Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
16 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε

Mπορεί να την θεωρείς σωστή τιμή αλλά απο μόνος σου πόσο ευκολο πιστευεις ότι είναι να ενοικιαστεί ένα σπίτι που είναι σχεδόν 3  φορές  πάνω απο τον βασικό μισθό;Που έχει ενοίκιο ίσο με έναν βαρβάτο ελληνικό μισθό;Αυτά που ζητάς θεωρώ ότι  είναι εκτός πραγματικότητας.

Σιγουρα ένας με βασικό μισθό, δεν θα ψάξει να μείνει σε 3οροφη μεζονέτα 

4 λεπτά πριν, dkstopo είπε

σε αυτη τι τιμή μονο ελαχιστα μεσιτικά στην πολή μπορούν να τη νοικιασουν γιατί εχουν την πελατεία, η οποία φυσικά δεν ψαχνει στο σπιτογατο να βρει σπιτι

Το αυτό. Το target group που θες να το νοικιάσεις, δεν κάθεται να ψάχνει Facebook marketplace, σπιτογατο κτλ. Πηγαίνουν σε έναν μεσίτη, τους λένε με αυτό το budget και χαρακτηριστικά θέλω σπίτι. 

• Like 4
  • Απαντ. 114
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, georgemoy είπε

Δηλαδή αξίζει να το δώσω σε μεσιτικό στην Θεσσαλονίκη?  Φανταζόμουν όλοι στον σπιτόγατο μπαίνουν !

Ναι αξίζει. 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, georgemoy είπε

Δηλαδή αξίζει να το δώσω σε μεσιτικό στην Θεσσαλονίκη?  Φανταζόμουν όλοι στον σπιτόγατο μπαίνουν !

μπορείς και να το δώσεις σε εταιρία που τα νοικιάζει μέσω Airbnb κτλ αν φυσικά βρείτε φόρμουλα που να σε ικανοποιεί

25 λεπτά πριν, georgemoy είπε

τέτοια σπίτια ούτε καν

• Like 1
Δημοσ.

Ρε παιδιά, εσείς που λέτε για μισθωτό. Πρέπει να ξεχάσετε το γεγονός ότι κάποιος που είναι μισθωτός θα νοικιάσει σπίτι 1500 ευρώ. Δηλαδή ακόμα και 4 να παίρνει τον μήνα δεν θα νοικιάσει κάτι τέτοιο αλλά θα κάνει αποταμίευση. Αυτό το σπίτι απευθύνεται σε ανθρώπους που αρμεγουν επιχειρήσεις και δεν δουλεύουν. Αυτοί μπορεί να έχουν ένα μαγαζάκι και να ακουμπάνε 15 τον μήνα άνετα. Το σπίτι αυτό για 1500 είναι πολύ καλό. Βεβαίως, για κάποιον που θέλει να το νοικιάσει μακροχρόνια το να είναι επιπλωμένο είναι αρνητικό. Έτσι όπως είναι έχει φύγει για βραχυπροθεσμη μίσθωση. Καλά κάτι που είδα να ρίξει το ενοίκιο στα 1000 είναι αστείο 

• Like 1
Δημοσ.

Επειδή έκανα κάτι παρόμοιο το μόνο που θα σου συστήνω είναι να τα χωρίσεις από άποψη ρεύματος αλλά και ύδρευσης γιατί με εσωτερικούς μετρητές είναι ένας Α κόπος κάθε τόσο να τα φτιάχνεις και αν ξεκινήσει ο ανοικιαστής τα "μα εγώ δεν καίω τόσο", "δεν θα πληρώσω τώρα αλλά σε κάνα 3μηνο όλα μαζί" ή το κακό σενάριο που έγινε σε μένα να υπάρχει απόκλιση της τάξεως 5%-7% από το σύνολο και μετά τρέχα γύρευε. Να έχει το ρολόι στο όνομα του και να κάνει ότι θέλει και να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο ακόμα και αν του το κόψουν λόγω χρέους.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν σε παίρνει οικονομικά και τεχνικά χωρίζεις νερό και ρεύμα και ξεμπερδεύεις (όπως σωστά γράφει στο από πάνω σχόλιο). Αλλιώς βάζεις ενδιάμεσους μετρητές και πληρώνει ότι κατανάλωσε ο καθένας και τα πάγια αναλογικά. Φρόντισε μόνο να είναι οι μετρητές στο δικό σου χώρο ώστε να έχεις εσύ την ευθύνη τους. Επίσης να έχεις και διακόπτες, ώστε να μπορείς να τους "κόψεις" το ρεύμα/νερό σε κάποια πολύ κακή περίπτωση.

Όσον αφορά την εφορία, μια χαρά μπορείς να πεις ότι λ.χ. νοικάζω το 60% του ακινήτου και να το δηλώσεις κανονικά στην πλατφόρμα. Δεν υπάρχει λόγος να κάνεις διαχωρισμό της ιδιοκτησίας και να μπλέκεις με μηχανικούς, πολεοδομίες και συμβολαιογράφους. Στο χειρόγραφο συμβόλαιο θεωρώ ότι μπορείς να περιγράψεις ποιοι ακριβώς είναι οι χώροι που ενοικιάζεις.

Επεξ/σία από lordvec
  • Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, lordvec είπε

Όσον αφορά την εφορία, μια χαρά μπορείς να πεις ότι λ.χ. νοικάζω το 60% του ακινήτου και να το δηλώσεις κανονικά στην πλατφόρμα.

Στην εφαρμογή δεν δηλώνεται έτσι (δλδ με ποσοστό), απλά επιλέγεις την ένδειξη "τμηματική μίσθωση" και στα τετραγωνικά γράφεις μόνο όσα ακριβώς είναι το τμήμα που εκμισθώνεις.

Πάντως στην περίπτωση του ts δεν χρειάζεται καν να γίνει αυτό, το κάθε επίπεδο μιας μεζονέτας έχει δικό του ΑΤΑΚ στην εφορία, δική του γραμμή στο Ε9. Αν εκμισθώσει τους ορόφους και κρατήσει το ισόγειο τότε απλά στην εφαρμογή θα βάλει τους ΑΤΑΚ των ορόφων και όχι του ισογείου.

• Like 1
Δημοσ.

Σωστός ο Joshua. Το "τμηματική μίσθωση" πρέπει να μπήκε τα τελευταία χρόνια γιατί όταν είχα κάνει τέτοιο μισθωτήριο παλαιότερα δεν υπήρχε. Αλλά αφού κάθε όροφος έχει άλλη γραμμή στο Ε9 είσαι τσεκ. Δεν είχα διαβάσει και τις 6 σελίδες πριν απαντήσω, απλά έχω προσωπική εμπειρία. Και η πρόταση για μετρητή/διακόπτη σε δικό σου χώρο και όχι του ενοικιαστή, στερνή γνώση είναι.

• Like 1
Δημοσ.

Αν θέλεις μια άποψη απο άτομο που ψάχνει να αγοράσει στη περιοχή.

Δύσκολα θα ενοικιασθεί στη παρουσα οικονομική κατάσταση, εύχομαι να κάνω λάθος. Πιστεύω ένα μεγάλο ποσοστό που μπορούν να δώσουν αυτά τα λεφτά θα νοίκιαζαν στο πανόραμα και όχι στα πεύκα (η οποία είναι καλή περιοχή και κοντά στο κέντρο αλλά οχι high class πανόραμα).

Κατα σειρά Πανόραμα, Θέρμη, Πεύκα, Ωραιοκαστρο

Airbnb, εχω την εντύπωση ότι το προσόν του είναι το να εχεις τα πράγματα στα πόδια σου, με τις συγκοινωνιές που έζουν τα πεύκα, δύσκολα ξένοι τουρίστες, μόνο μεγάλη παρέα εσωτερικού τουρισμού με δικό τους μεταφορικό μέσο.

Φωτογραφίες αλλαγή οπωσδήποτε όπως είπαν και άλλοι, μου φέρνουν λίγο κατάθλιψη, σκοτεινές και δεν δείχνουν ζώρους διαρρύθμιση που είναι σημαντικό, το μάτι πρέπει να ανοίγει.

Αν το αγόραζα ή το ενοικίαζα σιγουρα δεν θα ηθελα να μένει κάποιος αλλος απο πανω ή απο κάτω (για αυτά τα λεφτα), χάνει το πλεονεκτημα του γινεται διαμέρισμα οπότε δες λίγο τα περι χωρίσματος.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 18/4/2022 στις 12:27 ΠΜ, georgemoy είπε

Καλησπέρα παιδιά! 

Έχω το εξής θέμα. Έχω μια μεζονέτα στην οποία έχω ρίξει αρκετά χρήματα(πλήρως επιπλωμένη κ εξοπλισμένη) και θέλω να την νοικιάσω. Το θέμα είναι ότι την έχω ανεβασμένη περίπου 2 μήνες και δεν έχει ενοικιαστεί ακόμη. Σκέφτηκα να χωρίσω το υπόγειο με γυψοσανιδα ώστε να γίνει αυτόνομο (έχει δική του πόρτα το υπόγειο είναι ουσιαστικά ισόγειο) και να νοικιάσω τους 2 ορόφους σε χαμηλότερη τιμή και να μένω εγώ κάτω. Αποφεύγω και το ενοίκιο έτσι. 

Η διαδικασία είναι μεγάλη? Πχ φαντάζομαι θα χρειαστώ δεύτερο ρολόι. Να χωριστούν τα νερά κλπ!

Ευχαριστώ προκαταβολικά!

δύο μήνες και η δημοσίευση της αγγελίας 7/4/2022

😁

• Like 1
  • Confused 1
  • Sad 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, gmenex είπε

Επειδή έκανα κάτι παρόμοιο το μόνο που θα σου συστήνω είναι να τα χωρίσεις από άποψη ρεύματος αλλά και ύδρευσης γιατί με εσωτερικούς μετρητές είναι ένας Α κόπος κάθε τόσο να τα φτιάχνεις και αν ξεκινήσει ο ανοικιαστής τα "μα εγώ δεν καίω τόσο", "δεν θα πληρώσω τώρα αλλά σε κάνα 3μηνο όλα μαζί" ή το κακό σενάριο που έγινε σε μένα να υπάρχει απόκλιση της τάξεως 5%-7% από το σύνολο και μετά τρέχα γύρευε. Να έχει το ρολόι στο όνομα του και να κάνει ότι θέλει και να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο ακόμα και αν του το κόψουν λόγω χρέους.

Και πως το εκανες αυτο χωρίς αδεια μηχανικού υπογραφες ηλεκτρολογου, υδραυλικού και απόφαση της πολεοδομίας

Δημοσ.
1 ώρα πριν, makis269 είπε

δύο μήνες και η δημοσίευση της αγγελίας 7/4/2022

😁

Την ανέβασα ξανά με χαμηλότερη τιμή. Θεώρησα καλύτερο να κάνω καινούρια αγγελία για να ειδοποιηθούν τα μέλη του Spitogatou. Γιατί να πω ψέμματα για κάτι τόσο χαζό ρε παιδιά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, NikosKallithea είπε

Και πως το εκανες αυτο χωρίς αδεια μηχανικού υπογραφες ηλεκτρολογου, υδραυλικού και απόφαση της πολεοδομίας

Και ποιος σου είπε ότι η τμηματική μίσθωση προϋποθέτει όλα τα παραπάνω?

Μόνο σε περίπτωση πώλησης χρειάζεται να γίνει διαμερισμάτωση, που και πάλι στην περίπτωση του ts εφόσον στην άδεια φαίνεται ως μεζονέτα υπήρχε εξ αρχής διαφορετική διαμερισμάτωση για κάθε επίπεδο.

Επεξ/σία από Joshua21
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Joshua21 είπε

Και ποιος σου είπε ότι η τμηματική μίσθωση προϋποθέτει όλα τα παραπάνω?

Μόνο σε περίπτωση πώλησης χρειάζεται να γίνει διαμερισμάτωση, που και πάλι στην περίπτωση του ts εφόσον στην άδεια φαίνεται ως μεζονέτα υπήρχε εξ αρχής διαφορετική διαμερισμάτωση για κάθε επίπεδο.

Δεν αναφέρεται για την τμηματική μίσθωση αλλά για το να βάλει ξεχωριστούς μετρητές ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ.

Αμφιβάλλω και αν ισχύει αυτό που λες, μεζονέτα εννοούμε την μονοκατοικία με όροφο και εσωτερική σκάλα και όχι ξεχωριστά διαμερίσματα, οπότε 1 γραμμή στο Ε9. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...