Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, bill999r είπε

Φίλε βάλτο στα 800 ευρώ ή και ακόμα λιγότερα αν θέλεις να ενοικιαστεί κ κυρίως να παίρνεις τα λεφτά σού κάθε μήνα. Με τέτοια αρχική τιμή σε περιοχή εκτός Κηφισιάς- Βούλας - Φιλοθέης αποκλείεται να πάρεις τα λεφτά που ζητάς κάθε μήνα.

Τα παντα ειναι σχετικά... ξερεις αν η περιοχη αυτη που ειναι στη θεσσαλονικη αντιστοιχει σε εκαλη-κηφισια κλπ αθηνας;

Σε Μυκονο ή Σαντορίνη πχ αυτο το σπιτι θα πηγαινε 1500 τη βραδια όχι το μήνα, ή καμια 10-12 χιλιαρικα το μηνα (για μετεπειτα εκμεταλλευση)

• Απαντ. 114
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, sphinxgr είπε

7% των εργαζομένων της χώρας (3,7εκ συνολικά) έχουν μεικτό μισθό άνω των 2000€ (259.000). (ναι το ξέρω ότι υπάρχουν και μαύρα εισοδήματα). 

Για να πάρεις σπίτι των 1500€ το μήνα, πρέπει να έχεις μεικτά σε οικογενειακο εισόδημα πάνω απο 3000€. 

Παράλληλα το 75% των Ελλήνων ιδιοκατοικεί. Οπότε μας μένει 25% το οποίο πρέπει παράλληλα να ανήκει στο 7% των υψηλά αμειβόμενων (65.000). 

Φυσικά υπάρχουν 10άδες άλλες παράμετροι, όπως η περιοχή, το που μένουν αυτοι με το 7%, που θέλουν να μείνουν κλπ κλπ.

Όμως σε κάθε περίπτωση οι υποψήφιοι είναι ελάχιστοι (το 1/10.000 ειναι ενδεικτικό).

Σε κάποιες περιοχές βέβαια δεν υπάρχει ούτε 1 με τέτοια δυνατότητα. Οπότε το η ποσόστωση γίνεται 1/100000) αν το πάρουμε κατά περιοχή για κάποιες περιοχές. 

image.png.ec7f1f8c87d2eadf5889564a1c9ad440.png

Ναι το ξέρεις πως υπάρχουν και μαύρα εισοδήματα, όμως δεν βλέπω να τα συμπεριλαμβάνεις και αυτά στους υπολογισμούς σου, τα οποία δεν είναι και λίγα μια και επισήμως παραδέχονται ότι το μαύρο χρήμα που διακινείται στην Ελλάδα είναι πάνω από 20%.

Επίσης στους υπολογισμούς σου λαμβάνεις υπόψιν μόνο τους μισθωτούς, οι μισθωτές όμως δεν είναι αποκλειστικά και μόνο μισθωτοί, και οι συνταξιούχοι νοικιάζουν σπίτια, και οι ΕΕ, και οι εισοδηματίες, και δξ τι άλλο.

Νόημα θα είχε αν λάμβανες υπόψιν το ποσοστό επί του συνόλου πραγματικού μικτού εισοδήματος άνω των 3.000€.

Κατά τα άλλα όντως είναι ελάχιστοι όσοι μπορούν να διαθέσουν 1.500€ για ενοίκιο, αλλά από την άλλη ελάχιστα είναι και τα σπίτια με τέτοιο μίσθωμα.

Πάντως στην ερώτηση μου με κάλυψε απόλυτα το "το 1/10.000 ειναι ενδεικτικό"

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Joshua21 είπε

Νόημα θα είχε αν λάμβανες υπόψιν το ποσοστό επί του συνόλου πραγματικού μικτού εισοδήματος άνω των 3.000€.

Για αυτό έγραψα ότι υπάρχουν άπειρες μη υπολογίσιμες παράμετροι για να βγάλεις ακριβές ποσοστό.

Ακόμα και αν στις έβαζα, θα μπορούσες να μου πεις "Ναι, αλλά τις ΜΚΟ που νοικιάζουν μεγάλα σπίτια δεν τις έβαλες ή τους επιχειρηματίες με έδρα το εξωτερικό ή τους Ναρκέμπορους που θέλουν ένα meeting Home"

• Like 1
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, paylidis είπε

Τα παντα ειναι σχετικά... ξερεις αν η περιοχη αυτη που ειναι στη θεσσαλονικη αντιστοιχει σε εκαλη-κηφισια κλπ αθηνας;

Σε Μυκονο ή Σαντορίνη πχ αυτο το σπιτι θα πηγαινε 1500 τη βραδια όχι το μήνα, ή καμια 10-12 χιλιαρικα το μηνα (για μετεπειτα εκμεταλλευση)

Αν η τιμή ήταν καλή για την περιοχή θα είχε ενοικιαστεί εχθές....

Αλλά η τιμή είναι υπερβολική για την  περιοχή και επίσης το πιστόλι παραμονεύει σε τέτοιες τιμές...

• Like 3
Δημοσ.

Το έβγαλα άλλες 2 φορές να ενοικιαστεί στο παρελθόν και έφυγε σε λιγότερο απο δέκα μέρες και σε λίγα παραπάνω χρήματα. Αυτήν την φορά μάλλον λόγω των γεγονότων , πάγωσαν οι ενοικιάσεις σε αυτού του τύπου ακίνητα. Θα πάω προς πώληση και θα προσπαθήσω να αγοράσω μικρά στο κέντρο της πόλης.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, georgemoy είπε

Το έβγαλα άλλες 2 φορές να ενοικιαστεί στο παρελθόν και έφυγε σε λιγότερο απο δέκα μέρες και σε λίγα παραπάνω χρήματα. Αυτήν την φορά μάλλον λόγω των γεγονότων , πάγωσαν οι ενοικιάσεις σε αυτού του τύπου ακίνητα. Θα πάω προς πώληση και θα προσπαθήσω να αγοράσω μικρά στο κέντρο της πόλης.

τοτε απλα περιμενε (κ μη το κατεβασεις αλλο)

• Like 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, georgemoy είπε

Ευχαριστώ όλους για την βοήθεια παιδιά! Ευχαριστώ για τον χρόνο σας! Να είστε καλά!

Φιλε μου και εγώ ιδιοκτήτης μεζονέτας:

1) χώρισμα το ξεχνας. Θα σακατέψεις το σπίτι για να το νοικιάσεις

2) ενοικίαση: βγάλε έπιπλα, καλύτερες φωτογράφιες, τιμή με βάση την περιοχή σου

3) να το πουλήσεις γίνεται κι να παρεισ Πιο μικρά, αλλά να ξέρεις ότι θέλει χρόνο και τρέξιμο και σωστό ψάξιμο για να μην έχεις χασούρα τελικά.

το (2) από πάνω είναι το πιο ευκολο.

Δημοσ.
41 λεπτά πριν, sphinxgr είπε

Για αυτό έγραψα ότι υπάρχουν άπειρες μη υπολογίσιμες παράμετροι για να βγάλεις ακριβές ποσοστό.

Ακόμα και αν στις έβαζα, θα μπορούσες να μου πεις "Ναι, αλλά τις ΜΚΟ που νοικιάζουν μεγάλα σπίτια δεν τις έβαλες ή τους επιχειρηματίες με έδρα το εξωτερικό ή τους Ναρκέμπορους που θέλουν ένα meeting Home"

Για τις ΜΚΟ σίγουρα δεν θα σου απαντούσα έτσι, μεγάλα σπίτια νοικιάζουν, αλλά σαν αυτό που μας έδειξε ο ts.

Όσο για τους ναρκέμπορους, δεν νομίζω να είναι τόσοι πολλοί ώστε να αξίζει να αναφερθούν.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, georgemoy είπε

Για να μην αφήνω ερωτηματικά. Θα σας δείξω το ακίνητο ώστε να καταλάβετε. Σε καμία περίπτωση δεν έγινε για επένδυση. Εμένα εγώ, απλά είχα κάποιες αλλαγές στην ζωή μου κ πλέον μένω μόνος και είναι υπερβολή τόσο μεγάλο σπίτι για ένα άτομο.

https://www.spitogatos.gr/listing/details/12394758?ref=mobileApp

Εννοείται αξίζει 1500 το μήνα άνετα, φοβερό σπίτι! Δηλαδή και τα 1900 για μένα πάλι τα αξίζει άσχετα εάν υπάρχει κάποιος να τα δώσει. Εγώ θα σου πρότεινα, εάν δεν υπάρχει περίπτωση να το χρειαστείς στο μέλλον, να σκεφτείς την πώληση και να αγοράσεις κάτι που να σου ταιριάζει καλύτερα 

• Like 2
Δημοσ.
9 ώρες πριν, georgemoy είπε

Ευχαριστώ όλους για την βοήθεια παιδιά! Ευχαριστώ για τον χρόνο σας! Να είστε καλά!

Tο σπίτι στα δικά μου μάτια είναι πολύ ωραίο αλλα οι φωτογραφίες είναι κακές. ίσως αν βγάλεις καινούργιες με μια συνέχεια, να είναι καλύτερα.

Για την περιοχή δεν έχω άποψη.

• Like 2
Δημοσ.

Πραγματικά πανέμορφο το σπίτι. Το θέμα είναι όμως η περιοχή.
Αν  η περιοχή είναι αντιστοιχη με Βούλα, είναι κομπλε. Αν είναι σαν την "Ιπποκράτειος Πολιτεία", μπορεί και να μην νοικιαστεί ποτε....

Μένει κανένας εκεί κοντά, να μας πει τη γνώμη του; Πόσο εύκολη έιναι η πρόσβαση στο κέντρο της Θεσσαλονικης; 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...