fotaras76 Δημοσ. 17 Απριλίου 2022 Δημοσ. 17 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) Χαίρεται. Έχω ένα παλιό λάπτοπ με HDD 300 gb με εγκατεστημένο λειτουργικό Lubuntu και περασμένα προγράμματα και παιχνίδια σε dosbox emulator κτλ και θέλω να τον κλωνοποιήσω σε έναν μικρότερο ssd.Δοκίμασα με docking station αλλά δεν ξεκινά καν η διαδικασία επειδή πρέπει ο δίσκος στόχος να έχει τουλάχιστον τόση χωρητικότητα όσο του δίσκου πηγή. Ο γεμάτος χώρος του αρχικού δίσκου-πηγή είναι μικρότερος από τη χωρητικότητα του δίσκου-στόχος. Είναι εφικτό με κάποιο πρόγραμμα να κλωνοποιήσω τον δίσκο σε έναν μικρότερο ; Αν υπάρχει κάποιο τέτοιο πρόγραμμα σε windows θα έχει πρόβλημα επειδή ο δίσκος πηγή είναι με έκδοση Linux ; ( θα τον βλέπει ; ) Εναλλακτικά υπάρχει κάποιο πρόγραμμα linux που να κάνει την κλωνοποίηση ; Ξέρω πως μπορώ να πάρω έναν μικρότερο δίσκο και να τα κάνω όλα εγκατάσταση από την αρχή αλλά ρωτάω μήπως υπάρχει πιο σύντομος τρόπος και γλιτώσω την ταλαιπωρία. Επίσης ξέρω πως μπορώ να αγοράσω απλά έναν ssd 480 gb και να κάνω την κλωνοποίηση αλλά δε θέλω να πληρώσω για μεγαλύτερο δίσκο γιατί δεν μου χρειάζονται 480gb σε τόσο παλιό λάπτοπ που χρησιμοποιώ μόνο στις διακοπές το καλοκαίρι. Ευχαριστώ. Επεξ/σία 17 Απριλίου 2022 από fotaras76
jim_p Δημοσ. 17 Απριλίου 2022 Δημοσ. 17 Απριλίου 2022 To clonezilla υποστηριζει και κλωνοποιησεις σε λινουξ. 14 λεπτά πριν, fotaras76 είπε Ο γεμάτος χώρος του αρχικού δίσκου-πηγή είναι μικρότερος από τη χωρητικότητα του δίσκου-στόχος Για αυτο εδω, εχεις πχ πιασμενα 280gb απο τα 300 του δισκου πηγη και θες να τον κλωνοποιησεις στα 250 του δισκου στοχου? Αυτο δεν γινεται... 1
fotaras76 Δημοσ. 17 Απριλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 17 Απριλίου 2022 31 λεπτά πριν, jim_p είπε Για αυτο εδω, εχεις πχ πιασμενα 280gb απο τα 300 του δισκου πηγη και θες να τον κλωνοποιησεις στα 250 του δισκου στοχου? Αυτο δεν γινεται... Ξαναδιάβασε τι έγραψα γιατί μπερδεύτηκες. Τα δεδομένα χωράνε στο δίσκο στόχο.
jim_p Δημοσ. 17 Απριλίου 2022 Δημοσ. 17 Απριλίου 2022 Ναι δικιο εχεις, διαβασα λαθος. Anyway, με το clonezilla ειναι η απαντηση ξανα. Εχει και δικο του live iso, αν δεν το βρεις στο live iso καποιας αλλης διανομης. 2
micos000 Δημοσ. 19 Απριλίου 2022 Δημοσ. 19 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) Μια χαρά γίνεται με όλα τα προγράμματα κλωνοποίησης. Εγώ το κάνω με το acronis true image 2021 που το έχω σε iso και το πέρασα σε στικάκι φτιαγμένο με το ventoy. Μπουτάρω, επιλέγω Clone με αυτόματες ρυθμίσεις, πηγή, προορισμό και τέλος. Θα σου δείξει στο τελευταίο βήμα πριν ξεκινήσεις τον κλώνο πως θα διαμορφωθεί ο χώρος στον νέο δίσκο. Εννοείτε ότι πρέπει ο δίσκος προορισμού να χωράει τα δεδομένα του πηγαίου δίσκου. Δυστυχώς, με το clonzilla που το δοκίμασα χτες για κλώνο από μηχανικό 250άρι (κατειλημμένα 60GB) σε ssd 120άρι, με τις αυτόματες ρυθμίσεις δεν μου το δέχτηκε και έβγαλε σφάλμα στο ότι ο δίσκος προορισμού είναι μικρότερος του δίσκου πηγής. Δεν κάθισα βέβαια να το πάρω χειροκίνητα, πήγα αμέσως στο acronis. Επεξ/σία 19 Απριλίου 2022 από micos000
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα