Lux Aeterna Δημοσ. 17 Απριλίου 2022 Δημοσ. 17 Απριλίου 2022 Γεια χαρά! Σκέφτομαι να πάρω ένα σπίτι, κατά προτίμηση παλιό γιατί είναι πιο ευρύχωρα κλπ κλπ, και να του κάνω ολική ανακαίνιση. Αναρρωτιέμαι όμως τι γίνεται με τις εγκαταστάσεις εκτός του διαμερίσματος. Π.χ. αν πούμε ότι αλλάζω όλα τα υδραυλικά του σπιτιού, αυτά δεν συνδέονται στα υδραυλικά της πολυκατοικίας; Υπάρχουν άλλα πράγματα που θα πρέπει να λάβω υπόψη;
gbras Δημοσ. 18 Απριλίου 2022 Δημοσ. 18 Απριλίου 2022 Δυο συμβουλες. Να εισαι συνεχεια απο πανω. Και ο καλυτερος τεχνιτης θα την κανει την μ@@@ια. Να κανεις αναλυτικο σχεδιασμο μεχρι αηδιας πριν ξεκινησεις. Που θα περασουν οι σωληνες, που θα μπουν πριζες κλπ. Μεχρι και τι βιδα θα μπει να αναφερεται γραπτα και αναλυτικα. 3
Lux Aeterna Δημοσ. 25 Απριλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 25 Απριλίου 2022 Στις 18/4/2022 στις 12:00 ΠΜ, gbras είπε Δυο συμβουλες. Να εισαι συνεχεια απο πανω. Και ο καλυτερος τεχνιτης θα την κανει την μ@@@ια. Να κανεις αναλυτικο σχεδιασμο μεχρι αηδιας πριν ξεκινησεις. Που θα περασουν οι σωληνες, που θα μπουν πριζες κλπ. Μεχρι και τι βιδα θα μπει να αναφερεται γραπτα και αναλυτικα. Εννοείται αυτό! Και πάλι λάθη θα γίνουν. Αναρρωτιόμουν όμως εάν ανακαινίζοντας το διαμέρισμα, τι γίνεται με τις σωληνώσεις / καλωδιώσεις τις πολυκατοικίας. Οι ίδιες παλιές δεν παραμένουν; Μια βλάβη σε αυτές τις εγκαταστάσεις της πολυκατοικίας δεν θα επιβαρύνουν το διαμέρισμα οικονομικά και λειτουργικά;
Joshua21 Δημοσ. 25 Απριλίου 2022 Δημοσ. 25 Απριλίου 2022 2 ώρες πριν, Lux Aeterna είπε Εννοείται αυτό! Και πάλι λάθη θα γίνουν. Αναρρωτιόμουν όμως εάν ανακαινίζοντας το διαμέρισμα, τι γίνεται με τις σωληνώσεις / καλωδιώσεις τις πολυκατοικίας. Οι ίδιες παλιές δεν παραμένουν; Μια βλάβη σε αυτές τις εγκαταστάσεις της πολυκατοικίας δεν θα επιβαρύνουν το διαμέρισμα οικονομικά και λειτουργικά; Έτσι ακριβώς όπως το σκέφτεσαι είναι. 1
Niiikoc Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2022 Καλησπέρα παιδιά, Για να μην ανοίγω άλλο νήμα σκέφτηκα να ρωτήσω εδώ για ανακαίνιση που σκοπεύω να κάνω. Εχω ένα σπίτι όπου θέλουν να γίνουν πολλές αλλαγές. Όπως ολική κουζίνας, ολική τοιχοποιία (σκάψιμο μέχρι τούβλα), Θερμοπρωσοψη, Αλλαγή καλωδίων ρεύματος, Αλλαγή υπάρχων πριζων και να προσθέτουν έξτρα, Εξωτερικά ρολά, Πόρτα ασφαλείας. Οι δουλειές που πρέπει να γίνουν είναι πολλές οπότε σκεφτήκαμε για μηχανικό με δικό του συνεργείο έτσι ώστε να αναλάβει όλο το έργο. Δυστυχώς οι τιμές που πήραμε ήταν ακριβές για το μπάτζετ που έχουμε. Οπότε, σκεφτόμαστε να ψάχνουμε για μεμονωμένους μαστόρους. Ξέρω ότι έτσι θα πρέπει να κάθομαι να τους κυνηγάω και ότι δεν πρόκειται να τελειώσει σε 2 με 2 μισή μήνες που είπαν οι μηχανικοί. Εσείς τι θα επιλεγατε ή τι θα κάνατε;
katanalwtis Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2022 31 λεπτά πριν, Niiikoc είπε Καλησπέρα παιδιά, Για να μην ανοίγω άλλο νήμα σκέφτηκα να ρωτήσω εδώ για ανακαίνιση που σκοπεύω να κάνω. Εχω ένα σπίτι όπου θέλουν να γίνουν πολλές αλλαγές. Όπως ολική κουζίνας, ολική τοιχοποιία (σκάψιμο μέχρι τούβλα), Θερμοπρωσοψη, Αλλαγή καλωδίων ρεύματος, Αλλαγή υπάρχων πριζων και να προσθέτουν έξτρα, Εξωτερικά ρολά, Πόρτα ασφαλείας. Οι δουλειές που πρέπει να γίνουν είναι πολλές οπότε σκεφτήκαμε για μηχανικό με δικό του συνεργείο έτσι ώστε να αναλάβει όλο το έργο. Δυστυχώς οι τιμές που πήραμε ήταν ακριβές για το μπάτζετ που έχουμε. Οπότε, σκεφτόμαστε να ψάχνουμε για μεμονωμένους μαστόρους. Ξέρω ότι έτσι θα πρέπει να κάθομαι να τους κυνηγάω και ότι δεν πρόκειται να τελειώσει σε 2 με 2 μισή μήνες που είπαν οι μηχανικοί. Εσείς τι θα επιλεγατε ή τι θα κάνατε; Εγω θα τα εκανα ολα μονος μου πλην τη πορτα ασφαλειας και τα καλωδια.
Niiikoc Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2022 6 ώρες πριν, Maurikycli είπε Θέρμανση; Έχει ήδη πετρέλαιο αλλά θα χρησιμοποιηθούν 2 air condition. 6 ώρες πριν, katanalwtis είπε Εγω θα τα εκανα ολα μονος μου πλην τη πορτα ασφαλειας και τα καλωδια. To θέμα είναι ότι για να τα κάνεις μόνος σου προϋποθέτει ότι ξέρεις απ' αυτά και ξέρεις τι υλικά θες να βάλεις. Μετά έχουμε άλλο θέμα, ότι δεν θα είναι έτοιμο πριν τα Χριστούγεννα και μένω ήδη μέσα στο σπίτι.
janus5555 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2022 7 ώρες πριν, Niiikoc είπε Καλησπέρα παιδιά, Για να μην ανοίγω άλλο νήμα σκέφτηκα να ρωτήσω εδώ για ανακαίνιση που σκοπεύω να κάνω. Εχω ένα σπίτι όπου θέλουν να γίνουν πολλές αλλαγές. Όπως ολική κουζίνας, ολική τοιχοποιία (σκάψιμο μέχρι τούβλα), Θερμοπρωσοψη, Αλλαγή καλωδίων ρεύματος, Αλλαγή υπάρχων πριζων και να προσθέτουν έξτρα, Εξωτερικά ρολά, Πόρτα ασφαλείας. Οι δουλειές που πρέπει να γίνουν είναι πολλές οπότε σκεφτήκαμε για μηχανικό με δικό του συνεργείο έτσι ώστε να αναλάβει όλο το έργο. Δυστυχώς οι τιμές που πήραμε ήταν ακριβές για το μπάτζετ που έχουμε. Οπότε, σκεφτόμαστε να ψάχνουμε για μεμονωμένους μαστόρους. Ξέρω ότι έτσι θα πρέπει να κάθομαι να τους κυνηγάω και ότι δεν πρόκειται να τελειώσει σε 2 με 2 μισή μήνες που είπαν οι μηχανικοί. Εσείς τι θα επιλεγατε ή τι θα κάνατε; Σαφώς έχεις καλύτερο έλεγχο των χρημάτων και πως θα τα διαθέσεις και εξοικονομείς την αμοιβή του επιβλέποντα μηχανικού αλλά να ξέρεις ότι είναι εξαιρετικά κουραστική διαδικασία, σωματικά και ψυχικά. Πρέπει να ψάξεις να βρεις τους μάστορες, με κάποιον τρόπο να διασφαλίσεις ότι θα κάνουν σωστή δουλειά (άρα τους έχει συστήσει κάποιος γνωστός που είδε δουλειά τους) και ότι τα χρήματα που ζητάνε είναι οκ (άρα παίρνεις τρεις τέσσερις προσφορές και βλέπεις τί ζητάνε) και να τους προγραμματίσεις ώστε μόλις τελειώσει ο ένας να μπαίνει ο άλλος (άρα 2μιση μήνες πχ δεν είναι άπιαστος χρόνος) Ακόμη κι έτσι πάντως, κάποιος που ξέρει λίγα παραπάνω από χτισίματα και οικοδομικές εργασίες θα πρέπει να βλέπει για να σε κατευθύνει. Αν το χεις να τα κάνεις όλα αυτά ή δεν έχεις τα λεφτά για τον επιβλέποντα, προχώρα το ;).
gbras Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2022 Το πρωτο που θα κανεις ειναι να πας σε αρχιτεκτονα να σου βγαλει σχεδιο. Να εχεις ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ τι θα γινει και που. Τι καλωδια ας πουμε θα περαστουν απο που και πως, που θα μπουν οι πριζες. Βαψιμο ολα τα βηματα κλπ ολα αναλυτικα λες και θα δωσεις οδηγιες σε 5χρονο να τα κανει. Οταν θα εχεις αναλυτικο σχεδιο και θα το μελετησεις και θα κανεις τις οποιες αλλαγες, τοτε ψαξε για συνεργειο. Το μονο που θα σου κανει το συνεργειο ειναι να τελειωσει σε συγκεκριμενο χρονο αφου τους κλειδωσεις με ενα καλο συμβολαιο. Που σημαινει οτι θα παρεις και τον δικηγορο σου να φτιαξετε ενα καλο δεσμευτικο συμφωνητικο. Αλλα, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΣΥΝΕΧΕΙΑ. Μην νομιζεις οτι επειδη θα το αναλαβει εταιρια και θα εχει καποιο υπευθυνο θα γινει καλυτερη δουλεια απο το να ηταν μονοι τους οι μαστοροι. Για κουφωματα να επιλεξεις εταιρια - εργοστασιο και οχι τον κυρ Μητσο της γειτονιας ακομα και αν στον εχουν συστησει. Αυτα ειναι μερικα πραγματα που εμαθα δυστυχως με τον δυσκολο τροπο και δεν βρεθηκε κανενας να μου τα πει. Επισης οχι ενα συνεργειο για ολα. Για παραδειγμα παρε ενα που θα σου κανει ηλεκτρολογικα υδραυλικα τοιχους πατωματα μεχρι εκει. Αλλον για την θερμοπροσοψη, αλλον για τα κουφωματα, αλλον για τις πορτες αλλον για τα επιπλα. Συναγερμο δεν θα βαλεις? Βρες μια εταιρια που θες και ρωτησε τι καλωδια χρειαζονται για να τα περασει ο ηλεκτρολογος. 1
vagos789 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 10 ώρες πριν, Niiikoc είπε Δυστυχώς οι τιμές που πήραμε ήταν ακριβές για το μπάτζετ που έχουμε. Οπότε, σκεφτόμαστε να ψάχνουμε για μεμονωμένους μαστόρους. Δεν ακουγεται καλη ιδεα Βρειτε εναν αξιοπιστο μηχανικο-εργολαβο και συμφωνειστε σε ορους αποπληρωμης Μονοι μας καλο ειναι να αναλαμβανουμε μονο αν ειναι μικρες οι αναγκες,πχ επισκευη πατωματων,εσεις θελετε να ξαναχτισετε το σπιτι στην ουσια Επεξ/σία 22 Σεπτεμβρίου 2022 από vagos789 1
Maurikycli Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2022 Πολύ αισιόδοξο σε βρίσκω. 3 ώρες πριν, Niiikoc είπε Έχει ήδη πετρέλαιο αλλά θα χρησιμοποιηθούν 2 air condition. To θέμα είναι ότι για να τα κάνεις μόνος σου προϋποθέτει ότι ξέρεις απ' αυτά και ξέρεις τι υλικά θες να βάλεις. Μετά έχουμε άλλο θέμα, ότι δεν θα είναι έτοιμο πριν τα Χριστούγεννα και μένω ήδη μέσα στο σπίτι. Πριν το καλοκαίρι είναι πιο εφικτό να έχεις τελειώσει 1
janus5555 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2022 Το ότι μένεις ήδη μέσα είναι ένα θέμα, αφού θες να ρίξεις ντουβάρια και θα φτιάξεις και κουζίνα πως το φαντάζεσαι; Τα ηλεκτρολογικά δεν θα πάρουν πολλές μέρες αλλά θέλουν μερεμέτια. Η θερμοπρόσοψη είναι εργασία εξωτερικού χώρου, δε θα επηρεάσει σε κάτι το μέσα. Την πόρτα την παραγγέλνεις σε κάποιον, αντίστοιχα και τα ρολά Ξαναλέω, αν μπορείς να βρεις μάστορες από φίλους που κάνανε τέτοιες εργασίες και έχουν εικόνα της δουλειάς τους και της εμπιστοσύνης που μπορείς να τους δείξεις, με προγραμματισμό γίνεται.
Niiikoc Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2022 4 ώρες πριν, janus5555 είπε Σαφώς έχεις καλύτερο έλεγχο των χρημάτων και πως θα τα διαθέσεις και εξοικονομείς την αμοιβή του επιβλέποντα μηχανικού αλλά να ξέρεις ότι είναι εξαιρετικά κουραστική διαδικασία, σωματικά και ψυχικά. Πρέπει να ψάξεις να βρεις τους μάστορες, με κάποιον τρόπο να διασφαλίσεις ότι θα κάνουν σωστή δουλειά (άρα τους έχει συστήσει κάποιος γνωστός που είδε δουλειά τους) και ότι τα χρήματα που ζητάνε είναι οκ (άρα παίρνεις τρεις τέσσερις προσφορές και βλέπεις τί ζητάνε) και να τους προγραμματίσεις ώστε μόλις τελειώσει ο ένας να μπαίνει ο άλλος (άρα 2μιση μήνες πχ δεν είναι άπιαστος χρόνος) Ακόμη κι έτσι πάντως, κάποιος που ξέρει λίγα παραπάνω από χτισίματα και οικοδομικές εργασίες θα πρέπει να βλέπει για να σε κατευθύνει. Αν το χεις να τα κάνεις όλα αυτά ή δεν έχεις τα λεφτά για τον επιβλέποντα, προχώρα το ;). Το θέμα μου είναι οτι δεν έχω τον χρόνο να είμαι από πάνω τους λόγο δουλειάς. Οπότε θα μου είναι αφάνταστα δύσκολο να μπορέσω να τους συντονίζω. Αλλά ακόμα και από πάνω τους να ήμουν δεν θα μπορούσα να εκφέρω άποψη ή να προτείνω υλικά μιας και είμαι άσχετος σε αυτό το κομμάτι. Οπότε το πιθανότερο είναι ότι μου πουν να πω ναι. 3 ώρες πριν, gbras είπε Το πρωτο που θα κανεις ειναι να πας σε αρχιτεκτονα να σου βγαλει σχεδιο. Να εχεις ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ τι θα γινει και που. Τι καλωδια ας πουμε θα περαστουν απο που και πως, που θα μπουν οι πριζες. Βαψιμο ολα τα βηματα κλπ ολα αναλυτικα λες και θα δωσεις οδηγιες σε 5χρονο να τα κανει. Οταν θα εχεις αναλυτικο σχεδιο και θα το μελετησεις και θα κανεις τις οποιες αλλαγες, τοτε ψαξε για συνεργειο. Το μονο που θα σου κανει το συνεργειο ειναι να τελειωσει σε συγκεκριμενο χρονο αφου τους κλειδωσεις με ενα καλο συμβολαιο. Που σημαινει οτι θα παρεις και τον δικηγορο σου να φτιαξετε ενα καλο δεσμευτικο συμφωνητικο. Αλλα, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΣΥΝΕΧΕΙΑ. Μην νομιζεις οτι επειδη θα το αναλαβει εταιρια και θα εχει καποιο υπευθυνο θα γινει καλυτερη δουλεια απο το να ηταν μονοι τους οι μαστοροι. Για κουφωματα να επιλεξεις εταιρια - εργοστασιο και οχι τον κυρ Μητσο της γειτονιας ακομα και αν στον εχουν συστησει. Αυτα ειναι μερικα πραγματα που εμαθα δυστυχως με τον δυσκολο τροπο και δεν βρεθηκε κανενας να μου τα πει. Επισης οχι ενα συνεργειο για ολα. Για παραδειγμα παρε ενα που θα σου κανει ηλεκτρολογικα υδραυλικα τοιχους πατωματα μεχρι εκει. Αλλον για την θερμοπροσοψη, αλλον για τα κουφωματα, αλλον για τις πορτες αλλον για τα επιπλα. Συναγερμο δεν θα βαλεις? Βρες μια εταιρια που θες και ρωτησε τι καλωδια χρειαζονται για να τα περασει ο ηλεκτρολογος. Έχω πάρει κάποιες προσφορές από μηχανικούς και μου έχουν βγάλει τ πρέπει να γίνει και πως. Αν κλείσω πολλά συνεργεία πιστεύω ότι θα είναι πολύ χρονοβόρο. Γιατί κατά πάσα πιθανότητα δεν θα μπορούν όλοι να είναι διαθέσιμοι την τάδε ημερομηνία. Το να έχω κάποιον να λογοδοτήσει για ότι γίνει πιστεύω ότι είναι καλύτερο από το να συντονίζω πχ 15 άτομα μαζί. Ναι θα μπορώ να πάω κάποιες συγκεκριμένες ώρες μέσα στ ημέρα αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα έχω πλήρη εικόνα για όλη τ μερα. 2 ώρες πριν, vagos789 είπε Δεν ακουγεται καλη ιδεα Βρειτε εναν αξιοπιστο μηχανικο-εργολαβο και συμφωνειστε σε ορους αποπληρωμης Μονοι μας καλο ειναι να αναλαμβανουμε μονο αν ειναι μικρες οι αναγκες,πχ επισκευη πατωματων,εσεις θελετε να ξαναχτισετε το σπιτι στην ουσια Αυτό ακριβώς και είναι ο κύριος λόγος να μην πάω ξεχωριστά για το κάθε τι. Γτ πες οτι γίνει μαλάκια στα ηλεκτρολογικά θα πρέπει να τρέξω να βρω τον ηλεκτρολόγο συν τα μερεμετια που θα γίνουν ξανά αν φτιαχτεί ο τοίχος. Ενώ με ένα συνεργείο αυτό μπορεί να μην γίνει σε τέτοιο βαθμό μιας και αν γίνει μαλάκια θα είναι υπεύθυνοι αυτοί χωρίς να έχω άλλα έξοδα 2 ώρες πριν, Maurikycli είπε Πολύ αισιόδοξο σε βρίσκω. Πριν το καλοκαίρι είναι πιο εφικτό να έχεις τελειώσει Σε ποια περίπτωση μιλάς όμως; Στην περίπτωση του μηχανικού ή να ψάξω μόνος μου; Γίνε πιο συγκεκριμένος για να έχω μια εικόνα
janus5555 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2022 Γνώμη θα εκφέρεις για πράγματα που μπορείς, για παράδειγμα θα σου πει ο ηλεκτρολόγος "σίγουρα θέλεις πρίζα εδώ, δε θα βολέψει, θέλεις να βάλουμε καλύτερα εδώ ή εκεί για να σε βολέψει καλύτερα;" τέτοια πράγματα. Για τα υλικά τί να πεις; Βάλε αυτό το τσιμένο ή όχι μη βάλεις αυτό το καλώδιο; Δε σχολιάζεις κάτι για τα υλικά, μόνο για τη δουλειά, πως θέλεις να είναι κτλ. Επίσης από πάνω τους δε σημαίνει ότι κάθεσαι δυο ώρες αλλά ότι πας και βλέπεις την εξέλιξη, αν προχωράνε όπως τα έχετε συζητήσει, αν αφήνουν εκκρεμότητες, αν προκύπτουν θέματα που δεν είχες υπολογίσει, μιλάς μαζί τους. Γι αυτό γράφω να βρεις καλούς μάστορες που να έχεις δει δουλειά τους ή να τους έχει προτείνει κάποιος που έμεινε ευχαριστημένος. Θα σου κάνουν τη δουλειά και θα σου προτείνουν πράγματα. Αν σου φαίνεται βουνό, είναι. Οπότε αν δεν είσαι έτοιμος να ανέβεις ένα βουνό, μάζεψε λεφτά για επιβλέποντα
Προτεινόμενες αναρτήσεις