Προς το περιεχόμενο

Επίδομα βενζίνης. Πότε? Και πληροφορίες

SabotazNic

Προτεινόμενες αναρτήσεις

2 ώρες πριν, washcloud είπε

Η εξήγηση εκτός από νοθεία/κλοπή μπορεί επίσης να είναι λαθραίο καύσιμο...

Το λαθραιο καύσιμο μας πειράζει; δεν είναι νοθευμένο, παράνομο είναι. Κανονικό όμως. Οχι; 

Εγώ παιδιά πάντως κάθε φορά που βάζω καύσιμο μηδενίζω το μετρητή των λίτρων και χιλιομέτρων και πάντα μα πάντα είναι σωστά τα λίτρα όπου πάω. Δηλαδή έχω κάψει 40 λίτρα. Πάντα η αντλία σκάει στα 39.8 ή κοντά 40. Αν τώρα η αντλία καταλαβαίνει ότι πρέπει να σκάσει εκεί αλλά μου βάζουν 30 λίτρα δε το ξέρω και δε νομίζω να γίνεται γιατί γεμίζει το αμάξι, φαίνεται και στο δείκτη. Επίσης για να αρχίσει να πέφτει ο δείκτης πρέπει να κάνω 150+ χιλιόμετρα. Δεν έχει κουνηθεί ποτέ στα 100. Οπότε όλα μαζί μου δείχνουν ότι δε με κλέβει ένα βενζινάδικο όταν είναι όλα σωστά..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 1,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

1 ώρα πριν, Hk2004gr είπε

Κλείνοντας, γύρω από το κλέψιμο στις αντλίες για το οποίο έχουν πιάσει και εταιρικά βενζινάδικα να ξέρετε, είναι πιο εύκολο όταν πηγαίνει ο καταναλωτής και ζητά να του βάλουν 20€ καύσιμο πχ. Τότε, αν κλέβουν, μπορούν. Όταν προκαθορίζεται η τιμή/ποσότητα. Όταν το γεμίζουμε όμως, δεν μπορεί να σε κλέψει (εκτός κι αν είναι πραγματικά χαζός, κάτι που έχει γίνει βεβαίως 🤣) γιατί δεν γνωρίζει πόση βενζίνη ήδη υπάρχει στο όχημα ώστε να κλέψει.

Όπως είπα και πριν, δεν γνωρίζω πώς ακριβώς κάνουν Ο,ΤΙ κάνουν οι κλέφτες/απατεώνες κλπ, αλλά δεν κατάλαβα το σκεπτικό "με 20άρικο σε κλέβουν - με γέμισμα δεν μπορούν". Λογικά μιλάμε για πείραγμα στον καταμετρητή της αντλίας = δείχνει ότι σου έβαλε τόσο ενώ στην πραγματικότητα είναι λιγότερο. Και στις δύο περιπτώσεις, ίδιο είναι το αποτλέσμα, είτε του πεις "βάλε ένα εικοσάρι" είτε του ζητήσεις γέμισμα με άγνωστα λίτρα...Επίσης, ούτε ο ίδιος γνωρίζεις πόσα λίτρα έχεις ήδη μέσα (εκτός κι αν το αμάξι σου έχει σχετικούς σένσορες, πράγμα που παλιότερα έστω δεν έπαιζε - δεν ξέρω γιατί κι όλας...). 

41 λεπτά πριν, tutuyo είπε

Την Παρασκευή έκλεισε η χοντρικη των καυσίμων στα 2 ευρώ. Τώρα υπάρχουν πρατήρια που πουλάνε ακριβώς εκεί δλδ χωρίς κέρδος, επειδή είναι καλοί άνθρωποι? LooooL 

Γιατί τέτοιο κόλλημα με "καλούς" ανθρώπους; Ο αποπάνω φίλος μίλησε για "τίμιους". Ο τίμιος μπορεί και απλά να μη θέλει μπλεξίματα, δεν είναι απαραίτητο να κάνει ότι κάνει λόγω,,,ψυχισμού...

34 λεπτά πριν, Black Demis είπε

με .πριζωσατε ............ πήγα με μπιντονι 20 λιτρα (ντραπικα να πω την αληθεια να πω να το γεμίσουν αλλά οκ) δεν ειπαν κάτι το γέμισα μεχρι τέρμα ψιλά πανω
τώρα κλέβει η δεν κλέβει....... έμεινα στο demi....... 20,03 εγραψε στην ανλια

περιμένω τώρα να αδειάσει αυτοκίνητο να τα ρίξω εκεί μέσα........

...βασικά δεν κατάλαβα γιατί ακριβώς έκανες την συγκεκριμένη διαδικασία. Το μπετόνι το είχα αναφέρει, για την περίπτωση που έχεις τέτοιο με σήμανση, κι όχι ένα που απλά αναφέρει ότι παίρνει 20lt, διότι ποιός ξέρει μέχρι πιο σημείο του είναι τα 20 λίτρα. Σε γενικές γραμμές πάντως, τα μπετόνια παίρνουν κάτι παραπάνω από ό,τι ονομαστικά αναφέρουν. Το θέμα είναι να υπάρχει διαγράμμιση για να δεις εάν τα 20 που υποτιέθεται έβαλε ο βενζινάς, φτάνουν όντως μέχρι τη σχετική γραμμή ή είναι λίγο πιο κάτω....

29 λεπτά πριν, nickol-us είπε

Ναι δεν το εννοούσα έτσι το στεγνός.

To στεγνός για μένα είναι να μην φτάσει σε ρεζέρβα και αυτό σε 40άρι ρεζερβουάρ που έχει το αυτοκίνητό μου μεταφράζεται οτι γεμίζω κάθε φορά με 30-32 λίτρα.

Σε ευχαριστώ πάντως, γιατί όντως υπάρχει κόσμος που παθαίνει ζημιά

Κι εγώ γι' αυτό το είπα με την ευκαιρία, επειδή είναι κάτι που όντως δεν το ξέρουν (ειδικά οι κάπως μεγαλύτεροι) και στις μέρες μας πολλοί όντως αφήνουν ψιλοάδειο το ρεζερβουάρ (για ευννόητους λόγους). Ο μηχανικός μας πάντως μου έχει πει "καλύτερα να μην το αφήνεις να κατεβαίνει περισσότερο από λίγο πιο κάτω απ' τη μέση". 

14 λεπτά πριν, tutuyo είπε

ρε συ βασικα πραγματα

ο επιχειρηματιας σου την αγοραζει την βενζινη 2.005 ευρω απο το διυλιστήριο

εδω ομως λεμε οτι δεν την πουλαει καν σε τιμη χονδρικης 2.005 ευρω, εδω λεμε οτι την πουλαει φτηνοτερα στο 1,99!

Δλδ οχι δεν βγαζει κερδος, μπαινει και μεσα

Γιατι?

Το γιατί μπορεί να είναι διαφορετικό για την κάθε περίπτωση. Νοθεία, λαθραίο, κλέψιμο, ξέπλυμα, εταιρικό, καβάτζα δεξαμενής με παλιές τιμές, ανταγωνισμός στα όρια κλπκλπ. Δεν μππορούμε να ξέρουμε πώς ακριβώς "μπορεί" και πουλά "πιο κάτω απ' το κόστος" και δεν κλείνει. Προφανώς όταν κάποιος έχει σκοτωμένες τιμές είναι ύποπτος, αλλά αυτό δεν σημαίνει κι ότι αν πας και βάλεις απ' τον πανάκριβο δεν πουλάει νοθευμένο ή δεν σε κλέβει....

Αυτός με τις σκοτωμένες πάντως, καρφώνεται κι όλας με αυτές. Άρα ό,τι κι αν κάνει, αν κάνει, θα είναι αρκετά μελετημένο ώστε να μην τον κλείνουν άμεσα, κι όχι κραυγαλέα ξεκάρφωτο... 

5 λεπτά πριν, DjTony είπε

Το λαθραιο καύσιμο μας πειράζει; δεν είναι νοθευμένο, παράνομο είναι. Κανονικό όμως. Οχι; 

Πού είδες να λέω ότι "με πειράζει"; Απλά (μια ακόμα πιθανή) εξήγηση έδωσα, για "υπερβολικά χαμηλές τιμές" (γιατί ΔΕΝ είναι ΜΟΝΟ η νοθεία ή το κλέψιμο, πιθανοί λόγοι χαμηλών τιμών)....

8 λεπτά πριν, DjTony είπε

Εγώ παιδιά πάντως κάθε φορά που βάζω καύσιμο μηδενίζω το μετρητή των λίτρων και χιλιομέτρων και πάντα μα πάντα είναι σωστά τα λίτρα όπου πάω. Δηλαδή έχω κάψει 40 λίτρα. Πάντα η αντλία σκάει στα 39.8 ή κοντά 40. Αν τώρα η αντλία καταλαβαίνει ότι πρέπει να σκάσει εκεί αλλά μου βάζουν 30 λίτρα δε το ξέρω και δε νομίζω να γίνεται γιατί γεμίζει το αμάξι, φαίνεται και στο δείκτη. Επίσης για να αρχίσει να πέφτει ο δείκτης πρέπει να κάνω 150+ χιλιόμετρα. Δεν έχει κουνηθεί ποτέ στα 100. Οπότε όλα μαζί μου δείχνουν ότι δε με κλέβει ένα βενζινάδικο όταν είναι όλα σωστά..

Οι "κλοπές" πάντως, ΛΟΓΙΚΑ, δεν είναι κάτι που μπορεί να φανεί "με το μάτι" και με "περίπου" υπολογισμούς : λογικά μιλάμε για κάποια χιλιοστόλιτρα από τον καθένα...(τώρα πόσα, ιδέα δεν έχω, αλλά λίγα σε κάθε περίπτωση).

6 λεπτά πριν, washcloud είπε

...βασικά δεν κατάλαβα γιατί ακριβώς έκανες την συγκεκριμένη διαδικασία. Το μπετόνι το είχα αναφέρει, για την περίπτωση που έχεις τέτοιο με σήμανση, κι όχι ένα που απλά αναφέρει ότι παίρνει 20lt, διότι ποιός ξέρει μέχρι πιο σημείο του είναι τα 20 λίτρα. Σε γενικές γραμμές πάντως, τα μπετόνια παίρνουν κάτι παραπάνω από ό,τι ονομαστικά αναφέρουν. Το θέμα είναι να υπάρχει διαγράμμιση για να δεις εάν τα 20 που υποτιέθεται έβαλε ο βενζινάς, φτάνουν όντως μέχρι τη σχετική γραμμή ή είναι λίγο πιο κάτω....

από περιέργειά το εκανα και ποιο πολύ επειδή το ανέφεραν πολλοί ότι λογικά κλέβει και προφανώς άρχισαν να με τρώνε από μέσα η δαιμονες

το γέμισα ενα κλικ ποιο πάνω απο την διαγράμμιση (δεν ήξερα οτι υπάρχει τώρα την είδα)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
56 λεπτά πριν, washcloud είπε

Όπως είπα και πριν, δεν γνωρίζω πώς ακριβώς κάνουν Ο,ΤΙ κάνουν οι κλέφτες/απατεώνες κλπ, αλλά δεν κατάλαβα το σκεπτικό "με 20άρικο σε κλέβουν - με γέμισμα δεν μπορούν". Λογικά μιλάμε για πείραγμα στον καταμετρητή της αντλίας = δείχνει ότι σου έβαλε τόσο ενώ στην πραγματικότητα είναι λιγότερο. Και στις δύο περιπτώσεις, ίδιο είναι το αποτλέσμα, είτε του πεις "βάλε ένα εικοσάρι" είτε του ζητήσεις γέμισμα με άγνωστα λίτρα...Επίσης, ούτε ο ίδιος γνωρίζεις πόσα λίτρα έχεις ήδη μέσα (εκτός κι αν το αμάξι σου έχει σχετικούς σένσορες, πράγμα που παλιότερα έστω δεν έπαιζε - δεν ξέρω γιατί κι όλας...).

Το σκεπτικό δεν είναι οτι με 20άρικο σε κλέβουν αλλά με γέμισμα δεν μπορούν. Με γέμισμα είναι πιο δύσκολο και χαζό να το κάνουν. Γι αυτό και το αποφεύγουν.

Θα στο εξηγήσω. Όταν σε πρατήριο που κλέβει στην αντλία (εν αγνοία μας βέβαια),  του λέμε να μας βάλουν 10, 20, 50€ τότε είναι που μπορούν να πατήσουν (κάποιο κουμπί ίσως) και η αντλία να λέει ότι έβαλε τη ζωστή ποσότητα ενώ έχει κλέψει 2-4 λίτρα για παράδειγμα  (αφού με αυτό το ποσό των 20€ ούτε 10 λίτρα δεν αγοράζουμε). Ήδη ξέρει το ποσό που θα μπει για να το κάνει. Αν αντί για 9λίτρα μου βάλει 7 ή αντί για 25 βάλει 22, εκείνη τη στιγμή δεν είναι δυνατό να το καταλάβουμε.

Όταν του λέμε να το γεμίσει, είναι πιο δύσκολο να το κάνει διότι δεν ξέρει την ποσότητα που έχουμε στο αυτοκίνητο ήδη και κατ επέκταση πόση χρειάζεται για να γεμίσει! Μπορεί φυσικά να κλέψει πάλι μια μικροποσότητα των 2 λίτρων χωρίς να το καταλάβουμε. Αλλά εσύ το ξέρεις το αυτοκίνητο σου και τι ποσότητα χρειάζεται για να γεμίσει ανάλογα με το που είναι ο δείχτης.  Αν πχ πας με μισό τεπόζιτο και ξέρεις οτι εκεί χρειάζεσαι 30 λίτρα να γεμίσεις και σου βάλει 35 θα προβληματιστείς σοβαρά γιατί αν αντί για 30 λίτρα είχε 25 το αυτοκίνητο θα ήταν ο δείχτης πιο χαμηλά πχ. Αν σου βάλει όμως 40 ή πας με 1/4 και σου βάλει 60 λίτρα που τόσο είναι όλο, καταλαβαίνεις ότι σε έκλεψε. Κάτι τέτοιο θα ήταν πολύ χαζό να το κάνει, αλλά κι όμως το έχουν κάνει. Το αυτοκίνητο μου, αν και μοντέλο του 2000 (mercedes w210), δείχνει και ψηφιακά την ποσότητα λίτρων καυσίμου που υπάρχει στο τεπόζιτο. Στα επόμενα μοντέλα όμως για κάποιο περίεργο λόγο, μου έχουν πει πως η λειτουργία αυτή δεν υπάρχει.

Η μοτοσυκλέτα μου παίρνει 25λίτρα βενζίνης όντας ΤΕΛΕΙΩΣ άδεια (να την παει κανείς σπρώχνοντας). Προ ετών σε βενζινάδικο επαρχίας, εκεί έτυχε, του είπα να μου τη γεμίσει και μου έβαλε 30 λίτρα. Αυτό δεν γίνεται ακόμα κι αν μπει βενζίνη μέχρι το χείλος! Με έκλεψε και φυσικά έκανα φασαρία. Σαν λύση πρότεινε να μην πληρώσω & να φύγω. Το αρνήθηκα και ήρθε η αστυνομία για καταγγελία κλπ.

Επεξ/σία από Hk2004gr

η πειραγμένη αντλία ειναι μια λογικα. εγω κάνω το παρακάτω τεστ.

Spoiler

οταν στέκεσαι μπροστα στην αντλία και ο τύπος πιάνει μια άλλη 3 μέτρα πιο πέρα κατι δεν παει καλα. εγω οταν συμβαινει αυτο δεν ξαναπαω στο βενζινάδικο αυτο. εχω τσεκάρει 2-3 που το κάνουν συνεχως. επιτηδες πηγαινα σε άλλη αντλία αυτος εκει να πιασει την μακρινη. 

αυτος που παω εδω και μερικά χρόνια δεν το έχει κάνει ποτε! είτε ειναι λάθος ειτε οχι το σκεπτικο μου προτιμώ να μου βάζουν απο την αντλία που στέκομαι μπροστα και οχι απο όποια διαλέξουν. 

στα 2 βενζίνάδικα που έβαζα επι χρόνια το παρατηρησα γιατι στο 1ο μου έβαζαν παντα ενα λίτρο πανω (στα 16λίτρα) ενω στο 2ο όχι. το όχημα κάνει πολύ συγκεκριμένη χρηση και το λαμπάκι ανάβει ΠΑΝΤΑ οταν έχω κάψει 16 λίτρα. 

3 ώρες πριν, Nabuko είπε

Βενζινάς που πουλάει ακόμα βενζίνη που αγόρασε πριν 12 μέρες με 1,753 και βενζινάς που αγόρασε προχθές με 1,617 θα έχουν ίδια τελική τιμή?

http://oil.gge.gov.gr/

Ειναι γνωστο οτι την αυξηση τη μυριζονται ολοι σαν τον σπριντερ στο 100αρι την εκκινηση και την περνανε, ενω η πτωση τους διαφευγει κατι εβδομαδες.

• Like 4

27 λεπτά πριν, outnumb είπε

Απορία: η κάρτα SIM παίζει ρόλο στις ανέπαφες συναλλαγές μέσω NFC; Αν κάνω τη συναλλαγή σε συσκευή χωρίς SIM θα έχω θέμα; 

Η κάρτα ανάληψης σου που χρησιμοποιείς για ανέπαφες πληρωμές παίρνει sim? 

• Like 1

7 ώρες πριν, dtk-386 είπε

Η κάρτα ανάληψης σου που χρησιμοποιείς για ανέπαφες πληρωμές παίρνει sim? 

Για να λειτουργήσει η συναλλαγή μέσω του gpay όμως, είναι υποχρεωτική η ανταλλαγή δεδομένων μέσω διαδικτύου.
Οπότε κατά κάποιο τρόπο δεν είναι "υποχρεωτική" η SIM;

33 λεπτά πριν, Yngwiedis είπε

Για να λειτουργήσει η συναλλαγή μέσω του gpay όμως, είναι υποχρεωτική η ανταλλαγή δεδομένων μέσω διαδικτύου.
Οπότε κατά κάποιο τρόπο δεν είναι "υποχρεωτική" η SIM;

Ίντερνετ χρειάζεται όταν περαστεί η κάρτα στο gpay (που και πάλι δεν χρειάζεται sim, μπορεί να γίνει με wifi), όχι όταν κάνεις την συναλλαγή.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Ίντερνετ χρειάζεται όταν περαστεί η κάρτα στο gpay (που και πάλι δεν χρειάζεται sim, μπορεί να γίνει με wifi), όχι όταν κάνεις την συναλλαγή.

Εγώ όταν πήγα στο βενζινάδικο και προσπάθησα να κάνω την συναλλαγή το gpay ζητούσε πρόσβαση στο διαδίκτυο.
Προσπάθησα χωρίς σύνδεση αλλά η συναλλαγή δεν ολοκληρωνόταν.
Μόνο όταν άνοιξα τα δεδομένα ολοκληρώθηκε επιτυχώς.

Δεν έχω ιδέα πως λειτουργούν οι συναλλαγές με το NFC. Απλά την εμπειρία μου παραθέτω.

Επεξ/σία από Yngwiedis

4 λεπτά πριν, Yngwiedis είπε

Εγώ όταν πήγα στο βενζινάδικο και προσπάθησα να κάνω την συναλλαγή το gpay ζητούσε πρόσβαση στο διαδίκτυο.
Προσπάθησα χωρίς σύνδεση αλλά η συναλλαγή δεν ολοκληρωνόταν.
Μόνο όταν άνοιξα τα δεδομένα ολοκληρώθηκε επιτυχώς.

Δεν έχω ιδέα πως λειτουργούν οι συναλλαγές με το NFC. Απλά την εμπειρία μου παραθέτω.

Ίσως δεν είχες ολοκληρώσει τη διαδικασία όταν πέρασες την κάρτα στο gpay, ίσως έφταιγε κάτι άλλο. Η πληρωμή πάντως ΔΕΝ χρειάζεται πρόσβαση στο διαδίκτυο, όπως ακριβώς δεν χρειάζεσαι και με την φυσική χρεωστική κάρτα.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...