johnyb98 Δημοσ. 17 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 17 Απριλίου 2022 Καλησπέρα. Πρόκειται για το συγκεκριμένο laptop HP. Παίρνει φωτιά. Με το που πατάς το power button, το ανεμιστηράκι ακούγεται. Συνέχεια από την αρχή. Στα 10 λεπτά μπορεί και να κλείσει απευθείας/απότομα στα Windows. Το άνοιξα, και καθάρισα τη σκόνη. Ποιά σκόνη;;; Είχε γίνει χνούδι η σκόνη, τόσο στο ανεμιστηράκι όσο και στα pins τού επεξεργαστή. Τα καθάρισα παντού, αντικατέστησα και την πάστα, αλλά, δυστυχώς, η θερμοκρασία, με το Core Temp, με το που μπαίνεις Windows, είναι στους 90C. Το κλείνω για να μη γίνει χειρότερη ζημιά. Σε κάποιο άνοιγμα, πριν αρχίσει να φορτώνει τα Windows, έβγαλε ένα προειδοποιητικό μήνυμα για overheating, ότι είναι επικίνδυνο, αλλά δεν πρόλαβα να διαβάσω. Ήταν 6-7 προτάσεις. Είχε να κάνει με την θερμοκρασία. Αφού καθάρισα τη σκόνη και άλλαξα πάστα, τί άλλο θα μπορούσα να κάνω; Σας ευχαριστώ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
umbrella co. Δημοσ. 17 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 17 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) Εναν ελεγχο στο bios μηπως εχει αλλαξει απο μονο του καμια ρυθμιση στη cpu? Eλεγχο με αλλο προγραμμα π.χ. cpu-z, aida 64, hwinfo, hwmonitor, για θερμοκρασιες και ρολογια στη cpu? Επεξ/σία 17 Απριλίου 2022 από umbrella co. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
triplex1 Δημοσ. 17 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 17 Απριλίου 2022 κοιτα bios οπως ειπε και ο συναδελφος Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
johnyb98 Δημοσ. 18 Απριλίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 18 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) Αυτό το σκέφτηκα, και κοίταξα το BIOS, αλλά δε βρήκα κάποια ρύθμιση. Κάτι πιό συγκεκριμένο για το BIOS; Πού και τί θα πρέπει να κοιτάξω/ψάξω; Επεξ/σία 18 Απριλίου 2022 από johnyb98 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
johnyb98 Δημοσ. 19 Απριλίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 19 Απριλίου 2022 Μου κάνει μεγάλη εντύπωση:το συγκεκριμένο μοντέλο, αν και εσωτερικά έχει ανεμιστήρα, καθώς και το heatpipe καταλήγει σε fins (μία καλή φωτό), δεν έχει πουθενά τριγύρω γρίλιες για έξοδο αέρα. Μόνο από κάτω έχει ένα παραλληλόγραμμο περίπου 2x15 cm , και το παραλληλόγραμμο είναι γεμάτο ψιλές τριπίτσες. Εάν από κει έπρεπε να βγαίνει αέρας που συσχετίζεται με τον ανεμιστήρα, εκεί έβαλα έναν αναπτήρα, αλλά η φλόγα δεν έπαιζε. Αλλά, εάν. Ίσως από κει να ήταν αναμενόμενο να μη βγαίνει αέρας. Πάντως, χθες βράδυ, βγήκε στην επιφάνεια κι άλλο στοιχείο. Κάτι πρέπει να παίζει με την μπαταρία τού BIOS. Όταν πρωτοέτρεξα τα Windows την Κυριακή, έβγαλε μήνημα το BIOS για system reset: Checksum error (502), και έκανε επανεκκίνηση. Εγώ την Κυριακή, μπήκα στο BIOS, ρύθμισα σωστά ημερομηνία+ώρα που ήταν λάθος ρυθμισμένη, και όλα ok ως προς ημερομηνία+ώρα. Χθες το βράδυ, όμως, κατά τις 21:00, όταν πήγα να το ξαναξεκινήσω, ακριβώς το ίδιο:Checksum error (502), λάθος ημερομηνία+ώρα. Γιατί αυτό μετά από 24h? Η μπαταρία τού laptop είναι εκτός, αλλά αυτό δεν παίζει ρόλο. Κανονικά, εάν η CMOS μπαταρία είναι ok, ακόμη και με την μπαταρία τού laptop εκτός, οι ρυθμίσεις στο BIOS θα έπρεπε να κρατιούνται. Μήπως το όλο θέμα το δημιουργεί η μπαταρία CMOS? Σας έχει τύχει κάτι τέτοιο; Απόψεις; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kremenarasi Δημοσ. 19 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 19 Απριλίου 2022 Άλλαξε τη cmos με καινούργια. Φαίνεται ότι έχει τελειώσει. Και άνοιξε πάλι το λάπτοπ να δεις στην συναρμολόγηση τη λάθος έχεις κάνει. Δες εάν η ψήκτρα είναι σωστά τοποθετημένη και μήπως κατά λάθος έχεις κάνει ζημιά στους αγωγούς της. Και να ξέρεις κάποια λάπτοπ δεν έχουν μπαταρία cmos. Παίρνουν ρεύμα από την κανονική μπαταρία για της ρύθμισης. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
triplex1 Δημοσ. 19 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 19 Απριλίου 2022 κατι παταει λαθος και βλεπεις 90αρια , τι βιδωσες και τι ξεβιδωσες ξανακοιτα τα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
johnyb98 Δημοσ. 22 Απριλίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 22 Απριλίου 2022 Το ανεμιστηρακι λειτουργεί. Το ξεκίνησα το λάπτοπ ανοιχτά, ώστε να βλέπω το ανεμιστηρακι, και λειτουργεί. Δοκίμασα άλλες δύο φορές να βάλω πάστα. Η μια με copper shim. Δεν δουλεύει. Είπα να δοκιμάσω να βγάλω τον σκληρό. Τίποτα. Τα ίδια. Αυτό που είναι παράξενο είναι πως και χωρίς σκληρό, μόνο στο BIOS, το ανεμιστηρακι έπαιρνε φωτιά στα 10-15 sec. Ακούγεται. Κάτι φορτώνει τον επεξεργαστή απ' την εκκίνηση. Δεν φταίει κάτι που τρέχει στην εκκίνηση των Windows. Κάτι το κάνει απ' την αρχή αρχή να φτάνει το CPU load : 90% - 100%. Γι' αυτό, με το που μπαίνει Windows και τρέξω το Core Temp, δείχνει CPU load στο 100%. Απ'την αρχή κάτι δεν πάει καλά. Όχι απ'τα Windows. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
triplex1 Δημοσ. 22 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 22 Απριλίου 2022 12 λεπτά πριν, johnyb98 είπε Το ανεμιστηρακι λειτουργεί. Το ξεκίνησα το λάπτοπ ανοιχτά, ώστε να βλέπω το ανεμιστηρακι, και λειτουργεί. Δοκίμασα άλλες δύο φορές να βάλω πάστα. Η μια με copper shim. Δεν δουλεύει. Είπα να δοκιμάσω να βγάλω τον σκληρό. Τίποτα. Τα ίδια. Αυτό που είναι παράξενο είναι πως και χωρίς σκληρό, μόνο στο BIOS, το ανεμιστηρακι έπαιρνε φωτιά στα 10-15 sec. Ακούγεται. Κάτι φορτώνει τον επεξεργαστή απ' την εκκίνηση. Δεν φταίει κάτι που τρέχει στην εκκίνηση των Windows. Κάτι το κάνει απ' την αρχή αρχή να φτάνει το CPU load : 90% - 100%. Γι' αυτό, με το που μπαίνει Windows και τρέξω το Core Temp, δείχνει CPU load στο 100%. Απ'την αρχή κάτι δεν πάει καλά. Όχι απ'τα Windows. κοιτα πιν η οτι αλλο βραχυκυκλωνει , δεν υπαρχει αυτο που σου εχει συμβει κατι παταει σε λαθος σημειο αστο ανοιχτο και δωσε screenshots με το κινητο μηπως δουμε κατι που δε βλεπεις εσυ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ultraex2003 Δημοσ. 22 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 22 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) προσεξε το λιγο αυτο νομιζω ειταν σε hp λαπτοπ πριν καιρο αλλαξα παστα σε φιλο και μεταξυ ψυκτρας και επεξεργαστη ειχε ενα πολυ μικρο pad για να παιρνει το κενο λοιπον αφου αλλαξα παστα δε το εβαλα το pad και προφανως δεν πατουσε σωστα με αποτελεσμα να βαραει 90 αρια αφου το ξαναελυσα εβαλα το pad και το θεμα λυθηκε δες αν εχει κενο Επεξ/σία 22 Απριλίου 2022 από ultraex2003 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
johnyb98 Δημοσ. 22 Απριλίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 22 Απριλίου 2022 8 λεπτά πριν, ultraex2003 είπε προσεξε το λιγο αυτο νομιζω ειταν σε hp λαπτοπ πριν καιρο αλλαξα παστα σε φιλο και μεταξυ ψυκτρας και επεξεργαστη ειχε ενα πολυ μικρο pad για να παιρνει το κενο λοιπον αφου αλλαξα παστα δε το εβαλα το pad και προφανως δεν πατουσε σωστα με αποτελεσμα να βαραει 90 αρια αφου το ξαναελυσα εβαλα το pad και το θεμα λυθηκε δες αν εχει κενο Τι είναι αυτό το μικρό pad στο οποίο αναφέρεσαι; Μπορείς να κάνεις μία περιγραφή ή κάποια φώτο; Ναι, τώρα κατάλαβα το pad. Όντως. Έχεις δίκιο. Υπάρχει ένα πολύ πολύ ψιλό pad κολλημένο στην ψήκτρα. Προφανώς προτείνεις να κάνω την όλη διαδικασία από την αρχή (να βάλω 4η φορά πάστα), αλλά να βγάλω το pad. Σωστά; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ultraex2003 Δημοσ. 22 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 22 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) 13 λεπτά πριν, johnyb98 είπε Τι είναι αυτό το μικρό pad στο οποίο αναφέρεσαι; Μπορείς να κάνεις μία περιγραφή ή κάποια φώτο; το pad ειναι σαν αυτο που εχουν οι μνημες στις καρτες γραφικων και εχει παχος 0.5 /1.0 κλπ Επεξ/σία 22 Απριλίου 2022 από ultraex2003 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
johnyb98 Δημοσ. 30 Απριλίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 30 Απριλίου 2022 Σχετικά με αυτό με το pad που έλεγες, θα δείξω στις φωτογραφίες παρακάτω τί έκανα, και ήθελα μία βοήθεια σχετικά την ερώτηση που έχω. Είπα μήπως είναι καλύτερα (ρίξει τη θερμοκρασία) εάν βγάλω αυτό το πολύ ψιλό pad από την ψύκτρα. Πριν: Μετά: Τώρα, η ψύκτρα χωρίς pad, θα ακουμπάει σε αυτό το μεταλικό παραλληλόγραμμο γύρω από τη cpu που δείχνω στο βέλος. Με το pad, το pad έμπαινε στη μέση μεταξύ ψύκτρας και παραλληλόγραμμου. Κάτι σαν μόνωση να το πω. Δεν ξέρω γιατί βρισκόταν εκεί. Αυτό είναι επικίνδυνο ή είναι ok; Πάντως, εγώ, για αρχή, που το έχω βάλει χωρίς pad, και έχοντας ανοιχτό το laptop για 4 ώρες, χωρίς όμως να δουλεύω, απλά ανοιχτό, κατάφερα να το έχω από τους 90 στους 40-45. Ήθελα αρχικά να μάθω εάν είναι επικίνδυνο χωρίς pad. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Nik1239 Δημοσ. 1 Μαΐου 2022 Share Δημοσ. 1 Μαΐου 2022 20 ώρες πριν, johnyb98 είπε Σχετικά με αυτό με το pad που έλεγες, θα δείξω στις φωτογραφίες παρακάτω τί έκανα, και ήθελα μία βοήθεια σχετικά την ερώτηση που έχω. Είπα μήπως είναι καλύτερα (ρίξει τη θερμοκρασία) εάν βγάλω αυτό το πολύ ψιλό pad από την ψύκτρα. Πριν: Μετά: Τώρα, η ψύκτρα χωρίς pad, θα ακουμπάει σε αυτό το μεταλικό παραλληλόγραμμο γύρω από τη cpu που δείχνω στο βέλος. Με το pad, το pad έμπαινε στη μέση μεταξύ ψύκτρας και παραλληλόγραμμου. Κάτι σαν μόνωση να το πω. Δεν ξέρω γιατί βρισκόταν εκεί. Αυτό είναι επικίνδυνο ή είναι ok; Πάντως, εγώ, για αρχή, που το έχω βάλει χωρίς pad, και έχοντας ανοιχτό το laptop για 4 ώρες, χωρίς όμως να δουλεύω, απλά ανοιχτό, κατάφερα να το έχω από τους 90 στους 40-45. Ήθελα αρχικά να μάθω εάν είναι επικίνδυνο χωρίς pad. Το μαύρο κομμάτι της ψηκτρας τι είναι; Αυτό είναι το pad ή αυτό το άσπρο που φαίνεται στην μέση; Επίσης είμαστε σίγουροι ότι μπορεί αυτή η ψήκτρα να ψηξει ένα cpu 15-25w + igpu? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
johnyb98 Δημοσ. 1 Μαΐου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 1 Μαΐου 2022 Ένα αυτοκόλλητο είναι, που παρεμβάλλεται μεταξύ die & επιφάνειας της ψύκτρας, το οποίο δεν ήξερα τι είναι, και από λάθος ονόμασα pad. Η διαφορά που έχω, και η θερμοκρασία κατέβηκε στους 40, έχει να κάνει με πολλά πράγματα που χωρίς λόγο έτρεχαν στην εκκίνηση. Τα απενεργοποίησα με το autoruns, και έχω τους 40C. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα