιάζεις όλα τα υποσυστήματα του υπολογιστή σου, η κάρτα δεν περιλαμβάνεται στη λίστα :D

Το τι σημαίνουν τα led, νομίζω κανείς δε θα μπορέσει να σου πει αν δεν αναφέρεις την κάρτα (εταιρία, μοντέλο αναλυτικά)

Τώρα για το μήνυμα που σου εμφανίστηκε, είναι προστασία-προειδοποίηση του συστήματος για το αποτυχημένο boot που έγινε.

Ωχ ναι το ξέχασα. Έχεις δίκιο.

ASUS ROG -STRIX-RTX3060TI-O8G-V2-GAMING NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti 8 GB GDDR6

Δημοσ.

Google search

Στα πρώτα αποτελέσματα μιλάνε για κακή τροφοδοσία ή κακή τοποθέτηση καλωδίου τροφοδοσίας στην κάρτα

Δυστυχώς δεν μπορώ να βρω κάτι άλλο σχετικό απο το support της asus

Σε αφήνω σε άλλο μέλος που ίσως έχει ανάλογη γνώση ή εμπειρία

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

απο τη φωτο μπορει να ειναι χιλιοι δυο λογοι..πχ oveclocking,power surge,power failure,αποτομο shutdown και αλλα.

Θα πρεπει να δωσεις περισσοτερο ινφο.

βγαλε μπαταρια ανοιξε το να δουμε τι γινεται.Μπες με f1 bios και φορτωσε safe defaults .

Επεξ/σία από dsi44
Δημοσ.
Στις 18/4/2022 στις 9:56 ΜΜ, Gunix είπε

Γεια σας και καλή μεγάλη εβδομάδα να έχουμε.

Έχω το εξής πρόβλημα που μου το έκανε δεύτερη φορά.

Όταν άνοιξα το pc, μου αναβόσβηνε δύο κόκκινα led από την κάρτα γραφικών που είναι κοντά στα pins τις τροφοδοσίας και μου έδιξε το logo της ASUS μητρικής αλλά το έκλεισα απευθίας power on-off. Επίσης όταν έκλησα τον υπολογιστή να μην λειτουργεί, συνέχιζε αναβοσβήνουν τα led και εγώ έκλεισα την τροφοδωσία πίσω από το PSU. Όταν άνοιξα την τροφοδοσία μου εμφάνισε αυτό το μήνυμα όπως θα δείτε στην εικόνα. Τα δύο led δεν μου τα αναβόσβηναν από την κάρτα γραφικών.

Πρώτον, στην κάρτα γραφικών, γιατί μου το έκανε αυτό;

Δεύτερον, από είκονα τι θέλει να πει αυτό το μήνυμα; Γιατί δεν καταλαβαίνω.

Το PC μου:

• Samsung 980 Pro SSD 1.0TB M.2 NVMe
  • AMD Ryzen 9 5900X Box
  • Samsung 870 QVO SSD 2TB 2.5
  • Seagate Barracuda 4TB
  • WD Black 1TB
  • Corsair RMx Series RM850x (2021) 850W Full Modular 80 Plus Gold
  • be quiet! SILENT BASE 802 Window Black housing
  • ASUS ROG STRIX B550-F GAMING (WI-FI)
  • G.Skill TridentZ Neo 32GB DDR4-3200MHz (F4-3200C16Q-32GTZN)
  • Noctua NH-D15 chromax.black

IMG_20220418_213003 copy.jpg

1 οι θερμοκρασιες καρτας ηταν καλες ή 90αρια?

ειχες καλη ψυξη? 

2 το τροφοδοτικο μηπως βρωμαγε καμμενο καποια στιγμη, ή αν το μυρισεις βρωμαει καμμενο?

πολυ πιθανο καποιος οδηγος να κλωτσησε, ή καποιο προγραμμα στα γουιντουος. ή να κουνηθηκε καποια μνημη,καλωδιο κλπ

αν εχεις αλλη καρτα να δοκιμασεις ή αλλο πισι ή αλλο δισκο με αλλα γουιντοου θα ηταν καλα

τελικα βρηκες τπτ?

Δημοσ.

Αν και ολα τα πραγματα ειναι καλα που εχεις , ενα αυτο που λεει ο Στεφανος , μηπως χτυπησε 90αρια και δευτερο εγω θα ελεγα κοιτα bios& drivers

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 ώρες πριν, Stefanos683 είπε

1 οι θερμοκρασιες καρτας ηταν καλες ή 90αρια?

ειχες καλη ψυξη? 

2 το τροφοδοτικο μηπως βρωμαγε καμμενο καποια στιγμη, ή αν το μυρισεις βρωμαει καμμενο?

πολυ πιθανο καποιος οδηγος να κλωτσησε, ή καποιο προγραμμα στα γουιντουος. ή να κουνηθηκε καποια μνημη,καλωδιο κλπ

αν εχεις αλλη καρτα να δοκιμασεις ή αλλο πισι ή αλλο δισκο με αλλα γουιντοου θα ηταν καλα

τελικα βρηκες τπτ?

Ναι οι θερμοκρασίες καλές είναι. Ειναι 28 με 34. Δεν έχει φτάσει 90αρια.

Στο τροφοδοτικό όχι δεν μου μυρίζει.

Από την Δευτερά έως τώρα δεν μου έχει ανάψει τα λεντάκια.

Επεξ/σία από Gunix
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 18/4/2022 στις 10:20 ΜΜ, Gunix είπε

ASUS ROG -STRIX-RTX3060TI-O8G-V2-GAMING NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti 8 GB GDDR6

Είναι συνδεδεμένη στις PCIe θύρες με ένα καλώδιο οι δύο υποδοχές ή με δύο διαφορετικά καλώδια (και αφήνετε το άλλο βύσμα χωρίς σύνδεση);

Επεξ/σία από Τέρης Α.
  • Like 1
Δημοσ.
1 hour ago, atheatos said:

Τι έχεις συνδεδεμενο στις usb πέρα από ποντίκι πληκτρολόγιο ?

καμια σχεση με τον atheatos στο Youtube;

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, @11h είπε

Ενδιαφέρον. Αλλά δεν νομίζω πως θα βοηθήσει ιδιαίτερα με το πρόβλημα του τοπικ σταρτερ. Εκτός και θέλει να συμμετάσχει με το ίδιο nick και στο insomnia και να βοηθήσει στο πρόβλημα. Δεν είναι τυχαίο το atheatos….

(ας μου κάνει pm)

Δημοσ.

Τα κοκκινα led στις asus καρτες γραφικων σημαινει οτι δεν επαρκει η τροφοδοσια/θελει ισχυροτερο τροφοδοτικο,αν και το τροφοδοτικο σου θεωρητικα επαρκει,εκτος και αν ειναι ελλατωματικο.Μηπως χρησιμοποιεις ενα καλωδιο Pcie που διακλαδιζεται για να τροφοδοτησεις την καρτα?Καλυτερα να χρησιμοποιησεις δυο ξεχωριστα pcie καλωδια.Επισης αν χρησιμοποιεις καποια προεκταση pcie αφαιρεσε την,και αν τα καλωδια σου ειναι sleeved κοιταξε απο την σελιδα της corsair αν ειναι συμβατα με το τροφοδοτικο σου.

Το μηνυμα στο εμφανισε γιατι εκλεισες αποτομα τον υπολογιστη.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...