mbibas Δημοσ. 17 Απριλίου 2022 Δημοσ. 17 Απριλίου 2022 Εδώ και κάμποσες μέρες όταν ανεβάζει στροφές κάνει θόρυβο (αλλά έχει και κραδασμούς όταν τρέχω cinebench). Μπορείτε να μου προτείνετε κάποιο φανάκι για τη συγκεκριμμένη;
dsi44 Δημοσ. 17 Απριλίου 2022 Δημοσ. 17 Απριλίου 2022 δοκιμασε πρωτα με αερα να καθαρισεις ψυκτρα και ανεμιστηρα απο σκονες και χνουδια.
mbibas Δημοσ. 17 Απριλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 17 Απριλίου 2022 11 λεπτά πριν, dsi44 είπε δοκιμασε πρωτα με αερα να καθαρισεις ψυκτρα και ανεμιστηρα απο σκονες και χνουδια. και καθάρισμα έχω κάνει και reseat - αλλαγή πάστας, δεν άλλαξε κάτι 1
TopCLR Δημοσ. 17 Απριλίου 2022 Δημοσ. 17 Απριλίου 2022 Σύμφωνα με την CoolerMaster η Hyper 212 Black φοράει ανεμιστήρα 120mm PWN με εως 2000 στροφές/λεπτό. Αναφορά σε κείμενο Fan Dimensions (L x W x H) 120 x 120 x 25 mm / 4.7 x 4.7 x 1 inch Fan Quantity 1 PCS Fan Speed 800-2000 RPM (PWM) ± 10% Fan Airflow 42 CFM (Max) Fan Air Pressure 2.9 mmH2O Fan MTTF 160,000 Hours Fan Noise Level 6.5 - 26 dBA Fan Power Connector 4-Pin (PWM) Fan Rated Voltage 12VDC Fan Rated Current 0.08A Fan Safety Current 0.16A Fan Power Consumption 0.96W Πιστεύω πως θα μπορούσες να βάλεις Arctic P12 PWN PST (skroutz) ή Arctic P12 PWN PST CO (skroutz). Αν το ότι είναι 1800 στροφών (και όχι 2000) σε ενοχλεί, υπάρχει και ο Arctic BioniX P120 (skroutz) με 2100 στροφές. Αν πάλι το οικονομικό δεν είναι θέμα, λογικά θα υπάρχει κάποιος Noctua που θα ταιριάζει.
BlueBlood7 Δημοσ. 17 Απριλίου 2022 Δημοσ. 17 Απριλίου 2022 Για να κάνει θόρυβο σημαίνει ότι αναιβαίνει στο max των στροφών. Πάνε στο BIOS και ρύθμισε τις στροφές από εκεί. Οι κραδασμοί που προκαλούνται φταίνει οι υψηλές στροφές σίγουρα, μπορεί και κάτι άλλο ταυτόχρονα. Σιγουρέψου ότι τα σιδεράκια που συγκρατούν τον ανεμιστήρα έχουν κάτσει σωστά.
dsi44 Δημοσ. 17 Απριλίου 2022 Δημοσ. 17 Απριλίου 2022 βαλε απο το bios να μην πανε οι στροφες πανω απο 1200
mbibas Δημοσ. 17 Απριλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 17 Απριλίου 2022 2 ώρες πριν, TopCLR είπε Σύμφωνα με την CoolerMaster η Hyper 212 Black φοράει ανεμιστήρα 120mm PWN με εως 2000 στροφές/λεπτό. Πιστεύω πως θα μπορούσες να βάλεις Arctic P12 PWN PST (skroutz) ή Arctic P12 PWN PST CO (skroutz). Αν το ότι είναι 1800 στροφών (και όχι 2000) σε ενοχλεί, υπάρχει και ο Arctic BioniX P120 (skroutz) με 2100 στροφές. Αν πάλι το οικονομικό δεν είναι θέμα, λογικά θα υπάρχει κάποιος Noctua που θα ταιριάζει. Άρα δεν υπάρχει θέμα να βάλω όποιο case fan θέλω 120αρι αρκει να μην έχει πολύ χαμηλές στροφές, έτσι δεν είναι; 2 ώρες πριν, BlueBlood7 είπε Για να κάνει θόρυβο σημαίνει ότι αναιβαίνει στο max των στροφών. Πάνε στο BIOS και ρύθμισε τις στροφές από εκεί. Οι κραδασμοί που προκαλούνται φταίνει οι υψηλές στροφές σίγουρα, μπορεί και κάτι άλλο ταυτόχρονα. Σιγουρέψου ότι τα σιδεράκια που συγκρατούν τον ανεμιστήρα έχουν κάτσει σωστά. τα σιδεράκια είναι εντάξει. Την ψύχτρα την έχω 2+ χρόνια και ο θόρυβος που έκανε ακόμα και στα τέρματα ήτανε ένα φύσημα όχι πολύ ενοχλητικό. Τώρα πάνω απο 1200 στροφές ακούω λιγότερο φύσημα και περισσότερο κάτι σα μοτερ σκληρού δίσκου. 2 ώρες πριν, dsi44 είπε βαλε απο το bios να μην πανε οι στροφες πανω απο 1200 για τώρα με παίρνει να το κάνω, αλλά για όταν θα πιάσουν οι ζέστες το φοβάμαι
TopCLR Δημοσ. 17 Απριλίου 2022 Δημοσ. 17 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) Όχι ακριβώς "όποιο case fan θέλω". Σίγουρα όποιο ανεμιστήρα των 120mm βάλεις θα κάνει "δουλειά". Το θέμα είναι να κάνει σωστή δουλειά. α) Θα πρέπει να είναι με ρύθμιση στροφών PWM. Οι συγκεκριμένοι έχουν τετράπινο βύσμα σύνδεσης σε αντίθεση με τους άλλους που έχουν τρίπινο. Βέβαια υπάρχουν πολλές μητρικές που μπορούν να ρυθμίσουν τις στροφές και σε ανεμιστήρες με τρίπινο βύσμα (= που δεν διαθέτουν PWM). β) Υπάρχει ένας διαχωρισμός στους ανεμιστήρες. Είναι ανεμιστήρες για ελεύθερη ροή (κατάλληλοι για τοποθέτηση σε κουτί) και ανεμιστήρες για στατική πίεση (κατάλληλοι για τοποθέτηση σε ψήκτρες και υδροψύξεις). Ναι μεν όλοι μπαίνουν παντού (και σε κουτί και σε ψήκτρα κλπ) αλλά υπάρχει αυτή η εξειδίκευση. Παράδειγμα στους Arctic που ανέφερα. Η σειρά "Ρ" είναι κατάλληλοι για ψήκτρες (δημιουργούν μεγαλύτερη στατική πίεση). Η σειρά "F" είναι κατάλληλοι για κουτί. γ) Οι κατάλληλες στροφές λειτουργίας (πιο σωστά "κατάλληλη ροή αέρα", η οποία εξαρτάται άμεσα από τις στροφές). Ο ανεμιστήρας της 212 είναι μέχρι 2000 στροφές/λεπτό. Αν βάλεις κάποιον με σημαντικά λιγότερες στροφές (π.χ. 1200) τότε η ψήκτρα δεν θα μπορεί να αποδίδει όπως πριν γιατί δεν θα υπάρχει αρκετή ροή αέρα. Επεξ/σία 17 Απριλίου 2022 από TopCLR 2 1
triplex1 Δημοσ. 18 Απριλίου 2022 Δημοσ. 18 Απριλίου 2022 https://www.skroutz.gr/s/10146909/Be-Quiet-Silent-Wings-3-Case-Fan-120mm-με-Σύνδεση-4-Pin-PWM.html
mbibas Δημοσ. 18 Απριλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 18 Απριλίου 2022 10 ώρες πριν, triplex1 είπε https://www.skroutz.gr/s/10146909/Be-Quiet-Silent-Wings-3-Case-Fan-120mm-με-Σύνδεση-4-Pin-PWM.html Να δώσω 18€ για ανεμιστήρα όταν η ψύχτρα κάνει καινούργια ~30€ μου κάθεται λίγο βαρύ. 10 ώρες πριν, TopCLR είπε Όχι ακριβώς "όποιο case fan θέλω". Σίγουρα όποιο ανεμιστήρα των 120mm βάλεις θα κάνει "δουλειά". Το θέμα είναι να κάνει σωστή δουλειά. α) Θα πρέπει να είναι με ρύθμιση στροφών PWM. Οι συγκεκριμένοι έχουν τετράπινο βύσμα σύνδεσης σε αντίθεση με τους άλλους που έχουν τρίπινο. Βέβαια υπάρχουν πολλές μητρικές που μπορούν να ρυθμίσουν τις στροφές και σε ανεμιστήρες με τρίπινο βύσμα (= που δεν διαθέτουν PWM). β) Υπάρχει ένας διαχωρισμός στους ανεμιστήρες. Είναι ανεμιστήρες για ελεύθερη ροή (κατάλληλοι για τοποθέτηση σε κουτί) και ανεμιστήρες για στατική πίεση (κατάλληλοι για τοποθέτηση σε ψήκτρες και υδροψύξεις). Ναι μεν όλοι μπαίνουν παντού (και σε κουτί και σε ψήκτρα κλπ) αλλά υπάρχει αυτή η εξειδίκευση. Παράδειγμα στους Arctic που ανέφερα. Η σειρά "Ρ" είναι κατάλληλοι για ψήκτρες (δημιουργούν μεγαλύτερη στατική πίεση). Η σειρά "F" είναι κατάλληλοι για κουτί. γ) Οι κατάλληλες στροφές λειτουργίας (πιο σωστά "κατάλληλη ροή αέρα", η οποία εξαρτάται άμεσα από τις στροφές). Ο ανεμιστήρας της 212 είναι μέχρι 2000 στροφές/λεπτό. Αν βάλεις κάποιον με σημαντικά λιγότερες στροφές (π.χ. 1200) τότε η ψήκτρα δεν θα μπορεί να αποδίδει όπως πριν γιατί δεν θα υπάρχει αρκετή ροή αέρα. @TopCLR σε ευχαριστώ πολύ. Δεν είχα ιδέα ότι υπάρχουν τέτοιες διαφορές στα φανάκια. Οπότε πάω σε κάποιον από τους arctic p που μου πρότεινες και τελειώνει εδώ το θέμα. 1
triplex1 Δημοσ. 18 Απριλίου 2022 Δημοσ. 18 Απριλίου 2022 4 λεπτά πριν, mbibas είπε Να δώσω 18€ για ανεμιστήρα όταν η ψύχτρα κάνει καινούργια ~30€ μου κάθεται λίγο βαρύ. @TopCLR σε ευχαριστώ πολύ. Δεν είχα ιδέα ότι υπάρχουν τέτοιες διαφορές στα φανάκια. Οπότε πάω σε κάποιον από τους arctic p που μου πρότεινες και τελειώνει εδώ το θέμα. εναν τετοιο ειχα σε μια thermalright και κρυωνε εναν Xeon https://www.skroutz.gr/s/4240116/Arctic-F12-PWM-PST-Case-Fan-120mm-με-Σύνδεση-4-Pin-Black-White.html
bebius Δημοσ. 18 Απριλίου 2022 Δημοσ. 18 Απριλίου 2022 Χρειάζεσαι έναν 12άρη με πίεση. Ο P12 PWM θα σε καλύψει απόλυτα, δεν χρειάζεται να είναι PST. https://www.skroutz.gr/s/16754251/Arctic-P12-PWM-Case-Fan-120mm-με-Σύνδεση-4-Pin-Black.html
hln3 Δημοσ. 22 Απριλίου 2022 Δημοσ. 22 Απριλίου 2022 p12 που σου γράψανε παραπάνω για την βγάλεις στον αφρό Αν θες να ξοδευτείς, παρε εναν fera 5 (ολοκληρο cpu cooler δλδ)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα