karib Δημοσ. 16 Ιουνίου 2004 Share Δημοσ. 16 Ιουνίου 2004 Εχω καποια αρχεια video τα οποια εχουν δημιουργηθει με κινητά τηλεφωνα με ενσωματωμενη καμερα. Η καταληξη ειναι σε .mp4 To προβλημα μου ειναι οτι ενω ο windows media player τα παιζει κανονικοτατα, κατα τα αλλα δεν ειναι διαχειρισιμα στο συστημα μου. Πχ, ανοιγω το προγραμμα επεξεργασιας video, vegas, και ενω διαβαζει οτι θελετε απο video formats, αυτο δεν το βλεπει καν. Το αγνοει. Ομοιως το VirtualDub. Υποψιαζομαι οτι λειπουν οι αντιστοιχοι codecs? Σωστός ο συλλογισμος μου ή λάθος? Γιατι ομως ο windows media player δεν εχει προβλημα? Anyway, τι πρεπει να κανω ωστε να μπορω να δουλεψω mp4 αρχεια στο pc μου? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
karib Δημοσ. 17 Ιουνίου 2004 Μέλος Share Δημοσ. 17 Ιουνίου 2004 Βρε ένας ανθρωπος εδώ μέσα που να γνωρίζει δεν υπάρχει? Τοσο δύσκολο είναι αυτό που ρωτώ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
grigas Δημοσ. 17 Ιουνίου 2004 Share Δημοσ. 17 Ιουνίου 2004 Zita apo toys moderators na sto meferoyn sto divx forum k ekei ta alania tha katharisoyn...Pellaras rulez se MP4!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Steve_g7 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2004 Share Δημοσ. 19 Ιουνίου 2004 Quicktime exeis egkatasteisei sto PC soy? An oxi kane mia dokimi. Kai anoikse me quicktime ta arxeia pou thes. Me pio programma kaneis capture video kai se ti tilefwno? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators paredwse Δημοσ. 19 Ιουνίου 2004 Super Moderators Share Δημοσ. 19 Ιουνίου 2004 @ grigas: Σωστός. @ karib: Απ' ότι ξέρω, τα Quicktime codecs (από την έκδοση 6 κι απάνω) ενσωματώνουν υποστήριξη MPEG-4 - όπως λέει κι ο Steve_g7, βάλε Quicktime. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
PeLLaRaS Δημοσ. 19 Ιουνίου 2004 Share Δημοσ. 19 Ιουνίου 2004 Zita apo toys moderators na sto meferoyn sto divx forum k ekei ta alania tha katharisoyn...Pellaras rulez se MP4!!! Μόνο και μόνο για αυτό, έχω όρεξη να απαντήσω, έστω και αν είμαι full σε διαβάσματα για εξετάσεις (τώρα θα μου πείτε γιατί είμαι στο Internet, ε... οι κακές συνήθειες δύσκολα κόβονται!). Λυπών, υπάρχουν δυο-τρεις τρόποι να το επεξεργαστείς, εξαρτάτε από το τι ακριβός θες να κανείς. Ο πρώτος έχει ειπωθεί και είναι το quick time 6, αλλά μόνο simple profile υποστηρίζει. Τώρα επειδή είναι από κινητό, μάλλον simple profile είναι έτσι δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα. Αν θες κόψιμο-ράψιμο το quick time είναι αρκετό. Σημείωσε όμως ότι θα χρειαστεί να πληρώσεις για το quick time pro 6 για αυτές τις δυνατότητες. Ανοίγεις το quick time, επιλέγεις ποιο μέρος του video θες να φυλάξεις σε άλλο, πας file/export, επιλέγεις από το export: Movie to mpeg-4, πατάς options και από το audio και video επιλεγείς pass through, ok και μετά save!! Μπορείς να αποθηκεύσεις και σε ασυμπίεστο avi αλλά καλύτερος είναι ο επόμενος τρόπος Τώρα αν θες απλά να το επεξεργαστείς και να το μετατρέψεις σε άλλο φόρμα ή/και άλλο container (π.χ. avi) θα πρέπει: Να κατεβάσεις και να εγκαταστήσεις το avisynth. Θα ανοίξεις το notepad και θα γράψεις μέσα: >DirectShowSource("Διαδρομη του mp4 αρχειου") Θα το φυλάξεις με ονομασία "video.avs" με τα εισαγωγικά, για να μην μπει η κατάληξη .txt Βεβαιώσου μετά ότι η κατάληξη είναι avs και όχι .txt. Άνοιξε το virtualdub(mod) και πήγαινε στο open και άνοιξε κανονικά σαν avi το avs που δημιούργησες. Αν πήγαν όλα καλά θα έχεις ήχο και εικόνα στο virtualdub(mod) για επεξεργασία. To .avs μπορείς να το ανοίξεις με σχεδόν όλα τα προγράμματα που υποστηρίζουν αρχεία .avi σαν είσοδο. Ο τρίτος τρόπος και ο ποιο ωραίος είναι ο έξεις!: Θα κατεβάσεις το mp4UI και με αυτό θα ανοίξεις το mp4 αρχείο σου. Θα σημειώσεις κάπου ποιος αριθμός track αντιστοιχεί στην εικόνα και ποιος στον ήχο. Επίσης κοίταξε αν ο ήχος είναι AAC ή MP3. Στο λεει για AAC ενώ για MP3 το αναφέρει σαν MPEG1 Μετά θα κατεβάσεις το MP4Box. Θα ανοίξεις το Start/Run... και θα γράψεις: "Τι διαδρομή του MP4Box" -avi Αριθμό του video που πήρες πριν με το mp4UI "Διαδρομή mp4 αρχειου" Δηλαδή κάπως έτσι: "C:\MP4Box.exe" -avi 1 "C:\My Movies\video.mp4" Στον ίδιο φάκελο με το mp4 αρχείο θα πάρεις ένα avi με την ονομασία του mp4 αρχείου συν το αριθμό του track. Αν ο ήχος ήταν aac, τότε θα ξανα-ανοίξεις το start/run και θα γράψεις "Τι διαδρομή του MP4Box" -single Αριθμό του audio που πήρες πριν με το mp4UI "Διαδρομή mp4 αρχείου" Στον ίδιο φάκελο θα πάρεις ακόμα ένα mp4 αρχείο αλλά με στην ονομασία θα έχει και το όνομα του track. Αν ήταν mp3 τότε: Start/run "Τι διαδρομή του MP4Box" -raw Αριθμό του audio που πήρες πριν με το mp4UI "Διαδρομή mp4 αρχείου" Θα πάρεις ένα mp3 αρχείο. Αν ο ήχος ήταν aac τότε κατεβάζεις τον faad (για τον aac ήχο). Τρέχεις start/run και "Διαδρομή του faad" "Διαδρομή του ήχο aac με κατάληξη .mp4" Στον φάκελο με το mp4 θα πάρεις ένα αρχείο wav με την ίδια ονομασία με του audio.mp4 Αυτό το wav μετά το συμπιέζεις σε mp3 αν θες. Τώρα θα κατεβάσεις τον xvid και θα τον εγκαταστήσεις, θα ανοίξεις το virtualdubmod και θα ανοίξεις το avi που δημιουργήθηκε κάπου στην διαδικασία. Θα πας video και θα επιλέξεις DirectStreamCopy. Θα πας streams/stream list. Θα πατήσεις add και θα επιλέξεις το αρχείο ήχου το .wav ή το mp3. Σημείωσε εδώ ότι αν έχεις σκοπό να ξανα-επεξεργαστείς τον ήχο, τότε θα ήταν καλό αν πήρες mp3 πριν και όχι aac να τον αποσυμπιέσεις σε wav (νομίζω είναι εύκολο αυτό). Μετά κανείς file/save as και αν όλα πήγαν καλά θα πάρεις ένα νέο .avi έτοιμο προς επεξεργασία από οποιοδήποτε πρόγραμμα χωρίς καμία απώλεια στην ποιότητα! Αν βρεις δυσκολίες, κάτι δεν έγραψα καλά, κάτι έγινε λάθος μπλα-μπλα, ξαναρωτάς!!! Υ.Γ. Αν το .mp4 που έχεις είναι μικρό και θες, στείλε μου το να το επεξεργαστώ! Δεν κυκλοφορούν πολλά mp4, και έχω περιέργεια να δω πως είναι, μιας και το πήρες από κινητό! I know... computer freak here! :oops: Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
karib Δημοσ. 19 Ιουνίου 2004 Μέλος Share Δημοσ. 19 Ιουνίου 2004 ναι παιδια εβαλα quicktime. Ολα ok. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
PeLLaRaS Δημοσ. 19 Ιουνίου 2004 Share Δημοσ. 19 Ιουνίου 2004 Σεκς, άργησα... :roll: Παντός karib αν σου αρέσει να παιδεύεσαι, δοκίμασε και τους άλλους τρόπους και πες μας σχόλια!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
karib Δημοσ. 19 Ιουνίου 2004 Μέλος Share Δημοσ. 19 Ιουνίου 2004 PeLLaRaS με εξεπληξες με τις γνωσεις σου! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
karib Δημοσ. 16 Ιουλίου 2004 Μέλος Share Δημοσ. 16 Ιουλίου 2004 Ρε παιδια, τραβω τα ελέη με αυτα τα Mp4. Mp4 και 3gp το ιδιο δεν ειναι? Κατεβαζω απο το internet διαφορα βιντεακια απο τα κινητα και κανενα δεν τρεχει με νορμαλ τροπο. Φυσικα για επεξεργασια-που απαιτει να τα'βλεπουν' τα προγραμματα επεξεργασίας, ούτε λόγος. Τωρα κατεβασα διαφορα αρχεια απο http://www.mobile-review.com/review/samsung-p730-camera-en.shtml Αναθεμα και τρεχουν. Κατεβασα και κατι codec που διέθεται ο Pellaras αλλα τιποτε. Εγκατεστησα την τελευταία εκδοση quicktime, παλι τιποτε. Δεν παιζουν στο pc. Βγαζουν μηνυμα λαθους. Κατεβασα κατι βιντεακια απο το νεο κινητο Sharp gx30 απο διαφορους χρηστες στο Internet, oυτε αυτα παιζουν. Υπαρχει κανεις εδω μεσα να με βοηθησει? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.