Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Conan2046 είπε

Δεν αναφέρεται για την τμηματική μίσθωση αλλά για το να βάλει ξεχωριστούς μετρητές ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ.

Αμφιβάλλω και αν ισχύει αυτό που λες, μεζονέτα εννοούμε την μονοκατοικία με όροφο και εσωτερική σκάλα και όχι ξεχωριστά διαμερίσματα, οπότε 1 γραμμή στο Ε9. 

Αν δεν αναφέρεται στην τμηματική μίσθωση, τότε ήταν εντελώς άσχετη η απάντηση του μια και αυτό είναι το θέμα μας εδώ. Πάντως σίγουρα δεν αναφερόταν μόνο σε ξεχωριστούς μετρητές ρεύματος και νερού μια και είχε γράψει κατά λέξη για "άδεια μηχανικού" και "απόφαση της πολεοδομίας" τα οποία ΔΕΝ απαιτούνται στην περίπτωση τμηματικής μίσθωσης.

Πάντως σε κάθε γραμμή στο Ε9 αντιστοιχεί μόνο ένα επίπεδο, στη στήλη 11 μπορείς να βάλεις μόνο μια τιμή και όχι τρεις διαφορετικές για ισόγειο (0) πρώτο όροφο (1) και δεύτερο όροφο (2). Αλλά έστω ότι κάνω λάθος, πως είναι μόνο μία γραμμή στο Ε9, όπως έγραψα και σε προηγούμενο post μια χαρά μπορείς να μαρκάρεις την ένδειξη "τμηματική μίσθωση" και στα τετραγωνικά να γράψεις μόνο όσα ακριβώς είναι το τμήμα που εκμισθώνεις.

• Απαντ. 114
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Αν δεν αναφέρεται στην τμηματική μίσθωση, τότε ήταν εντελώς άσχετη η απάντηση του μια και αυτό είναι το θέμα μας εδώ. Πάντως σίγουρα δεν αναφερόταν μόνο σε ξεχωριστούς μετρητές ρεύματος και νερού μια και είχε γράψει κατά λέξη για "άδεια μηχανικού" και "απόφαση της πολεοδομίας" τα οποία ΔΕΝ απαιτούνται στην περίπτωση τμηματικής μίσθωσης.

Πάντως σε κάθε γραμμή στο Ε9 αντιστοιχεί μόνο ένα επίπεδο, στη στήλη 11 μπορείς να βάλεις μόνο μια τιμή και όχι τρεις διαφορετικές για ισόγειο (0) πρώτο όροφο (1) και δεύτερο όροφο (2). Αλλά έστω ότι κάνω λάθος, πως είναι μόνο μία γραμμή στο Ε9, όπως έγραψα και σε προηγούμενο post μια χαρά μπορείς να μαρκάρεις την ένδειξη "τμηματική μίσθωση" και στα τετραγωνικά να γράψεις μόνο όσα ακριβώς είναι το τμήμα που εκμισθώνεις.

Η απάντηση του πήγαινε σε αυτό: "Επειδή έκανα κάτι παρόμοιο το μόνο που θα σου συστήνω είναι να τα χωρίσεις από άποψη ρεύματος αλλά και ύδρευσης γιατί με εσωτερικούς μετρητές είναι ένας Α κόπος κάθε τόσο να τα φτιάχνεις και αν ξεκινήσει ο ανοικιαστής τα "μα εγώ δεν καίω τόσο", "δεν θα πληρώσω τώρα αλλά σε κάνα 3μηνο όλα μαζί" ή το κακό σενάριο που έγινε σε μένα να υπάρχει απόκλιση της τάξεως 5%-7% από το σύνολο και μετά τρέχα γύρευε. Να έχει το ρολόι στο όνομα του και να κάνει ότι θέλει και να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο ακόμα και αν του το κόψουν λόγω χρέους."

Στα του Ε9 είναι απλά τα πράγματα. Κάθε ξεχωριστή ενιαία λειτουργική μονάδα (κατοικία) ανεξάρτητα αν καταλαμβάνει ένα όροφο ή περισσότερους, αν είναι μονοκατοικία ή διαμέρισμα καταχωρείται σε μια γραμμή του Ε9 και στο πεδίο για τον όροφο βάζεις τον υψηλότερο. Για το τι ισχύει στην περίπτωση μας δεν έχω δει φυσικά οικοδομικές άδειες ή συμβόλαια αλλά εφ' όσον την αναφέρει σαν μεζονέτα είναι 1 κατοικία. 

• Like 1
Δημοσ.

Αν το χωρίσεις σωστά, πρέπει να υπολογίζεις τουλάχιστον ένα 50ρικο.

Ηλιακο επιπλέον, καλοριφέρ με αυτονομια, χτισίματα και άδειες μπορεί να λεω και λιγα.Το πάνω κομμάτι έχει ξεχωριστή είσοδο; 

Αν δεν το έχεις με δάνειο το σπίτι και τα ιδιοκτησιακά είναι καθαρά, εγώ θα το χώριζα, θα νοίκιαζα και τα δυο και με θα αγόραζα ένα τρίτο σπίτι για να μένω.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Joshua21 είπε

Και ποιος σου είπε ότι η τμηματική μίσθωση προϋποθέτει όλα τα παραπάνω?

Μόνο σε περίπτωση πώλησης χρειάζεται να γίνει διαμερισμάτωση, που και πάλι στην περίπτωση του ts εφόσον στην άδεια φαίνεται ως μεζονέτα υπήρχε εξ αρχής διαφορετική διαμερισμάτωση για κάθε επίπεδο.

Δεν απαντας ομως πως θα παρει νεους μετρητές ρεύματος και νερού. εκτος αν εννοείς το μπακαλοτεφτερο

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Conan2046 είπε

Η απάντηση του πήγαινε σε αυτό: "Επειδή έκανα κάτι παρόμοιο το μόνο που θα σου συστήνω είναι να τα χωρίσεις από άποψη ρεύματος αλλά και ύδρευσης γιατί με εσωτερικούς μετρητές είναι ένας Α κόπος κάθε τόσο να τα φτιάχνεις και αν ξεκινήσει ο ανοικιαστής τα "μα εγώ δεν καίω τόσο", "δεν θα πληρώσω τώρα αλλά σε κάνα 3μηνο όλα μαζί" ή το κακό σενάριο που έγινε σε μένα να υπάρχει απόκλιση της τάξεως 5%-7% από το σύνολο και μετά τρέχα γύρευε. Να έχει το ρολόι στο όνομα του και να κάνει ότι θέλει και να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο ακόμα και αν του το κόψουν λόγω χρέους."

Το είδα ότι πήγαινε σε αυτό, αλλά όπως ξαναέγραψα ο διαχωρισμός παροχών στον ΔΕΔΔΗΕ και στις ΔΕΥΑ δεν προϋποθέτει "άδεια μηχανικού" και "απόφαση της πολεοδομίας". Ειδικά για τον διαχωρισμό παροχών είμαι 100% σίγουρος μια και το έχω κάνει πρόσφατα.

4 λεπτά πριν, Conan2046 είπε

Στα του Ε9 είναι απλά τα πράγματα. Κάθε ξεχωριστή ενιαία λειτουργική μονάδα (κατοικία) ανεξάρτητα αν καταλαμβάνει ένα όροφο ή περισσότερους, αν είναι μονοκατοικία ή διαμέρισμα καταχωρείται σε μια γραμμή του Ε9 και στο πεδίο για τον όροφο βάζεις τον υψηλότερο.

Ok, όσον αφορά το E9 έκανα λάθος, καταχωρείται σε μια γραμμή και όχι σε περισσότερες όπως νόμιζα. Το εξαντλήσαμε αυτό.

11 λεπτά πριν, Conan2046 είπε

Για το τι ισχύει στην περίπτωση μας δεν έχω δει φυσικά οικοδομικές άδειες ή συμβόλαια αλλά εφ' όσον την αναφέρει σαν μεζονέτα είναι 1 κατοικία. 

Όσον αφορά το θέμα που συζητάμε (την τμηματική μίσθωση) το τι λένε οι άδειες και τα συμβόλαια δεν έχει καμία σημασία, και αυτό επειδή το taxis στην εφαρμογή δήλωσης μισθώσεων σου δίνει επιλογή να εκμισθώσεις τμήμα του ακινήτου χωρίς να σου ζητάει απολύτως τίποτα.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Το είδα ότι πήγαινε σε αυτό, αλλά όπως ξαναέγραψα ο διαχωρισμός παροχών στον ΔΕΔΔΗΕ και στις ΔΕΥΑ δεν προϋποθέτει "άδεια μηχανικού" και "απόφαση της πολεοδομίας". Ειδικά για τον διαχωρισμό παροχών είμαι 100% σίγουρος μια και το έχω κάνει πρόσφατα.

Μπορεις να μας περιγράψεις πως το εκανες αυτο, να ξερουμε δηλαδη

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, NikosKallithea είπε

Δεν απαντας ομως πως θα παρει νεους μετρητές ρεύματος και νερού. εκτος αν εννοείς το μπακαλοτεφτερο

Μόλις τώρα, NikosKallithea είπε

Μπορεις να μας περιγράψεις πως το εκανες αυτο, να ξερουμε δηλαδη

Με αίτηση στον ΔΕΔΔΗΕ φυσικά:

https://deddie.gr/el/upiresies/sundesi-me-to-diktuo/enopoiisi-i-diaxwrismos-paroxwn/

Όπως θα δεις και εσύ δεν προϋποθέτει ούτε "άδεια μηχανικού" ούτε "απόφαση της πολεοδομίας", μόνο μια βεβαίωση τετραγωνικών από τον Δήμο ώστε να ξέρει τι ΤΑΠ, ΔΤ και ΔΦ θα χρεώνει σε κάθε παροχή. Ο Δήμος με τη σειρά του ζητάει και αντίγραφο αδείας και κατόψεις, αλλά μόνο και μόνο για να βεβαιωθεί ότι τα τμ που γράφει η αίτηση είναι τα πραγματικά, ότι δεν κρύβεις τμ για να γλιτώσεις φόρους, δεν κάνει πολεοδομικούς ελέγχους.

Για το νερό δεν το έχω κάνει ακόμα, ούτε το έψαξα να δω τι δικαιολογητικά και προϋποθέσεις θέλει.

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

https://deddie.gr/el/upiresies/sundesi-me-to-diktuo/enopoiisi-i-diaxwrismos-paroxwn/

Όπως θα δεις και εσύ δεν προϋποθέτει ούτε "άδεια μηχανικού" ούτε "απόφαση της πολεοδομίας", μόνο μια βεβαίωση τετραγωνικών από τον Δήμο ώστε να ξέρει τι ΤΑΠ, ΔΤ και ΔΦ θα χρεώνει σε κάθε παροχή. 

Τη βεβαίωση για τα νέα τετραγωνικά που θα προκύψουν μόνο μηχανικός μπορεί να την υπογράψει και μετά  πάει στο Δήμο. 

Δημοσ.

Αν δεν καίγεσαι να το νοικιάσεις σήμερα-αύριο, πιστεύω ότι αξίζει να το δώσεις σε ένα μεγάλο μεσιτικό γραφείο και να περιμένεις. Να τους δείξεις ότι δεν καίγεσαι για να μην φέρουν τον οποιοδήποτε. Όχι παζάρια.

Επειδή μένω και εγώ στην ίδια περιοχή λίγο πιο κάτω από εκεί που είσαι, τα Πεύκα έχουν ένα μείον το οποίο είναι η κίνηση το πρωί. Το θετικό είναι ότι είναι δίπλα στο δάσος και το ακίνητο σου είναι δίπλα στο άλσος του ΔΕΛΑΣΑΛ οπότε αυτό είναι ακόμα ένα θετικό. 'Οπως και να το δουμε όμως, δεν είναι Πανόραμα για να χτυπήσεις κατευθείαν τέτοια τιμή, θέλει υπομονή. Στην Αθήνα που έχει πολύ κόσμο θεώρω ότι θα μπορούσες να το νοικιάσεις πολύ πιο εύκολα.

Επίσης άποψη μου είναι να μην το χωρίσεις. Θα μπεις σε τζάμπα έξοδα και πιστεύω ότι πολλοί δεν θα προτιμήσουν να νοικιάσουν ένα τέτοιο σπίτι που θα έχουν από επάνω τους η από κάτω τους κάποιον άλλον.

Επίσης δεν είναι σοφή κίνηση να το πουλήσεις αυτήν την στιγμή, εκτός αν τα λεφτά που θα πάρεις τα επενδύσεις άμεσα σε άλλα ακίνητα. 

• Like 1
Δημοσ.

Πολυ ωραιο σπιτι το θεμα για εμενα ειναι οτι δεν εχει ιδιωτικοτητα.γειτονες κολλητα ειναι μεγαλο μειον, με τοσα λεφτα σιγουρα καποιος θα θελει απολυτη ιδιωτικοτητα και ησυχια και οχι φατσα καρτα γειτονες.

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Weiss είπε

Τη βεβαίωση για τα νέα τετραγωνικά που θα προκύψουν μόνο μηχανικός μπορεί να την υπογράψει και μετά  πάει στο Δήμο. 

Οι βεβαιώσεις που έδωσαν σε μένα ήταν εκτυπωμένες από τον Δήμο, δεν ήταν υπογεγραμμένες από μηχανικό, είχαν μία υπογραφή του προϊσταμένου του τμήματος ΤΑΠ, και μια θέση για να υπογράψει ο ιδιοκτήτης του ακινήτου.

Επίσης μια και μάζεψα και κατέθεσα ο ίδιος τις αιτήσεις μαζί με όλα τα δικαιολογητικά ξέρω πολύ καλά ότι ο μηχανικός μου δεν υπέγραψε καμία βεβαίωση, μόνο κατόψεις μου έδωσε.

Δημοσ.
35 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Όπως θα δεις και εσύ δεν προϋποθέτει ούτε "άδεια μηχανικού" ούτε "απόφαση της πολεοδομίας", μόνο μια βεβαίωση τετραγωνικών από τον Δήμο ώστε να ξέρει τι ΤΑΠ, ΔΤ και ΔΦ θα χρεώνει σε κάθε παροχή. Ο Δήμος με τη σειρά του ζητάει και αντίγραφο αδείας και κατόψεις, αλλά μόνο και μόνο για να βεβαιωθεί ότι τα τμ που γράφει η αίτηση είναι τα πραγματικά, ότι δεν κρύβεις τμ για να γλιτώσεις φόρους, δεν κάνει πολεοδομικούς ελέγχους.

Για το νερό δεν το έχω κάνει ακόμα, ούτε το έψαξα να δω τι δικαιολογητικά και προϋποθέσεις θέλει.

Δεν μας τα λες καλα, τα τετραγωνικά του δημου πως θα τα αποδείξεις, θα τους πεις γράψε τοσα.

.

Τεσπα δεν ασχολούμαι αλλο.

Δημοσ.

Το σπίτι δε νοικιάζεται γιατί έχει κακούς/μη εκμεταλεύσιμους χώρους και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα. Παντού περίεργες γωνίες, μη εκμεταλεύσιμες.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, NikosKallithea είπε

Δεν μας τα λες καλα, τα τετραγωνικά του δημου πως θα τα αποδείξεις, θα τους πεις γράψε τοσα.

Μια χαρά σας τα λέω, άλλο αν δεν μπήκες καν στον κόπο να διαβάσεις όσα έγραψα:

41 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Ο Δήμος με τη σειρά του ζητάει και αντίγραφο αδείας και κατόψεις

Θα γράψεις στις αιτήσεις πως τόσα και τόσα τμ είναι οι νέοι χώροι μετά τον διαχωρισμό, το άθροισμα τους θα πρέπει να ταιριάζει με τα τμ της άδειας ή των αδειών, και φυσικά όλα αυτά θα φαίνονται ξεκάθαρα στις κατόψεις. Επίσης ο υπάλληλος του Δήμου που θα τα ελέγξει όλα αυτά, αν χρειαστεί θα έρθει να κάνει και αυτοψία.

10 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Τεσπα δεν ασχολούμαι αλλο.

Καλύτερα, δεν έχεις προσφέρει και τίποτα στη συζήτηση, μόνο αστήρικτους ισχυρισμούς.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Joshua21 είπε

αιτήσεις

Όντως αυτό που λέει ο φίλος @Joshua21 ισχύει.

Για διαμερισματοποιηση ιδιοκτησίων ή αντίστοιχα συνένωση ιδιοκτησιών χωρίς Η/Μ αλλαγές απαιτείται μόνο έκδοση ΕΕΜΚ δηλαδή άδεια μικρής κλίμακας.

Αφου γίνει ο διαχωρισμός ή η συνένωση στη συνέχεια ενημερώνεται ο δήμος για την τροποποίηση των τετραγωνικών με υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη.

Τελος γίνεται κ η αντίστοιχη ενημέρωση στο Ε9 από τον λογιστή.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...