marble9519 Δημοσ. 17 Απριλίου 2022 Δημοσ. 17 Απριλίου 2022 Καλησπέρα παιδιά, Είμαι νέος οδηγος, προχθες έληξε η προσωρινή μου αδεια και ακόμα περιμένω από το υπουργειο να εκδώσει το δίπλωμα. Η σχολή οδηγων μου είπε ότι αν εχω ενημερώσει την ασφαλιστικη και είναι οκ μπορώ να κυκλοφορώ με ληγμενη αδεια μέχρις ότου βγει το δίπλωμα από το υπουργείο. Είχα εν τω μεταξύ ένα τρακαρισμα τις προάλλες (πονεμένη ιστορία έχω αγχωθεί φουλ με αυτο😔) και η αστυνομία μου είπε επειδή ρώτησα και για την αδεια τι ισχύει ότι αν με σταματήσουν σε έλεγχο και έχει λήξει η προσωρινή θα με γράψουν και ότι κανονικά δεν επιτρέπεται να το κινω. Θα πρέπει να πάω στο υπουργείο να πιέσω με κάποιο τρόπο (τηλ δεν απαντάνε Παρασκευή και Πέμπτη δοκίμασα άπειρες φορες) ή απλώς δεν το κινω και περιμένω; σας εχει συμβεί κάτι παρόμοιο να καθυστερήσει το δίπλωμα σας κλπ; από βδομάδα σκέφτομαι να πάω από εκεί αλλά πείτε κι εσείς καμία γνώμη
@11h Δημοσ. 17 Απριλίου 2022 Δημοσ. 17 Απριλίου 2022 1 hour ago, marble9519 said: απλώς δεν το κινω και περιμένω αυτό. 1
Papadgianis Δημοσ. 17 Απριλίου 2022 Δημοσ. 17 Απριλίου 2022 Καλυτερα να περιμενεις να το παρεις στα χερια σου το διπλωμα,σε πειρπτωση που σε σταματισουν σε πιθανο ελεγχο θα μπεις σε περιπετιες αμα πεσεις σε κανενα περιεργο λογω οτι δεν εχει εκδοθει καν το κανονικο διπλωμα,κανε υπομονη ρωτα και στο υπουργειο. 1
kalmik Δημοσ. 17 Απριλίου 2022 Δημοσ. 17 Απριλίου 2022 Νομίζω ότι όταν έχεις την προσωρινή (έγγραφη βεβαίωση σε χαρτί) ισχύει κανονικά μέχρι να βγει η κανονική τύπου κάρτας. Η αστυνομία σου είπαν βλακείες γιατί απλά δεν ξέρουν το νόμο και δεν φέρει ευθύνη ο οδηγός για τη μη σωστήλειτουργία άλλης δημόσιας υπηρεσίας. Εννοείται ότι άν σε γράψει κάποιος μη ενημερωμένος αστυνομικός, το όποιο πρόστιμο σβήνει.
Nabuko Δημοσ. 17 Απριλίου 2022 Δημοσ. 17 Απριλίου 2022 25 λεπτά πριν, kalmik είπε Νομίζω ότι όταν έχεις την προσωρινή Έχει λήξει η προσωρινή όμως 26 λεπτά πριν, kalmik είπε Η αστυνομία σου είπαν βλακείες γιατί απλά δεν ξέρουν το νόμο Το οποίο συμπεραίνεται από που? 27 λεπτά πριν, kalmik είπε και δεν φέρει ευθύνη ο οδηγός για τη μη σωστήλειτουργία άλλης δημόσιας υπηρεσίας Άρα μπορεί οποιοσδήποτε να κυκλοφορεί χωρίς δίπλωμα επειδή κωλυσιεργεί το Υπ.Μετ? 28 λεπτά πριν, kalmik είπε Εννοείται ότι άν σε γράψει κάποιος μη ενημερωμένος αστυνομικός, το όποιο πρόστιμο σβήνει. Δηλαδή μας λες ότι αν σε γράψει κάποιος αστυνομικός επειδή δεν έχεις δίπλωμα τότε το πρόστιμο σβήνει? Πως γίνεται αυτό?
marble9519 Δημοσ. 17 Απριλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 17 Απριλίου 2022 1 ώρα πριν, kalmik είπε Νομίζω ότι όταν έχεις την προσωρινή (έγγραφη βεβαίωση σε χαρτί) ισχύει κανονικά μέχρι να βγει η κανονική τύπου κάρτας. Η αστυνομία σου είπαν βλακείες γιατί απλά δεν ξέρουν το νόμο και δεν φέρει ευθύνη ο οδηγός για τη μη σωστήλειτουργία άλλης δημόσιας υπηρεσίας. Εννοείται ότι άν σε γράψει κάποιος μη ενημερωμένος αστυνομικός, το όποιο πρόστιμο σβήνει. Αυτό μου είπε και η σχολή οδηγων ότι μπορώ να οδηγώ με ληγμενη προσωρινή αν πάρω οκ από ασφαλιστικη βέβαια αλλα τωρα δε ξέρω με αυτά που μου είπε η αστυνομια. Αύριο λεω να πάω στο υπουργείο μήπως τους πιέσω κάπως... Ευχαριστώ παιδιά μάλλον θα περιμένω τότε γιατί δε θέλω να μπλέξω αν συμβεί το οτιδήποτε και αν μπορέσω θα προσπαθήσω να πιέσω το υπουργείο.
kalmik Δημοσ. 18 Απριλίου 2022 Δημοσ. 18 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) To υπηρεσιακό σημείωμα που δίνει (επίσημα) το ΥΠ. Συγκοινωνιών το οποίο βεβαιώνει ότι περασες την εξέταση είναι αποδεικτικό έγγραφο. Δεν μπορεί να έχει προσωρνή ισχύ αφού η αρμόδια Διεύθυνση Συγκοινωνιών καθυστερεί τηνέκδοση της κανονικής άδειας οδήγησης πέρα από το αναμενόμενο. Εννοείται ότι περνώντας τηνεξέταση και έχοντας και αποδεικτικό στοιχείο έχεις άδεια ικανότητας. Αν καθυστερούν να κάνουν την δουλειά τους για την οποία μάλιστα ο πολίτης πλήρωσε και παράβολα κλπ. δεν φταίει αυτός καιδεν μπορεί να αποστερηθεί του νόμιμου δικαιώματος να οδηγεί. Ξανα λέω ότι εννοείται ότι μπορείς να οδηγείς και εννοείται ότι αν σε ελέγξει κάποιος μη ενημερωμένος αστυνομικός θα του δείξεις το αρχικό έγγραφο που σου έδωσαν και αν επιμείνει ε τότε απλά θα κάνεις ένσταση και αν δεν στην περάσουν (με τίποτε δεν παίζει) υπάρχει και το δικαστήριο. Και εννοείται ότι με δικηγόρο μπορείς να στραφείς κατά της διοίκησης με αίτημα αποζημίωσης για ηθική βλάβη λόγω παράλειψης εμπρόθεσμης διεκπεραίωσης νόμιμης διοικητικής πράξης. Σημείωση. Στην ηλεκτρονική ψηφιακή (από gov.gr) προσωρινή άδεια οδήγησης λένε διάστημα ισχύος 4 μήνες ενώ στην παλιά απλούστερη μη ηλεκτρονική δεν ανέφερε διάρκεια ισχύος. Νομίζω ότι θεωρουσαν ότι σε 4 μήνες σε κάθε περίπτωση θα υπήρχε αρκετός χρόνος να εκδοθεί η κανονική που τυπώνεται εκεί που τυπώνονται και τα διαβατήρια. Αν αυτοί καθυστερούν ακόμη περισσότερο τότε ο ενδιαφερόμενος λίγο πριν παρέλθει το 4μηνο καλό θα είναι να κάνει μια έγγραφη αναφορά στην αρμόδια υπηρεσία από εκεί που παραλαμβάνει (Δ/ση Συγκοινωνιών όπου έχει καταθέσει το αίτημα για άδεια οδήγησης) και με κοινοποίηση Συνήγορο Πολίτη και να ζητάει το λόγο της καθυστέρησης επισημαίνοντας ότι επιφυλάσσεται για κάθε νόμιμο δικαίωμά του. Επεξ/σία 18 Απριλίου 2022 από kalmik
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα