Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα αρχικά σκεφτομουν για αυτήν την συνδεσμολογία 

AMD Ryzen 7 5700G 3.8GHz Επεξεργαστής 8 Πυρήνων για Socket AM4 σε Κουτί

Samsung 970 Evo Plus SSD 1TB M.2 NVMe PCI Express 3.0

Corsair Vengeance RGB Pro 16GB DDR4 RAM με 2 Modules (2x8GB) και Συχνότητα 3200MHz για Desktop

Gigabyte B450 Aorus Pro (rev. 1.0) Motherboard ATX με AMD AM4 Socket

και έχω το κουτι Be Quiet Pure Base 500DX Gaming Midi Tower Κουτί Υπολογιστή με Πλαϊνό Παράθυρο και RGB Φωτισμό Μαύρο

Μουν είπαν για intel καλύτερα αλλά δεν ξέρω. Καμία γνώμη? Ξανά λέω για χαλαρά πράγματα 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βασικά μιλάμε περί σύνθεσης και όχι σύνδεσης (αυτό αφορά τη λέξη συνδεσμολογία)

Δεν είναι ξεκάθαρα από το post σου το τι θέλεις να κάνεις.

Ποιό το budget, ποιά τα παιχνίδια που θες να παίξεις και σε τι απαιτήσεις (ανάλυση, quality settings κτλ);

Μπορείς να κάνεις μόνος σου την συναρμολόγηση;

Το "Μουν είπαν για intel καλύτερα αλλά δεν ξέρω" είναι άκυρο χωρίς τα παραπάνω. Μπορεί να είναι καλύτερα, μπορεί και να μην είναι. Δεν είναι όλες οι περιπτώσεις ίδιες.

Πες μας τι ζητάς ακριβώς για να βοηθήσουμε.

Γενικά η σύνθεση που έχεις διαλέξει δεν είναι κακή, ίσως χρειαζόταν μνήμες υψηλότερου χρονισμού για να πάρεις περισσότερη δύναμη από τα ενσωματωμένα του 5700g.

H μητρική δεν διαθέτει flash bios, οπότε αν κάνεις εσύ συναρμολόγηση θα χρειαστείς πιθανώς συμβατό επεξεργαστή, σε περίπτωση που δεν έρθει με πρόσφατο bios (πολύ πιθανό σενάριο)

Απάντα σε ότι ρωτάω μήπως υπάρχουν καλύτερες εναλλακτικές προτάσεις

Επεξ/σία από nickol-us
  • Like 4
Δημοσ.

500-600 ευρώ..τώρα για παιχνιδια νορμαλ quality…δεν ψάχνω για full γραφικά και τελευταία τεχνολογίας παιχνίδια…μουν είπαν ότι ο ιντελ σε βάθος χρόνου έχει μεγαλύτερη ζωή 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στα 500-600 δεν φτιάχνεις σύστημα που να παίζει παιχνίδια.

Aν φτιάξεις σύστημα με τον 5600g (ή 5700g που δεν βλέπω το λόγο να τονμ προτιμήσεις έναντι του 5600g) τότε μιλάμε οτι θε παίζεις παιχνίδια σε 1080p σε low settings ώστε να έχεις αξιοπρεπές framerates.

Σε τόσο χαμηλό budget, αν πας για σύστημα με κάρτα, η μόνη οικονομική επιλογή είναι η 6500 xt.

Αν θες να μείνεις εντός budget, συνδυάζεις είτε με 12100f/h610m(ή κάποια οικονομική b660m)/16gb ram 3200,c16/500gb ssd-nvme/κάποιο οικονομικό κουτί και τροφοδοτικό ~500w.

Εναλλακτικά κοιτάς για 11400f/b560m.

To σε βάθος χρόνου μεγαλύτερη ζωή το ξεχνάς σε όλες τις περιπτώσεις., κοιτάς απλά για το μέγιστο δυνατό

Επεξ/σία από nickol-us
  • Like 2
Δημοσ.

Τροφοδοτικό και κουτι έχω…ο 5700 με τα πράγματα που έβαλα αξίζει? Καρτα γραφικών θα πάρω αλλά σε δεύτερο χρόνο 

Δημοσ.

TΙ σημαίνει αξίζει;

Για κάθε έναν από εμάς είναι κάτι διαφορετικό.

Μια χαρά επεξεργαστήςο 5700g. Δυνατό, 8πυρηνος, με καλές επιδόσεις ενσωματωμένων γραφικών, καλές επιδόσεις (ίσως λίγο κάτω από άλλες προτάσεις) όταν συνδυαστεί με κάρτα.

Τα "προβλήματα" των επιλογών σου, είπα ποιά είναι.

• Like 1
Δημοσ.

Θέλω να απαντήσω σαν νέος στο φόρουμ και σχετικά άσχετος με το pc building και χωρίς παρεξήγηση η επίθεση προς κάποιους συγκεκριμένα, απλά θέλω να αναφέρω κάποια πράγματα που έχω παρατηρήσει.

1.Όταν κάποιος γράφει όπως πρέπει: δηλαδή λέγοντας budget και τις λοιπές λεπτομέρειες θα αρχίζουν να τσακώνονται από κάτω οι fan της intel k της amd λέγοντας τεχνικές λεπτομέρειες και χρησιμοποιώντας όρους που ένας αρχάριος δεν μπορεί να καταλάβει.

2.Αν όπως ο φίλος παραπάνω ξεχάσει να αναφέρει κάτι: π.χ budget αρχίζει το πάρτυ... Και γιατι δεν μας λες τι θες συγκεκριμένα και γιατί δεν γράφεις όλες τις λεπτομέρειες κτλ.

3.Αν κάνει το λάθος και κάνει και συγκεκριμένη πρόταση θα αρχίσουν οι παρατηρήσεις και τα: τι πάει να πει αξίζει; Τι τις θες αυτές τις μνημες και αυτή η motherboard είναι πανάκριβη γιατί δεν παίρνεις άλλη κτλ...

πιστεύω ότι ο σκοπός του φόρουμ είναι να βοηθάνε οι έμπειροι με συγκεκριμένες προτάσεις και να διορθώνουν τους νεους-αρχαριους εξηγώντας τους χωρίς ειρωνείες κτλ γιατί οι επιλογές τους είναι λάθος και για ποιο λόγο πρέπει να επιλέξουν κάτι άλλο...

Συγνώμη και πάλι που το θίγω αυτό αλλά βλέπω ότι είναι πολύ συνηθισμένο και καλό θα ήταν να αλλάξει. Τώρα αν πάλι έχετε όρεξη να με βρίσετε η να διαφωνήσετε μαζί μου, όλα δεκτά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, FireStarteR13 είπε

Θέλω να απαντήσω σαν νέος στο φόρουμ και σχετικά άσχετος με το pc building και χωρίς παρεξήγηση η επίθεση προς κάποιους συγκεκριμένα, απλά θέλω να αναφέρω κάποια πράγματα που έχω παρατηρήσει.

1.Όταν κάποιος γράφει όπως πρέπει: δηλαδή λέγοντας budget και τις λοιπές λεπτομέρειες θα αρχίζουν να τσακώνονται από κάτω οι fan της intel k της amd λέγοντας τεχνικές λεπτομέρειες και χρησιμοποιώντας όρους που ένας αρχάριος δεν μπορεί να καταλάβει.

2.Αν όπως ο φίλος παραπάνω ξεχάσει να αναφέρει κάτι: π.χ budget αρχίζει το πάρτυ... Και γιατι δεν μας λες τι θες συγκεκριμένα και γιατί δεν γράφεις όλες τις λεπτομέρειες κτλ.

3.Αν κάνει το λάθος και κάνει και συγκεκριμένη πρόταση θα αρχίσουν οι παρατηρήσεις και τα: τι πάει να πει αξίζει; Τι τις θες αυτές τις μνημες και αυτή η motherboard είναι πανάκριβη γιατί δεν παίρνεις άλλη κτλ...

πιστεύω ότι ο σκοπός του φόρουμ είναι να βοηθάνε οι έμπειροι με συγκεκριμένες προτάσεις και να διορθώνουν τους νεους-αρχαριους εξηγώντας τους χωρίς ειρωνείες κτλ γιατί οι επιλογές τους είναι λάθος και για ποιο λόγο πρέπει να επιλέξουν κάτι άλλο...

Συγνώμη και πάλι που το θίγω αυτό αλλά βλέπω ότι είναι πολύ συνηθισμένο και καλό θα ήταν να αλλάξει. Τώρα αν πάλι έχετε όρεξη να με βρίσετε η να διαφωνήσετε μαζί μου, όλα δεκτά.

Διαφωνώ απλά στην επίθεση, που νομίζεις οτι βλέπεις.

Δυστυχώς στο γραπτό λόγο συμβαίνει συχνά.

Προσωπικά, μιας και αναφέρεσαι σε μένα υποθέτω, γράφω σε πολύ ήπιο τόνο, αποφεύγω να χρησιμοποιώ και το θαυμαστικό προσπαθόντας να μην παρεξηγηθώ.

Προσπαθώ σε κάθε μήνυμα να βοηθάω, μα πρέπει να υπάρχει βοήθεια και από τον ίδιο τον ts.

Για να τον βοηθήσω, κάτι που κάνω οικιοθελώς και δεν με αναγκάζει κανείς, ζητάω να μου απαντήσει κάποια πράγματα για να καταλάβω τι ταιριάζει στον εκάστοτε χρήστη. Δες παραπάνω τα μηνύματα και πες μου σε πόσες από τις ερωτήσεις που έκανα απάντησε.

Το τι σημαίνει αξίζει είναι πολύ ξεκάθαρο. Για παράδειγμα, υπάρχουν εργασίες που απαιτούν υψηλό single core, εκεί ένας 12100 που κοστίζει τα μισά λεφτά, "αξίζει" περισσότερο. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, εφόσον μιλάμε για gaming, δεν βλέπω λόγο να πληρώσει τα 70 παραπανήσια ευρώ απ΄'οσο κοστίζει ο 5600g. Βλέπεις από αυτά που αναφέρονται να έχει κάπου να πιαστώ;

Δεν υπάρχει διάθεση για βρίσιμο, προς Θεού.

Είμαι ανοιχτός σε κάθε κριτική, όταν αυτή γίνεται με αιτιολόγηση.

Επεξ/σία από nickol-us
  • Like 2
Δημοσ.

Δεν αναφέρομαι σε εσένα συγκεκριμένα (ίσα ίσα που απαντας σχεδόν σε όλα τα ποστ και έχεις βοηθήσει πολύ κόσμο) απλά ηθελα καιρό να το γράψω και έκατσε σήμερα που είχα χρόνο... Ελπίζω να μην υπάρχει κάποια παρεξήγηση. Απλά ζητάω να έχετε κατανόηση και από εμάς που δεν γνωρίζουμε από χρονισμός, mhz, watt tdp κτλ (δεν ξέρω καν αν τα λέω σωστά :)).

Πάντως για εμένα και τα λίγα που έχω παρατηρήσει το τελευταίο διάστημα είναι ότι οι περισσότεροι "έμπειροι" χρήστες εμπιστεύονται περισσότερο την intel αν και κατά την ταπεινή μου γνώμη η amd μπορεί να κάνει φτηνότερο σύστημα λόγω πληθώρας φτηνότερων και καλύτερων motherboard και σε συνδυασμό με κάποιες πολύ καλές επιλογές σε cpu (5600x-5600g-5700g) κάνουν ωραία combo σε τιμη-επιδοσεις...

πάντα προσωπική άποψη.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα,

υπάρχουν καλά παιδιά και γνώστες στο φόρουμ όπως ο φίλος nickol-us.

Η αλήθεια πάντως είναι ότι εδώ θα συναντήσεις και μερικά πειραχτήρια.

Προς το παρόν κρατιούνται αλλά θα σκάσουν μύτη σε λίγο...

Χαιρετώ.

Επεξ/σία από aris73
  • Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.
35 λεπτά πριν, aris73 είπε

Η αλήθεια πάντως είναι ότι εδώ θα συναντήσεις και μερικά πειραχτήρια.

Ελα με φωναξες;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το μεγαλύτερο πειραχτήρι στο φόρουμ είναι ο φίλος:

triplex1

Είναι όμως καλό παιδί και γνώστης.

Επεξ/σία από aris73
Δημοσ.

καλυτερα να ελεγε ποια παιχνιδια τον ενδιαφερουν,ετσι θα παρουμε μια γευση για το τι σκεφτεται.Επισης δεν εχω παρατηρησει για τι αναλυση οθονης προοριζεται το συστημα.

Δημοσ.
7 ώρες πριν, dsi44 είπε

καλυτερα να ελεγε ποια παιχνιδια τον ενδιαφερουν,ετσι θα παρουμε μια γευση για το τι σκεφτεται.Επισης δεν εχω παρατηρησει για τι αναλυση οθονης προοριζεται το συστημα.

Μην εισαι τοσο ψείρας , μπορει να παιξει mame32

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...