tourist23 Δημοσ. 17 Απριλίου 2022 Δημοσ. 17 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα παιδιά, Ψάχνω για λογαριασμό φίλου μου 65αρα τηλεόραση (LG ή Samsung) για χρήση σε PS4, ταινίες και Cosmote TV (αθλητικά ειναι must!) Είμαι ανάμεσα στην LG 65nano926PB (https://www.lg.com/gr/tileoraseis/lg-65nano926pb) και τη Samsung QE65Q80A (https://shop.samsung.com/gr/samsung-65-qled-q80a-smart-4k-tv-2021). Συχνότητα Panel αν τα εχω βρει σωστα στα manual ειναι στα 120hz και οι 2 και με Full Array Panel. Στις ταινίες προφανώς δε γίνεται να είμαστε όλοι καρφωτα στην ευθεία, οπότε αν κάποια έχει πρόβλημα με γωνία θέασης..θα ειναι βασικός παράγοντας επιλογής. Γνωρίζετε μήπως απο προσωπική χρήση, ποιά ειναι η καλυτερη επιλογη για τη χρήση που αναγράφω? Πήγαινα προς LG, αλλα είπα να ρωτησω σε ξεχωριστό topic εδώ , μηπως κάποιος εχει γνώση επί του θέματος. Panel νομίζω ειναι IPS η LG και VA η Samsung (αν και δεν το αναγράφει στο site της) 1. Ποιά έχει καλυτερα χρώματα? 2. Ποιά ΔΕΝ έχει το γνωστό halo effect? 3. Ποιά έχει καλύτερη γωνία θέασης? 4. Ποιά έχει πιο έντονο μαύρο (σε σκοτάδι) ? Ευχαριστώ πολύ, Επεξ/σία 17 Απριλίου 2022 από tourist23
kalogero Δημοσ. 17 Απριλίου 2022 Δημοσ. 17 Απριλίου 2022 Καλησπέρα ψαχνω κι εγώ για 65αρα και μάλλον θα πάω σε oled - ενημερωτικά είδα στον κοτσοβολο την Α1 της LG στα 1249 ενώ στο Σκρουτζ τη βρίσκεις και λιγότερο … το μόνο μείον από τα λίγα που ξέρω είναι ότι είναι 50xz.. Θα ήθελα αν κάποιος γνωρίζει να μας πει την άποψη του αξιζει να περιμένουμε να πέσει η Β1 που έχει 100xz? Η nanocell της Lg είναι καλή ;
Shyn Δημοσ. 18 Απριλίου 2022 Δημοσ. 18 Απριλίου 2022 12 ώρες πριν, tourist23 είπε Καλησπέρα παιδιά, Ψάχνω για λογαριασμό φίλου μου 65αρα τηλεόραση (LG ή Samsung) για χρήση σε PS4, ταινίες και Cosmote TV (αθλητικά ειναι must!) Είμαι ανάμεσα στην LG 65nano926PB (https://www.lg.com/gr/tileoraseis/lg-65nano926pb) και τη Samsung QE65Q80A (https://shop.samsung.com/gr/samsung-65-qled-q80a-smart-4k-tv-2021). Συχνότητα Panel αν τα εχω βρει σωστα στα manual ειναι στα 120hz και οι 2 και με Full Array Panel. Στις ταινίες προφανώς δε γίνεται να είμαστε όλοι καρφωτα στην ευθεία, οπότε αν κάποια έχει πρόβλημα με γωνία θέασης..θα ειναι βασικός παράγοντας επιλογής. Γνωρίζετε μήπως απο προσωπική χρήση, ποιά ειναι η καλυτερη επιλογη για τη χρήση που αναγράφω? Πήγαινα προς LG, αλλα είπα να ρωτησω σε ξεχωριστό topic εδώ , μηπως κάποιος εχει γνώση επί του θέματος. Panel νομίζω ειναι IPS η LG και VA η Samsung (αν και δεν το αναγράφει στο site της) 1. Ποιά έχει καλυτερα χρώματα? 2. Ποιά ΔΕΝ έχει το γνωστό halo effect? 3. Ποιά έχει καλύτερη γωνία θέασης? 4. Ποιά έχει πιο έντονο μαύρο (σε σκοτάδι) ? Ευχαριστώ πολύ, Τι χρήματα διαθέτεις ? Εαν δεν πας σε OLED (λογικό επειδή την θέλεις για ps4 - αθλητικά κτλ και του γνωστού προβλήματος burn in) η επόμενη επιλογή είναι αυτή: Sony XR65X90J. 11 ώρες πριν, kalogero είπε Καλησπέρα ψαχνω κι εγώ για 65αρα και μάλλον θα πάω σε oled - ενημερωτικά είδα στον κοτσοβολο την Α1 της LG στα 1249 ενώ στο Σκρουτζ τη βρίσκεις και λιγότερο … το μόνο μείον από τα λίγα που ξέρω είναι ότι είναι 50xz.. Θα ήθελα αν κάποιος γνωρίζει να μας πει την άποψη του αξιζει να περιμένουμε να πέσει η Β1 που έχει 100xz? Η nanocell της Lg είναι καλή ; Η C1 είναι πολύ κοντά στην τιμή της B1. Και εάν την πάρεις απο skroutz νομίζω ότι βγαίνε και πιο φθηνή. Όποτε για μένα μην κοιτάξεις καθόλου την Β1. Ανάμεσα σε C1 και Α1. Η C1 έχει επιπλέον 120Hz, θύρα HDMI2.1, γρηγορότερο επεξεργαστή (A9 και Α7 αντίστοιχα), καλύτερη κατασκευή και φυσικά περισσότερη φωτεινότητα. 1
bill36 Δημοσ. 18 Απριλίου 2022 Δημοσ. 18 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) Με την σειρα των ερωτησεων Πρωτο ποσταρισμα. 1) Η LG πιο φυσικα, η Samsung πιο εντονα. 2)Ειναι κατα βασει θεμα πανελ..Θεωρητικα,τα va panel το αντιμετωπιζουν λιγοτερο. 3)Η LG.Φοραει ips panel. 4)Η Samsung.Φοραει va panel. Εδω μια συγκριση των https://www.displayspecifications.com/en/comparison/b0e11c290e Δευτερο ποσταρισμα. 1)Αξιζει.Περισσοτερα χαρακτηριστικα.Αυτα που ανεφερε ο φιλος πιο πανω. 2)Καλες τηλεορασεις,αν δεν φτανεις στα λεφτα των OLED και αν καθεσαι υπο γωνια,για τα μοντελα με ips panel. Επεξ/σία 18 Απριλίου 2022 από bill36 2
kalogero Δημοσ. 18 Απριλίου 2022 Δημοσ. 18 Απριλίου 2022 7 ώρες πριν, bill36 είπε Με την σειρα των ερωτησεων Πρωτο ποσταρισμα. 1) Η LG πιο φυσικα, η Samsung πιο εντονα. 2)Ειναι κατα βασει θεμα πανελ..Θεωρητικα,τα va panel το αντιμετωπιζουν λιγοτερο. 3)Η LG.Φοραει ips panel. 4)Η Samsung.Φοραει va panel. Εδω μια συγκριση των https://www.displayspecifications.com/en/comparison/b0e11c290e Δευτερο ποσταρισμα. 1)Αξιζει.Περισσοτερα χαρακτηριστικα.Αυτα που ανεφερε ο φιλος πιο πανω. 2)Καλες τηλεορασεις,αν δεν φτανεις στα λεφτα των OLED και αν καθεσαι υπο γωνια,για τα μοντελα με ips panel. Ευχαριστώ φίλε 7 ώρες πριν, Shyn είπε Τι χρήματα διαθέτεις ? Εαν δεν πας σε OLED (λογικό επειδή την θέλεις για ps4 - αθλητικά κτλ και του γνωστού προβλήματος burn in) η επόμενη επιλογή είναι αυτή: Sony XR65X90J. Η C1 είναι πολύ κοντά στην τιμή της B1. Και εάν την πάρεις απο skroutz νομίζω ότι βγαίνε και πιο φθηνή. Όποτε για μένα μην κοιτάξεις καθόλου την Β1. Ανάμεσα σε C1 και Α1. Η C1 έχει επιπλέον 120Hz, θύρα HDMI2.1, γρηγορότερο επεξεργαστή (A9 και Α7 αντίστοιχα), καλύτερη κατασκευή και φυσικά περισσότερη φωτεινότητα. Ευχαριστώ πολύ φίλε
tourist23 Δημοσ. 18 Απριλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 18 Απριλίου 2022 11 ώρες πριν, Shyn είπε Τι χρήματα διαθέτεις ? Εαν δεν πας σε OLED (λογικό επειδή την θέλεις για ps4 - αθλητικά κτλ και του γνωστού προβλήματος burn in) η επόμενη επιλογή είναι αυτή: Sony XR65X90J. Η C1 είναι πολύ κοντά στην τιμή της B1. Και εάν την πάρεις απο skroutz νομίζω ότι βγαίνε και πιο φθηνή. Όποτε για μένα μην κοιτάξεις καθόλου την Β1. Ανάμεσα σε C1 και Α1. Η C1 έχει επιπλέον 120Hz, θύρα HDMI2.1, γρηγορότερο επεξεργαστή (A9 και Α7 αντίστοιχα), καλύτερη κατασκευή και φυσικά περισσότερη φωτεινότητα. Ψάχνουμε γύρω στα 1000-1100 max.
bill36 Δημοσ. 19 Απριλίου 2022 Δημοσ. 19 Απριλίου 2022 13 ώρες πριν, tourist23 είπε Ψάχνουμε γύρω στα 1000-1100 max. Στα λεφτα που βρισκεται ο φιλος σου και στις ιντσες που ψαχνει,LG OLED πλην της Α1 δεν βρισκει και αυτη ειναι καπως ψηλοτερα απο το οριο σου. Ουτε στο Σκρουτζ. Η Samsung ειναι καλη επιλογη και οπως αναφερει το Rtings η 65αρα φοραει ads panel,αρα ips ουσιαστικα. Εγω,αν και εχω την περσινη Nanocell,για τις γωνιες θεασης κυριως, απο τις δυο που κατεληξες,σε ιδανικες συνθηκες και εφοσον ισχυει η πληροφορια για τον τυπο του πανελ,θα εκλινα προς σ' αυτην. https://www.rtings.com/tv/reviews/samsung/q80-q80a-qled#page-test-differences Φιλικα Βασιλης.
Shyn Δημοσ. 19 Απριλίου 2022 Δημοσ. 19 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) Γνωμη μου ειναι να κανετε υπερβαση 80€ και να πατε στην Sony XR65X90J. Εκτος απο καλυτερη εικονα εχεις και Dolby vision. Επεξ/σία 19 Απριλίου 2022 από Shyn
kallair Δημοσ. 19 Απριλίου 2022 Δημοσ. 19 Απριλίου 2022 Οι LG που φορανε full array panel ειναι για μενα καλυτερη επιλογη απο τις samsung. Aν και θα προτεινα να γινει η υπερβαση και να πας σε oled. στην χειροτερη πεσε σε 55αρα αντι για 65. το αξιζει. 1
bill36 Δημοσ. 20 Απριλίου 2022 Δημοσ. 20 Απριλίου 2022 21 ώρες πριν, Shyn είπε Γνωμη μου ειναι να κανετε υπερβαση 80€ και να πατε στην Sony XR65X90J. Εκτος απο καλυτερη εικονα εχεις και Dolby vision. Ισχυει. Καλυτερη τηλεοραση συνολικα αλλα και 200ε ακριβοτερη..
tourist23 Δημοσ. 24 Απριλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 24 Απριλίου 2022 Στις 19/4/2022 στις 10:17 ΠΜ, bill36 είπε Στα λεφτα που βρισκεται ο φιλος σου και στις ιντσες που ψαχνει,LG OLED πλην της Α1 δεν βρισκει και αυτη ειναι καπως ψηλοτερα απο το οριο σου. Ουτε στο Σκρουτζ. Η Samsung ειναι καλη επιλογη και οπως αναφερει το Rtings η 65αρα φοραει ads panel,αρα ips ουσιαστικα. Εγω,αν και εχω την περσινη Nanocell,για τις γωνιες θεασης κυριως, απο τις δυο που κατεληξες,σε ιδανικες συνθηκες και εφοσον ισχυει η πληροφορια για τον τυπο του πανελ,θα εκλινα προς σ' αυτην. https://www.rtings.com/tv/reviews/samsung/q80-q80a-qled#page-test-differences Φιλικα Βασιλης. Σε ευχαριστώ πολύ για το reply. Θα αγοράσει μέσα στη βδομάδα , οπότε είμαστε οκ. Ευχαριστώ για τη βοήθεια σας
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα