Navu Δημοσ. 16 Απριλίου 2022 Δημοσ. 16 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα στο forum! Πιθανότατα ποστάρω σε λάθος σημείο, δεν βρήκα καταλληλότερο για αυτό το θέμα. Το λοιπόν, ξεκίνησα σήμερα να κάνω εγκατάσταση Win10 σε νέο σύστημα (ASROCK X300), αλλά με το πρώτο boot εμφανίστηκε το μήνυμα "New cpu installed ftpm nv corrupted or ftpm nv structure changed". Το σύστημα δεν δέχθηκε καμία εντολή, ό,τι και να πάτησα στο keyboard. Από τα λίγα που βρήκα στο net, κατάλαβα πως αυτό συμβαίνει σε υφιστάμενα συστήματα, ενώ υποτίθεται πως το X300 που αγόρασα χθες είναι καινούργιο. Θα ήθελα λοιπόν να ρωτήσω αν κάποιος έχει οποιαδήποτε άποψη για troubleshooting. Επεξ/σία 16 Απριλίου 2022 από Navu
triplex1 Δημοσ. 16 Απριλίου 2022 Δημοσ. 16 Απριλίου 2022 Σε λεει απο μονο του τι να κανεις , αν εχεις το bitlocker ενεργοποιημενο ή το ftpm , αν ναι μπες στο bios απενεργοποιησε τα και ξεκινα την εγκατασταση που θελεις να κανεις
Navu Δημοσ. 16 Απριλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 16 Απριλίου 2022 Ευχαριστώ για την απάντηση. Εδώ έχουμε όμως 2 θεματάκια: α) δεν έχω τίποτε ενεργοποιημένο γιατί είναι η πρώτη φορά που bootαρα το PC για να κάνω την εγκατάσταση (εκτός αν κάποιος άλλος τα είχε ενεργοποιήσει πριν από μένα ή είναι default settings), δεν έχω ούτως ή άλλως ιδέα τι είναι αυτά τα δύο και β) το PC δε νιώθει, ό,τι key και να πάτησα, έμεινε εκεί, brick... 1
triplex1 Δημοσ. 16 Απριλίου 2022 Δημοσ. 16 Απριλίου 2022 5 λεπτά πριν, Navu είπε Ευχαριστώ για την απάντηση. Εδώ έχουμε όμως 2 θεματάκια: α) δεν έχω τίποτε ενεργοποιημένο γιατί είναι η πρώτη φορά που bootαρα το PC για να κάνω την εγκατάσταση (εκτός αν κάποιος άλλος τα είχε ενεργοποιήσει πριν από μένα ή είναι default settings), δεν έχω ούτως ή άλλως ιδέα τι είναι αυτά τα δύο και β) το PC δε νιώθει, ό,τι key και να πάτησα, έμεινε εκεί, brick... μπες στο bios και κοιτα τα το ftpm στο cpu config και το αλλο στο secure τα κανεις disabled save & exit , αν δεν ισχυει τιποτα απ'αυτα ξεκινα με f11 να σε βγαλει προτεραιοτητα και να επιλεξεις usb για να ξεκινησει η εγκατασταση τι επεξεργαστη φοραει? το new cpu installed συνηθως εχει να κανει με το bios της μητρικης , ξαναρωταω τι cpu φοραει
triplex1 Δημοσ. 16 Απριλίου 2022 Δημοσ. 16 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, Navu είπε Ryzen 3400g. Θα τα δοκιμάσω! δοκιμασε να μπεις στο bios με delete Δεν εχεις κανενα προβλημα με 3400g και 1.70 που φοραει η μητρικη , πατας f11 διαλεγεις το usb και ξεκινα την εγκατασταση απλα ριξε μια ματια στο bios πιο πολυ για το bitlocker Επεξ/σία 16 Απριλίου 2022 από triplex1 1
Navu Δημοσ. 16 Απριλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 16 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) Will do, αλλά πιθανότατα αύριο γιατί το πάλευα ώρες και είναι ψιλομανούρα να τα ξαναστήσω. Η αλήθεια είναι πως προσπάθησα να μπω στο BIOS, αλλά για κάποιο λόγο με πήγαινε πάντα σε αυτή την οθόνη... Ντάξει, δεν είμαι pc expert, αλλά 2-3 βασικά τα γνωρίζω. Σκέφτηκα πως το θέμα ξεπερνά τα computing skills μου, τα ξεκούμπωσα και ζήτησα βοήθεια. Επεξ/σία 17 Απριλίου 2022 από Navu
triplex1 Δημοσ. 16 Απριλίου 2022 Δημοσ. 16 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, Navu είπε Will do, αλλά πιθανότητα αύριο γιατί το πάλευα ώρες και είναι ψιλομανούρα να τα ξαναστήσω. Η αλήθεια είναι πως προσπάθησα να μπω στο BIOS, αλλά για κάποιο λόγο με πήγαινε πάντα σε αυτή την οθόνη... Ντάξει, δεν είμαι pc expert, αλλά 2-3 βασικά τα γνωρίζω. Σκέφτηκα πως το θέμα ξεπερνά τα computing skills μου, τα ξεκούμπωσα και ζήτησα βοήθεια. ολα στα λεει στην οθονη τι να κανεις , το αν αλλαξες επεξεργαστη , ειχες κατι απ'αυτα ενεργοποιημενο ή οτιδηποτε αλλο εχεις κανει , μονο εσυ το ξερεις και οχι εγω ετσι οπως ξεκινησες το θεμα. Επεξ/σία 16 Απριλίου 2022 από triplex1
Navu Δημοσ. 16 Απριλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 16 Απριλίου 2022 Το ASROCK X300 είναι αγορασμένο καινούργιο χθες, δεν έχω κάνει απολύτως τίποτε. Σήμερα κούμπωσα cpu, cooler, ram και ssd και με το που πήγα να κάνω την εγκατάσταση, είδα αυτό το μήνυμα.
triplex1 Δημοσ. 16 Απριλίου 2022 Δημοσ. 16 Απριλίου 2022 2 λεπτά πριν, Navu είπε Το ASROCK X300 είναι αγορασμένο καινούργιο χθες, δεν έχω κάνει απολύτως τίποτε. Σήμερα κούμπωσα cpu, cooler, ram και ssd και με το που πήγα να κάνω την εγκατάσταση, είδα αυτό το μήνυμα. σε ειπα κατι γιατι αυτα που λες τωρα δεν τα ανεφερες απο την αρχη , στο μηνυμα που σε βγαζει σε λεει να πατησεις f2 ή del για να σε βαλει στο bios , αν δε στο κανει αυτο κατι αλλο εχεις κανει στραβα πχ δεν εχει κατσει σωστα το cpu στο socket , στο μηνυμα αναφερει ftmp , bitlocker ή κατεστραμμενος δισκος
Navu Δημοσ. 16 Απριλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 16 Απριλίου 2022 Δε νιώθει ούτε F2, ούτε Del, ούτε Y, ούτε N, ούτε τίποτα. θα τα ξεμοντάρω όλα, θα τα ξανακουμπώσω και θα ξαναμπουτάρω και ο Θεός βοηθός...
triplex1 Δημοσ. 16 Απριλίου 2022 Δημοσ. 16 Απριλίου 2022 1 λεπτό πριν, Navu είπε Δε νιώθει ούτε F2, ούτε Del, ούτε Y, ούτε N, ούτε τίποτα. θα τα ξεμοντάρω όλα, θα τα ξανακουμπώσω και θα ξαναμπουτάρω και ο Θεός βοηθός... προσεχε το cpu πιο πολυ να μην εχουν στραβωσει πινακια , κοιτα το με μεγενθυντικο φακο να ειναι ολα στις ιδιες σειρες , κατι τετοιο μου βρωμαει περισσοτερο απο τα αλλα , μην αγχωνεσαι και κοιτα το σιγα-σιγα , αν δεν εχεις καθαρο μυαλο αστο για αυριο , Κυριακη ειναι 1
Navu Δημοσ. 16 Απριλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 16 Απριλίου 2022 Σε περιπέτειες μπήκαμε, αλλά αυτά έχει το "personal computer"... Ναι, αύριο με ησυχία.
BlueBlood7 Δημοσ. 17 Απριλίου 2022 Δημοσ. 17 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) Το μηχάνημα το στησες μόνος σου ή το πήρες έτοιμο? Δες προσεκτικά τον επεξεργαστή μήπως δεν μπήκε καλά και στράβωσες κανα pinακι Επεξ/σία 17 Απριλίου 2022 από BlueBlood7
dsi44 Δημοσ. 17 Απριλίου 2022 Δημοσ. 17 Απριλίου 2022 μονος του το εστησε λεει ,μαλιστα λεει το παλευε ωρες..πραγμα που σημαινει οτι δεν κατεχει το αντικειμενο ,γιατι για να βαλες cpu,ram,vga στο κουτι θες 2-3 λεπτα μαξ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα