George_pzg21 Δημοσ. 18 Απριλίου 2022 Δημοσ. 18 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα στο forum,είμαι φοιτητής στο τμήμα Οικονομικής και περιφερειακής ανάπτυξης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.Το θέμα έγκειται στο εξής:Ναι μεν μ αρέσει η σχολή μου αλλά συχαίνομαι τα οικονομικά μαθήματα που δεν απαιτούν γνώσεις σε Μαθηματικά και Στατιστική! Για παράδειγμα στο 1ο έτος συχαινόμουν τα μαθήματα της Μάκρο και της Μίκρο καθώς ήταν πολύ θεωρητικά και δεν τα γούσταρα καθόλου! Αντίθετα τα μαθήματα των μαθηματικών(Ι & ΙΙ),της στατιστικής(Ι & ΙΙ) και της λογιστικής(Ι &ΙΙ) με ενθουσίαζαν και τα γούσταρα και ήθελα να ασχολούμαι διαρκώς μαζί με αυτά! Όντας στο 3ο προς 4ο έτος των σπουδών μου τα μόνα μαθήματα που με ιντριγκάρουν είναι τα ποσοτικά,οι οικονομετρίες και τα μαθήματα χρηματοοικονομικών! Αυτό που με προβληματίζει είναι πως όταν το αναφέρω αυτό σε συμφοιτητές μου ή στον κύκλο μου μου λένε πως έκανα λάθος επιλογή στις σπουδές μου... Όπως είπα και προηγουμένως, είμαι προς το πτυχίο(δεν χρωστάω πολλά μαθήματα...μόνο 5 και με μέσο όρο 7,8 περίπου) με βάση το backround που σας είπα τι μεταπτυχιακό θα μου προτείνατε? Να συνεχίσω πάνω στα οικονομικά? ή να ξεφύγω τελείως και να πάω σε κομμάτια όπως η πληροφορική ή η στατιστική? Ευχαριστώ εκ των προτέρων Επεξ/σία 18 Απριλίου 2022 από George_pzg21
Mixalisrou69 Δημοσ. 18 Απριλίου 2022 Δημοσ. 18 Απριλίου 2022 Ένα μάστερ σε εξειδίκευσης οπως banking and finance, applied statistics, data science και business analytics θα ταίριαζε με τα ενδιαφέροντα σου και θα συμπλήρωνε ιδανικα το πτυχιο σου. 6 1
Dark_panel Δημοσ. 18 Απριλίου 2022 Δημοσ. 18 Απριλίου 2022 14 ώρες πριν, George_pzg21 είπε Καλησπέρα στο forum,είμαι φοιτητής στο τμήμα Οικονομικής και περιφερειακής ανάπτυξης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.Το θέμα έγκειται στο εξής:Ναι μεν μ αρέσει η σχολή μου αλλά συχαίνομαι τα οικονομικά μαθήματα που δεν απαιτούν γνώσεις σε Μαθηματικά και Στατιστική! Για παράδειγμα στο 1ο έτος συχαινόμουν τα μαθήματα της Μάκρο και της Μίκρο καθώς ήταν πολύ θεωρητικά και δεν τα γούσταρα καθόλου! Αντίθετα τα μαθήματα των μαθηματικών(Ι & ΙΙ),της στατιστικής(Ι & ΙΙ) και της λογιστικής(Ι &ΙΙ) με ενθουσίαζαν και τα γούσταρα και ήθελα να ασχολούμαι διαρκώς μαζί με αυτά! Όντας στο 3ο προς 4ο έτος των σπουδών μου τα μόνα μαθήματα που με ιντριγκάρουν είναι τα ποσοτικά,οι οικονομετρίες και τα μαθήματα χρηματοοικονομικών! Αυτό που με προβληματίζει είναι πως όταν το αναφέρω αυτό σε συμφοιτητές μου ή στον κύκλο μου μου λένε πως έκανα λάθος επιλογή στις σπουδές μου... Όπως είπα και προηγουμένως, είμαι προς το πτυχίο(δεν χρωστάω πολλά μαθήματα...μόνο 5 και με μέσο όρο 7,8 περίπου) με βάση το backround που σας είπα τι μεταπτυχιακό θα μου προτείνατε? Να συνεχίσω πάνω στα οικονομικά? ή να ξεφύγω τελείως και να πάω σε κομμάτια όπως η πληροφορική ή η στατιστική? Ευχαριστώ εκ των προτέρων Ειμαι στην ιδια θεση με σενα, περιπου. Σπουδαζω Διοικηση/Οικονομικα, αλλά δε μου πολυαρεσουν Μικρο, Μακρο και Λογιστικη..αντ αυτου, με ξετρελαινουν τα Χρημ/κα, οι Στατιστικες και τα Αnalytics. Δε σημαινει καθολου οτι διαλεξες λαθος κλαδο, δε γινεται να αρεσει σε καποιον ΟΛΟ το φασμα των Οικονομικων. Μπορεις ανετα να εξειδικευτεις σε καποιο απ τα αντικειμενα που σου αρεσουν, μετα το πτυχιο σου, μ ενα σχετικο μαστερ, οπως ειπε και το παιδι απο πανω! 1 1
efib Δημοσ. 18 Απριλίου 2022 Δημοσ. 18 Απριλίου 2022 Οτι λενε οι φοιτητες που δεν εχουν δει τιποτα ακομα οτι διαλεξες λαθος κλαδο. Λες και ξερουν τι γινεται στο 3ο ετος. Μην τους ακους, τιποτα δεν ξερουν και νομιζουν οτι ξερουν. Δες και risk management, και συμφωνω στα μαστερ που σου προτειναν. Με δυνατο quant background εχει πολλες επιλογες. Το οικονομικο ειναι πολυ σοβαρο τμημα. 4 1
velociraptoras Δημοσ. 19 Απριλίου 2022 Δημοσ. 19 Απριλίου 2022 Θα συμφωνήσω με τα μαστερ που σου πρότειναν. όσο για τους άλλους, ενημερωτικά, σε ΚΑΜΙΑ σχολή δε θα σου άρεσαν όλα τα μαθηματα, εσενα σου αρέσουν αυτα που οι περισσότεροι θεωρούν δύσκολα, αλλα ευτυχως υπάρχουν πολλοί τομείς που μπορείς να ασχοληθείς και να κανεις καριέρα πιο ευκολα από οτι αν πήγαινες σε θεωρητικά οικονομικά. 2
Μακιαβέλλι Δημοσ. 20 Απριλίου 2022 Δημοσ. 20 Απριλίου 2022 Στις 18/4/2022 στις 3:57 ΠΜ, Mixalisrou69 είπε Ένα μάστερ σε εξειδίκευσης οπως banking and finance, applied statistics, data science και business analytics θα ταίριαζε με τα ενδιαφέροντα σου και θα συμπλήρωνε ιδανικα το πτυχιο σου. Στις 18/4/2022 στις 3:54 ΜΜ, efib είπε Δες και risk management, και συμφωνω στα μαστερ που σου προτειναν. Με δυνατο quant background εχει πολλες επιλογες. Το οικονομικο ειναι πολυ σοβαρο τμημα. Εξαιρετικές συμβουλές και από τους δύο συμφορουμιτες, για την κείμενη αγορά και τις τάσεις που περιγράφεις εσύ. Τσεκαρε ένα προς ένα αυτά που προτείνουν, όσο βαθιά αντέχεις και διάλεξε. Αν μπορείς πρώτα να έχεις εργασιακή τριβή και μετά να κάνεις το μεταπτυχιακό (γιατί έτσι πραγματικά μαθαίνεις τι σημαίνει ένας κλάδος αλλά και τι θα σου δώσει το μεταπτυχιακό), ακόμα καλύτερα. 1
vs_skg Δημοσ. 20 Απριλίου 2022 Δημοσ. 20 Απριλίου 2022 Και γιατι να περιμενεις; Τσιμπα ενα δυο βιβλια computational finance πρωτα και algorithmic trading επειτα και μονο καλο θα δεις. Πανεπιστημιακα βιβλια δωρεαν στο b-ok (υποθετω το ξερεις). 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα