Προς το περιεχόμενο

Επίδομα βενζίνης. Πότε? Και πληροφορίες

SabotazNic

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, Yngwiedis είπε

Δεν θα αλλάξει κατι. Εσύ ο ίδιος προφανώς έχεις γράψει αυτές τις οδηγίες και γι' αυτό επιμένεις τόσο φανατικά πως είναι σωστές.

Στον δρόμο αν βγεις και ρωτήσεις 100 ανθρώπους που έχουν smartphone, θα λάβεις 100 διαφορετικές απαντήσεις για το τι καταλαβαίνουν με την φράση "κατάλληλο smartphone".

Να μην είναι και οι 100 μέχρι 20 χρονών όμως. Να είσαι δίκαιος.

Και σας ξαναεπιστρέφω και στους 2 σας τα ειρωνικά γελάκια.

Συνεχίστε έτσι και θα σας τα επιστρέφω για πάντα.

Εγώ έχω smartphone, είμαι νέος και εξοικειωμένος με τις online πληρωμές από αρχής του ebanking αλλά δεν είχα ξανακούσει το nfc. Βέβαια οκ έχει το κινητό μου (παρότι μετράει 5 χρόνια) και για να κάνω την αίτηση, ευτυχώς είχα ενημερωθεί από δω όμως σίγουρα πολλοί είναι στην ίδια θέση (άγνοιας) ανεξάρτητα αν έχουν smartphone. Το nfc το ξέρουν είτε όσοι είχαν ήδη ηλεκτρονικό πορτοφόλι τύπου google pay και έκαναν τέτοιες πληρωμές (μιλάμε για ένα πολύ μικρό ποσοστό αν κρίνω από το ότι έχω εμπορικό κατάστημα 8 χρόνια και ζήτημα τα τελευταία δύο χρόνια να με έχουν πληρώσει με κινητό 2 φορές), ή όσοι αλλάζουν κάθε λίγους μήνες κινητό και ξέρουν όλες τις εφαρμογές και λειτουργείες ή όσοι είχαν freedom pass. Ένας μέσος άνθρωπος που αλλάζει κινητό κάθε 3-5 χρόνια ή κοιτάει τις βασικές λειτουργίες, σίγουρα δεν το ξέρει. 

Έπρεπε σε κάθε περίπτωση μέσα στην πλατφόρμα στη λέξη κατάλληλο να υπάρχει λινκ ή παρένθεση που να παραπέμπει ακριβώς στο τι εννοεί. Κάτι πολύ απλό που δεν το έκαναν ίσως επί τούτου. Για να μην μπορέσουν να καταναλώσουν αρκετοί πολίτες την άυλη κάρτα και τα λεφτά να γυρίσουν στο κράτος. Γι αυτό ακριβώς έδωσαν τα έξτρα 5Ε για να πείσουν τους πολλούς να κάνουν άυλη κάρτα. Το τηλέφωνο δεν απαντά, οι αιτήσεις δεν αλλάζουν άρα; Πολλοί δεν θα καταφέρουν να καταναλώσουν τα λεφτά! 

Επεξ/σία από 1comment
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 1,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

7 λεπτά πριν, Yngwiedis είπε

Κακός, ψυχρός κι ανάποδος θα είναι ο δικός μου μήνας όπως όλοι τα τελευταία 3,5 χρόνια.

Καλό μήνα σε σένα.

Ολοι έχουμε τον Γολγοθά μας.Μην το αφήνεις να σε πάρει απο κάτω.

Αγαπητοί συμφορουμίτες, επιτρέψτε μου να συμφωνήσω με όσους είπαν ότι: Ειδικά όταν έχουμε να κάνουμε με το ελληνικό δημόσιο, α) προσπαθούμε να μην σπεύδουμε από τους πρώτους, β) προτιμάμε πιο παραδοσιακούς τρόπους συν(δι)αλλαγής, τους κωδικούς του taxis και έναν ΙΒΑΝ. Αυτά χωρίς φυσικά να θέλω να κουνήσω το δάχτυλο ή να θίξω κάποιον. Απλώς προσπαθώ να μην πάθει και κάποιος άλλος αυτά που έχω πάθει ο ίδιος αρκετές φορές.

13 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Το 2 εργάσιμες, ποιος το ορίζει ?

Η απόφαση που λέει ότι εντός 2 εργάσιμων βγαίνει η άυλη κάρτα ή κατατίθενται τα λεφτά. 

5 λεπτά πριν, 1comment είπε

Εγώ έχω smartphone, είμαι νέος και εξοικειωμένος με τις online πληρωμές από αρχής του ebanking αλλά δεν είχα ξανακούσει το nfc. Βέβαια οκ έχει το κινητό μου (παρότι μετράει 5 χρόνια) και για να κάνω την αίτηση, ευτυχώς είχα ενημερωθεί από δω όμως σίγουρα πολλοί είναι στην ίδια θέση (άγνοιας) ανεξάρτητα αν έχουν smartphone. Το nfc το ξέρουν είτε όσοι είχαν ήδη ηλεκτρονικό πορτοφόλι τύπου google pay και έκαναν τέτοιες πληρωμές (μιλάμε για ένα πολύ μικρό ποσοστό αν κρίνω από το ότι έχω εμπορικό κατάστημα 8 χρόνια και ζήτημα τα τελευταία δύο χρόνια να με έχουν πληρώσει με κινητό 2 φορές), ή όσοι αλλάζουν κάθε λίγους μήνες κινητό και ξέρουν όλες τις εφαρμογές και λειτουργείες ή όσοι είχαν freedom pass. Ένας μέσος άνθρωπος που αλλάζει κινητό κάθε 3-5 χρόνια ή κοιτάει τις βασικές λειτουργίες, σίγουρα δεν το ξέρει. 

Έπρεπε σε κάθε περίπτωση μέσα στην πλατφόρμα στη λέξη κατάλληλο να υπάρχει λινκ ή παρένθεση που να παραπέμπει ακριβώς στο τι εννοεί. Κάτι πολύ απλό που δεν το έκαναν ίσως επί τούτου. Για να μην μπορέσουν να καταναλώσουν αρκετοί πολίτες την άυλη κάρτα και τα λεφτά να γυρίσουν στο κράτος. Γι αυτό ακριβώς έδωσαν τα έξτρα 5Ε για να πείσουν τους πολλούς να κάνουν άυλη κάρτα. Το τηλέφωνο δεν απαντά, οι αιτήσεις δεν αλλάζουν άρα; Πολλοί δεν θα καταφέρουν να καταναλώσουν τα λεφτά! 

Συμφωνώ, σχεδόν σε όλα.

Όμως, αν αντί την λέξη 'κατάλληλο', υπήρχε η λέξη nfc, πραγματικά θεωρείς ότι θα μπερδεύε λιγότερο ?

ΠΟΙΟΝ θα ρωτούσαν αν το κινητό είναι nfc ??? Το μαγαζί που το αγόρασαν η στο τηλέφωνο του υπουργείου ?

Εγώ, έχω λήγοντα σε 0 και έψαχνα τόσες ημέρες για να βεβαιωθω αν το κινητό μου είναι nfc.

Μάλιστα, το προηγούμενο μου κινητό ΗΤΑΝ και αυτό 99% δεν είναι.

Αποφάσισα να μην ρισκάρω αλλά και τώρα δεν είμαι σίγουρος.

7 λεπτά πριν, PLACEBO_89 είπε

Εχετε γεμισει το νημα με trash!

Πηγα να κανω και 2η αιτηση με το ιδιο email και δεν μου το επιτρεπει!  Εβαλα αλλο email και οκ!

ΓΙΑΤΙ με το ΙΔΙΟ email ?

8 λεπτά πριν, 1comment είπε

Η απόφαση που λέει ότι εντός 2 εργάσιμων βγαίνει η άυλη κάρτα ή κατατίθενται τα λεφτά. 

Οκ.

Άρα, καταγγελία στις 5-6 ημέρες.

4 λεπτά πριν, 1comment είπε

Με ΟΛΕΣ ?

Η σε κάποιους ?

Έχει διαφορά.

8 λεπτά πριν, 1comment είπε

Μήπως μιλάμε για κάποιους που έφτιαξαν την άυλη κάρτα ενώ το κινητό τους δεν υποστηρίζει nfc και πάνε στα πρατήρια και την κοπανανε πέρα δώθε ?

17 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Ολοι έχουμε τον Γολγοθά μας.Μην το αφήνεις να σε πάρει απο κάτω.

Σαν τον δικό μου δεν υπάρχει άλλος. Είμαι ήδη κάτω.

Δεν θέλω να συνεχίσω άλλο το offtopic. Φτάνει. Ευχαριστώ.

• Like 1

20 λεπτά πριν, 1comment είπε

Απορώ που δεν ξέρετε το NFC. Προσωπικά έχω ξεχάσει πως είναι η κάρτα. Πληρώνω τα πάντα μέσω του Alpha wallet στο οποίο έχω τις κάρτες μου. Απίστευτη ευκολία.

Ένας που έφτιαξε την άυλη ενώ το κινητό του δεν υποστηρίζει nfc, αλλά δεν το έχει πάρει χαμπάρι και πάει στο πρατήριο και βάζει 50€ βενζίνη, τι γίνεται ?

1 λεπτό πριν, GREGORYMO είπε

Ένας που έφτιαξε την άυλη ενώ το κινητό του δεν υποστηρίζει nfc, αλλά δεν το έχει πάρει χαμπάρι και πάει στο πρατήριο και βάζει 50€ βενζίνη, τι γίνεται ?

Ψάχνει να βρει €50 να πληρώσει.

2 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Την πάτησε. Το ίδιο και όσοι πάνε και δεν έχουν δεδομένα γιατί κάποια κινητά όπως π.χ. το δικό μου χρειάζονται δεδομένα για να πληρώνουν με google pay. Καταλαβαίνεις τι κωμικοτραγικά θα γίνουν στα πρατήρια τις επόμενες μέρες αν δεν έχουν μετρητά. 

Μόλις τώρα, 1comment είπε

Την πάτησε. Το ίδιο και όσοι πάνε και δεν έχουν δεδομένα γιατί κάποια κινητά όπως π.χ. το δικό μου χρειάζονται δεδομένα για να πληρώνουν με google pay. Καταλαβαίνεις τι κωμικοτραγικά θα γίνουν στα πρατήρια τις επόμενες μέρες αν δεν έχουν μετρητά. 

Το όλα αυτά για 5€.

Βλέπω τώρα ότι σε 7' εγκρίθηκε η αίτηση μου συν 2' που έκανα για να την φτιάξω.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...