Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

3*1,5 καλωδιο και μεγιστο φορτίο 3500W... θα ξεχασουμε και αυτα που ξερουμε...

2200 ειναι το πραγματικο μεγιστο...

(για να ειμαι βεβαια δικαιος πολυμπριζο με 3*2,5 και πολλες θεσεις+surge protection μονο στο Lidl εχω πετύχει σε αυτό το εύρος τιμων)

Επεξ/σία από paylidis
  • Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Vault13 είπε

σε ξεχωριστή γραμμή μπαίνει το κλιματιστικό. όλα τα υπόλοιπα ναι. Αλλιώς κάνεις κακη εγκατάσταση χωρις να φταίει το πολυμπριζο.

Ναι, κάθε φορά που περνάμε και ένα ac στο σπίτι, θα τραβάμε και μια καινούρια γραμμή από τον πίνακα. Τα θέλετε και τα λέτε αυτά; 

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, filip123go είπε

Ναι, κάθε φορά που περνάμε και ένα ac στο σπίτι, θα τραβάμε και μια καινούρια γραμμή από τον πίνακα. Τα θέλετε και τα λέτε αυτά; 

Το τι ειναι σωστό με το τι γινεται στην πράξη εχει τεραστια αποσταση. Εγω στα σπιτια μου και σε όσα εχω φτιαξει σαφως και εχω τραβηξει ξεχωριστη γραμμη οπως λεει ο φιλος, αλλα σε ενα σπιτι του 70 δεν ειναι παντοτε εφικτο κατι τετοιο...

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.
29 λεπτά πριν, paylidis είπε

3*1,5 καλωδιο και μεγιστο φορτίο 3500W... θα ξεχασουμε και αυτα που ξερουμε...

2200 ειναι το πραγματικο μεγιστο...

(για να ειμαι βεβαια δικαιος πολυμπριζο με 3*2,5 και πολλες θεσεις+surge protection μονο στο Lidl εχω πετύχει σε αυτό το εύρος τιμων)

ένα καλώδιο 3G1.5 σε πολύμπριζο μπορει να μεταφέρει ισχύ 3500W. δεν μετρά τι ξέρει ο καθένας αλλά τι γράφουν τα πρότυπα που ορίζουν τις προδιαγραφές των υλικών.

δεν κατασκευάζονται πολυμπριζά με διατομές 2.5 γιατί δεν υπάρχει λόγος. Φυσικά μπορει κάποιος να πάρει ένα χωρίς καλώδιο και να βάλει αυτό που θέλει. 

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, nvel είπε

ένα καλώδιο 3G1.5 σε πολύμπριζο μπορει να μεταφέρει ισχύ 3500W. δεν μετρά τι ξέρει ο καθένας αλλά τι γράφουν τα πρότυπα που ορίζουν τις προδιαγραφές των υλικών.

δεν κατασκευάζονται πολυμπριζά με διατομές 2.5 γιατί δεν υπάρχει λόγος. Φυσικά μπορει κάποιος να πάρει ένα χωρίς καλώδιο και να βάλει αυτό που θέλει. 

για καποια συγκεκριμενη ωρα/λεπτα/αντε μερες... οχι σε μονιμη βαση... το φορτίο αιχμης ειναι αυτο, εαν το εχει ςμονιμα στο αιχμης θα εχεις θεμα προφανεστατα.

Τα προτυπα λενε σε 3*1,5 -> 2200W λειτουργειας...

Δημοσ.
14 ώρες πριν, poulinos είπε

οτι δινει 10 schuko δεν σημαινει οτι θα βαλεις πανω 10000watt. ολα τα πολυπριζα εχουν ενα Limit το οποιο μπορει να ειναι 2000-3000watt .οποτε συνηθως το καλωδιο που εχουν αντεχει για αυτο που θα δωσουν.οτι σου δινει 10 πριζες δεν σημαινει οτι το φορτωνεις οσο θες. το ποσες πριζες εχει ενα πολυπριζο ειναι ασχετο με το ποσο αντεχει. μπορει να εχει 10 πριζες και να αντεχει 3000 watt μπορει να εχει 2 και να αντεχει 5000watt(σχημα λογου).

γενικως το αναφερω οχι μονο για το συγκεκριμενο.προσωπικα δεν θα επαιρνα Hama ουτε κατι αλλο περα απο apc.

Ώ! συγνώμη! δεν ήξερα ότι το συγκεκριμένο πολύμπριζο σε παίρνει τηλέφωνο, αν η μάνα σου ή τα παιδιά σου βάλουν πάνω του, πάνω απο 2000-3000 W. 

Πέρα απο την πλάκα, λάβε υπόψη σου ότι, αναφέρομαι στο καλώδιο του πολύμπριζου, που μπορεί να είναι κάτω απο χαλί, δίπλα σε κουρτίνα, κάποιες φορές τραυματισμένο. Ρώτα την πυροσβεστική. Έχει πολλά να σου πεί. Η ζημιά βέβαια μπορεί να γίνει και με μια μόνο συσκευή, πχ αν βάλεις ένα ηλεκτρικό καλοριφέρ των 2500  w σε αυτό το πολύμπριζο. Μια χαρά θα δουλέψει το καλοριφέρ. Κάποια στιγμή το καλώδιο θα ζεσταθεί, θα λειώσει, θα γίνει βραχυκύκλωμα, σπινθήρας και ο θεός βοηθός. Αλλά είναι σίγουρα πρόκληση 10 σούκο πάνω σε ένα καλωδιάκι 3x1,5! 

• Like 1
  • Confused 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
38 λεπτά πριν, nvel είπε

ποιας είναι ο αριθμός του προτύπου που αναφέρεσαι;

με τραβας πολλα χρονια πισω, δε το δουλευω επαγγελματικα το αντικειμενο, το 384 πρεπει να ηταν που εδινε εως 13,5Α στο 1,5αρι

το σιγουρο παντως ειναι οτι ο σωστος εγκαταστατης αφενος δε παει στα όρια και αφετέρου τηρει 3*1,5 σε 10αρι, 3*2,5 σε 16αρα κοκ, και σαφως ειναι τεραστιο λαθος το 1.5αρι για φορτιο 3.5kW...

Επεξ/σία από paylidis
Δημοσ.

το HD384 αναφέρεται σε ΕΗΕ όχι σε πολύμπριζα που δεν είναι τμήμα μιας ΕΗΕ. Το σωστό πρότυπο είναι το ΕΝ60884. Ακόμα και ίσχυε ο HD384, ο πίνακας φορτίσεων είναι αυτός . Οι κατασκευαστές ηλεκτρολογικού εξοπλισμού γνωρίζουν λίγα πράγματα περισσότερα γιαυτό και τα πολύμπριζα 16Α φέρουν καλώδια 3G1.5 όπως ακριβώς ορίζει το πρότυπο που τα διέπει

Δημοσ.
19 ώρες πριν, filip123go είπε

Άλλο αυτό κι άλλο να το βάλεις πάνω σε πολύμπριζο, με άλλες 5-6-7-8-9 συσκευές γιατί "όλα ίδια είναι".

• Thanks 1
Δημοσ.
58 λεπτά πριν, Doubt είπε

Άλλο αυτό κι άλλο να το βάλεις πάνω σε πολύμπριζο, με άλλες 5-6-7-8-9 συσκευές γιατί "όλα ίδια είναι".

Ναι, σε αυτό συμφωνώ απόλυτα.

Δημοσ.
On 18/04/2022 at 14:59, georgevr said:

Ώ! συγνώμη! δεν ήξερα ότι το συγκεκριμένο πολύμπριζο σε παίρνει τηλέφωνο, αν η μάνα σου ή τα παιδιά σου βάλουν πάνω του, πάνω απο 2000-3000 W. 

Πέρα απο την πλάκα, λάβε υπόψη σου ότι, αναφέρομαι στο καλώδιο του πολύμπριζου, που μπορεί να είναι κάτω απο χαλί, δίπλα σε κουρτίνα, κάποιες φορές τραυματισμένο. Ρώτα την πυροσβεστική. Έχει πολλά να σου πεί. Η ζημιά βέβαια μπορεί να γίνει και με μια μόνο συσκευή, πχ αν βάλεις ένα ηλεκτρικό καλοριφέρ των 2500  w σε αυτό το πολύμπριζο. Μια χαρά θα δουλέψει το καλοριφέρ. Κάποια στιγμή το καλώδιο θα ζεσταθεί, θα λειώσει, θα γίνει βραχυκύκλωμα, σπινθήρας και ο θεός βοηθός. Αλλά είναι σίγουρα πρόκληση 10 σούκο πάνω σε ένα καλωδιάκι 3x1,5! 

παμε απο την αρχη.

ενα πολυπριζο ασχετα αν ειναι 10 θεσεων ή 5 ή 3 ή 1 εχει καποια αντοχη σε WATT που αναγραφεται επανω συνηθως οπως και στο manual. το καλωδιο που εχει περαστει ειναι για να μπορει να ανταπεξελθει σε αυτο το φορτιο.πχ ενα καλωδια 3 χ ,1,5 οσο θυμαμαι αντεχει 18 amps αρα παραπανω απο τα 3000 watt. πχ αυτο

https://papantoniou.gr/el/tupou-h07rn-f/4289-kalodio-eykampto-3x1-5-mm2-h07rn-f-ypsilis-antoxis-cablel.html

οποτε παμε σε αυτα που ειπες.

αν καποιος βαλει πανω απο 3000 watt πανω ας προσεχε. ειναι σαν να βαλεις στον φουρνο μικροκυματων αλουμινοχαρτο. κοινως READ THE FUCKIN manual.

οποτε για να ζεσταθει το καλωδιο και να παρει φωτια οπως αναφερεις σημαινει οτι καποιος δεν διαβασε η συσκευη που πηρε τι μπορει να κανει αρα καλα να παθει.τοσο απλα.τα Manual δεν βγαινουν χωρις λογο. οποτε ή 10 πριζες εχει ή 5 πριζες παλι καποιος μπορει να υπερβει τα 3000 watt.

αν καποιος θελει να βαλει 5000 watt ας παρει αλλο πολυπριζο.αλλες αναγκες αλλοι εξοπλισμοι. παιζει μετα να μην αντεχει ο πινακας του αλλα οκ.

οποτε οτι καποιος εκανε Illegal Χρηση της συσκευης και εγινε ατυχημα αφορα μονο αυτο που δεν διαβασε το manual.αν το παιδι παει και βαλει τα δαχτυλα του στην πριζα φταιει η δεη? το ιδιο και με το πολυπριζο.αν εσυ εβαλες πανω 10000 watt επειδη δεν διαβασες το manual σου φταιει η εταιρεια?

οποτε πολυπριζο για 10 συσκευες ειναι μια χαρα διοτι με νορμαλ συσκευες δεν προκειται να φτασεις τα 3000 watt.

επισης αναφερομαι σε σωστες εταιρειες πολυπριζων.αν παρεις κινεζικο παιζει να σου εχει και κλωστη για καλωδιο και να σου λεει 3000watt. και προσωπικα η Hama για μενα δεν πιανεται στις σοβαρες εταιρειες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το πηρα . Ακομα και λεπτες πριζες μετασχηματιστων μπαινουν με μεγαλο ζορε και με κοπανημα κλακ ! και ποιοτητα κατασκευης και πλαστικων ειναι ΧΑΛΙΑ 

Καμια εμπιστοσυνη δεν εμπνεει ΠΡΟΣΟΧΗ δε προκειται να του βαλω τιποτα βαρυ μερικα φωτιστικα 8 Χ 50 watt και πολυ του ειναι !

Οποιος θελει να του βαλει 2000 watt ηλεκτρικό καλοριφέρ  ελευθερα αλλα εγω δεν εχω ορεξη για δραματα .... 

Ελεγα να το βαλω σε ενα energenie 650VA ups απο το eshop .... Αλλα θα ριξει ασφαλεια πανω σε ups ? 

Επεξ/σία από Mhlogiatros
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κάτι περίπου σχετικό με το παρόν θέμα-προσφορά.

Αγόρασα πρόσφατα ένα apc πολύμπριζο από το eshop. Κάτι δουλειές κάτι από εδώ κάτι απο εκεί το έβγαλα από τη συσκευασία μετά τις 14 ημέρες. Βλέπωντάς το καλά παρατήρησα βρομιές επάνω του. Ήταν λοιπόν μεταχειρισμένο. Το επέστρεψα πίσω λέγοντας ότι ήταν μεταχειρισμένο αλλά με τη σειρά τους μου το επέστρεψαν λέγοντας ότι δεν έχει κάποιο πρόβλημα. Άλλα ντάλλα δηλαδή (και καλά). Έκαναν κοκό το "μεταχειρισμένο". Όταν μάλισα μήλισα τηλεφωνικά με τον υπάλληλο του eshop μου πουλούσε και τρέλα και ότι δεν μπορώ να πάρω πιστωτικό γιατί πέρασαν οι 14 ημέρες. Ήταν η τελευταία αγορά που έκανα από το κιτρινομάγαζο. Χιλιάρικα του έχω δώσει. Αρκετά. Μέχρι εδώ ήταν. 

Που καταλήγω?

Ηama και κιτρινομάγαζο κακός συνδυασμός. 

Επεξ/σία από BlueBlood7
Δημοσ.

Μα το DOA ειναι 14 μερες.
Αμα εσυ ξεχαστεις και περασουν 3 μηνες, πως θα διασταυρωσει το καθε μαγαζι αν ετσι ηταν, η αν το εκανες εσυ?
Οι 14 μερες ειναι για να προστατεψουν εσενα σαν αγοραστη, τωρα αν τις περασες, ε δε νομιζω να φταιει το μαγαζι

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...