DrLo Δημοσ. 18 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 18 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα, Θα ήθελα να κάνω μια εγκατάσταση windows σε εξωτερικό σκληρό και να ξεκινάνε τα windows από αυτή την εγκατάσταση και όχι από τον εσωτερικό SSD. Το laptop έχει 2 υποδοχές USB-C Thunderbolt και 2 USB 3.2 Υποθέτω ότι με thunderbolt θα είναι πιο γρήγορο αλλά πιο ακριβοί οι δίσκοι, σωστά; Με απλό SSD στον USB 3.2 θα παλεύεται ή όχι; Δε με ενδιαφέρουν τόσο οι ταχύτητες όσο το να μπορώ να τρέχω τα windows σε αυτό το laptop. Απλά θέλω να έχω κάποια προγραμματα του πανεπιστημίου (με student license) που δε μου επιτρέπεται η εγκατσασταση στο SSD καθώς το laptop είναι εταιρικό. Το έχει κάνει κάποιος να με καθοδηγήσει στη διαδικασία ή σε κάποιο κατανοητό guide? Επεξ/σία 18 Απριλίου 2022 από DrLo Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 18 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 18 Απριλίου 2022 Τα windows δεν καταδεχονται να εγκατασταθουν σε usb σκληρο. Αν βρεις κατι σε esata το συζηταμε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DrLo Δημοσ. 18 Απριλίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 18 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) 26 λεπτά πριν, jim_p είπε Τα windows δεν καταδεχονται να εγκατασταθουν σε usb σκληρο. Αν βρεις κατι σε esata το συζηταμε. Διάβασα αυτό https://superuser.com/questions/1372339/window-to-go-wintousb-on-a-pc-with-an-external-thunderbolt-3-nvme-drive και μου έδωσε θάρρος Αναρωτιέμαι αν κάποιος το έχει προσπαθήσει και αν του δούλεψε. . ΥΓ: Με linux γίνεται; Επεξ/σία 18 Απριλίου 2022 από DrLo Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
hp8 Δημοσ. 18 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 18 Απριλίου 2022 32 λεπτά πριν, DrLo είπε Με linux γίνεται; παλιά είχα puppy σε usb βάση του οδηγού εδώ https://www.pcsteps.gr/38444-puppy-linux-ελαφριά-διανομή-χωρίς-εγκατάσταση/ Αλλα νομίζω είναι ξεπερασμένο για σήμερα Δες όμως αυτό https://codecity.gr/install-persistent-linux-usb/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 18 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 18 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) Αυτο ειναι windows to go, που ηταν feature της enterprise εκδοσης των windows (και της education στα 10) και πριν λιγα χρονια σταματησε να το δινει η ms ακομα και εκει. https://docs.microsoft.com/en-us/windows/deployment/planning/windows-10-deprecated-features Με λινουξ μπορεις να κανεις κατι, εφοσον η διανομη υποστηριζει persistent installation. Αλλα θα δουλευουν οι εφαρμογες σου σε λινουξ? Επεξ/σία 18 Απριλίου 2022 από jim_p Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
slr Δημοσ. 18 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 18 Απριλίου 2022 Εγώ πάντως που έκανα κλώνο τα Windows10 από τον εσωτερικό ssd σε εξωτερικό, μια χαρά bootάρει από USB3 και μια χαρά ταχύτητες έχει. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DrLo Δημοσ. 18 Απριλίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 18 Απριλίου 2022 29 λεπτά πριν, slr είπε Εγώ πάντως που έκανα κλώνο τα Windows10 από τον εσωτερικό ssd σε εξωτερικό, μια χαρά bootάρει από USB3 και μια χαρά ταχύτητες έχει. Πως γίνεται αυτό? έχεις κανα "How to" ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Aris_ Δημοσ. 18 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 18 Απριλίου 2022 το vm δεν σου κανει ? 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
triplex1 Δημοσ. 19 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 19 Απριλίου 2022 4 ώρες πριν, DrLo είπε Πως γίνεται αυτό? έχεις κανα "How to" ? φτιαξε κλωνο πρωτα και μετα θα καταλαβεις το how to 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
slr Δημοσ. 19 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 19 Απριλίου 2022 21 ώρες πριν, DrLo είπε Πως γίνεται αυτό? έχεις κανα "How to" ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DrLo Δημοσ. 19 Απριλίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 19 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, slr είπε Θα το δω πιο προσεκτικά, αλλά από ότι καταλαβαίνω αυτό απαιτεί να έχεις 2 δίσκους, έναν "εσωτερικό" που θα κάνεις εγκατάσταση (αφού έχω βγάλει αυτόν που δεν θέλω να πειράξω αλλά και δεν μπορώ να βάλω το utility αυτό) και μετά έναν εξωτερικό όπου θα κάνεις το cloning από τον 1ο. Αν είναι έτσι, μπορώ απλά να βάλω τον εσωτερικό (Μ2) να κάνω κανονική εγκατάσταση και μετά απλά να τον βγάλω και να τον βάλω σε μια Μ2-to-Usb θήκη? Ποια η διαφορά του κοινού από τον original? Επεξ/σία 19 Απριλίου 2022 από DrLo Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Τέρης Α. Δημοσ. 19 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 19 Απριλίου 2022 Το λάπτοπ έχει εσωτερικά υποδοχή για δύο δίσκους; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
slr Δημοσ. 19 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 19 Απριλίου 2022 Καταρχήν έχεις δοκιμάσει να κάνεις εγκατάσταση windows σε δίσκο USB; Μπορεί να γίνεται.(Δεν το έχω δοκιμάσει) Αλλιώς βγάλε τον σκληρό που έχεις, βάλε έναν καινούργιο στην θέση του, βάλε windows, και μετά βγάλε τον καινούργιο σκληρό και βάλτον σε μια usb θήκη και Bootαρε από εκεί. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Τέρης Α. Δημοσ. 19 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 19 Απριλίου 2022 23 λεπτά πριν, slr είπε έχεις δοκιμάσει να κάνεις εγκατάσταση windows σε δίσκο USB; Μπορεί να γίνεται.(Δεν το έχω δοκιμάσει) Το έχω δοκιμάσει εγώ με αυτό το πρόγραμμα, φτάνει να μην περαστούν οι USB/ Thunderbolt drivers γιατί τότε δεν μπορεί να bootάρει. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DrLo Δημοσ. 20 Απριλίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 20 Απριλίου 2022 6 ώρες πριν, Τέρης Α. είπε Το λάπτοπ έχει εσωτερικά υποδοχή για δύο δίσκους; Όχι δυστυχως 6 ώρες πριν, slr είπε Αλλιώς βγάλε τον σκληρό που έχεις, βάλε έναν καινούργιο στην θέση του, βάλε windows, και μετά βγάλε τον καινούργιο σκληρό και βάλτον σε μια usb θήκη και Bootαρε από εκεί. Αυτό δουλεύει σίγουρα? Το έχεις δοκιμάσει? 5 ώρες πριν, Τέρης Α. είπε Το έχω δοκιμάσει εγώ με αυτό το πρόγραμμα, φτάνει να μην περαστούν οι USB/ Thunderbolt drivers γιατί τότε δεν μπορεί να bootάρει. Πώς εξασφαλίζεις ότι δε θα περαστούν οι drivers? Πρέπει να τρέξω το πρόγραμμα αυτό για να φτιάξω το wintogo από Iso στον ίδιο ΗΥ που θα θέλω να τον τρέξω ή μπορώ και σε οποιονδήποτε? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα