Προς το περιεχόμενο

Επίδομα βενζίνης. Πότε? Και πληροφορίες

SabotazNic

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αλλος ενας που την πατησε με το NFC και επελεξα αυλη ψηφιακη καρτα, εγω εχω κινητο για NFC,επελεξα αυλη μεσω alpha bank,δυστυχως ομως για τα δυο κινητα που εχουν γινει οι αιτησεις,για οικογενειακο αυτοκινητο και το αλλο που ανηκει σε αλλο μελος της οικογενειας,τα κινητα τους ειναι πιο παλια και δεν εχουν λειτουργια NFC.

Θα σπασει το τηλεφωνικο κεντρο του FuelPass απο αυριο για αυτο το θεμα,το εχουν παθει αρκετοι.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 1,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, SabotazNic είπε

Αν θεωρείς ότι πρέπει να χαλιέσαι για 40 ευρώ, και να γράφεις 20 μηνύματα την ημέρα, καλώς. Δεν είπα να μην κάνεις παράπονα όπου πρέπει, αλλά μετά από αυτό, δεν μπορείς να κάνεις τίποτα άλλο από το να περιμένεις. Φαντάζομαι πατάς και f5 στην σελίδα του mail σου? 

Μα κι εσύ το ίδιο κάνεις! έχεις γράψει "20 μηνύματα τη μέρα" σε αυτό το θέμα. Είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα δηλαδή! 

1 ώρα πριν, SabotazNic είπε

Δεν αναφέρουν το πρόβλημα που έχεις εσύ, αλλά ότι κάποιοι (έξυπνοι ας πούμε), πάνε να χρησιμοποιήσουν τα χρήματα αλλού. 

Τα λεφτά θα τα πάρετε. Έχετε 3 μήνες μπροστά, και ακόμα και αν γίνει στραβή, θα πάρει παράταση. 40 ευρώ λείπουν σε όλους εδώ και αγχώνεστε τόσο? Χαλαρώστε, δεν είναι υγιής συμπεριφορά όλο αυτό που κάνετε κάποιοι εδώ μέσα. Τα λεφτά δεν τα χάνετε. 

*όσοι κάνατε αίτηση Παρασκευή και Σάββατο, όπως δεν δουλεύετε εσείς, έτσι δεν δουλεύουν και άλλοι. Υπομονή. 

Μπράβο. Έτσι. +100

Κάνεις λάθος. Ανέφεραν ό,τι ακριβώς τους έγραψα και ό,τι έχει ειπωθεί εδώ. Περί καθυστέρησης βιβα, περί μη δυνατότητας αλλαγής της αίτησης από άυλη σε κατάθεση, περί μη ενημέρωσης για nfc και μη απάντησης των κλήσεων στην εξυπηρέτηση.

Προσωπικά δεν γκρινιάζω για τα λεφτά. Δεν με νοιάζει το πότε θα μπουν. Γκρινιάζω για την ασυνέπεια του κράτους να μην τηρεί αυτά που λέει, με την προχειρότητα που έφτιαξαν την πλατφόρμα και την όλη φάση να εξαπατήσουν - γιατί όσοι έκαναν άυλη και δεν έχουν nfc εξαπατήθηκαν, δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα λεφτά. 

Και πολύ καλά κάνουμε και αναφέρουμε τα προβλήματα γιατί είναι σοβαρά και σημαντικά. Δεν ξεφύγαμε από το θέμα. Μέτρα και τα δικά σου μηνύματα να δεις πόσα είναι και μετά μίλα!!

9 λεπτά πριν, Slither είπε

Αλλος ενας που την πατησε με το NFC και επελεξα αυλη ψηφιακη καρτα, εγω εχω κινητο για NFC,επελεξα αυλη μεσω alpha bank,δυστυχως ομως για τα δυο κινητα που εχουν γινει οι αιτησεις,για οικογενειακο αυτοκινητο και το αλλο που ανηκει σε αλλο μελος της οικογενειας,τα κινητα τους ειναι πιο παλια και δεν εχουν λειτουργια NFC.

Θα σπασει το τηλεφωνικο κεντρο του FuelPass απο αυριο για αυτο το θεμα,το εχουν παθει αρκετοι.

Στον Sabotaz γράψτο που λέει ότι γράφουμε 20 μηνύματα τη μέρα επειδή...κάποιοι έξυπνοι χρησιμοποίησαν την άυλη για στοίχημα. Νομίζει ότι αυτά είναι μόνο τα προβλήματα. Δεν καταλαβαίνει ότι η μη σαφής διατύπωση περί nfc και η μη δυνατότητα αλλαγής της αίτησης θα αφήσει πολλούς εκτός των χρημάτων. Φίλε μου το τηλ. δεν απαντάει, ξέχνα το. Μόνη λύση από εδώ να γράψεις το παράπονο μήπως και πιεστούν. 

Επεξ/σία από 1comment
  • Like 1

6 ώρες πριν, dhmak είπε

Το fuel pass επιδοτεί μόνο βενζίνη ;;

Έκανα αίτηση για ένα αγροτικό vw caddy του 98 αλλα τζίφος

Screenshot_20220502-101010_Chrome~4.jpg

Στο πετρέλαιο, η μείωση είναι οριζόντια για ΟΛΟΥΣ.

6 ώρες πριν, dhmak είπε

Το fuel pass επιδοτεί μόνο βενζίνη ;;

Έκανα αίτηση για ένα αγροτικό vw caddy του 98 αλλα τζίφος

Screenshot_20220502-101010_Chrome~4.jpg

Μα, καλά.

Δεν διάβασες τον οδηγό ?

8 ώρες πριν, power_1 είπε

Α) Αν εισαι συνδικαιουχος στο λογαργιασμο αλλα δεν εισαι το πρωτο ονομα υπαρχει προβλημα ?

Β) Αν ειναι 3 συνδικαιουχοι μπορουν οι δυο να δηλωσουν τον ιδιο iban  λογαργιασμο ?

Ρωτα στιο τηλέφωνο που έχουν δώσει.

4 ώρες πριν, darks1de είπε

Συγχαρητήρια στην Ελληνική Κυβέρνηση πάλι που εκτός από τη μηδαμινή βοήθεια που προσφέρει στα καύσιμα με τα σαραντοπενηντάρια για τρεις μήνες,  υπόσχεθηκε από αρχές Απριλίου, φτάσαμε να κάνουμε την αίτηση στις 26 Απριλίου και ενώ εγκρίθηκε την ίδια μέρα φτάσαμε 2 Μαϊου και δεν έχουμε δει τα χρήματα. Ειδική μνεία και για το Viva Wallet που επιλέχτηκέ ως μέσο έκδοσης της αύλης αλλά δεν καταφέρανε τα παιδιά να τηρήσουν τις προθεσμίες, κανονικά έπρεπε να τους έχουν μαυρίσει και να το αναθέσουν αλλού. Μηδέν οργάνωση, όλα φτερό στον άνεμο.

Υπάρχει και η alpha.

3 ώρες πριν, 1comment είπε

Στείλτε email και στα site για τα προβλήματα. Έστειλα χθες στο newsit και σε κάποια άλλα και τώρα είδα ότι το ανέφεραν.

Αναφορές για προβλήματα

Ωστόσο δε λείπουν και οι αναφορές για προβλήματα. Αναγνώστες του newsit.gr αναφέρουν πως αρκετοί δε γνώριζαν πως για την κάρτα χρειάζεται το κινητό τους να έχει NFC, κι έτσι τώρα δεν ξέρουν τι να κάνουν, αφού δε μπορούν να γυρίσουν πίσω τη διαδικασία και να επιλέξουν τραπεζική κατάθεση.

Επίσης υπάρχουν αναφορές για καθυστέρηση της έγκρισης μέσω viva wallet, ενώ υπάρχουν καταγγελίες πως δεν μπορούν να «πιάσουν» γραμμή όταν παίρνουν τηλέφωνο για να βρουν λύση.

Για την 'καταλληλότητα', ποιον ρώτησαν ?

1 ώρα πριν, basilis_k6 είπε

το εκανα σε 5 λεπτα με καταθεση εννοειτε. για 5 ευρω δεν σπαταλαω εξτρα χρονο να γυρισω τα γραναζια της γραφειοκρατειας και της ανοργανοσιάς τους, ποσο μάλλον αν πρεπει να δωσω και στοιχεια στη βιβα. ουστ

Και εγώ σε 5' και αλλά 25' να εγκριθεί.

Μπορει να χρησιμοποιηθει αλλο κινητο που εχει NFC,εκει ειναι το ερωτημα η αν τα πρατηρια θα εχουν δυνατοτητα εξαργυρωσης της αυλης καρτας με παρακαμψη του NFC.

Μιας και έχει γίνει τόσος ντόρος για την μη ύπαρξη nfc σχεδόν σε όλους εδώ μέσα και ενώ έχουν όλα τα κινητά της οικογένειας που πήραμε το επίδομα αυτό NFC ( εγώ πχ έχω S21 ultra) πήγα σε βενζινάδικο και έβαλα στο POS χειροκίνητα. Πλήρωσα κανονικά. Οπότε σταματήστε να κλαίτε για το ότι δεν έχετε NFC και πηγαίνετε να πληρώσετε με τα στοιχεία της άϋλης κάρτας σας όταν εκδοθεί. Φαίνονται κανονικά όλα τα στοιχεία. Ψαχτείτε λίγο, δεν ψάξατε για την ύπαρξη NFC αλλά διαλέξατε άϋλη κάρτα, ψάξτε τώρα πως θα πάρετε τα στοιχεία της να πληρώσετε σε βενζινάδικο. Είναι απλό. 

• Like 9
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
42 λεπτά πριν, 1comment είπε

γιατί όσοι έκαναν άυλη και δεν έχουν nfc εξαπατήθηκαν, δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα λεφτά. 

και θα τα πάρουν πίσω όταν ανοίξει πλατφόρμα για διορθώσεις .

δηλαδή νομίζεις οτι θα φάνε τα λεφτά όσων μπερδεύτηκαν και τελικά δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν ούτε κινητό γνωστού τους με nfc ?

έχουμε σχεδόν 3 μήνες μπροστά μας

edit:

δες και το πιο πάνω σχόλιο

Επεξ/σία από korakios

1 ώρα πριν, liakinen είπε

Ναι σε λογαριασμό Τραπέζης επέλεξα να μπούνε τα χρήματα. Ρωτάω αν θα έρθει κάποιο μήνυμα πχ στο κινητό ότι τα χρήματα έχουν πιστωθεί ή θα πρέπει να πηγαίνω στο ΑΤΜ να τσεκάρω. 

Έχεις δώσει στην συγκεκριμένη τράπεζα το κινητό σου ?

49 λεπτά πριν, 1comment είπε

Μα κι εσύ το ίδιο κάνεις! έχεις γράψει "20 μηνύματα τη μέρα" σε αυτό το θέμα. Είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα δηλαδή! 

Κάνεις λάθος. Ανέφεραν ό,τι ακριβώς τους έγραψα και ό,τι έχει ειπωθεί εδώ. Περί καθυστέρησης βιβα, περί μη δυνατότητας αλλαγής της αίτησης από άυλη σε κατάθεση, περί μη ενημέρωσης για nfc και μη απάντησης των κλήσεων στην εξυπηρέτηση.

Προσωπικά δεν γκρινιάζω για τα λεφτά. Δεν με νοιάζει το πότε θα μπουν. Γκρινιάζω για την ασυνέπεια του κράτους να μην τηρεί αυτά που λέει, με την προχειρότητα που έφτιαξαν την πλατφόρμα και την όλη φάση να εξαπατήσουν - γιατί όσοι έκαναν άυλη και δεν έχουν nfc εξαπατήθηκαν, δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα λεφτά. 

Και πολύ καλά κάνουμε και αναφέρουμε τα προβλήματα γιατί είναι σοβαρά και σημαντικά. Δεν ξεφύγαμε από το θέμα. Μέτρα και τα δικά σου μηνύματα να δεις πόσα είναι και μετά μίλα!!

Στον Sabotaz γράψτο που λέει ότι γράφουμε 20 μηνύματα τη μέρα επειδή...κάποιοι έξυπνοι χρησιμοποίησαν την άυλη για στοίχημα. Νομίζει ότι αυτά είναι μόνο τα προβλήματα. Δεν καταλαβαίνει ότι η μη σαφής διατύπωση περί nfc και η μη δυνατότητα αλλαγής της αίτησης θα αφήσει πολλούς εκτός των χρημάτων. Φίλε μου το τηλ. δεν απαντάει, ξέχνα το. Μόνη λύση από εδώ να γράψεις το παράπονο μήπως και πιεστούν. 

Η απάτη του αιώνα, δηλαδή.

53 λεπτά πριν, 1comment είπε

Ακόμα, δεν έχω πάρει απάντηση για την 'καταλληλότητα' του κινητού !!!

Κανείς δεν ρώτησε ?

σχεδον ολοι καταλάβανε οτι θέλουν smartphone. ελαχιστοι άλλωστε γνωριζουν οτι υπαρχει hardware limitation. νομιζουν οτι ολα λυνονται με καποια εφαρμογη απο το playstore. ολο αυτο για να κάνει η κυβερνηση το κομματι της, λες και αν εδινε 45 σε ολους θα είχε διαφορα.... η μήπως εχει?

αντε τωρα να το μαζεψουν ολο αυτο. χιλιαδες έκαναν την αυλη και τωρα ψαχνουν να βρουν λύση. η οποια υπαρχει βεβαια αλλα τωρα πρεπει να ξαναβγάλουν αναλυτικες οδηγιες για το πως θα βαλεις χειροκινητα κωδικο κτλ. θελει προσπαθεια να κανεις κατι τοσο λαθος. μπραβο τους.

• Like 1
  • Confused 1

αφου σας λεει ο παραπανω οτι εβαλε χειροκινητα τα στοιχεια στο pos και εκανε την συναλλαγη.ποιο ειναι το προβλημα; ή απλα το θεμα ειναι να χαμε να λεγαμε εναντιον

• Thanks 1

1 λεπτό πριν, basilis_k6 είπε

σχεδον ολοι καταλάβανε οτι θέλουν smartphone. ελαχιστοι άλλωστε γνωριζουν οτι υπαρχει hardware limitation. νομιζουν οτι ολα λυνονται με καποια εφαρμογη απο το playstore. ολο αυτο για να κάνει η κυβερνηση το κομματι της, λες και αν εδινε 45 σε ολους θα είχε διαφορα.... η μήπως εχει?

αντε τωρα να το μαζεψουν ολο αυτο. χιλιαδες έκαναν την αυλη και τωρα ψαχνουν να βρουν λύση. η οποια υπαρχει βεβαια αλλα τωρα πρεπει να ξαναβγάλουν αναλυτικες οδηγιες για το πως θα βαλεις χειροκινητα κωδικο κτλ. θελει προσπαθεια να κανεις κατι τοσο λαθος. μπραβο τους.

ΜΟΝΟ οποίος χρησιμοποιούσε από πριν ΑΥΛΗ κάρτα είχε νόημα να μπει στην διαδικασία για 5€. Το να προσπαθεί ο καθένας τώρα να 'εκπαιδεύτει' στην άυλη κάρτα με αφορμή τα 5€, είναι αστείο.

ΥΓ. Οι μεταφορές στους τραπεζικούς λογαριασμούς κοστίζουν. Δεν γίνονται δια μαγείας.

• Like 1

22 λεπτά πριν, DjTony είπε

Μιας και έχει γίνει τόσος ντόρος για την μη ύπαρξη nfc σχεδόν σε όλους εδώ μέσα και ενώ έχουν όλα τα κινητά της οικογένειας που πήραμε το επίδομα αυτό NFC ( εγώ πχ έχω S21 ultra) πήγα σε βενζινάδικο και έβαλα στο POS χειροκίνητα. Πλήρωσα κανονικά. Οπότε σταματήστε να κλαίτε για το ότι δεν έχετε NFC και πηγαίνετε να πληρώσετε με τα στοιχεία της άϋλης κάρτας σας όταν εκδοθεί. Φαίνονται κανονικά όλα τα στοιχεία. Ψαχτείτε λίγο, δεν ψάξατε για την ύπαρξη NFC αλλά διαλέξατε άϋλη κάρτα, ψάξτε τώρα πως θα πάρετε τα στοιχεία της να πληρώσετε σε βενζινάδικο. Είναι απλό. 

Πες μας σε ποιο βενζινάδικο πήγες, γιατί εγώ πήγα σε 4 διαφορετικά και κανείς δεν γνώριζε την διαδικασία γα το πως να πληκτρολογήσει τον αριθμό της άυλης κάρτας στο POS.

1 λεπτό πριν, georgiouu είπε

αφου σας λεει ο παραπανω οτι εβαλε χειροκινητα τα στοιχεια στο pos και εκανε την συναλλαγη.ποιο ειναι το προβλημα; ή απλα το θεμα ειναι να χαμε να λεγαμε εναντιον

Έχει ειπωθεί ότι υπάρχει λύση.

Αν ισχύει, το θέμα έληξε.

1 λεπτό πριν, Yngwiedis είπε

Πες μας σε ποιο βενζινάδικο πήγες, γιατί εγώ πήγα σε 4 διαφορετικά και κανείς δεν γνώριζε την διαδικασία γα το πως να πληκτρολογήσει τον αριθμό της άυλης κάρτας στο POS.

Τα στοιχεία της κάρτας τα έχεις η όχι ?

2 λεπτά πριν, Yngwiedis είπε

Του έδωσες το νούμερο ?

2 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

ΜΟΝΟ οποίος χρησιμοποιούσε από πριν ΑΥΛΗ κάρτα είχε νόημα να μπει στην διαδικασία για 5€. Το να προσπαθεί ο καθένας τώρα να 'εκπαιδεύτει' στην άυλη κάρτα με αφορμή τα 5€, είναι αστείο.

ΥΓ. Οι μεταφορές στους τραπεζικούς λογαριασμούς κοστίζουν. Δεν γίνονται δια μαγείας.

οταν δινεις περισσοτερα λεφτα προφανως θα επιλέξουν τα περισσότερα λεφτα γιατι απλα γράφεις "κατάλληλο smartphone". διατυπωση απο παιδάκι δημοτικου δηλαδη. να μυρισει τα νυχια του ο άλλος τι σημαινει αυτο.

χωρις δικαιολόγηση κιολας γιατι αυτος που απλα δεν εχει nfc δεν παιρνει 5 ευρω, μαλλον κατουρησε στο πηγαδι.

4 λεπτά πριν, Yngwiedis είπε

καλη τυχη με αυτο. προφανως και δεν το γνωριζουν, δεν το κανουν ποτε.

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
32 λεπτά πριν, Slither είπε

Μπορει να χρησιμοποιηθει αλλο κινητο που εχει NFC,εκει ειναι το ερωτημα η αν τα πρατηρια θα εχουν δυνατοτητα εξαργυρωσης της αυλης καρτας με παρακαμψη του NFC.

Και να έχουν τέτοια δυνατότητα, οι δικαιούχοι δεν θα μπορέσουν να το κάνουν μια και δεν έχουν όλα τα στοιχεία της κάρτας. Εμένα πχ στο ebanking της alpha φαίνεται ο αριθμός της κάρτας fuel pass, αλλά δεν φαίνεται ούτε η ημερομηνία λήξης ούτε το CVV (ή CCV, δεν είμαι σίγουρος).

Edit
Μιλάω για την web έκδοση του e-banking της alpha, στη mobile έκδοση δεν έχω δοκιμάσει ακόμα.

Επεξ/σία από Joshua21

Ναι έχω τα στοιχεία της κάρτας.

Φαίνονται όλα στην εφαρμογή myalpha mobile.

Όχι δεν έδωσα πουθενά τον αριθμό.

Απλά πήγα σε 4 διαφορετικά βενζινάδικα τα οποία είχαν και τα 4 POS με αριθμητικό πληκτρολόγιο και κανένας υπάλληλος δεν γνώριζε τι διαδικασία πρέπει να ακολουθήσει για να χρεώσει μια χρεωστική ή πιστωτική κάρτα χωρίς να την έχει σε φυσική μορφή, μόνο με τα στοιχεία της.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...