_Biohazard_ Δημοσ. 18 Απριλίου 2022 Δημοσ. 18 Απριλίου 2022 19 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε Mπορεί να την θεωρείς σωστή τιμή αλλά απο μόνος σου πόσο ευκολο πιστευεις ότι είναι να ενοικιαστεί ένα σπίτι που είναι σχεδόν 3 φορές πάνω απο τον βασικό μισθό;Που έχει ενοίκιο ίσο με έναν βαρβάτο ελληνικό μισθό;Αυτά που ζητάς θεωρώ ότι είναι εκτός πραγματικότητας. Εύκολα, σε κάποιον που παίρνει 10 φορές επάνω από τον βασικό μισθό. Τι, νομίζεις όλοι παίρνουν τον βασικό; 19 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε Κανείς μας δεν είναι αγενής,την άποψη μας λέμε. 1500€ ποιος θα το νοικιάσει ;Ας έχει και χρυσά μπάνια.Δεν λέω αν τα αξίζει ή όχι αλλά αν αυτή η τιμή μπορεί να σταθεί στην αγορά σήμερα. Δεν ξέρω αν εγώ είμαι τόσο εκτός αγοράς ,ας πουν και οι άλλοι φίλοι την γνώμη τους για την τιμή. Να σου πω μερικά παραδείγματα; Μπασκετμπολίστας, ποδοσφαιριστής, στέλεχος επιχείρησης (αλλοδαπός που έχει έρθει για κάποια χρόνια σε παράρτημα Ελλάδας), διπλωμάτης, κτλ. Αυτό που πιστευεις ότι μεζονέτα (καλοφτιαγμένη και φουλ εξοπλισμένη...από ότι λέει ο ts), πρέπει να μισθωθεί με βάση βαλαντιο Ελληνικού βασικού μισθού θεωρώ ότι είναι ανεδαφικό. Αν έχεις καμία τέτοια πάντως, με ενδιαφέρει. 1
sphinxgr Δημοσ. 18 Απριλίου 2022 Δημοσ. 18 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) Ένα σπίτι σαφέστατα μπορεί να αξίζει ως ενοικίαση 1500€ το μήνα. Δεν παύει όμως, να μπορεί να το νοικιάσει 1 στους 10.000 ανθρώπους, όταν ένα σπίτι των 750€ μπορεί να το νοικιάσει 1/100. Επίσης μετά απο κάποιο ύψος ενοικίου, ξέρεις οτι σαν ιδιοκτήτης μπαίνεις μέσα. Σε σπίτια πχ που έχουν απο 800€ ξέρεις ότι δεν έχει χρηματική απόδοση και απλά μπαίνεις μέσα. Απλά προσπαθείς να βγάλεις ένα εισόδημα επειδή έτυχε να έχεις το σπίτι. Αποκλείεται να βγάλεις κέρδος αν το έχεις αγοράσει για επένδυση. Βάσει και του ακόλουθου excel για να νοικιάζεις 1500€ το μήνα και να έχεις καθαρό κέρδος επένδυσης 2%, το σπίτι στην αγορά αυτή τη στιγμή, πρέπει να έχει αρκετά περισσότερα απο 500.000€. Και πάλι όμως απευθύνεται όπως είπαμε στην πρώτη παράγραφο σε ελάχιστους ενοικιαστές. *Φυσικά υπάρχουν και άλλες παράμετροι, όπως η μοναδικότητα ή η ιστορικότητα του σπιτιού που δίνουν επιπλέον αξία κλπ Και για να απαντήσω στο κυρίως θέμα, για να χωριστεί νόμιμα ένα σπίτι πρέπει να υπάρξει συνεργασία απο πολιτικό μηχανικό και λογιστή και να γίνουν διορθώσεις σε ΔΕΗ, Ε9, πολεοδομία / άδειες, νέο ρολόι ΔΕΗ / ΕΥΔΑΠ, νέες γραμμές ύδρευσης / ρεύματος και θέρμανσης. Όταν κάποιος νοικιάσει ένα σπίτι, αυτό πρέπει να φαίνεται ξεκάθαρα και πραγματικά στη φορολογική του δήλωση και στο συμβόλαιο ενοικίασης. Επεξ/σία 18 Απριλίου 2022 από sphinxgr 6
Επισκέπτης Δημοσ. 18 Απριλίου 2022 Δημοσ. 18 Απριλίου 2022 6 ώρες πριν, georgemoy είπε Την έχω ρίξει ήδη αρκετά. Από 1900 στα 1500 σε λιγότερο από 2 μήνες! Έχεις ένα δίκιο. Θα βάλω επιλογή χωρίς τα έπιπλα 1500 euro ειναι στο σύνολο με τους λογαριασμους 2000 euro το μηνα. Εαν δεν ειναι στα Νοτια προαστια, δεν υπαρχει περιπτωση να νοικαστει.
Nabuko Δημοσ. 18 Απριλίου 2022 Δημοσ. 18 Απριλίου 2022 33 λεπτά πριν, _Biohazard_ είπε Να σου πω μερικά παραδείγματα; Μπασκετμπολίστας, ποδοσφαιριστής, στέλεχος επιχείρησης (αλλοδαπός που έχει έρθει για κάποια χρόνια σε παράρτημα Ελλάδας), διπλωμάτης, κτλ. Αν η μεζονέτα του ts είναι στην Αθήνα σε ΝΠ/ΒΠ τότε ναι. Αν είναι στην Άνω Ραχούλα ποιος θα τη νοικιάσει? Επίσης δεν την έχουμε δει για να του πούμε αν αξίζει να ενοικιαστεί σε αυτά τα λεφτά. Προφανώς οι υποψήφιοι ενοικιαστές κάτι βλέπουν και δεν την επιλέγουν. Τρίτον, σε αυτή την κατηγορία τιμής δεν περιμένεις να έχεις ουρά από υποψήφιους και να ενοικιαστεί και άμεσα. 1
sphinxgr Δημοσ. 18 Απριλίου 2022 Δημοσ. 18 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) 13 λεπτά πριν, costas1973 είπε 1500 euro ειναι στο σύνολο με τους λογαριασμους 2000 euro το μηνα. Εαν δεν ειναι στα Νοτια προαστια, δεν υπαρχει περιπτωση να νοικαστει. Μια χαρά περιοχές υπάρχουν που δικαιολογούν τα 1500€. Πεντέλη, Εκάλη, Ανω Γλυφάδα, Βουλιαγμένη, Π. Ψυχικό κλπ κλπ Είναι πολλές οι παράμετροι διαμόρφωσης του ενοικίου. Ένας χονδρικός δείκτης, είναι πόσο θα πουλιόταν η οικία αν έβγαινε στη αγορά σήμερα. Για 1500€ ενοίκιο, θα έπρεπε να κοστίζει >700.000€, Επίσης είναι απαράδεκτο να ζητάνε υψηλές τιμές για σπίτια ενεργειακής κλάσης <=Γ. Επεξ/σία 18 Απριλίου 2022 από sphinxgr
paylidis Δημοσ. 18 Απριλίου 2022 Δημοσ. 18 Απριλίου 2022 16 λεπτά πριν, sphinxgr είπε Ένα σπίτι σαφέστατα μπορεί να αξίζει ως ενοικίαση 1500€ το μήνα. Δεν παύει όμως, να μπορεί να το νοικιάσει 1 στους 10.000 ανθρώπους, όταν ένα σπίτι των 750€ μπορεί να το νοικιάσει 1/100. Επίσης μετά απο κάποιο ύψος ενοικίου, ξέρεις οτι σαν ιδιοκτήτης μπαίνεις μέσα. Σε σπίτια πχ που έχουν απο 800€ ξέρεις ότι δεν έχει χρηματική απόδοση και απλά μπαίνεις μέσα. Απλά προσπαθείς να βγάλεις ένα εισόδημα επειδή έτυχε να έχεις το σπίτι. Αποκλείεται να βγάλεις κέρδος αν το έχεις αγοράσει για επένδυση. Βάσει και του ακόλουθου excel για να νοικιάζεις 1500€ το μήνα και να έχεις καθαρό κέρδος επένδυσης 2%, το σπίτι στην αγορά αυτή τη στιγμή, πρέπει να έχει αρκετά περισσότερα απο 500.000€. Και πάλι όμως απευθύνεται όπως είπαμε στην πρώτη παράγραφο σε ελάχιστους ενοικιαστές. *Φυσικά υπάρχουν και άλλες παράμετροι, όπως η μοναδικότητα ή η ιστορικότητα του σπιτιού που δίνουν επιπλέον αξία κλπ Και για να απαντήσω στο κυρίως θέμα, για να χωριστεί νόμιμα ένα σπίτι πρέπει να υπάρξει συνεργασία απο πολιτικό μηχανικό και λογιστή και να γίνουν διορθώσεις σε ΔΕΗ, Ε9, πολεοδομία / άδειες, νέο ρολόι ΔΕΗ / ΕΥΔΑΠ, νέες γραμμές ύδρευσης / ρεύματος και θέρμανσης. Όταν κάποιος νοικιάσει ένα σπίτι, αυτό πρέπει να φαίνεται ξεκάθαρα και πραγματικά στη φορολογική του δήλωση και στο συμβόλαιο ενοικίασης. μια διορθωση, ο φορος ενοικιου μετα τις 12000€ το χρόνο παει στο 35%, εκει να δειτε κλαμα... 1
sphinxgr Δημοσ. 18 Απριλίου 2022 Δημοσ. 18 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, paylidis είπε μια διορθωση, ο φορος ενοικιου μετα τις 12000€ το χρόνο παει στο 35%, εκει να δειτε κλαμα... Έχεις δίκιο. Αυτός ο φόρος αποκλείεται να περαστεί στο ενοίκιο. Ξέρεις ότι είναι σίγουρα ζημιογόνα ως επένδυση κάθε σπίτι που πρέπει να νοικιαστεί >1000€ (ή αν έχεις άθροισμα ενοικίων >1000€ / μήνα). *Το excel είναι για φυσιολογικές κατηγορίες οικιών (<1000€) Επεξ/σία 18 Απριλίου 2022 από sphinxgr 1
paylidis Δημοσ. 18 Απριλίου 2022 Δημοσ. 18 Απριλίου 2022 1 λεπτό πριν, sphinxgr είπε Έχεις δίκιο. Αυτός ο φόρος αποκλείεται να περαστεί στο ενοίκιο. Ξέρεις ότι είναι σίγουρα ζημιογόνα ως επένδυση κάθε σπίτι που πρέπει να νοικιαστεί >1000€ (ή αν έχεις άθροισμα ενοικίων >1000€ / μήνα). *Το excel είναι για φυσιολογικές κατηγορίες οικιών (<1000€) Στη περιπτωση του TS ωστόσο ειναι εφαρμόσιμο. Αρα για 1500/μηνα θα εχει 1800 (με το 15%)+2100 (με το 35%) = 3900 μονο εφορια, χωρις ενφια κλπ
georgemoy Δημοσ. 18 Απριλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 18 Απριλίου 2022 Για να μην αφήνω ερωτηματικά. Θα σας δείξω το ακίνητο ώστε να καταλάβετε. Σε καμία περίπτωση δεν έγινε για επένδυση. Εμένα εγώ, απλά είχα κάποιες αλλαγές στην ζωή μου κ πλέον μένω μόνος και είναι υπερβολή τόσο μεγάλο σπίτι για ένα άτομο. https://www.spitogatos.gr/listing/details/12394758?ref=mobileApp 14 1
sphinxgr Δημοσ. 18 Απριλίου 2022 Δημοσ. 18 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) 54 λεπτά πριν, sphinxgr είπε Ένα σπίτι σαφέστατα μπορεί να αξίζει ως ενοικίαση 1500€ το μήνα. Δεν παύει όμως, να μπορεί να το νοικιάσει 1 στους 10.000 ανθρώπους, όταν ένα σπίτι των 750€ μπορεί να το νοικιάσει 1/100. Επίσης μετά απο κάποιο ύψος ενοικίου, ξέρεις οτι σαν ιδιοκτήτης μπαίνεις μέσα. Σε σπίτια πχ που έχουν απο 800€ ξέρεις ότι δεν έχει χρηματική απόδοση και απλά μπαίνεις μέσα. Απλά προσπαθείς να βγάλεις ένα εισόδημα επειδή έτυχε να έχεις το σπίτι. Αποκλείεται να βγάλεις κέρδος αν το έχεις αγοράσει για επένδυση. Βάσει και του ακόλουθου excel για να νοικιάζεις 1500€ το μήνα και να έχεις καθαρό κέρδος επένδυσης 2%, το σπίτι στην αγορά αυτή τη στιγμή, πρέπει να έχει αρκετά περισσότερα απο 500.000€. Και πάλι όμως απευθύνεται όπως είπαμε στην πρώτη παράγραφο σε ελάχιστους ενοικιαστές. *Φυσικά υπάρχουν και άλλες παράμετροι, όπως η μοναδικότητα ή η ιστορικότητα του σπιτιού που δίνουν επιπλέον αξία κλπ Και για να απαντήσω στο κυρίως θέμα, για να χωριστεί νόμιμα ένα σπίτι πρέπει να υπάρξει συνεργασία απο πολιτικό μηχανικό και λογιστή και να γίνουν διορθώσεις σε ΔΕΗ, Ε9, πολεοδομία / άδειες, νέο ρολόι ΔΕΗ / ΕΥΔΑΠ, νέες γραμμές ύδρευσης / ρεύματος και θέρμανσης. Όταν κάποιος νοικιάσει ένα σπίτι, αυτό πρέπει να φαίνεται ξεκάθαρα και πραγματικά στη φορολογική του δήλωση και στο συμβόλαιο ενοικίασης. 37 λεπτά πριν, paylidis είπε μια διορθωση, ο φορος ενοικιου μετα τις 12000€ το χρόνο παει στο 35%, εκει να δειτε κλαμα... 30 λεπτά πριν, paylidis είπε Στη περιπτωση του TS ωστόσο ειναι εφαρμόσιμο. Αρα για 1500/μηνα θα εχει 1800 (με το 15%)+2100 (με το 35%) = 3900 μονο εφορια, χωρις ενφια κλπ Fixed 8 λεπτά πριν, georgemoy είπε Για να μην αφήνω ερωτηματικά. Θα σας δείξω το ακίνητο ώστε να καταλάβετε. Σε καμία περίπτωση δεν έγινε για επένδυση. Εμένα εγώ, απλά είχα κάποιες αλλαγές στην ζωή μου κ πλέον μένω μόνος και είναι υπερβολή τόσο μεγάλο σπίτι για ένα άτομο. https://www.spitogatos.gr/listing/details/12394758?ref=mobileApp Εγω δεν έχω ιδέα για εκτός Αττικής περιοχές (αν είναι καλές κακές και σε ποιους απευθύνεται). Ότι είναι ωραίο, είναι ωραίο όμως. Σίγουρα τα χρώματα του είναι ιδιαίτερα και αποθαρρύνουν πολλούς. Στο σπίτι θα έμενα με ευχαρίστηση. Με αυτά τα χρώματα όχι όμως. Επίσης απο αυτές τις φωτό δεν καταλαβαίνω ποιο δωμάτιο είναι ποιο. Τι θέα έχουν τα δωμάτια και γενικά πως είναι η οργάνωση του σπιτιού. Επεξ/σία 18 Απριλίου 2022 από sphinxgr 4
moure Δημοσ. 18 Απριλίου 2022 Δημοσ. 18 Απριλίου 2022 5 λεπτά πριν, georgemoy είπε Για να μην αφήνω ερωτηματικά. Θα σας δείξω το ακίνητο ώστε να καταλάβετε. Σε καμία περίπτωση δεν έγινε για επένδυση. Εμένα εγώ, απλά είχα κάποιες αλλαγές στην ζωή μου κ πλέον μένω μόνος και είναι υπερβολή τόσο μεγάλο σπίτι για ένα άτομο. https://www.spitogatos.gr/listing/details/12394758?ref=mobileApp Πολύ ωραίο είναι το σπίτι σου,όμως αν το νοικιάσεις επιπλωμένο θα στο ριμαξουν και είναι κρίμα. 1
papp0us Δημοσ. 18 Απριλίου 2022 Δημοσ. 18 Απριλίου 2022 4 λεπτά πριν, georgemoy είπε Για να μην αφήνω ερωτηματικά. Θα σας δείξω το ακίνητο ώστε να καταλάβετε. Σε καμία περίπτωση δεν έγινε για επένδυση. Εμένα εγώ, απλά είχα κάποιες αλλαγές στην ζωή μου κ πλέον μένω μόνος και είναι υπερβολή τόσο μεγάλο σπίτι για ένα άτομο. https://www.spitogatos.gr/listing/details/12394758?ref=mobileApp Στο θέμα την ενοικίασης, νομιζω οτι πυροβολάς το πόδι σου βγάζοντας απ'εξω τους μεσίτες, γιατι στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, όσοι ψάχνουν τέτοιο σπίτι ΔΕΝ ψάχνουν απο FB και μικρές αγγελίες. Μεσίτη θα βάλουν να τους βρει σπίτι. Για το χώρισμα τώρα, μετράνε πολλά μέσα, και κυρίως αν η είσοδος σου θα είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ανεξάρτητη απο την κεντρική του σπιτιού, γιατι εγώ αν επέλεγα να πάω σε τέτοιο σπίτι, δε θα ήθελα κάποιον στα πόδια μου, ποσο δε μάλλον τον ιδιοκτήτη. Αν το πάρεις απόφαση και το κάνεις τελικά, για να είσαι νόμιμος στα έγραψαν παραπάνω, θα χρειαστείς μηχανικό, ηλεκτρολόγο, υδραυλικό, νέο ρολόι, χαρτιά στη ΔΕΗ κτλ. Απο την άλλη θα έχεις ένα δεύτερο σπίτι που θα μπορεις να μείνεις/νοικιάσεις εκ νέου, οπότε αν οικονομικά σε παίρνει, δεν νομιζω πως θα είναι τόσο απαγορευτικό το κόστος για να είσαι σωστός. Μπουγάδες του τύπου "θα μένω εγώ από κάτω, αλλα θα σας πληρώνω το 1/3 της ΔΕΗ" σε σπίτι 2000€, απλά ξέχασε τις. 6
georgemoy Δημοσ. 18 Απριλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 18 Απριλίου 2022 Επειδή πριν ενοικιαστεί θα το βάψω, θα επιστρέψω στον επόμενο να επιλέξει τα χρώματα που θέλει. Και εμένα δεν μου αρέσουν. Λάθος επιλογή 2 λεπτά πριν, papp0us είπε Στο θέμα την ενοικίασης, νομιζω οτι πυροβολάς το πόδι σου βγάζοντας απ'εξω τους μεσίτες, γιατι στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, όσοι ψάχνουν τέτοιο σπίτι ΔΕΝ ψάχνουν απο FB και μικρές αγγελίες. Μεσίτη θα βάλουν να τους βρει σπίτι. Για το χώρισμα τώρα, μετράνε πολλά μέσα, και κυρίως αν η είσοδος σου θα είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ανεξάρτητη απο την κεντρική του σπιτιού, γιατι εγώ αν επέλεγα να πάω σε τέτοιο σπίτι, δε θα ήθελα κάποιον στα πόδια μου, ποσο δε μάλλον τον ιδιοκτήτη. Αν το πάρεις απόφαση και το κάνεις τελικά, για να είσαι νόμιμος στα έγραψαν παραπάνω, θα χρειαστείς μηχανικό, ηλεκτρολόγο, υδραυλικό, νέο ρολόι, χαρτιά στη ΔΕΗ κτλ. Απο την άλλη θα έχεις ένα δεύτερο σπίτι που θα μπορεις να μείνεις/νοικιάσεις εκ νέου, οπότε αν οικονομικά σε παίρνει, δεν νομιζω πως θα είναι τόσο απαγορευτικό το κόστος για να είσαι σωστός. Μπουγάδες του τύπου "θα μένω εγώ από κάτω, αλλα θα σας πληρώνω το 1/3 της ΔΕΗ" σε σπίτι 2000€, απλά ξέχασε τις. Σωστό, σε ευχαριστώ πολύ! Μάλλον πρέπει να το πουλήσω μου φαίνεται 1
zx1234r Δημοσ. 18 Απριλίου 2022 Δημοσ. 18 Απριλίου 2022 Η αγγελία είναι μόλις 10 μέρες πάνω. Μήπως, λέω μήπως, να περίμενες κανα εξάμηνο ακόμα?
Conan2046 Δημοσ. 18 Απριλίου 2022 Δημοσ. 18 Απριλίου 2022 Έχουν δείξει ενδιαφέρον για το σπίτι και έρχονται να το δουν αλλά μετά δεν προχωράνε ή γενικά δεν έχει υπάρξει ενδιαφέρον; Πίσω στην αρχική ερώτηση, βλέπω πολλούς λόγω δουλειά που (όχι νόμιμα) έχουν ένα σπίτι με πολλά διαμερίσματα και ένα μετρητή ρεύματος, νερού κλπ. Σε αυτήν την περίπτωση τώρα είτε έχουν δηλώσει το σπίτι όπως πραγματικά είναι (ένα) αλλά νοικιάζουν τελείως μαύρα τα υπόλοιπα είτε έχουν αποτυπώσει την πραγματική κατάσταση όντως στο Ε9 και τα νοικιάζουν (γιατί κάποιοι θέλουν μισθωτήριο, (άκου να δεις), να παίρνουν επιδόματα κλπ), σε αυτήν την περίπτωση βάζουν μετρητές που δείχνουν πόσο καίει το κάθε διαμέρισμα δεν είναι τίποτα. Ξαναλέω ότι δεν εξετάζω την νομιμότητα του πράγματος. Κι εγώ εδώ που μένω και ψάχνω σπίτι όντως, έχω απορρίψει σπίτια παρ' όλο που μου άρεσαν και τα βρίσκαμε στην τιμή ακριβώς γιατί είναι επιπλωμένα και δεν έχω τι να κάνω τα δικά μου έπιπλα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα