Dark_Nightfall Δημοσ. 17 Απριλίου 2022 Δημοσ. 17 Απριλίου 2022 Αυτό το μήνυμα το βγάζει όταν το bios by default έχει ενεργοποιημένο το TPM είτε όταν ανοίγεις την πρώτη φορά το μηχάνημα είτε όταν έχει γίνει αλλαγή cpu. 3
Navu Δημοσ. 17 Απριλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 17 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) Καλημέρα, παιδιά! Λοιπόν, το μηχανάκι αγοράστηκε καινούργιο ως barebone (case, mobo, power supply) την Παρασκευή: https://www.skroutz.gr/s/26631599/Asrock-Deskmini-X300-Barebone.html Ξεκίνησα το μεσημέρι να το στήνω, έβαλα cup (Ryzen 3400g), cooler, ram (Kingston 3200Mhz), ssd (850 EVO) και το bootαρα. Κουμπωμένο κι ένα USB 8GB για την εγκατάσταση των Win10 (το οποίο είχα χρησιμοποιήσει σε προηγούμενα 4 installations, τα 3 τελευταία στο Deskmini 110 της υπογραφής). Η πρώτη οθόνη ήταν αυτή με το μήνυμα "New cpu installed ftpm nv corrupted or ftpm nv structure changed", κάτι το οποίο βλέπω για πρώτη φορά και εκεί άρχισε η μανούρα... Επειδή το PC δεν αντιδρούσε σε τίποτε (F2, ούτε Del, ούτε Y, ούτε N) από αυτά που περιγράφει το μήνυμα, άρχισα το troubleshooting που ήξερα: άλλαξα keyboard, άλλαξα ποντίκι, άλλαξα ssd, άλλαξα και τον cooler. O επεξεργαστής είναι αγορασμένος μεταχείρα από συμφορουμίτη (αν και το cover δείχνει να έχει φάει αρκετό ξύλο, τα pins είναι ΟΚ - θα τα ξαναδώ βέβαια). Ό,τι αλλαγή και να έκανα, το PC παρέμενε μάρμαρο: έβγαζε αυτό το μήνυμα και μετά τίποτα. Το κλείνω, κουμπώνω το άλλο PC, ψάχνω στο net, βρίσκω αυτή την ιστορία για το "New cpu installed ftpm nv corrupted or ftpm nv structure changed", από την οποία δεν κατάλαβα και πολλά, αλλά κάτι μου λέει πως αφορά συστήματα που ήταν σε χρήση, στημένα κτλ, οπότε κάποια στιγμή τους εμφανίζεται αυτό το screen. Το δικό μου όμως (υποτίθεται πως) είναι καινούργιο! Δεν θα έπρεπε να κάνει κάτι τέτοιο, εφόσον αυτή ήταν η πρώτη φορά που κάποιος πάει να το στήσει από το μηδέν. Εντωμεταξύ, το BIOS version δέχεται κανονικά τον 3400g, οπότε δε μπορεί να είναι από κει... ΥΓ. Στήνω PC μόνος μου πάνω από 20 χρόνια, hardware+software, χωρίς να είμαι φανατικός. Ξέρω 2-3 βασικά πράγματα, διαβάζω πως πρέπει να γίνονται και προχωρώ, αλλά το εν λόγω μήνυμα πρώτη φορά το βλέπω. ΥΓ2. Το πραγματικό issue είναι πως οταν φτάσει σε αυτή την οθόνη, από κει και πέρα δεν προχωρά, ό,τι και να πατήσεις, οπότε θα δοκιμάσω να μπω στο ΒΙΟS προτού φτάσει εκεί! Επεξ/σία 17 Απριλίου 2022 από Navu
Dark_Nightfall Δημοσ. 17 Απριλίου 2022 Δημοσ. 17 Απριλίου 2022 9 λεπτά πριν, Navu είπε Καλημέρα, παιδιά! Λοιπόν, το μηχανάκι αγοράστηκε καινούργιο ως barebone (case, mobo, power supply) την Παρασκευή: https://www.skroutz.gr/s/26631599/Asrock-Deskmini-X300-Barebone.html Ξεκίνησα το μεσημέρι να το στήνω, έβαλα cup (Ryzen 3400g), cooler, ram (Kingston 3200Mhz), ssd (850 EVO) και το bootαρα. Κουμπωμένο κι ένα USB 8GB για την εγκατάσταση των Win10 (το οποίο είχα χρησιμοποιήσει σε προηγούμενα 4 installations, τα 3 τελευταία στο Deskmini 110 της υπογραφής). Η πρώτη οθόνη ήταν αυτή με το μήνυμα "New cpu installed ftpm nv corrupted or ftpm nv structure changed", κάτι το οποίο βλέπω για πρώτη φορά και εκεί άρχισε η μανούρα... Επειδή το PC δεν αντιδρούσε σε τίποτε (F2, ούτε Del, ούτε Y, ούτε N) από αυτά που περιγράφει το μήνυμα, άρχισα το troubleshooting που ήξερα: άλλαξα keyboard, άλλαξα ποντίκι, άλλαξα ssd, άλλαξα και τον cooler. O επεξεργαστής είναι αγορασμένος μεταχείρα από συμφορουμίτη (αν και το cover δείχνει να έχει φάει αρκετό ξύλο, τα pins είναι ΟΚ - θα τα ξαναδώ βέβαια). Ό,τι αλλαγή και να έκανα, το PC παρέμενε μάρμαρο: έβγαζε αυτό το μήνυμα και μετά τίποτα. Το κλείνω, κουμπώνω το άλλο PC, ψάχνω στο net, βρίσκω αυτή την ιστορία για το "New cpu installed ftpm nv corrupted or ftpm nv structure changed", από την οποία δεν κατάλαβα και πολλά, αλλά κάτι μου λέει πως αφορά συστήματα που ήταν σε χρήση, στημένα κτλ, οπότε κάποια στιγμή τους εμφανίζεται αυτό το screen. Το δικό μου όμως (υποτίθεται πως) είναι καινούργιο! Δεν θα έπρεπε να κάνει κάτι τέτοιο, εφόσον αυτή ήταν η πρώτη φορά που κάποιος πάει να το στήσει από το μηδέν. Εντωμεταξύ, το BIOS version δέχεται κανονικά τον 3400g, οπότε δε μπορεί να είναι από κει... ΥΓ. Στήνω PC μόνος μου πάνω από 20 χρόνια, hardware+software, χωρίς να είμαι φανατικός. Ξέρω 2-3 βασικά πράγματα, διαβάζω πως πρέπει να γίνονται και προχωρώ, αλλά το εν λόγω μήνυμα πρώτη φορά το βλέπω. ΥΓ2. Το πραγματικό issue είναι πως οταν φτάσει σε αυτή την οθόνη, από κει και πέρα δεν προχωρά, ό,τι και να πατήσεις, οπότε θα δοκιμάσω να μπω στο ΒΙΟS προτού φτάσει εκεί! Κανονικά πατάς το Y κάνει restart και προχωράει κανονικά χωρίς να το ξαναβγάλει το μήνυμα αυτό , για κάποιο λόγο δεν βλέπει το πληκτρολόγιο. 1
BlueBlood7 Δημοσ. 17 Απριλίου 2022 Δημοσ. 17 Απριλίου 2022 Βλέπω ότι στο σαιτ της μητρικής σου διάφορους 3400g. Οι δύο από αυτο΄τς χρειάζονται το BIOS P1.70 το οποίο βγήκε για να υποστηρίξει τους 5000. Το πιο πιθανό είναι να έχεις έναν από τους δύο και θα χρειαστείς BIOS update και πρέπει να το κάνεις με άλλο cpu. 1
masteripper Δημοσ. 17 Απριλίου 2022 Δημοσ. 17 Απριλίου 2022 Μήπως έχεις 1 κολπαδορικο πληκτρολόγιο ...σε τέτοιες περιπτώσεις τσιμπάς ότι πιο απλό σε πληκτρολόγιο της οκάς και δοκιμάζουμε...όταν τελειώσουν όλα τότε ανεβαίνουμε επίπεδο 1
Navu Δημοσ. 17 Απριλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 17 Απριλίου 2022 Κύριοι, ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Ο επεξεργαστής σύμφωνα με αυτά που αναγράφει πάνω είναι ο YD3400C5M4MFH, πέραν αυτού, και οι τρεις 3400g θα πρέπει να υποστηρίζονται από το 1.70 που φοράει το PC. Εχω 4 απλά πληκτρολόγια γραφείου, τα 3 από αυτά είναι normal Dell και έχω και ένα τυπικό Keysonic χωρίς αριθμολόγιο, το οποίο δούλεψε κανονικά σε όλα τα προηγούμενα installs. Ξεκινάμε και βλέπουμε...
Navu Δημοσ. 17 Απριλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 17 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) Κύριοι, ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. OK... Λοιπόν, ξεκούμπωσα τα πάντα, έβγαλα τον επεξεργαστή, πινάκια στραβά δεν έχει, αλλά με πιο προσεκτική παρατήρηση (ένεκα και η πρεσβυωπία), είδα πάνω στο σόκετ κάποια πραγματάκια που δεν θα έπρεπε λογικά να είναι εκεί. Δεν μπορώ να καταλάβω τι είναι, δείχνει για θερμαγώγιμη ίσως; Γύρισα τη μητρική ανάποδα μήπως και πέσουνε, τίποτα... Φυσικά δεν έβαλα χέρι, ξανακούμπωσα όλα τα πράγματα, πάτησα το PowerOn και... τίποτα. Το PCάκι είναι τελείως νεκρό, τσέκαρα πρίζες συνδέσεις, τα πάντα απ την αρχή, τζίφος... Bottomline, αύριο το πάω πίσω στο μαγαζί μπας και μου εξηγήσουν τη φάση. Επεξ/σία 17 Απριλίου 2022 από Navu
SPY_oo7 Δημοσ. 17 Απριλίου 2022 Δημοσ. 17 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) Αυτη ειναι παστα απο τον επεξεργαστη.Καθαρισε την προσεκτικα πριν την πας πισω γιατι σε βλεπω να την πληρωνεισ ξανα απο την τσεπη σου.Ο επεξεργαστης απο κατω ειναι καθαρός? Επεξ/σία 17 Απριλίου 2022 από SPY_oo7 3
Navu Δημοσ. 17 Απριλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 17 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) Μάγκες, θα σας κουράσω... Τα καθάρισα όλα τα σημεία στον επεξεργαστή πολύ προσεκτικά, έκανα και μια μικτή μοντίφα στο κουμπάκι του PowerOn (μήπως και ήταν αυτό που έδινε εντολή) και αφού έκανα την προσευχή μου, έκανε boot! Ρύθμισα το ρημάδι το fTPM, αλλά προχωρώντας στην εγκατάσταση μου εμφανίζει το ακόλουθο μήνυμα, οπότε πάλι σταματήσαμε... Τι φάση; Επεξ/σία 17 Απριλίου 2022 από Navu 1
BlueBlood7 Δημοσ. 17 Απριλίου 2022 Δημοσ. 17 Απριλίου 2022 Θες να κάνεις καθαρή εγκατάσταση των win? 1
BlueBlood7 Δημοσ. 17 Απριλίου 2022 Δημοσ. 17 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) Ο δίσκος/ssd προφανώς δεν είναι καινούργιος αφού περιέχει 2 partitions. Αν δεν θες τα αρχεία του τότε επιλέγεις κάθε partition και κάνεις κλικ στο delete. Έτσι θα δημιουργηθεί ένα partition. Ε αυτό ήταν. Πατάς next και συνεχίζεται η εγκατάσταση των win. Επεξ/σία 17 Απριλίου 2022 από BlueBlood7 4
Navu Δημοσ. 17 Απριλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 17 Απριλίου 2022 Θεούλης...! Many thanx! Όχι, δεν ηταν καινουργιος, αλλά υποτίθεται του είχα κάνει φορμάτ... Μάγκες, έχω καλά νέα. Η εγκατάσταση ολοκληρώθηκε, Windows 10 activated και τώρα κάνει updates. Ευχαριστώ όλους από καρδιάς για τη βοήθεια! Αν χρειάζεστε κάτι περί caraudio, ευχαρίστως να ανταποδώσω, γιατί από computing όπως αποδείχθηκε είμαι λίγο πίσω... 3 1
Navu Δημοσ. 17 Απριλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 17 Απριλίου 2022 Έτσι, έτσι... Τα χρειάστηκα κάποια στιγμή, αλλά ήξερα πως θα βρω εδώ βοήθεια...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα