dstilio Δημοσ. 18 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 18 Απριλίου 2022 Μιλάτε για άσχετα θέματα!!!! Μ2: θα ήταν ενδιαφέρον ποσό πιο δυνατός θα είναι από τον Μ1 καθώς θα ανταγωνιστεί κάποιον από τους επόμενους M1 pro, M1 max, M1 ultra. Διότι λογικά θα συνυπάρξουν κάποια M1 όπως για παράδειγμα το Mac studio M1 ultra με το Mac mini M2. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NotAliki177 Δημοσ. 18 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 18 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) 13 hours ago, polaki said: Απτην εποχή του M1 έχουν γίνει από τα πιο οικονομικά και value for money για τις επιδόσεις που προσφέρουν και εσείς ακόμα κελαηδάτε. Τους γλεντάει ότι έχουν ιερό ο Μ1 και ακόμα συζητάμε περί κόστους; Γελοίο statement στην καλύτερη. MacBook Air M1 από τα πιο value for money laptops που έχουν κυκλοφορήσει στην ιστορία. Ξεστραβωθείτε. Ε ναι, το έχουμε πει: ο M1 τους γλεντάει. Το επιβεβαιώνουν όλοι οι developers που έτρεξαν visual studio code και παράλληλα είχαν 10 tabs στον Chrome, και ήταν αστραπιαίο. Άρα μπορούμε εύστοχα να συμπεράνουμε ότι ο M1 είναι γαμάτος και γλεντάει άνετα επεξεργαστές όπως η σειρά i5/i7 αρχιτεκτονικής χ86 της Intel. Τώρα όσον αφορά αυτούς που έχουν κάποιο κανονικό project και όχι κάποιο hello world app, και λένε πως αργεί κάπως στο building... κακοπροαίρετοι παιδί μου... Επεξ/σία 18 Απριλίου 2022 από NotAliki177 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
axidousgr Δημοσ. 18 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 18 Απριλίου 2022 παντως ενα mac mini με νεο m(2?) επεξεργαστη και 16 GB ram που θα θεριζει , γυρω στο 1000ρικο εγω θα το ηθελα σημερα !! Για εμενα που κανω video editor τωρα σε ενα ipad pro 5ης γενιας ανετα θα το επαιρνα Μεχρι τον Ιουνιο θα ξερουμε 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Haldol Δημοσ. 18 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 18 Απριλίου 2022 1 ώρα πριν, NotAliki177 είπε Τώρα όσον αφορά αυτούς που έχουν κάποιο κανονικό project και όχι κάποιο hello world app, και λένε πως αργεί κάπως στο building... κακοπροαίρετοι παιδί μου... Πάντως, στο MBP μου με τον M1 MAX, χτίζω OpenCV στο 1/5 του χρόνου που έκανα με τον i7-8850H του (προηγούμενου) MBP μου. Ίδια flags φυσικά. Μάλλον και το OpenCV θα'ναι "Hello, world!". 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
shedninja Δημοσ. 18 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 18 Απριλίου 2022 big oouf 8 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
insomniac01 Δημοσ. 18 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 18 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) 12 ώρες πριν, Tlykog είπε Δεν διαφωνώ, αλλά δεν καταλαβαίνω που κολλάει η παρατήρησή σου με αυτά που σου έγραψα. Αν και δεν είναι τόσο απλό, όσο το γράφεις. Έχουν διαφορά και σε άλλα σημεία όπως, ενδεικτικά, μπαταρία, στεγανοποίηση, RAM, μπροστινή κάμερα, ταχύτητα φόρτισης κ.α. Στο skroutz είναι γύρω στα 25, ενώ σε επίσημες τιμές πάει παραπάνω, νομίζω στα διπλά, αλλά δεν αλλάζει η ουσία. Είναι λεφτά. Ο φορτιστής του 11 και προηγούμενων μοντέλων νομίζω ότι δεν είναι type c, οπότε χρειάζεσαι έτσι κι αλλιώς τον φορτιστή. Προσωπικά έχω το 12. Μια χαρά είναι η συσκευή, αλλά δεν είναι κάτι που να με κάνει να νοιώσω αυτό το «ουάου», που ένοιωσα το 2015, όταν έκανα μετάβαση από Android σε iOS και πήρα το 6s. Σε σχέση με τα Android της εποχής του ένοιωθες ότι κρατούσες κάτι ξεχωριστό… Τέλοσπάντων, μεγάλη κουβέντα και το θέμα είναι για τον Μ2… Οκ. Το καταλαβαίνω, αλλά, υποτίθεται ότι η Apple θέλει να προσελκύσει και άλλους χρήστες, όχι μόνο τους υπάρχοντες. Μιλούσα σε επίπεδο laptop. Όλο το σύστημα 11800 με 3070 ξεκινάει από τα 1400 ευρώ με 16GB και δυνατότητες αναβάθμισης RAM και χώρων αποθήκευσης. Τιμή κοντά στην πρόταση της Apple με ίδια ποσότητα RAM και Μ1. Η ΣΥΝΟΛΙΚΗ επεξεργαστική τιμή του μηχανήματος με Intel είναι σαφώς ανώτερη. Σε δουλειά γραφείου οι διαφορές δεν είναι πρακτικά ορατές, σε πολυμέσα ομοίως και σε παιχνίδια και εφαρμογές που εκμεταλλεύονται τη gpu η 3070 είναι καλύτερη από τον Μ1. Οπότε αποκλείονται πρακτικά, οι απλοί χρήστες, οι μέσοι χρήστες και κάποιες κατηγορίες επαγγελματιών. Για τους υπόλοιπους επαγγελματίες, κάποιοι αποκλείονται λόγω έλλειψης software. Πχ ο κλάδος των λογιστών δεν έχει ούτε μία γνωστή λογιστική εφαρμογή για καταχώριση παραστατικών σε Mac. Σε αυτό τον κλάδο ανήκω και δεν μπορώ να πάω σε Apple για τον λόγο αυτό. Βέβαια υπάρχει και μία άλλη πλευρά του θέματος: αυτοί που δουλεύουν εν κινήσει και τα προγράμματα που χρησιμοποιούν υπάρχουν σε Mac… Όντως εκεί ο Μ1 είναι απίστευτη επιλογή. Στη συσκευασία υπήρχαν και ακουστικά. Επίσημη τιμή είναι κοντά στα 30 ευρώ. Ο φορτιστής έχει επίσημη τιμή γύρω στα 20 ευρώ και για κάποιον που δεν είχε iPhone 12 και πήγε κατευθείαν από το 11 στο 13 θέλει άλλαγή έτσι κι αλλιώς γιατί δεν είναι type c. Προφανώς στο skroutz, οι παραπάνω τιμές που έγραψα πάνε λίγο πάνω από 25 ευρώ χωρίς μεταφορικά. Ξαναγράφω, βέβαια, ότι η εμπειρία μου από Apple είναι πολύ καλή, αλλά δεν έχει αυτό το «ουάου» που ένοιωσα το 2015 όταν πήγα από κινητό Android σε iOS. Από το iPad είμαι πολύ ευχχαριστημένος. Τόσο που σκέφτομαι να πάω σε iPad Air 2022 με M1, που πιστεύω ότι σκοτώνει τα πάντα στην κατηγορία του. Τόσο απλά. Στην Ελλάδα ναι. Είναι απαρχαιωμένος. Στο εξωτερικό δουλεύουν με Quickbooks (που υπάρχει σε Mac) ή cloud προγράμματα τύπου CSM για λογιστές. 18 ώρες πριν, ethereum είπε εγω βλεπω οτι εχουμε περισσοτερους developers ανα εκατομύριο πληθυσμου απο Ιταλια και Γαλλία περιπου ιδιους με Γερμανία , οι χωρες που εκτοξευονται φυσικα υπαρχουν Ηνωμενο Βασιλειο και Δανία , / Ιρλανδια - Φιλανδία κορυφή Number of software developers by country per 1 million inhabitants · State of European Tech 2020 Αυτό που εννοεί είναι πόσοι εργάζονται σε εταιρείες κολοσσούς ή είναι επιτυχημένοι freelancers ($50-70.000 τον χρόνο τουλάχιστον) όχι ποιοι βγάλανε το ΙΕΚ ή πήραν (τουαλέτας χωρίς παρεξήγηση) από πανεπιστήμιο. Ο χάρτης που έδωσες πάντως δείχνει την Ελλάδα τελευταία στα Βαλκάνια (την Αλβανία δεν την μετρώ για προφανείς λόγους οικονομικής δυνατότητας). Δηλαδή αντιστρέφεται αυτό που είπες Μπροστά από την μπανανία μας είναι η Βουλγαρία (με διαφορά), Μακεδονία (όπως την αναφέρει ο χάρτης σου), Σερβία, Ουγγαρία, Ρουμανία, Ουκρανία (προφανώς), Λευκορωσία, δηλαδή όλα τα Βαλκάνια εκτός της Αλβανίας και Βοσνίας. Σλοβενία και Κροατία επίσης παραπάνω, με την διαφορά ότι ΟΛΕΣ αυτές οι χώρες έχουν τεράστιες εταιρείες από άτομα 20-30 χρόνων. Το αναφέρω γιατί πολλές από αυτές είναι ανταγωνιστές μου και τους γνωρίζω, όπως και το πελατολόγιο τους π.χ. Atlassian, WordPress, Microsoft, etc. Επεξ/σία 18 Απριλίου 2022 από insomniac01 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
shedninja Δημοσ. 18 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 18 Απριλίου 2022 τελειοο 8 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
polaki Δημοσ. 18 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 18 Απριλίου 2022 4 ώρες πριν, NotAliki177 είπε Ε ναι, το έχουμε πει: ο M1 τους γλεντάει. Το επιβεβαιώνουν όλοι οι developers που έτρεξαν visual studio code και παράλληλα είχαν 10 tabs στον Chrome, και ήταν αστραπιαίο. Άρα μπορούμε εύστοχα να συμπεράνουμε ότι ο M1 είναι γαμάτος και γλεντάει άνετα επεξεργαστές όπως η σειρά i5/i7 αρχιτεκτονικής χ86 της Intel. Τώρα όσον αφορά αυτούς που έχουν κάποιο κανονικό project και όχι κάποιο hello world app, και λένε πως αργεί κάπως στο building... κακοπροαίρετοι παιδί μου... Είσαι εσύ ο ίδιος developer? Προφανώς και όχι, όπως ούτε ο άλλος που σου έκανε like, αλλιώς θα ξέρατε ότι από το VS for Mac Preview 5 είναι native για ARM, και δεν υπάρχει πλέον κανένα θέμα. Πριν δεν ήταν, και χρειαζόταν Rosetta emulation και ναι είχε πρόβλημα. Το αν ένα app είναι native ή όχι είναι θέμα του developer που το έφτιαξε, στην περίπτωση αυτή της Microsoft, και όχι του επεξεργαστή που πετάει είτε θέλετε να το πιστέψετε είτε όχι. Και προφανώς είναι ευθύνη του "so called developer" να ελέγξει από πριν αν οι εφαρμογές που θέλει να τρέξει είναι συμβατές natively ή όχι. Αν είσαι λοιπόν developer και μιλάς από πείρα και όχι από ότι διαβάζεις διάσπαρτο στο net, κάνε τη χάρη στον εαυτό σου και βάλε την Preview 6 που πλέον υπάρχει... Έλα, γιατί μαζευτήκατε εδώ οι και καλά visual studiάδες και μιλάτε χωρίς να ξέρετε. https://visualstudio.microsoft.com/downloads/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
skiabox Δημοσ. 18 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 18 Απριλίου 2022 18 ώρες πριν, ethereum είπε εγω βλεπω οτι εχουμε περισσοτερους developers ανα εκατομύριο πληθυσμου απο Ιταλια και Γαλλία περιπου ιδιους με Γερμανία , οι χωρες που εκτοξευονται φυσικα υπαρχουν Ηνωμενο Βασιλειο και Δανία , / Ιρλανδια - Φιλανδία κορυφή Number of software developers by country per 1 million inhabitants · State of European Tech 2020 Καλά η Ιρλανδία ειδικά δεν νομίζω ότι μπορεί να παιχτεί από κάποιον άλλον. Χώρα με Αγγλικά, την πιο εύκολη γλώσσα δηλαδή και με κυβέρνηση και αντιπολίτευση να έχουν συμφωνήσει για τις επενδύσεις. Οπότε είναι καμιά 100ή χρόνια πιο μπροστά από όλη την υπόλοιπη ευρώπη. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
polaki Δημοσ. 18 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 18 Απριλίου 2022 13 ώρες πριν, Tlykog είπε Οκ. Το καταλαβαίνω, αλλά, υποτίθεται ότι η Apple θέλει να προσελκύσει και άλλους χρήστες, όχι μόνο τους υπάρχοντες. Μιλούσα σε επίπεδο laptop. Όλο το σύστημα 11800 με 3070 ξεκινάει από τα 1400 ευρώ με 16GB και δυνατότητες αναβάθμισης RAM και χώρων αποθήκευσης. Τιμή κοντά στην πρόταση της Apple με ίδια ποσότητα RAM και Μ1. Η ΣΥΝΟΛΙΚΗ επεξεργαστική τιμή του μηχανήματος με Intel είναι σαφώς ανώτερη. Σε δουλειά γραφείου οι διαφορές δεν είναι πρακτικά ορατές, σε πολυμέσα ομοίως και σε παιχνίδια και εφαρμογές που εκμεταλλεύονται τη gpu η 3070 είναι καλύτερη από τον Μ1. Οπότε αποκλείονται πρακτικά, οι απλοί χρήστες, οι μέσοι χρήστες και κάποιες κατηγορίες επαγγελματιών. Για τους υπόλοιπους επαγγελματίες, κάποιοι αποκλείονται λόγω έλλειψης software. Πχ ο κλάδος των λογιστών δεν έχει ούτε μία γνωστή λογιστική εφαρμογή για καταχώριση παραστατικών σε Mac. Σε αυτό τον κλάδο ανήκω και δεν μπορώ να πάω σε Apple για τον λόγο αυτό. Βέβαια υπάρχει και μία άλλη πλευρά του θέματος: αυτοί που δουλεύουν εν κινήσει και τα προγράμματα που χρησιμοποιούν υπάρχουν σε Mac… Όντως εκεί ο Μ1 είναι απίστευτη επιλογή. Στη συσκευασία υπήρχαν και ακουστικά. Επίσημη τιμή είναι κοντά στα 30 ευρώ. Ο φορτιστής έχει επίσημη τιμή γύρω στα 20 ευρώ και για κάποιον που δεν είχε iPhone 12 και πήγε κατευθείαν από το 11 στο 13 θέλει άλλαγή έτσι κι αλλιώς γιατί δεν είναι type c. Προφανώς στο skroutz, οι παραπάνω τιμές που έγραψα πάνε λίγο πάνω από 25 ευρώ χωρίς μεταφορικά. Ξαναγράφω, βέβαια, ότι η εμπειρία μου από Apple είναι πολύ καλή, αλλά δεν έχει αυτό το «ουάου» που ένοιωσα το 2015 όταν πήγα από κινητό Android σε iOS. Από το iPad είμαι πολύ ευχχαριστημένος. Τόσο που σκέφτομαι να πάω σε iPad Air 2022 με M1, που πιστεύω ότι σκοτώνει τα πάντα στην κατηγορία του. Τόσο απλά. Έχεις δίκιο στα παραπάνω, και επίσης στο θέμα των ακουστικών που τα είχα ξεχάσει. Βέβαια δεν ξέρω ποιά εταιρεία πλέον έχει ακουστικά, σίγουρα πάντως ένα φθηνό Samsung A12 που έχει ο αδερφός μου δεν είχε τίποτα απ'τα 2. Παρ'όλα αυτά, να ξεμπερδέψουμε κάτι. Σχολιάζουμε και συγκρίνουμε performance CPU vs CPU, ή CPU vs CPU+GPU? Ανέφερα ότι τόσο της Intel όσο και της AMD δεν ήξεραν από που τους ήρθε τέτοιο performance. Δεν έβαλα στην εξίσωση κάρτα γραφικών, παρ'όλα αυτά όμως αν θες να συγκρίνουμε συνολικά specs ενός laptop, οκ η σύνθεση που λες στα 1400€ υπό τις συνθήκες που αναφέρεις είναι προτιμητέα. Παλιότερα όμως, είχες όντως μηχανήματα που για τα χρήματά τους δεν ήταν αυτό που λέμε on par με τις επιδόσεις των ανταγωνιστών. Άσχετα βέβαια αν δεν παίζουν μόνο οι επιδόσεις ρόλο στην απόφαση. Τώρα λοιπόν που επιτέλους βρήκαμε ένα CPU που τα σπάει, το performance ενός entry level Macbook Air με M1, είναι πολύ καλό value for money ειδικά αν μιλάμε για τιμές skroutz σκαει στο 1000άρικο. Το σίγουρο είναι ότι τo MacOS δεν κάνει σε όλους, όπως είπες δεν είναι συμβατό με πρόγραμμα λογιστικής. Και δεν θα γίνει, γιατί το ποσοστό mac χρηστών είναι πολύ μικρό στον Ελλαδιστάν μας ώστε να κάτσει η Χ ελληνική εταιρεία να το μεταφράσει. Αλλά με το έξτρα boost του performance, δεν ξέρω αν θα σε εξυπηρετούσε να το τρέξεις σε VM windows, αν για ΟΛΟΥΣ τους υπόλοιπους λόγους θες macos, κάτι το οποίο σε προηγούμενα hardware με intel δεν θα βόλευε γιατί σερνόταν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
anthonykleis Δημοσ. 18 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 18 Απριλίου 2022 Στις 17/4/2022 στις 1:13 ΜΜ, umbrella co. είπε Apple = overhyped + overpriced. + over quallity Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Vasilisxd Δημοσ. 18 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 18 Απριλίου 2022 22 ώρες πριν, SeaLion είπε Να πεις για το hardware να το καταλάβω και να συμφωνήσω. Το λειτουργικό πως σου φαίνεται δυσπρόσιτο/κλειστό; Το λες ως χρήστης ή ως developer? Εμένα δεν μου έχει λείψει κάτι και με θεωρώ και advanced user. Σε ρωτάω γιατί για πολύ κόσμο θεωρώ πως είναι ο κύριος λόγος που πληρώνουν για Mac - άντε τώρα έχουμε να λέμε και για τα SoC πλέον. Αφού θέλει Jailbreak για να βάλεις καμία εφαρμογή της προκοπής και δεν κατεβάζει τορέντς. Είμαστε τώρα να μπλέκουμε με κλειστά συστήματα !1!!!1ενα ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NotAliki177 Δημοσ. 18 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 18 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) 10 hours ago, Haldol said: Πάντως, στο MBP μου με τον M1 MAX, χτίζω OpenCV στο 1/5 του χρόνου που έκανα με τον i7-8850H του (προηγούμενου) MBP μου. Ίδια flags φυσικά. Μάλλον και το OpenCV θα'ναι "Hello, world!". Μια χαρά. Για να καταλάβει ο κόσμος, ο 8850H είναι ένας μέτριος προς καλός επεξεργαστής για λαπτοπ. Επεξ/σία 18 Απριλίου 2022 από NotAliki177 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tlykog Δημοσ. 18 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 18 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) 9 ώρες πριν, polaki είπε Έχεις δίκιο στα παραπάνω, και επίσης στο θέμα των ακουστικών που τα είχα ξεχάσει. Βέβαια δεν ξέρω ποιά εταιρεία πλέον έχει ακουστικά, σίγουρα πάντως ένα φθηνό Samsung A12 που έχει ο αδερφός μου δεν είχε τίποτα απ'τα 2. Παρ'όλα αυτά, να ξεμπερδέψουμε κάτι. Σχολιάζουμε και συγκρίνουμε performance CPU vs CPU, ή CPU vs CPU+GPU? Ανέφερα ότι τόσο της Intel όσο και της AMD δεν ήξεραν από που τους ήρθε τέτοιο performance. Δεν έβαλα στην εξίσωση κάρτα γραφικών, παρ'όλα αυτά όμως αν θες να συγκρίνουμε συνολικά specs ενός laptop, οκ η σύνθεση που λες στα 1400€ υπό τις συνθήκες που αναφέρεις είναι προτιμητέα. Παλιότερα όμως, είχες όντως μηχανήματα που για τα χρήματά τους δεν ήταν αυτό που λέμε on par με τις επιδόσεις των ανταγωνιστών. Άσχετα βέβαια αν δεν παίζουν μόνο οι επιδόσεις ρόλο στην απόφαση. Τώρα λοιπόν που επιτέλους βρήκαμε ένα CPU που τα σπάει, το performance ενός entry level Macbook Air με M1, είναι πολύ καλό value for money ειδικά αν μιλάμε για τιμές skroutz σκαει στο 1000άρικο. Το σίγουρο είναι ότι τo MacOS δεν κάνει σε όλους, όπως είπες δεν είναι συμβατό με πρόγραμμα λογιστικής. Και δεν θα γίνει, γιατί το ποσοστό mac χρηστών είναι πολύ μικρό στον Ελλαδιστάν μας ώστε να κάτσει η Χ ελληνική εταιρεία να το μεταφράσει. Αλλά με το έξτρα boost του performance, δεν ξέρω αν θα σε εξυπηρετούσε να το τρέξεις σε VM windows, αν για ΟΛΟΥΣ τους υπόλοιπους λόγους θες macos, κάτι το οποίο σε προηγούμενα hardware με intel δεν θα βόλευε γιατί σερνόταν. Στην πρώτη παράγραφο και εγώ θα συμφωνήσω ότι οι περισσότερες εταιρείες έχουν κόψει τα παρελκόμενα, αλλά είναι κρίμα να δίνεις ένα σωρό χρήματα και να σου δίνουν πακέτο με ένα κινητό, καλώδιο και αυτοκόλλητα... Δεν το γράφω μόνο για την Apple αυτό. Στην δεύτερη παράγραφο έχεις δίκιο για κόμη μία φορά και όντως σε επίπεδο cpu o M1 είναι απίστευτος, αν και για εμένα το δυνατό του κομμάτι δεν είναι η απόδοση, αλλά η απόδοση με μπαταρία. Σε λαπτοπ δεν υπάρχει κάτι που να καταναλώνει όσο αυτός, να δουλεύει με μπαταρία και να βγάζει τόση δύναμη. Το θέμα είναι ότι επειδή η Apple πουλάει το σύνολο του μηχανήματος (hardware/software) θα πρέπει ένας χρήστης να το δει και σαν σύνολο και όχι μόνο σαν cpu. Εκεί χάνει. Δεν προσπαθώ να υποβαθμίσω τη cpu, το ξεκαθαρίζω: είναι τέρας. Στην τρίτη παράγραφο σου έχω απαντήσει: είναι value/money υπό προϋποθέσεις από τη μεριά του χρήστη. Στην τέταρτη παράγραφό σου θα συμφωνήσω απόλυτα, δυστυχώς... Θα με βόλευε να είχαν ασχοληθεί γιατί δε σου κρύβω ότι για αρκετό καιρό "φλερτάριζα" με την ιδέα να πάρω ένα macbook με Μ1, άλλα όσο και αν το ζύγισα, δεν μπόρεσα να βρω τρόπο να το εκμεταλλευτώ επαγγελματικά και για προσωπική χρήση δε με βολεύει όσο ένα μηχάνημα με Windows. Δεν λέω ότι είναι χειρότερο, ΕΜΕΝΑ και μόνο εμένα δεν βολεύει. Δεν θέλω να ρισκάρω να τρέξω ελληνικό λογιστικό πρόγραμμα μέσω VM με τα πρόστιμα στην Ελλάδα σε αυτά τα επίπεδα... Αυτό που έχω δεν τρέχει από το pc μου. Τρέχει από τον server μου και το pc στέλνει τα δεδομένα μέσω LAN. Αυτό το κάνει ακόμα πιο ριψοκίνδυνο στο να τρέξει με VM... 22 ώρες πριν, AtiX είπε Μιλάμε για τιμές και για αυξήσεις και σου λέω ότι εδώ και χρόνια έχουμε: XR στα 749$, 11, 12 mini, 13 mini στα 699$, 12 & 13 στα 799$, XS στα 899$, XS max, 11 pro, 12 pro & 13 pro στα 999$, 11 pro max, 12 pro max & 13 pro max στα 1099$ Θα μπορούσες να πεις ότι έκανε και μειώσεις στα μοντέλα της εκτός των max που πήραν 100$ πάνω… το ίδιο βέβαια συμβαίνει και στα υπόλοιπα προϊόντα της όπως Mac Mini, MacBook, iPad κλπ που τα εισαγωγικά μοντέλα έχουν τις ίδιες τιμές εδώ και χρόνια… Άρα XR στα 749, 11 στα 699 και 12 και 13 στα 799 αφαιρώντας τα παρελκόμενα της συσκευασίας... Χμμμ... Στο 14 θα δεις "πανηγύρι", αλλά ας βγει και θα το δούμε τότε.... Από το 2020, που μπήκε ο Μ1 το κόστος για την Apple μειώθηκε... Παρόλα αυτά θα πω ότι ο ανταγωνισμος της τα πήγε χειρότερα σε αυτό τον τομέα και το σχόλιό μου προφανώς και δεν αφορούσε μόνο την Apple. Επεξ/σία 18 Απριλίου 2022 από Tlykog Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Haldol Δημοσ. 18 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 18 Απριλίου 2022 2 ώρες πριν, NotAliki177 είπε Μια χαρά. Για να καταλάβει ο κόσμος, ο 8850H είναι ένας μέτριος προς καλός επεξεργαστής για λαπτοπ. Ο κόσμος καταλαβαίνει μία χαρά. Όταν έχεις σκοτώσει και πατήσει και το πτώμα ενός "μέτριου προς καλού" επεξεργαστή (διότι το 20% του χρόνου δε το λες μικρή διαφορά) με λιγότερα μάλιστα watt, λέει πολλά. Πάρα πολλά. Όπως και να 'χει, benchmark δε κάνουμε (ούτε προφανώς το 1/5 είναι ακριβές, είναι χοντροειδέστατη μέτρηση). Σε κάθε περίπτωση όμως ήθελα να τονίσω ότι αυτοά τα SoC δε τα καταφέρνουν μόνο σε "αστεία" φορτία (τύπου "Hello, world") όπως έγραψες . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα