Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η νονα μου μου ειχε κανει δωρο αυτοκινητο ,αλλα δεν πηρε ποτε να πει ενα χρονια πολλα στα γενεθλια μου.Εκτιμω το δωρο,αλλα θα εκτιμουσα αρκετα ενα χρονια πολλα απο εκεινη.
Μη φανταστειτε καινουργιο,ενα απλο ψιλοπαλιο αμαξι ,το οποιο μονο ζημιες μου εβγαζε και καποια στιγμη το ανταλλαξα με το καθαρο.

Ανηκε σε καποιον που πεθανε και το ειχαν κλεισμενο σε καποιο γκαραζ.

Κραταω καποιες επαφες και οποτε παω στο πατρικο μου θα παω να τη δω,αλλα ως εκει.

On topic,παρτε τους καμια gift για xbox ps4 και ξεμπερδεψατε :P 

• Like 1
Δημοσ.
Στις 16/4/2022 στις 9:22 ΜΜ, margaritagr είπε

Τίποτα, έχει γίνει 20χρ γαϊδουρι και ξεμπερδέψαμε 😎

Ε, όχι κι έτσι! Η νονά είναι για πάντα!

Εγώ κοντεύω να γίνω 30 χρονών γαϊδούρα και πάλι κάθε χρόνο με θυμάται μ΄ένα συμβολικό δωράκι ή μ΄ένα χρηματικό ποσό αν και μπορώ πια να τα παρέχω στον εαυτό μου και μόνη μου.

Δεν είναι για το δώρο, είναι για το ότι "σε θυμήθηκα βρε βαφτισιμιά".

• Like 1
Δημοσ.
Στις 17/4/2022 στις 12:06 ΠΜ, *nenya* είπε

Λαμπαδα, σοκολατενιο λαγο, σταρακια και εισιτήριο Paradise Lost για σήμερα \m/

Επρεπε να του πάρεις λαμπάδα draconian times, μισές δουλειές κάνεις

Δημοσ.
1 hour ago, TriLoBiTe said:

Επρεπε να του πάρεις λαμπάδα draconian times, μισές δουλειές κάνεις

*της

Τωρα που το σκεφτομαι, ενα Draconian Times μπλουζακι δεν θα'ταν άσχημο! Οχι λαμπαδα ρε, κατι να της μεινει. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, *nenya* είπε

*της

Τωρα που το σκεφτομαι, ενα Draconian Times μπλουζακι δεν θα'ταν άσχημο! Οχι λαμπαδα ρε, κατι να της μεινει. 

Μετεξεταστέα.. τσέκαρε τον τίτλο του θρεντ και ξαναέλα :ρ  του βαφτιστηριού* εννοώ ωρέ 

Draconian Τimes να'ναι  κι ας είναι και κάλτσες :ρρρ

Επεξ/σία από TriLoBiTe
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εντάξει ο καθένας όπως το νιώθει. Και εγώ θεωρώ ότι τα δώρα στα βαφτιστηρια κάποια στιγμή πρέπει να σταματάνε. Το πότε είναι η κατάλληλη στιγμή σίγουρα για τον καθένα είναι διαφορετική. Εγώ στο δικό μου βαφτιστηρι πήγαινα έως τα 18. Από εκει κ έπειτα νομίζω ότι ήταν γραφικό. Ούτε εμένα θα μου άρεσε να έρχεται ο νονός μου για λαμπάδα κ δώρο στα 19-20 μου.

Τώρα όσο για τα δώρα πάλι πρέπει να πάνε ανά ηλικία. Όταν είναι μικρά εννοείται παιχνιδαρα και όχι εναλλακτικά δωρα τύπου ρούχα, βιβλία κτλ.

Όσο μεγάλωνε εννοείται φράγκα που θα τα φάει στο επόμενο δίωρο με τα φιλαρακια του/της.

Στη δική μου περίπτωση το μόνο που θα ήθελα να είναι διαφορετικό θα ήταν ο χρόνος που έγινα νονος. Δυστυχώς έγινα σε πολύ μικρή ηλικία μέσω γονέων με αποτέλεσμα η σχέση μου με το βαφτιστηρι να είναι πολύ τυπική μιας κ όταν άρχισε να μεγαλώνει εγώ έφυγα για σπουδές κ έπειτα δούλευα σε διαφορετική πόλη με αποτέλεσμα να το βλέπω μόνο Πάσχα, και ακόμα μια φορά το χρόνο, οπότε πήγαινα στην γενέτειρα μου. Θεωρητικά νομίζω ότι αν ήμουν στην ίδια πόλη και σε μεγαλύτερη ηλικία θα ήταν αρκετά διαφορετική η σχέση μου με το βαφτιστηρι. Αλλά ίσως κ όχι. Από την άλλη τουλάχιστον όταν είχε μεγαλώσει δούλευα ήδη κ μπορούσα να δώσω 100ικα άνετα για δώρο Πάσχα.

Επεξ/σία από bill999r
Δημοσ.
Στις 17/4/2022 στις 12:06 ΠΜ, *nenya* είπε

Λαμπαδα, σοκολατενιο λαγο, σταρακια και εισιτήριο Paradise Lost για σήμερα \m/

Θα ήθελα να σε είχα νονά 🥺🤘🤘

Στο βαπτιστήριο μου πήγα λαμπάδα, ένα σοκολατένιο λαγό, παπούτσια και λίγα παιχνίδια , είναι μικρή και της αρέσουν τα ψιλολογια.

Δυστυχώς από τα 9 μου χρόνια λαμπάδα μου παίρνει η μητέρα μου και δώρο από Νόνα δεν έχω ξαναδεί. Μετά από χρόνια ανακάλυψα ότι η γυναίκα που νόμιζα νονά μου και σταμάτησε να μου φέρνει μετά τα 9 μου δώρο (επειδη μεγάλωσα κ έγινα ολόκληρη γυναίκα ) είναι θετή νονά και αυτοί που με βάπτισαν τα είχαν σπάσει με τους γονεις μου όταν ήμουν μωρό. Εντωμεταξυ μένει 5 λεπτα απ' το σπίτι των γονιών μου οπότε η.χλαπατσα χτυπησε πιο έντονα 😕

Εν μέρει χάρηκα που μου ζήτησαν να βαπτισω και το έκανα ώστε να αναπληρώσω εγώ αυτά που δεν έζησα με τη δική μου νονά. Δυστυχώς όμως υπάρχουν φορές που αισθάνομαι χορηγός και το γεγονός ότι ηλικιακά είμαι μικρότερη από τους γονείς του βαπτιστήριου (και άνεργη) το ενισχύει, καθώς κάθε φορά πηγαίνω φορτωμένη δώρα για τη βαπτιστηρα, τον αδερφό της και τους γονείς αλλά ποτέ δεν το ανταποδίδουν οι γονείς της μικρής. Δραττομαι λοιπόν της ευκαιρίας να πω ότι είναι όμορφο, όταν κάποιος έχει βαπτίσει εμάς και μεγαλώσαμε η έχει βαπτίσει το παιδί μας κι έρχεται όσαν άλλος Άγιος Βασίλης να έχουμε κ εμείς προβλέψει να του πάρουμε κάτι ;)

ΔΕν αποθεώνει τα υλικά αγαθά αλλά είναι όμορφο όταν η μία πλευρά συστηματικά είναι δοτική κλπ να ανταποδίδει λιγάκι και η άλλη, σαν κίνηση. Ακόμη κ αν ένα δώρο είναι χαμηλής αξίας η κάτι εκτός του γούστου μου, εκτιμώ πολύ τη χειρονομία.

Χριστός ανέστη!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 24/4/2022 στις 2:14 ΠΜ, bill999r είπε

Εντάξει ο καθένας όπως το νιώθει. Και εγώ θεωρώ ότι τα δώρα στα βαφτιστηρια κάποια στιγμή πρέπει να σταματάνε. Το πότε είναι η κατάλληλη στιγμή σίγουρα για τον καθένα είναι διαφορετική. 

Διαφωνώ. Μιλάμε για τον πνευματικό γονέα του παιδιού. Όπως το αισθάνεται ο καθένας. Δεν υπάρχει πρέπει. Στην 68χρονη μητέρα μου η νονά της που ζει ακόμα υπέργηρη προσπαθεί να της δώσει χρήματα σαν δώρο. Και πάντα βλέπω την μητέρα μου να συγκινείται από την κίνηση της. Και την ζηλεύω την μητέρα μου γιατί εγώ δεν γνώρισα ποτέ τον νονό μου. Αυτόν τον λες και γαϊδούρι.

Στο δικό μου 7χρονο βαφτηστηρι φέτος του πήρα λαμπάδα, αυγό, παπούτσια και 2 Lego που τα υπεραγαπά.

Επεξ/σία από dtk-386
  • Thanks 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, kathytherion είπε

[...]

Εν μέρει χάρηκα που μου ζήτησαν να βαπτισω και το έκανα ώστε να αναπληρώσω εγώ αυτά που δεν έζησα με τη δική μου νονά. Δυστυχώς όμως υπάρχουν φορές που αισθάνομαι χορηγός και το γεγονός ότι ηλικιακά είμαι μικρότερη από τους γονείς του βαπτιστήριου (και άνεργη) το ενισχύει, καθώς κάθε φορά πηγαίνω φορτωμένη δώρα για τη βαπτιστηρα, τον αδερφό της και τους γονείς αλλά ποτέ δεν το ανταποδίδουν οι γονείς της μικρής. Δραττομαι λοιπόν της ευκαιρίας να πω ότι είναι όμορφο, όταν κάποιος έχει βαπτίσει εμάς και μεγαλώσαμε η έχει βαπτίσει το παιδί μας κι έρχεται όσαν άλλος Άγιος Βασίλης να έχουμε κ εμείς προβλέψει να του πάρουμε κάτι ;)

[...]

Συγνώμη, αλλά είσαι χορηγός. Οι υποχρεώσεις σου σταματούν στο παιδάκι που βάφτισες. Από την καλή σου την καρδιά πας στο αδερφάκι του και στους γονείς, επειδή υποτίθεται ότι πρωτίστως εκτιμάς και αγαπάς τους ίδιους για να βαφτίσεις εν συνεχεία το παιδάκι τους. Όταν βλέπεις ότι συμπεριφορές, χειρονομίες και συναισθήματα δεν επιστρέφονται, αυτό πάει να πει κάτι. Δεν το λέω υπολογιστικά... Αλλά μια, δυο, τρεις, πέντε, δέκα, πάει να πει ότι η άλλη πλευρά δεν αισθάνεται το ίδιο δυνατά για σένα - κι εφεξής φέρεσαι κι εσύ ανάλογα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, με τρόπο και τόσο όσο, γιατί το παιδάκι δεν φταίει σε κάτι. 

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Mrs. Hyde είπε

Συγνώμη, αλλά είσαι χορηγός. Οι υποχρεώσεις σου σταματούν στο παιδάκι που βάφτισες. Από την καλή σου την καρδιά πας στο αδερφάκι του και στους γονείς, επειδή υποτίθεται ότι πρωτίστως εκτιμάς και αγαπάς τους ίδιους για να βαφτίσεις εν συνεχεία το παιδάκι τους. Όταν βλέπεις ότι συμπεριφορές, χειρονομίες και συναισθήματα δεν επιστρέφονται, αυτό πάει να πει κάτι. Δεν το λέω υπολογιστικά... Αλλά μια, δυο, τρεις, πέντε, δέκα, πάει να πει ότι η άλλη πλευρά δεν αισθάνεται το ίδιο δυνατά για σένα - κι εφεξής φέρεσαι κι εσύ ανάλογα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, με τρόπο και τόσο όσο, γιατί το παιδάκι δεν φταίει σε κάτι. 

Βασει λογικής έχεις δίκιο και μου το έχουν πει κ άλλοι γενικώς. 

Προσπαθουσα να δώσω μια παραταση- ελαφρυντικό λόγω της καλής οικονομικής κατάστασης (που βέβαια δεν αποτελεί πάντα αίτιο γιατί ένα σωρό μπορεί να κοστίσει ελάχιστα) αλλά πλέον δεν πολύ ισχυρό καθώς εργάζονται και οι 2. Έπειτα προσπαθούσα να τους δικαιολογήσω στο μυαλό μου ότι δεν εκφράζονται με δώρα και δεν το χουν αλλά δεν ξέρω αν θα συνεχίσω να είμαι τόσο τυπική για πάντα, γιατί από ένα σημείο και μετά θα κοιτάξω κι εγώ την πάρτη μου αν δεν την κοιτάει κανένας άλλος, ιτοι , αν θέλω ν αγοράσω κάτι για εμένα δεν θα μαζεύω 5 μήνες γιατί τα χάλασα σε δώρα,πρώτα θα παίρνω αυτό που θέλω κ ότι μείνει αν μείνει πάει σε δώρα. 

Το λέω αυτό γιατί πολλές φορές αναρωτιούνται πολλοί που πήγε ο νονός και γιατί απομακρύνθηκε ο νονός κλπ κλπ (κι εγώ αναρωτιομουν ) αλλά πολλές φορές και οι γονείς του βαπτιστήριου θεωρούν δεδομένη τη χορηγία του νόνου και αυτό οδηγεί σε αυτή την κατάληξη.

Εννοείται το παιδάκι δεν φταίει αλλά η Φασούλα κρατάει ήδη 7 χρόνια. Θα δώσω ένα περιθώριο ακόμη και αν δεν αλλάξει τίποτα απλά θα γίνω κ εγώ πιο τυπική γιατί πρέπει να περιφρούρηση και τον εαυτό μου.

Δημοσ.

Έχει αυτισμό, είναι 6 ετών και δεν μιλάει καν...😔

Του πήραμε λαμπάδα, αυγό, γλυκά κλπ. Παιχνίδια, ρούχα και παπούτσια έχει, έτσι δώσαμε κάποια χρήματα να τα κάνουν οι γονείς του ότι νομίζουν... 😔

• Sad 1
Δημοσ.
19 ώρες πριν, kathytherion είπε

Βασει λογικής έχεις δίκιο και μου το έχουν πει κ άλλοι γενικώς. 

Προσπαθουσα να δώσω μια παραταση- ελαφρυντικό λόγω της καλής οικονομικής κατάστασης (που βέβαια δεν αποτελεί πάντα αίτιο γιατί ένα σωρό μπορεί να κοστίσει ελάχιστα) αλλά πλέον δεν πολύ ισχυρό καθώς εργάζονται και οι 2. Έπειτα προσπαθούσα να τους δικαιολογήσω στο μυαλό μου ότι δεν εκφράζονται με δώρα και δεν το χουν αλλά δεν ξέρω αν θα συνεχίσω να είμαι τόσο τυπική για πάντα, γιατί από ένα σημείο και μετά θα κοιτάξω κι εγώ την πάρτη μου αν δεν την κοιτάει κανένας άλλος, ιτοι , αν θέλω ν αγοράσω κάτι για εμένα δεν θα μαζεύω 5 μήνες γιατί τα χάλασα σε δώρα,πρώτα θα παίρνω αυτό που θέλω κ ότι μείνει αν μείνει πάει σε δώρα. 

Το λέω αυτό γιατί πολλές φορές αναρωτιούνται πολλοί που πήγε ο νονός και γιατί απομακρύνθηκε ο νονός κλπ κλπ (κι εγώ αναρωτιομουν ) αλλά πολλές φορές και οι γονείς του βαπτιστήριου θεωρούν δεδομένη τη χορηγία του νόνου και αυτό οδηγεί σε αυτή την κατάληξη.

Εννοείται το παιδάκι δεν φταίει αλλά η Φασούλα κρατάει ήδη 7 χρόνια. Θα δώσω ένα περιθώριο ακόμη και αν δεν αλλάξει τίποτα απλά θα γίνω κ εγώ πιο τυπική γιατί πρέπει να περιφρούρηση και τον εαυτό μου.

Εφτά χρόνια;;; Εσύ πας ν' ανταγωνιστείς επάξια τον Ιώβ. 🤣

Κοίτα, όσον αφορά τους μεγάλους και όχι το παιδάκι, κι εγώ δεν είμαι ιδιαίτερα fan των δώρων με την καταναγκαστική τους μορφή. Μ' αρέσει να κάνω δώρα, αλλά προτιμώ να είναι αυθόρμητα και όχι επειδή "πρέπει". Για μένα, έτσι έχει κι αξία, ειδάλλως την χάνει. Τα δώρα, όμως, είναι δευτερεύοντα. Κάποιοι μπορεί να μην κάνουν συχνά (βγάζω off την περίπτωση της τσιγκουνιάς), όμως η ποιότητα της σχέσης μαζί τους μπορεί να το σβήνει αυτό. Σ' αυτή την περίπτωση, δεν θα με πείραζε να έκανα πιο συχνά δώρα, να κερνάω κλπ. Αν η σχέση είναι μιεχ, τότε η φάση είναι τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια. Να μην το σκεφτείς καν και να μην νιώσεις ενοχές. Ήσουν εντάξει και με το παραπάνω. Οι σχέσεις κρατιούνται με την προσπάθεια και των δύο. Κι από ένα σημείο και μετά οι ευκαιρίες εξαντλούνται. 

ΥΓ. Εφόσον είσαι άνεργη στην παρούσα φάση, θα έπρεπε να σου πουν να φέρνεις το κατιτίς σου μόνο στο παιδάκι που βάφτισες. Το θεωρώ αυτονόητο να το πω αυτό, όχι να φτάνω στο σημείο να μη δίνω κι ούτε πράσινο φύλλο στην άλλη, που βλέπω να σκίζεται για την οικογένειά μου παρά τις δυσκολίες της. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...