Vasiliki-Gian Δημοσ. 18 Απριλίου 2022 Δημοσ. 18 Απριλίου 2022 Μπορεί να τοποθετηθεί θερμοπρόσοψη σε παλιά σπίτια; Το σπίτι μου είναι φτιαγμένο από το 1960. Όλο το χειμώνα είχα θέμα με την θερμοκρασία και σκέφτομαι την θερμοπρόσοψη για να μην έχουμε τα ίδια και του χρόνου. Αναρωτιέμαι αν αξίζει και αν θα ξεφύγει το κόστος. Βρήκα κάποιες πληροφορίες αλλά θα με βοηθούσε πολύ αν μου πει παραπάνω κάποιος που γνωρίζει
sphinxgr Δημοσ. 18 Απριλίου 2022 Δημοσ. 18 Απριλίου 2022 10 ώρες πριν, Vasiliki-Gian είπε Μπορεί να τοποθετηθεί θερμοπρόσοψη σε παλιά σπίτια; Το σπίτι μου είναι φτιαγμένο από το 1960. Όλο το χειμώνα είχα θέμα με την θερμοκρασία και σκέφτομαι την θερμοπρόσοψη για να μην έχουμε τα ίδια και του χρόνου. Αναρωτιέμαι αν αξίζει και αν θα ξεφύγει το κόστος. Βρήκα κάποιες πληροφορίες αλλά θα με βοηθούσε πολύ αν μου πει παραπάνω κάποιος που γνωρίζει Ιδανικό θα ήταν να πας σε πολιτικό μηχανικό. Να του ρίξει μια ματιά και να σου πει χονδρικά από που να ξεκινήσεις. Κουφώματα, οροφή, θερμοπροσοψη κλπ Επίσης αν έχεις υγρασία στους τοίχους η θερμοπροσοψη θα καταστρέψει το σπίτι γιατί θα εγκλοβιζει την υγρασία. Επειδή πρόκειται όμως για μεγάλο έξοδο, πλήρωσε πολιτικό μηχανικό να σου πει την γνώμη του. Το ιδανικό θα ήταν να βγάλεις ενεργειακό πιστοποιητικό με προτάσεις ενεργειακής αναβάθμισης για να φτάσεις σε συγκεκριμένη ενεργειακή κλάση, αλλά κοστίζει αρκετά. 2
Πανος999 Δημοσ. 18 Απριλίου 2022 Δημοσ. 18 Απριλίου 2022 47 λεπτά πριν, sphinxgr είπε Επίσης αν έχεις υγρασία στους τοίχους η θερμοπροσοψη θα καταστρέψει το σπίτι γιατί θα εγκλοβιζει την υγρασία. Δε νομίζω ότι ισχύει αυτο... Θεωρητικά,θα πρεπει να λυνει το προβλημα της υγρασιας κ οχι να το χειροτερευει!
tasanton Δημοσ. 19 Απριλίου 2022 Δημοσ. 19 Απριλίου 2022 Η πικρή αλήθεια είναι ότι τα παλιά σπίτια "αναπνέουν" διαφορετικά από τα νεότερα. Στα παλιά δεν έχει τόση σημασία ο εξαερισμός των χώρων αφού χάνουν/μπάζουν από παντού. Πρόβλημα υγρασίας μπορεί να εμφανιστεί πιο έντονο μετά από θερμοπροσόψεις ή κουφώματα και χωρίς επιμελή εξαερισμό. Σε παλιό σπίτι του 1950 που μπήκαν ενεργειακά κουφώματα (χωρίς θερμοπρόσοψη), ναι μεν φάνηκε διαφορά στο να κρατά θερμοκρασία αλλά εμφανίστηκε υγρασία σε τοίχους που ποτέ δεν είχε εμφανιστεί επί δεκαετίες. Φαντάζομαι ότι θέλει πολύ καλή και συνολική μελέτη από πολιτικό μηχανικό. Υ.Γ. υπάρχουν αναφορές και για αύξηση του επιπέδου του ραδονίου σε σπίτια που μονώνονται γενικώς και δεν αερίζονται επαρκώς. 1
Ringo106 Δημοσ. 19 Απριλίου 2022 Δημοσ. 19 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) Δες πιο πάνω σελ.715 τι μου απάντησαν ... Ετοιμος είμαι να κάνω θερμοπρόσωψη σε 2ο σπιτι συγγενων μου ... Μη διστάσεις , τα καλύτερα λ7 για να μην χανεις τα λ7 που δίνεις για θερμανση/ψυξη . Με τιμές πολέμου σε πετρέλαιο και φυσικο αεριο , με κρυο ή ζεστη , φροντίζεις να παίξεις άμυνα , οχι επίθεση ... Δηλαδή με το να χρειάζεσαι λιγότερες θερμίδες για ψύξη θερμανση και μικρότερες απώλειες Επεξ/σία 19 Απριλίου 2022 από Ringo106 2
ΠάρηςΓ Δημοσ. 19 Απριλίου 2022 Δημοσ. 19 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) 12 ώρες πριν, Vasiliki-Gian είπε Μπορεί να τοποθετηθεί θερμοπρόσοψη σε παλιά σπίτια; Το σπίτι μου είναι φτιαγμένο από το 1960. Όλο το χειμώνα είχα θέμα με την θερμοκρασία και σκέφτομαι την θερμοπρόσοψη για να μην έχουμε τα ίδια και του χρόνου. Αναρωτιέμαι αν αξίζει και αν θα ξεφύγει το κόστος. Βρήκα κάποιες πληροφορίες αλλά θα με βοηθούσε πολύ αν μου πει παραπάνω κάποιος που γνωρίζει Αν μιλάμε για μονοκατοικία το κόστος είναι πολύ μεγάλο να γίνει σωστά. Δε ξέρω αν άξιζει τα λεφτά σπίτι 60 ετών με άγνωστη κατάσταση.. για να κάνεις απόσβεση θέλει πολλά χρόνια. Αν καταφέρεις και βρεις μηχανικό να σου πει καλώς αλλά είναι δυσευρετοι. Δε ξέρουμε την κατάσταση γενικά πως είναι η ταράτσα αν έχει υγρασίες κτλ Επεξ/σία 19 Απριλίου 2022 από ΠάρηςΓ 1
Basilhs23___ Δημοσ. 19 Απριλίου 2022 Δημοσ. 19 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) Δυστυχώς στις παλιές μονοκατοικιες πρέπει να ρίξεις πολλά λεφτά και μαζί με τις εργασίες μόνωσης να γίνει μια μίνι ανακαίνιση σε διάφορα θέματα. Έτσι αρκετοί καταλήγουν σε λύσεις ημίμετρα η όχι τόσο επαρκείς αν δεν έχουν τα χρήματα και την άνεση να πληρώσουν. Αυτό με τα παλιά σπίτια και την υγρασία ισχύει, επειδή μπάζουν από παντού ανακυκλοφορει ο αέρας, αν κλείσεις όλες τις διόδους εμφανίζονται προβλήματα, απαιτείται τακτικός αερισμός αν δεν μπορεί να εγκατασταθεί εξαεριστηρας. Ρώτα έναν έμπειρο μηχανικό η και πάνω από έναν για όλα αυτά, οι διαφορές στις απόψεις είναι σύνηθες φαινόμενο. Επεξ/σία 19 Απριλίου 2022 από Basilhs23___ 1
SabotazNic Δημοσ. 19 Απριλίου 2022 Δημοσ. 19 Απριλίου 2022 Μιας και ανοιξε τετοιο θεμα. Μενουμε και εμεις σε παλιο σπιτι, που με τα χρονια αλλαξαμε ολα τα κουφωματα, σκεπη (ξυλα,μονωση, κεραμιδια) και πατωματα. Το σπιτι γενικα ειναι βορειοδυτικο κυριως. Ανατολικα εχουμε αλλο σπιτι, ενω νοτια εχουμε την αυλη, το υπογειο γκαραζ της πολυκατοικιας, και με την πολυκατοικια να κοβει τα πολλα, και δυτικα εχουμε τζαμαρια, που εχει τα δικα της κουφωματα. Οποτε κυριως ειναι εκτεθειμενη η βορεινη πλευρα. Θα αξιζε να ασχοληθουμε μονο με 1, αντε 2, πλευρες του σπιτιου?
ma3stros Δημοσ. 19 Απριλίου 2022 Δημοσ. 19 Απριλίου 2022 Δειτε την λυση του εξοικονομω. Εγω απο προσωπικη εμπειρια θα σας πω οτι αξιζει 100%.. απλα οπως ειπαν κ τα παιδια.. θα πρεπει να σου κανει μηχανικος την μελετη. Για να αποφυγεις υγροποιηση σε τοιχους κουφωματα κ λοιπα.. όπως ειπωθηκε κ πιο πανω θα πρεπει να πας σε μια συνολικη λυση.. δλδ μονωση ταρατσας θερμοπροσοψη αλλα φυσικα κ ενεργειακα κουφωματα...
Invader Δημοσ. 19 Απριλίου 2022 Δημοσ. 19 Απριλίου 2022 Αξίζει κάθε ευρώ.Δροσιά το καλοκαίρι και ζέστη το χειμώνα.Με κουφώματα καινούρια βέβαια και μόνωση ταράτσας.Και μαζί αναβαθμίζεται και η εμφάνιση λόγω του είδους του σοβά που θα επιλεγεί.
kostasbm Δημοσ. 19 Απριλίου 2022 Δημοσ. 19 Απριλίου 2022 όταν λέμε παλιό σπίτι....τι εννοείς??/ μονοκατοικία με σκεπή ....ταράτσα??? πιστεύω ότι καλύτερα να ξεκινήσεις από τη σκεπή και μόνωση αν είναι κεραμιδοσκεπη αν είναι ταράτσα εγώ θα τη σκεπαζα με σκεπή κεραμιδιου ...δεν θα πήγαινα σε μονωτικα μετά η θερμοπροσοψη
sphinxgr Δημοσ. 19 Απριλίου 2022 Δημοσ. 19 Απριλίου 2022 9 ώρες πριν, Πανος999 είπε Δε νομίζω ότι ισχύει αυτο... Θεωρητικά,θα πρεπει να λυνει το προβλημα της υγρασιας κ οχι να το χειροτερευει! Η ανερχόμενη υγρασία απο το έδαφος που έχουν πολλές μονοκατοικίες, θα συνεχίσει να ανέρχεται. Δεν θα μπορεί πλέον όμως να εξατμίζεται. Οπότε θα καταστρέψει τα πάντα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα