kostask91 Δημοσ. 17 Απριλίου 2022 Δημοσ. 17 Απριλίου 2022 Καλημέρα σας, Έχοντας στην κατοχή μου λαπτοπ 8ετιας των 500 ευρώ, αποφάσισα πως πρέπει σιγά σιγά να πάω σε κάτι καλύτερο. Εχω πολύ καιρό να ασχοληθώ με το θέμα οπότε και θέλω τα φώτα σας. Αρχικά ο υπολογιστής προορίζεται για απλή καθημερινή χρήση, δουλειές γραφείου και ίσως 3d design (solidworks). Σκέφτομαι μήπως κάποια στιγμή κινηθώ πως την αγορά ps5 όταν πέσουν οι τιμές. Σε περίπτωση όμως που δε γίνει αυτό, θα ήθελα να μπορώ με μια αναβάθμιση να μπορώ να παίζω και κανένα παιχνιδάκι. Ποσό που διαθέτουμε : 1000 ευρώ όχι αυστηρά Χρήση υπολογιστή : Σερφαρισμα, δουλειές γραφείου, ίσως 3d design (όχι extreme καταστασεις), δυνατότητα αναβάθμισης για ελαφρύ gaming Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: οχι Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη. Δεν έχω οθόνη και θα ήθελα μια καλή ποιοτική οθόνη Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? Ναι. Όχι μηχανικό Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). Κρήτη Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? Δεν υπάρχει πρόβλημα Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Από εμένα αν συμφέρει να γίνει από διαφορετικά Καταστήματα Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο . Όλο και κάποιο θα έχω Ερωτηση: οι τιμές στις gpu είναι ακόμα στο Θεό; αν όχι θα συνέφερε μήπως να βάλω από τώρα μια κάρτα ή όποια θα με καλύψει για ελαφρύ gaming? Ευχαριστώ πολύ!
nickol-us Δημοσ. 17 Απριλίου 2022 Δημοσ. 17 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) Προτείνεται να πάρεις τα κομμάτια και να συναρμολογήσεις μόνος σου, αφού εκεί θα πετύχεις μεγάλη ποικιλία στην καλύτερη τιμή. Στα 1000 ευρώ που θες, βγαίνει οριακά μηχάνημα με κάποια κάρτα γραφικών και καλή οθόνη. Ξεκαθάρισε όμως το τι σημαίνει light gaming, τι σημαίνει καλή οθόνη και πόσο πιθανότητες έχεις να ασχοληθείς με 3d; Αν μιλάμε για ελαφριά παιχνίδια χαμηλών απαιτήσεων ίσως συμφέρει να δεις amd με ενσωματωμένα. Τα specs που θα έχει η οθόνη, θα καθορίσει το υπόλοιπο budget. 1080p, 1440p; Ίντσες; Τύπος πάνελ; Συχνότητας (hz); Τέλος το solidworks ιδανικά για καλή εμπειρία χρήσης, χρειάζεται quadro κάρτα γραφικών. Αν αποφασίσεις να πας σε quadro κάρτα, θα πληρώσεις κάπως πιο ακριβά και θα έχεις πιο μέτριες αποδόσεις σε παιχνίδια. Οι τιμές στις κάρτες είναι βελτιωμένες, σε καμία περίπτωση όμως δεν έχουν φτάσει το επίπεδο προ "κρίσης" Επεξ/σία 17 Απριλίου 2022 από nickol-us
dsi44 Δημοσ. 17 Απριλίου 2022 Δημοσ. 17 Απριλίου 2022 οτι και να παρεις σε υπολογιστη με συγχρονο επεξεργαστη μετα απλα βαζεις μια καρτα γραφικων και παιζεις τα παντα. 5600Χ ή 12600Κ θα προτεινω ως βαση για το συστημα ,χωρις καρτα γραφικων για αρχη.
kostask91 Δημοσ. 17 Απριλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 17 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, nickol-us είπε Προτείνεται να πάρεις τα κομμάτια και να συναρμολογήσεις μόνος σου, αφού εκεί θα πετύχεις μεγάλη ποικιλία στην καλύτερη τιμή. Στα 1000 ευρώ που θες, βγαίνει οριακά μηχάνημα με κάποια κάρτα γραφικών και καλή οθόνη. Σκεφτόμουν την κάρτα να την αφήσω για αργότερα αφού πέσουν και οι τιμές. Επίσης τα 1000 ευρώ δεν είναι δεσμευτικά, αν με παραπάνω παίρνω κάτι πολύ καλύτερο για τις ανάγκες μου. Ξεκαθάρισε όμως το τι σημαίνει light gaming, τι σημαίνει καλή οθόνη και πόσο πιθανότητες έχεις να ασχοληθείς με 3d; Δυνατότητα αναβάθμισης για light gaming εννοώ ότι δεν έχω τρελές απαιτήσεις. Μπορεί να παίξω κανένα νέο τίτλο (αν και τώρα δεν ασχολούμαι καθόλου με το άθλημα). Παραδείγματος χάριν όταν βγει νέο GTA θα το παίξω σίγουρα. Δηλαδή δε πρόκειται να βάλω πάνω καμία ενεργοβόρα κάρτα ώστε να πρέπει να επενδύσω από τώρα σε μεγάλο τροφοδοτικό. Αν μιλάμε για ελαφριά παιχνίδια χαμηλών απαιτήσεων ίσως συμφέρει να δεις amd με ενσωματωμένα. Τα specs που θα έχει η οθόνη, θα καθορίσει το υπόλοιπο budget. 1080p, 1440p; Ίντσες; Τύπος πάνελ; Συχνότητας (hz); Εδώ θέλω βοήθεια διότι δε γνωρίζω από τύπους πάνελ, συχνότητες κτλ. Στις περίπου 27 ίντσες που θέλω πόσο αξίζει να κινηθώ σε 1440p; Υπερτερεί πολύ από μία καλή 1080p; Τέλος το solidworks ιδανικά για καλή εμπειρία χρήσης, χρειάζεται quadro κάρτα γραφικών. Αν αποφασίσεις να πας σε quadro κάρτα, θα πληρώσεις κάπως πιο ακριβά και θα έχεις πιο μέτριες αποδόσεις σε παιχνίδια. Solidworks δουλεύω επαγγελματικά με μία 1660 και κάνω τη δουλειά μου. Στο σπίτι απλώς θέλω να έχω τη δυνατότητα αν χρειαστεί να μπορώ να το χρησιμοποιήσω. Δε χτίζω τον υπολογιστή καθαρά για το solidworks γιαυτό και έγραψα "ίσως". Οι τιμές στις κάρτες είναι βελτιωμένες, σε καμία περίπτωση όμως δεν έχουν φτάσει το επίπεδο προ "κρίσης" 2 ώρες πριν, dsi44 είπε οτι και να παρεις σε υπολογιστη με συγχρονο επεξεργαστη μετα απλα βαζεις μια καρτα γραφικων και παιζεις τα παντα. 5600Χ ή 12600Κ θα προτεινω ως βαση για το συστημα ,χωρις καρτα γραφικων για αρχη. Και γώ αυτό που λες σκεφτόμουν. Απλώς δεν έχω ιδέα πλέον από τι αξίζει αυτή τη χρονική στιγμή στην αγορά-συμβατότητες- το κλασικό δίλημμα μοντέλα-amd ή intel κτλ. edit: έχω απαντήσει στον nickol-us εντός της παράθεσης. Επεξ/σία 17 Απριλίου 2022 από kostask91
nickol-us Δημοσ. 17 Απριλίου 2022 Δημοσ. 17 Απριλίου 2022 Ένα ένα... Για cpu: Το σύνηθες σήμερα για gaming(είναι η πιο βαριά εργασία που ζητάς, το solidworks εξαιρείται ως μη δεσμευτικό) και βάσει του budget σου, η πιο λογική επιλογή είναι 6core. Αυτή τη στιγμή οι πιο καλές επιλογές είναι ανάμεσα στους 5600x με τον 12400f. O 5600x έχει λίγο καλύτερες επιδόσεις, λίγο πιο πλήρης μητρικές(αναλογικά των χρημάτων που δίνεις) ενώ ο 12400f είναι νέο socket και θα πάρει ακόμη μια γενιά αναβάθμιση (θα πρέπει όμως να επενδύσεις σε μητρική). Για την οθόνη: Στις 27 ίντσες που σκέφτεσαι είναι το όριο αλλαγής από 1080p σε 1440p (προτείνεται 1440p). Aν δεν είσαι βέβαιος, μπορείς κανά κατάστημα να πάρεις εντυπώσεις από κοντά. Ips επίσης είναι ο πιο σύνηθεςτύπος πάνελ , ωστόσο και σε VA κάνεις μια χαρά δουλειά και ρίχνεις και το κόστος. Εφόσον δεν είσαι "φανατικός" gamer που κυνηγά τα fps ακόμη και 75hz μπορεί να σου είναι αρκετά. Το solid εύκολα παίζει σε αυτούς τους υπολογιστές. Spoiler Με την 1660 δεν έχει θέματα με τις σκιές και τα realview; Σε 1650s με ενοχλεί αρκετά το οπτικό ενώ σε παλαιότερο pc με quadro k420 έχω πολύ καλύτερη εμπειρία χρήσης. Ξεκίνα επιλέγοντας οθόνη. Αυτή θα καθορίσει το υπόλοιπο budget, την ανάλυση ή οποία θα προσδιορίσει και την κάρτα. Αν μπορείς να υπερβείς το 1000ρικο ίσως δεν χρειάζεται να αφήσεις την κάρτα για μετά. Πες επίσης με ποιόν επεξεργαστή θα επέλεγες να κινηθείς και θα έρθουν οι προτάσεις 1
Kiriakos-GR Δημοσ. 18 Απριλίου 2022 Δημοσ. 18 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) 14 ώρες πριν, kostask91 είπε το κλασικό δίλημμα μοντέλα-amd ή intel Το κλασικό δίλημμα για εμένα, είναι πόση εμπειρία έχει ο καθένας, στην επιλογή λειτουργικού συστήματος. Και εάν έχει απαραίτητη εξειδίκευση να το ρυθμίσει ώστε να μην σέρνετε. Η κυρία INTEL έχει την μεγαλύτερη υποστήριξη λογισμικού για υποστήριξη HDD/SSD/NV, εάν και εφόσον δεν αγοραστεί μητρική που την πουλάει το ΤΖΑΜΠΟ με κορδέλα λαμπάδας. Σε απλά Ελληνικά, διάλεξε πρώτα την μητρική βάση των δυνατοτήτων που χρειάζεσαι. Το χτίσιμο ξεκινάει από τα θεμέλια, όχι από τα κεραμίδια. Επεξ/σία 18 Απριλίου 2022 από Kiriakos-GR
kostask91 Δημοσ. 21 Απριλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 21 Απριλίου 2022 Στις 17/4/2022 στις 10:21 ΜΜ, nickol-us είπε Ένα ένα... Για cpu: Το σύνηθες σήμερα για gaming(είναι η πιο βαριά εργασία που ζητάς, το solidworks εξαιρείται ως μη δεσμευτικό) και βάσει του budget σου, η πιο λογική επιλογή είναι 6core. Αυτή τη στιγμή οι πιο καλές επιλογές είναι ανάμεσα στους 5600x με τον 12400f. O 5600x έχει λίγο καλύτερες επιδόσεις, λίγο πιο πλήρης μητρικές(αναλογικά των χρημάτων που δίνεις) ενώ ο 12400f είναι νέο socket και θα πάρει ακόμη μια γενιά αναβάθμιση (θα πρέπει όμως να επενδύσεις σε μητρική). Για την οθόνη: Στις 27 ίντσες που σκέφτεσαι είναι το όριο αλλαγής από 1080p σε 1440p (προτείνεται 1440p). Aν δεν είσαι βέβαιος, μπορείς κανά κατάστημα να πάρεις εντυπώσεις από κοντά. Ips επίσης είναι ο πιο σύνηθεςτύπος πάνελ , ωστόσο και σε VA κάνεις μια χαρά δουλειά και ρίχνεις και το κόστος. Εφόσον δεν είσαι "φανατικός" gamer που κυνηγά τα fps ακόμη και 75hz μπορεί να σου είναι αρκετά. Το solid εύκολα παίζει σε αυτούς τους υπολογιστές. Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Με την 1660 δεν έχει θέματα με τις σκιές και τα realview; Σε 1650s με ενοχλεί αρκετά το οπτικό ενώ σε παλαιότερο pc με quadro k420 έχω πολύ καλύτερη εμπειρία χρήσης. Ξεκίνα επιλέγοντας οθόνη. Αυτή θα καθορίσει το υπόλοιπο budget, την ανάλυση ή οποία θα προσδιορίσει και την κάρτα. Αν μπορείς να υπερβείς το 1000ρικο ίσως δεν χρειάζεται να αφήσεις την κάρτα για μετά. Πες επίσης με ποιόν επεξεργαστή θα επέλεγες να κινηθείς και θα έρθουν οι προτάσεις Ακολούθησα τη συμβουλή σου, και πήγα να δώ οθόνες από κοντά. Σίγουρα θα κινηθώ σε 27αρα 1440p. Τώρα όσον αφορά επεξεργαστή δεν έχω την εμπειρία και τη γνώση να επιλέξω σε ποιον από τους δύο θέλω να κινηθώ. Οπότε το αφήνω πάνω σας. Υπάρχει η δυνατότητα να υπερβω το 1000ρικο, απλώς από τη στιγμή πού δεν επείγει η κάρτα αν μπορούμε να καλυφθούν όλα τα υπόλοιπα με το συγκεκριμένο budget είμαι ικανοποιημένος.
Dr.Tesla Δημοσ. 21 Απριλίου 2022 Δημοσ. 21 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, kostask91 είπε Υπάρχει η δυνατότητα να υπερβω το 1000ρικο, απλώς από τη στιγμή πού δεν επείγει η κάρτα αν μπορούμε να καλυφθούν όλα τα υπόλοιπα με το συγκεκριμένο budget είμαι ικανοποιημένος. να έχεις υπόψην πως σήμερα το καλύτερο δυνατό value το δίνουν gaming laptop. Πρέπει να πέσουν λίγο ακόμα οι GPU για να έρθει ισορροπία. Το solidworks μη το φοβάσαι. Έχουμε ανέβει τόσο πολύ σε ισχύ στο hardware που το καλύπτεις πολύ εύκολα. 12600 / 12700 + B660 έχεις το καλύτερο value σήμερα. Αλλά μπορείς να γλυτώσεις λίγα χρήματα με 5600X + B550. ΤΧ650-M το είδα να πέφτει αρκετά σε τιμή και συμφέρει. Για την οθόνη πήρα S2721D στα 250€ πριν 1.5 χρόνο. Αξίζει και με το παραπάνω. Αν καταφέρεις να βρεις είτε το ίδιο είτε το φετινό S2722D είναι τρομερές επιλογές γιατί πιάνουν με πείραγμα πιάνουν σχεδόν τέλειο λευκό. Αν ανέβεις προς τα 300€ ξεκινάει να μην συμφέρει όμως. Γιατί πλησιάζεις πολύ τα 1440p 165Hz σε τιμές. Επεξ/σία 21 Απριλίου 2022 από Dr.Tesla 1
nickol-us Δημοσ. 21 Απριλίου 2022 Δημοσ. 21 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) +1 για τις dell οι οποίες εκτός οτι παίρνουν συνέχεια καλές κριτικές, όσες έχω δει έχουν τρομερή εικόνα. Με αυτά τα χαρακτηριστικά (1440p/27"/ips) είμαστε περίπου -300 από το budget. Θα διαφωνήσω με τον Tesla ως προς 12600/12700. Δε διαφωνώ καθόλου στο καλό value που έχουν, απλά σου είναι παντελώς αχρείαστοι για την χρήση που κάνεις. Θα μείνω στην αρχική πρόταση και θα σου δώσω μερικές επιλογές για 12400f και 5600x. Κουτί (60-100) δεν ξέρω αν θες προτάσεις, προσωπικά προτείνω airflow κουτιά (με mesh front). Όλες οι κάπως καλές επιλογές είναι γύρω απο τα 60-70 ευρώ ενώ τα καλά παίζουν γύρω στα 90-100. Δες μερικά στο στυλ που λέω, κάποια έχουν +-, αν θες να συζητήσουμε κάποιο https://www.skroutz.gr/comparelists/28?compare=12495206,18198226,25827511,27128549,24029712 https://www.skroutz.gr/comparelists/28?compare=22722337,28861553,20013567,23019357,23455114 Τροφοδοτικό (~70) εφόσον σκέφτεσαι την προσθήκη κάρτας γραφικών, καλό θα ήταν να πας τουλάχιστων σε gold κατηγορία. Στα 650w, 2 οικονομικές προτάσεις που θα σηκώσουν κάποια σχετικά ενεργοβόρα gpu https://www.skroutz.gr/comparelists/30?compare=30500337,29998272 Επερξεργαστής + Μητρική (~310) Όπως είπα, 5600x (για ελάχιστα κάτω σε επιδόσεις αλλά και χρήματα 5600)μαζί με κάποια από τις παρακάτω μητρικές ή 12400f μαζί με κάποια από τις παρακάτω μητρικές (οι πολύ οικονομικές μητρικές της intel δύσκολο να σηκώσουν σοβαρή αναβάθμιση, είναι ιδανικές μόνο για τον 12400). Αν ΔΕΝ βάλεις άμεσα gpu, υπάρχει η εναλλακτική να πας σε ενσωματωμένα γραφικά. Παρόλο που η amd έχει τον 5600g, που είναι αρκετά δυνατός με αρκετά δυνατά ενσωματωμένα γραφικά, αν θες να μείνεις στον "αφρό" για gaming μείνε με κάποιον i5 (12400/12500) Μνήμες (~70) Για gaming αλλά και οτι χρειάζεσαι 2x8gb θα καλύψουν και με το παραπάνω. Τα πιο σύνηθες κιτ, που θα δώσουν φουλ επιδόσεις χωρίς να πληρώσεις υπερτιμολόγιση 3200/c16 Σκληρός δίσκος (50-100) Εδώ η πιο σύνηθες επιλογή πλέον ο nvme. Είτε θα πας στην λογική 250gb main και κάποιον δεύτερο για παιχνίδια-αρχεία ή θα βάλεις κατευθείαν 1tb είτε ξεκινάς με 500gb και βλέπεις τις ανάγκες σου εν καιρώ Μέχρι εδώ, μαζί με την οθόνη είσαι χοντρικά γύρω στα 900 ευρώ. Θα πρέπει να σκεφτείς αν θες να μείνεις με κάποιο cpu που έχει ενσωματωμένα γραφικά ώστε εν καιρώ να δεις για κάρτα ή αν θες να βάλεις κάποια κάρτα άμεσα. Υπάρχουν διάφορες καρτούλες πλέον στην αγορά που είναι ικανοποιητικές για 1080p (ανάλογα τα games αλλά και απαιτήσεις) από 200-250 ευρώ. Aν μιλάμε για κάρτα που να παίζει καλά στα 1440p, τότε ξεκινάμε να βλέπουμε για 6600xt με κόστος (από) 450ευρώ. Επίσης, ιδανικά εφόσον μιλάμε και για gaming, καλό θα ήταν να υπολογίσεις και ένα έξτρα κόστος (~30) για μια after market ψύκτρα Δες προς τα που "κλίνεις" και όπου χρειαστείς βοήθεια το συζητάμε Επεξ/σία 21 Απριλίου 2022 από nickol-us
kostask91 Δημοσ. 26 Απριλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 26 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) Στις 21/4/2022 στις 1:30 ΜΜ, nickol-us είπε +1 για τις dell οι οποίες εκτός οτι παίρνουν συνέχεια καλές κριτικές, όσες έχω δει έχουν τρομερή εικόνα. Με αυτά τα χαρακτηριστικά (1440p/27"/ips) είμαστε περίπου -300 από το budget. Θα διαφωνήσω με τον Tesla ως προς 12600/12700. Δε διαφωνώ καθόλου στο καλό value που έχουν, απλά σου είναι παντελώς αχρείαστοι για την χρήση που κάνεις. Θα μείνω στην αρχική πρόταση και θα σου δώσω μερικές επιλογές για 12400f και 5600x. Κουτί (60-100) δεν ξέρω αν θες προτάσεις, προσωπικά προτείνω airflow κουτιά (με mesh front). Όλες οι κάπως καλές επιλογές είναι γύρω απο τα 60-70 ευρώ ενώ τα καλά παίζουν γύρω στα 90-100. Δες μερικά στο στυλ που λέω, κάποια έχουν +-, αν θες να συζητήσουμε κάποιο https://www.skroutz.gr/comparelists/28?compare=12495206,18198226,25827511,27128549,24029712 https://www.skroutz.gr/comparelists/28?compare=22722337,28861553,20013567,23019357,23455114 Τροφοδοτικό (~70) εφόσον σκέφτεσαι την προσθήκη κάρτας γραφικών, καλό θα ήταν να πας τουλάχιστων σε gold κατηγορία. Στα 650w, 2 οικονομικές προτάσεις που θα σηκώσουν κάποια σχετικά ενεργοβόρα gpu https://www.skroutz.gr/comparelists/30?compare=30500337,29998272 Επερξεργαστής + Μητρική (~310) Όπως είπα, 5600x (για ελάχιστα κάτω σε επιδόσεις αλλά και χρήματα 5600)μαζί με κάποια από τις παρακάτω μητρικές ή 12400f μαζί με κάποια από τις παρακάτω μητρικές (οι πολύ οικονομικές μητρικές της intel δύσκολο να σηκώσουν σοβαρή αναβάθμιση, είναι ιδανικές μόνο για τον 12400). Αν ΔΕΝ βάλεις άμεσα gpu, υπάρχει η εναλλακτική να πας σε ενσωματωμένα γραφικά. Παρόλο που η amd έχει τον 5600g, που είναι αρκετά δυνατός με αρκετά δυνατά ενσωματωμένα γραφικά, αν θες να μείνεις στον "αφρό" για gaming μείνε με κάποιον i5 (12400/12500) Μνήμες (~70) Για gaming αλλά και οτι χρειάζεσαι 2x8gb θα καλύψουν και με το παραπάνω. Τα πιο σύνηθες κιτ, που θα δώσουν φουλ επιδόσεις χωρίς να πληρώσεις υπερτιμολόγιση 3200/c16 Σκληρός δίσκος (50-100) Εδώ η πιο σύνηθες επιλογή πλέον ο nvme. Είτε θα πας στην λογική 250gb main και κάποιον δεύτερο για παιχνίδια-αρχεία ή θα βάλεις κατευθείαν 1tb είτε ξεκινάς με 500gb και βλέπεις τις ανάγκες σου εν καιρώ Μέχρι εδώ, μαζί με την οθόνη είσαι χοντρικά γύρω στα 900 ευρώ. Θα πρέπει να σκεφτείς αν θες να μείνεις με κάποιο cpu που έχει ενσωματωμένα γραφικά ώστε εν καιρώ να δεις για κάρτα ή αν θες να βάλεις κάποια κάρτα άμεσα. Υπάρχουν διάφορες καρτούλες πλέον στην αγορά που είναι ικανοποιητικές για 1080p (ανάλογα τα games αλλά και απαιτήσεις) από 200-250 ευρώ. Aν μιλάμε για κάρτα που να παίζει καλά στα 1440p, τότε ξεκινάμε να βλέπουμε για 6600xt με κόστος (από) 450ευρώ. Επίσης, ιδανικά εφόσον μιλάμε και για gaming, καλό θα ήταν να υπολογίσεις και ένα έξτρα κόστος (~30) για μια after market ψύκτρα Δες προς τα που "κλίνεις" και όπου χρειαστείς βοήθεια το συζητάμε Αρχικά ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις. Στις 21/4/2022 στις 12:09 ΜΜ, Dr.Tesla είπε να έχεις υπόψην πως σήμερα το καλύτερο δυνατό value το δίνουν gaming laptop. Πρέπει να πέσουν λίγο ακόμα οι GPU για να έρθει ισορροπία. Το solidworks μη το φοβάσαι. Έχουμε ανέβει τόσο πολύ σε ισχύ στο hardware που το καλύπτεις πολύ εύκολα. 12600 / 12700 + B660 έχεις το καλύτερο value σήμερα. Αλλά μπορείς να γλυτώσεις λίγα χρήματα με 5600X + B550. ΤΧ650-M το είδα να πέφτει αρκετά σε τιμή και συμφέρει. Για την οθόνη πήρα S2721D στα 250€ πριν 1.5 χρόνο. Αξίζει και με το παραπάνω. Αν καταφέρεις να βρεις είτε το ίδιο είτε το φετινό S2722D είναι τρομερές επιλογές γιατί πιάνουν με πείραγμα πιάνουν σχεδόν τέλειο λευκό. Αν ανέβεις προς τα 300€ ξεκινάει να μην συμφέρει όμως. Γιατί πλησιάζεις πολύ τα 1440p 165Hz σε τιμές. Τη συγκεκριμένη οθόνη τη βρίσκω μόνο από ένα κατάστημα στο skroutz (το οποίο και δε γνωρίζω), και το καινούριο μοντέλο πουθενά. Έχετε να προτείνετε κάποια άλλη οθόνη; Και γω θεωρώ πως ένας i7 θα είναι too much για τις απαιτήσεις μου. Τείνω προς 12400f και 5600x, αν και ακόμα δεν έχω καταλήξει. Ερώτηση: Κατά πόσο αξίζει να πάω σε μητρική με ενσωματωμένο wifi; Την ίδια δουλειά μπορώ να την κάνω και με κάποιο wifi adapter. Από κουτιά το Be quiet που προτείνεις μου άρεσε αρκετά (είναι και πιο minimal, στα γούστα μου). Απόσο θυμάμαι είναι πολύ ποιοτικά και αθόρυβα. Σωστά; Τροφοδοτικό, μνήμες, σκληρό καλύφθηκα με τα προτεινόμενα. Επεξ/σία 26 Απριλίου 2022 από kostask91
nickol-us Δημοσ. 26 Απριλίου 2022 Δημοσ. 26 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) Για οθόνη δεν γνωρίζω να σε κατευθύνω. Χρησιμοποίησε τα φίλτρα του σκρουτζ και δες ποιά σου αρέσει να συζητήσουμε. Προσωπικά θα κοιτούσα να μην πάρω κάτι λιγότερο από 75hz και αφού κατέληγα σε μερικά μοντέλα θα έψαχνα κριτικές, reviews και λεπτομερή χαρακτηριστικά (φωτεινότητες κτλ) Οτι και να διαλέξεις ανάμεσα σε 12400f/5600x, μεγάλες διαφορές δε θα δεις. Οριακά καλύτερα, καθαρά σε θέμα επιδόσεων, θα είσαι με 5600x και θα πάρεις και πιο "δυνατή" μητρική στο ίδιο μέγεθος χρημάτων. Δες ένα συγκριτικό να έχεις μια εικόνα Το πόσο αξίζει η μητρική με ενσωματωμένο wifi δεν το γνωρίζω. Τα περισσότερα οικονομικά wifi stick που έχουν περάσει από τα χέρια μου είναι "σπασοκλαμπάνικα". Αν θεωρήσουμε οτι το wifi της μητρικής παίζει σωστά, πιάνει καλύτερο σήμα λόγω κεραίας και σου γλιτώνει μια θύρα, τότε ίσως αξίζει να τα δώσεις. Σωστά οτι λες για τα be quiet, το συγκεκριμένο (500dx) είναι πολύ δυνατό (θερμοκρασίες, χώρους κλπ). Έχε υπόψιν οτι είναι αρκετά ογκώδες. Επεξ/σία 26 Απριλίου 2022 από nickol-us
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα