Προς το περιεχόμενο

Xiaomi 11T 5G ή Samsung A52s 5G

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας, είμαι ανάμεσα σε αυτά τα δύο τηλέφωνα τα οποία έχω βρει στην ίδια τιμή. Θα ήθελα γνώμες για το καθένα και τις προτιμήσεις σας ώστε να με διευκολύνετε και στο ποιο να αγοράσω. Θα έλεγα ότι η κάμερα είναι κάτι βασικό για μένα και ύστερα τα υπόλοιπα. Σας ευχαριστώ.

Δημοσ.

Φωτογραφικά σε αυτη την τιμή που παίζει το Xiaomi και το Samsung πας στο Realme 9 pro+

Τώρα εάν θες ντε και ντε ένα από αυτά που έχεις βάλει τότε το Samsung.

• Like 1
Δημοσ.

Σε ευχαριστώ πολύ. Έχω δει το realme 9 pro+ απλά μου φάνηκε η οθόνη αρκετά κατώτερη σε φωτεινότητα λες και ήταν ips σε σχέση με τα υπόλοιπα δυο και έτσι το απέρριψα. το ίδιο έχω παρατηρήσει και για τα υπόλοιπα μοντέλα της realme και είναι κρίμα πιστευω γιατι θα ανέβαζε πολύ την εικόνα τους. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εδώ μπορείς να δεις φωτογραφίες του Realme 9 pro+ 

21 λεπτά πριν, Antoniss89 είπε

Σε ευχαριστώ πολύ. Έχω δει το realme 9 pro+ απλά μου φάνηκε η οθόνη αρκετά κατώτερη σε φωτεινότητα λες και ήταν ips σε σχέση με τα υπόλοιπα δυο και έτσι το απέρριψα. το ίδιο έχω παρατηρήσει και για τα υπόλοιπα μοντέλα της realme και είναι κρίμα πιστευω γιατι θα ανέβαζε πολύ την εικόνα τους. 

Ξέρεις γιατί σου φάνηκε η οθόνη έτσι?

Γιατί έχει 90 Hz ενώ το Samsung και το Xiaomi έχει 120 Hz.

Επίσης το 9 pro+ έχει Φωτεινότητα 430 cd/m² (typ)

Το Samsung 800 cd/m² και το Xiaomi  1000 cd/m²

Παρόλα αυτά καμία σχέση φωτογραφικά δεν συγκρίνεται με τα άλλα δύο.

Επεξ/σία από GATE123
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, GATE123 είπε

Εδώ μπορείς να δεις φωτογραφίες του Realme 9 pro+ 

Ξέρεις γιατί σου φάνηκε η οθόνη έτσι?

Γιατί έχει 90 Hz ενώ το Samsung και το Xiaomi έχει 120 Hz.

Επίσης το 9 pro+ έχει Φωτεινότητα 430 cd/m² (typ)

Το Samsung 800 cd/m² και το Xiaomi  1000 cd/m²

Παρόλα αυτά καμία σχέση φωτογραφικά δεν συγκρίνεται με τα άλλα δύο.

611 nits ειναι το realme. εφόσον έβαλες και στα αλλα τιμές με boost. 

Το xiaomi εχει 1000 μονο σε peak. Βάσει gsmarena, η πραγματική μέγιστη φωτεινότητα είναι λιγο κάτω από 800 nits (798 για την ακρίβεια).

Υπόψιν, για να δεις αυτές τις φωτεινότητες πρέπει να βγεις κάτω από τον ήλιο. 

32 λεπτά πριν, Antoniss89 είπε

Τα είδες κάτω από το φως του ήλιου ή μέσα σε κατάστημα; Αν ειναι το δεύτερο, τότε δεν είδες τη μέγιστη φωτεινότητα.

Επεξ/σία από Antretng
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εεε καλά πάνω κάτω είπα.

Πάντως έχεις δίκιο για την μέγιστη φωτεινότητα για να τα δει έξω.

Αλλά νομίζω ότι τα είδε στο κατάστημα.

Δεν νομίζω να τον άφησαν έξω..... 😁

Επεξ/σία από GATE123
Δημοσ.

Αρχικά ευχαριστώ για το λινκ με τις φωτογραφίες θα το κοιτάξω.  Τώρα σχετικά με τις φωτογραφικές ικανότητες του realme 9 pro+ από κοντά που το είδα και απο κάποια βίντεο στο youtube ναι ήταν κάπως καλύτερο σε σχέση με το a52s και το 11T. Βέβαια σε κάποιες φωτογραφίες νιώθω πως ηταν σε παρομοιο επίπεδο με το a52s. Αλλά τo θέμα είναι πως με την οθόνη που έχει, κάνει την εμπειρία της φωτογραφίας όχι τοσο ευχάριστη.(γνώμη μου πάντα). 

Τώρα σε σχέση με την φωτεινότητα όχι δεν με άφησαν να βγώ έξω να τα ελέγξω χαχα... Αλλά εννοείται τα έβαλα σε μαξ φωτεινότητα και χωρις να είναι αυτόματη για να εχω πλήρη εικόνα. Και ναι μεσα στο κατάστημα φαινόταν αρκετή διαφορά. Και σε βίντεο δηλαδή στο youtube κάποιος να δει υπάρχει μεγαλη διαφορα στις οθόνες των realme, αλλίως θα πήγαινα για το 9 pro+ σίγουρα.

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, GATE123 είπε

Εεε καλά πάνω κάτω είπα.

Πάντως έχεις δίκιο για την μέγιστη φωτεινότητα για να τα δει έξω.

Αλλά νομίζω ότι τα είδε στο κατάστημα.

Δεν νομίζω να τον άφησαν έξω..... 😁

Πάντως εμένα η οθόνη του μου φαίνεται σε πολύ καλά επίπεδα. Ισως ήταν επιλεγμένα διαφορετικά modes (πχ πιο κορεσμένο το ενα) και να ταίριαζε στα γούστα του το αλλο.

Συγκεκριμένα έχει εξαιρετικό uniformity και πολυ χαμηλό smear. Οπότε σίγουρα κάθε άλλο παρα φτηνιάρα την λες. Εκει που υστερεί περισσότερο είναι στο boost που εκει δυστυχώς ξεπλένει τα χρώματα (κάτω από τον ήλιο αυτό). 

1 λεπτό πριν, Antoniss89 είπε

Αρχικά ευχαριστώ για το λινκ με τις φωτογραφίες θα το κοιτάξω.  Τώρα σχετικά με τις φωτογραφικές ικανότητες του realme 9 pro+ από κοντά που το είδα και απο κάποια βίντεο στο youtube ναι ήταν κάπως καλύτερο σε σχέση με το a52s και το 11T. Βέβαια σε κάποιες φωτογραφίες νιώθω πως ηταν σε παρομοιο επίπεδο με το a52s. Αλλά τo θέμα είναι πως με την οθόνη που έχει, κάνει την εμπειρία της φωτογραφίας όχι τοσο ευχάριστη.(γνώμη μου πάντα). 

Τώρα σε σχέση με την φωτεινότητα όχι δεν με άφησαν να βγώ έξω να τα ελέγξω χαχα... Αλλά εννοείται τα έβαλα σε μαξ φωτεινότητα και χωρις να είναι αυτόματη για να εχω πλήρη εικόνα. Και ναι μεσα στο κατάστημα φαινόταν αρκετή διαφορά. Και σε βίντεο δηλαδή στο youtube κάποιος να δει υπάρχει μεγαλη διαφορα στις οθόνες των realme, αλλίως θα πήγαινα για το 9 pro+ σίγουρα.

Επειδή είχα και το a52s και Mi 11 (που έχει ίδιο βασικό) σου λέω με σιγουριά ότι ειναι ανώτερο φωτογραφικά (τουλάχιστον στις νυχτερινες).

Αν θες έχω ανεβασει και συγκριτικό με το oneplus 9 pro που στις νυχτερινές είναι από τα τοπ περσινά μοντέλα για μένα.

==============================

Παρεμπιπτοντως, μήπως τελικά δεν εστιάζεις όπως λες στη κάμερα εφόσον κοιτάς και τη μέγιστη φωτεινότητα οθόνης;

Πάντως μου φαίνεται δύσκολο να διέφεραν τοσο πολύ όσο λες. Μήπως είχε μπει καμια εξοικονόμηση; Το λεω γιατι η μεγαλύτερη διαφορά του realme με a52s είναι όταν μπαινει το boost 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

εννοείται αν έχετε κάποιο λινκ με φώτο απο a52s και xiaomi 11t είναι ευπροσδεκτα για να έχω καλύτερη εικόνα. Πάντως πηγαινοντας στα καταστήματα για να ελέγξω τις κάμερες θα έλεγα ότι μπερδεύτηκα περισσότερο μιας και είδα κινητα όπως το poco f3 που παντού διαβαζα ότι δεν λέει απο κάμερα τελικά να είναι παρα πολύ κοντα ή και καλύτερο απο τα προααφερόμενα μοντέλα. Πάντα σε φωτισμό καταστήματος βέβαια οι φωτογραφίες...είμαι γενικά λίγο μπερδεμένος γτ θέλω να έχω μια καλή σελφι κάμερα , και main εννοειται...μέχρι τωρα προς το α52s πορευομαι...θα δειξει...

Εννοείται πως θέλω ενα καλό all rounder αλλά εστιάζω στις κάμερες...σχετικά με την οθόνη το θεωρώ βασικό να είναι φωτεινή και καλή..ειχα προηγουμενα μοντέλα με ips οπότε απο τότε που πήγα σε amoled είπα πως δεν ξανααλλάζω και δεν θα κάνω υποχωρήσεις σε θέματα οθόνης...πλησιάζει και καλοκαίρι, είμαι συνεχώς και κάτω από τον ήλιο οπότε το θέλω φωτεινο. θα ξαναπεράσω απο κάποιο κατάστημα να ξαναρίξω μια ματιά στα κινητα πάντως

Επεξ/σία από Antoniss89
Δημοσ.

Εχω συγκριση gcam στο a52s (που ειναι χαοτικά καλυτερη από στοκ) με τη στοκ του realme 9 pro plus. Εκει ειναι πάλι λίγο καλύτερο το realme αν και μικρές οι διαφορές. 

Στοκ του a52s δεν εχει νοημα να συγκρινω μιας και δεν υπάρχει επαφή. 

Το συγκριτικό που ελεγα. Πρώτα η gcam του a52s. Μετά η στοκ του realme.

PXL_20211106_190416858

IMG20220331203153

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, Antoniss89 είπε

Οπότε θα μου πρότεινες και εσύ να πάω στο realme 9 pro+; 

Αν εστιαζεις αποκλειστικά φωτογραφική, ναι. Αλλιως, σε ένα αλλο thread είχα γράψει τα συν και πλην κάθε συσκευής. 

Αυτά ειναι τα παρακάτω

Αναφορά σε κείμενο

Στα συν του a52s θα έβαζα το λογισμικό, τις ενημερώσεις, τη πιο δυνατή gpu (σημαντικό για λιγότερα frame drops), τη βιντεολήψη, την ύπαρξη sd slot και τη μέγιστη φωτεινότητα της οθόνης.

Στα συν του realme θα έλεγα φωτογραφική (χαοτικά ειδικά αν μιλάμε για στοκ), πολύ γρηγορότερη φόρτιση, γρηγορότερο δαχτυλικο, καλύτερο uniformity στην οθόνη (δεν ξέρω αν έτυχε απλά καλό το panel), καλύτερη δόνηση (του a52s ειναι λιγο τρακτέρ) και εμφάνιση/κατασκευή.

Επεξ/σία από Antretng
  • Like 1
Δημοσ.

Τώρα πρόσεξα ότι έλεγες το mi11t και όχι το mi11t pro. Όταν έλεγα ότι έχει ίδια κάμερα με mi11, είχα στο μυαλό μου το pro. Το απλό mi11t έχει άλλη κάμερα χωρίς ois. 

Όχι ότι αλλάζει τη πρόταση μου. Ίσα ίσα που την ενισχύει. Απλά για την ιστορία το έγραψα μην τυχόν νομίζει κάποιος ότι mi11t έχει ίδια κάμερα με mi11.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στα 315 παίζει το OnePlus Nord 2 . Από ότι  έχω δεί έχει ξεπεραστεί το αρχικό πρόβλημα όταν είχε βγεί και έσκασε η μπαταρία σε μερικούς χρήστες. Ίδιο φωτογραφικά με το realme 9 pro+ και φοράει καλύτερο επεξεργαστή τον dinensity 1200.

Επεξ/σία από sakks80
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...