Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η το κατεβάζεις 1.100-950 και λες και ευχαριστώ ή το δίνεις σε ακριβό ατζέντη ή το πουλάς στα 350.000-600.000. Διαλέγεις και κάνεις. 

• Απαντ. 114
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Επίσης βλέπω ανά τ.μ στα μεγάλα ακίνητα της περιοχής σου είσαι από τους ακριβούς:

https://www.spitogatos.gr/enoikiaseis-katoikies/pefka/emvado_apo-100/order_pricepersqmeters_asc

Το καταλαβαίνω λόγω επίπλων κλπ αλλά αυτό που εσύ θεωρείς πλεονέκτημα ίσως είναι μειονέκτημα τελικά. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, georgemoy είπε

Μάλλον πρέπει να το πουλήσω μου φαίνεται 

Να πας σε ένα μεσίτη να σου πει σε ένα μεσίτη ποσο ενοικιάζεται κλπ και τι θα έπρεπε να κάνεις.

Μην το πουλάς αν δεν έχεις οικονομική ανάγκη. 

Χρόνο θέλει και σωστή διαχείριση και θα ενοικιαστεί. Για το ύψος του ενοικίου δεν ξέρω στην περιοχή αν είναι δυνατό αυτό το ύψος κλπ, αλλά αν πας σε μεσίτη θα έχεις πιο αντικειμενική άποψη. 

Σίγουρα αν το νοικιάσεις ως 2 κατοικίες, θα έχεις μεγαλύτερη απόδοση και περισσότερους ενδιαφερόμενους.

Σε αυτή την περίπτωση βάψτο ξανά σε γήινα χρώματα, βγάλε σωστές φωτογραφίες, άδειασε το και μια χαρά θα πάει. 

Επεξ/σία από sphinxgr
Δημοσ.

Αν δε θες τα έπιπλα και ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές μπορείς να τα τα βάλεις αγγελίες που υπάρχει κινητικότητα γενικά.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, sphinxgr είπε

Ένα σπίτι σαφέστατα μπορεί να αξίζει ως ενοικίαση 1500€ το μήνα. Δεν παύει όμως, να μπορεί να το νοικιάσει 1 στους 10.000 ανθρώπους, όταν ένα σπίτι των 750€ μπορεί να το νοικιάσει 1/100. 

Τα νούμερα αυτά πως προκύπτουν? Σαφώς και όσο ακριβότερο είναι ένα σπίτι τόσο λιγότεροι μπορούν να το νοικιάσουν, δεν υπάρχει αμφιβολία για αυτό, αλλά το ότι 1.500€ μπορεί να δώσει μόνο 1 στους 10.000 ανθρώπους (ότι και να εννοείς με αυτό) μου φαίνεται εξωπραγματικό.

Δημοσ.

Μια φιλική συμβουλή:

- Πήγαινε σε μεσίτη να το αναλάβει. Να βγάλει και πιο φωτεινές φωτογραφίες που αναδεικνύουν το χώρο. Να σε συμβουλεύσει για τα έπιπλα.

- Αν δεν καίγεσαι, κάνε ένα πλάνο ενοικίασης ή πώλησης (π.χ. πόσο καιρό θα περιμένεις, αν θα το χωρίσεις επίσημα και νόμιμα, εύρος τιμών, κλπ).

Δημοσ.
46 λεπτά πριν, georgemoy είπε

Επειδή πριν ενοικιαστεί θα το βάψω, θα επιστρέψω στον επόμενο να επιλέξει τα χρώματα που θέλει. Και εμένα δεν μου αρέσουν. Λάθος επιλογή 

Σωστό, σε ευχαριστώ πολύ!

Μάλλον πρέπει να το πουλήσω μου φαίνεται 

Νομίζω το να το πουλήσεις είναι καλύτερη επιλογή, αν θεωρείς ότι δεν πρόκειται να μείνεις εσύ μελλοντικά με την οικογένειά σου. Πιστεύω ότι θα βρεις πιο εύκολα αγοραστή, απ' ότι ενοικιαστή. Τώρα αν θες να μείνεις εσύ μελλοντικά εκεί, τότε μάλλον ο μεσίτης είναι καλύτερη επιλογή, καθώς μπορεί να σου βρει καλύτερα κανάλια διαφήμισης.

Πάντως το σπίτι είναι πολύ ωραίο, εγώ δε χαλιέμαι τόσο πολύ με τα χρώματα, αλλά όπως αναφέρθηκε, από τις φωτογραφίες δε καταλαβαίνεις καθόλου ούτε τη διαρρύθμιση, ούτε τους χώρους. Θέλει κάποιου είδους συνέχεια στις εικόνες, για να ξέρεις η επόμενη φωτογραφία πως σχετίζεται με τη προηγούμενη. Επίσης οι εξωτερικοί χώροι είναι πολύ ωραίοι, οπότε πρέπει να τους τονίσεις λίγο παραπάνω. Για παράδειγμα, τη φωτογραφία με τη πισίνα, τα σπίτια που βλέπω πίσω είναι αυτά που θα πάρεις με την ενοικίαση; Ή είναι απλά γείτονες; Θέλει ένα καλύτερο καδράρισμα να ξέρει ο ενδιαφερόμενος τι παίρνει. Επίσης δείξε την είσοδο στο κτήμα, το πάρκινγκ, την εσωτερική σκάλα κλπ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Τα νούμερα αυτά πως προκύπτουν? Σαφώς και όσο ακριβότερο είναι ένα σπίτι τόσο λιγότεροι μπορούν να το νοικιάσουν, δεν υπάρχει αμφιβολία για αυτό, αλλά το ότι 1.500€ μπορεί να δώσει μόνο 1 στους 10.000 ανθρώπους (ότι και να εννοείς με αυτό) μου φαίνεται εξωπραγματικό.

7% των εργαζομένων της χώρας (3,7εκ συνολικά) έχουν μεικτό μισθό άνω των 2000€ (259.000). (ναι το ξέρω ότι υπάρχουν και μαύρα εισοδήματα). 

Για να πάρεις σπίτι των 1500€ το μήνα, πρέπει να έχεις μεικτά σε οικογενειακο εισόδημα πάνω απο 3000€. 

Παράλληλα το 75% των Ελλήνων ιδιοκατοικεί. Οπότε μας μένει 25% το οποίο πρέπει παράλληλα να ανήκει στο 7% των υψηλά αμειβόμενων (65.000). 

Φυσικά υπάρχουν 10άδες άλλες παράμετροι, όπως η περιοχή, το που μένουν αυτοι με το 7%, που θέλουν να μείνουν κλπ κλπ.

Όμως σε κάθε περίπτωση οι υποψήφιοι είναι ελάχιστοι (το 1/10.000 ειναι ενδεικτικό).

Σε κάποιες περιοχές βέβαια δεν υπάρχει ούτε 1 με τέτοια δυνατότητα. Οπότε το η ποσόστωση γίνεται 1/100000) αν το πάρουμε κατά περιοχή για κάποιες περιοχές. 

image.png.ec7f1f8c87d2eadf5889564a1c9ad440.png

Επεξ/σία από sphinxgr
  • Like 4
Δημοσ.
2 hours ago, sphinxgr said:

Ένα σπίτι σαφέστατα μπορεί να αξίζει ως ενοικίαση 1500€ το μήνα. Δεν παύει όμως, να μπορεί να το νοικιάσει 1 στους 10.000 ανθρώπους, όταν ένα σπίτι των 750€ μπορεί να το νοικιάσει 1/100. 

Επίσης μετά απο κάποιο ύψος ενοικίου, ξέρεις οτι σαν ιδιοκτήτης μπαίνεις μέσα. Σε σπίτια πχ που έχουν απο 800€ ξέρεις ότι δεν έχει χρηματική απόδοση και απλά μπαίνεις μέσα. Απλά προσπαθείς να βγάλεις ένα εισόδημα επειδή έτυχε να έχεις το σπίτι. Αποκλείεται να βγάλεις κέρδος αν το έχεις αγοράσει για επένδυση. 

Βάσει και του ακόλουθου excel για να νοικιάζεις 1500€ το μήνα και να έχεις καθαρό κέρδος επένδυσης 2%, το σπίτι στην αγορά αυτή τη στιγμή, πρέπει να έχει αρκετά περισσότερα απο 500.000€. Και πάλι όμως απευθύνεται όπως είπαμε στην πρώτη παράγραφο σε ελάχιστους ενοικιαστές.

*Φυσικά υπάρχουν και άλλες παράμετροι, όπως η μοναδικότητα ή η ιστορικότητα του σπιτιού που δίνουν επιπλέον αξία κλπ

image.png.554be1d745a9a47883a39fd19a91f452.png

Και για να απαντήσω στο κυρίως θέμα, για να χωριστεί νόμιμα ένα σπίτι πρέπει να υπάρξει συνεργασία απο πολιτικό μηχανικό και λογιστή και να γίνουν διορθώσεις σε ΔΕΗ, Ε9, πολεοδομία / άδειες, νέο ρολόι ΔΕΗ / ΕΥΔΑΠ, νέες γραμμές ύδρευσης / ρεύματος και θέρμανσης.

Όταν κάποιος νοικιάσει ένα σπίτι, αυτό πρέπει να φαίνεται ξεκάθαρα και πραγματικά στη φορολογική του δήλωση και στο συμβόλαιο ενοικίασης. 

image.png.bd121f9b0ad959c6a0ab352eea4b1001.png

Μια απορία για το 2% του επιθυμητού κέρδους. Για να είναι μια επένδυση (και από οτι καταλαβαίνω έτσι πας να υπολογίσεις το ενοίκιο) δεν πρέπει να έχει μια απόδοση του 5%;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, VonLoutsos είπε

Μια απορία για το 2% του επιθυμητού κέρδους. Για να είναι μια επένδυση (και από οτι καταλαβαίνω έτσι πας να υπολογίσεις το ενοίκιο) δεν πρέπει να έχει μια απόδοση του 5%;

Ο καθένας βάζει και ορίζει ότι απόδοση θέλει. 

Αυτή τη στιγμή αν έχεις χρήματα, οι αποδόσεις είναι αρνητικές. Μια σταθερή καθαρή απόδοση 2% είναι ευχή αν μπορεί να την έχει κάποιος σε χρήματα που ήδη έχει. Είναι 500€ το μήνα για κεφάλαιο 300.000€. 

Τα σπίτια είναι επένδυση "για ερασιτέχνες" ή για έμπειρους κτηματομεσίτες. 

Απο κει και πέρα υπάρχει το ρίσκο VS απόδοση που μπορεί να εκτοξεύσει τις αποδόσεις αλλά να εκμηδενίσει και το κεφάλαιο. Αν κάποιος έχει χρήματα και γνώσεις, μπορεί να εκμεταλλευτεί όλες τις καταστροφές (πανδημίες, πολέμους κλπ) και να παίζει και 100% απόδοση.

Επεξ/σία από sphinxgr
Δημοσ.

το excel ειναι λαθος,εξισωνει λανθασμενα την  αποδοση ενος πολυτελους σπιτιου με ενα επλο διαμερισμα.

Δεν εχουν τους ιδιους συντελεστες αποδοσης.

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, sphinxgr είπε

Ο καθένας βάζει και ορίζει ότι απόδοση θέλει. 

Για το τυπικό του πράγματος να προσθέσω ότι ο φόρος του 15% είναι για έως 12.000 ευρώ, από εκεί και μετά η κλίμακα ανεβαίνει στο 35%. 

Δημοσ.

Το λάθος που κάνουν πολλοί ιδιοκτήτες είναι πως επειδή π.χ τα 60τμ νοικιάζονται 500 ευρω, τα 120 θα πάνε 1000.. Κάτι τέτοιο δε στέκει, προφανώς και η απόδοση είναι πολύ καλύτερη στα μικρά διαμερίσματα.

• Like 2
  • Thanks 2
Δημοσ.

Φίλε βάλτο στα 800 ευρώ ή και ακόμα λιγότερα αν θέλεις να ενοικιαστεί κ κυρίως να παίρνεις τα λεφτά σού κάθε μήνα. Με τέτοια αρχική τιμή σε περιοχή εκτός Κηφισιάς- Βούλας - Φιλοθέης αποκλείεται να πάρεις τα λεφτά που ζητάς κάθε μήνα.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, sphinxgr είπε

Fixed

image.png.226a67b33c6b77d6c6d502e910111cca.png

Εγω δεν έχω ιδέα για εκτός Αττικής περιοχές (αν είναι καλές κακές και σε ποιους απευθύνεται). 

Ότι είναι ωραίο, είναι ωραίο όμως. Σίγουρα τα χρώματα του είναι ιδιαίτερα και αποθαρρύνουν πολλούς. Στο σπίτι θα έμενα με ευχαρίστηση. Με αυτά τα χρώματα όχι όμως.  Επίσης απο αυτές τις φωτό δεν καταλαβαίνω ποιο δωμάτιο είναι ποιο. Τι θέα έχουν τα δωμάτια και γενικά πως είναι η οργάνωση του σπιτιού. 

19 λεπτά πριν, Conan2046 είπε

Για το τυπικό του πράγματος να προσθέσω ότι ο φόρος του 15% είναι για έως 12.000 ευρώ, από εκεί και μετά η κλίμακα ανεβαίνει στο 35%. 

To έχω ενημερώσει πιο κάτω. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...