Προς το περιεχόμενο

Επίδομα βενζίνης. Πότε? Και πληροφορίες

SabotazNic

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
57 λεπτά πριν, dtk-386 είπε

Black Demis Θες να μου πεις λοιπόν ότι ο συγκεριμένος όχι μόνο δεν βάζει λεφτά στην τσέπη του αλλά δουλεύει και τσάμπα με χασουρά μάλιστα. Ναι πολύ ρεαλιστικό. ΝΟΤ!

δεν ξερω τι κάνει (μπορει και κάνα ξέπλυμα μπορει και λαθραία καύσιμα ) αλλά ουτε με νοιάζει απο την στηγμη που ειναι οκ στα ποζα βαζει και τι βενζινη βαζει  τοσα χρονια (σε 3 πρατήρια βάζω) εμενα δεν με πειράζει ακομη και αν βγάζει λεφτά πουλώντας όργανα στην μαύρη αγορά

Επεξ/σία από Black Demis
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 1,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

26 λεπτά πριν, phanispal είπε

Άραγε αν θέλω να διαλέξω εγώ αντλία θα δεχτεί ή θα με πάει σε συγκεκριμένη;

Αν και δεν έχω ιδέα πώς ακριβώς κάνουν τις ματσακονιές τους όσοι τις κάνουν, το σκέφτηκα κι εγώ αυτό (..."κι αν η αντλία που έτυχε να πάω είναι απείραχτη;"). Αλλά εδώ που τα λέμε, ή που όλες πειραγμένες θα τις έχουν, ή απείραχτες : αν τους κάνουν έλεγχο, όλες δεν θα τις ελέγξουν; Οπότε ποιο το νόημα να έχει μία καλή ή μία πειραγμένη ξερωγώ - θα πηγαίνει "τους αγνώστους" στην απείραχτη; Αυτά ίσως παίζουν μόνο σε χωριά κτλ....

Γενικά για 'μένα το νόημα είναι "αν αρνηθεί μπετόνι, γεια σας". Ύποπτο, αν και όχι σίγουρο - ενδεικτικό ότι ίσως κάτι να μην πάει καλά, με την δικιολογία ότι "απαγορεύεται"...

1 λεπτό πριν, Black Demis είπε

δεν ξερω τι κάνει (μπορει και κάνα ξέπλυμα) αλλά ουτε με νοιάζει απο την στηγμη που ειναι οκ τοσα χρονια εμενα δεν με πειράζει ακομη και αν βγάζει λεφτά πουλώντας όργανα στην μαύρη αγορά

....το θέμα δεν είναι μόνο ότι 2 χρόνια δεν έχεις καταλάβει θέμα στο αμάξι πάντως. Αν το έχεις περάσει από μηχανικό ή έστω ΚΤΕΟ, πάσο. Αν όχι, ίσως και να έπρεπε (από κάποιον μηχανικό που εμπιστεύεσαι), καθώς οι φθορές λόγω καυσίμου να είναι αδιόρατες μεν, υπαρκτές δε (ΑΝ έχει νοθευμένο καύσιμο ο συγκεκριμένος κτλ). Επίσης οι μηχανικοί έχουν και από μια κουβέντα να πουν από τα κοντινά τους βενζινάδικα. Θα μου πεις μπορεί να είναι και κουκουρούκου η άποψή τους (ή και προκατειλημμένη), αλλά και πάλι ένα συμπέρασμα για τα γύρω βενζινάδικα, ίσως να βγαίνει, ρωτώντας αριστεροδέξια... 

Όταν ένα βενζινάδικο έχει π.χ. 16 αντλίες, σιγά μην κάτσουν να τις ελέγξουν όλες. Απλά δεν υπάρχει περίπτωση να το κάνουν αυτό σε κάθε περίπτωση.

Δεύτερον, σιγά μη δεν παίζουν μίζες και φακελάκια. Μιλημένοι πηγαίνουν, μιλημένοι φεύγουν. Ίσως όχι πάντα, καθώς πού και πού βλέπουμε αυτό το "ανοιχτό υπό νέα διεύθυνση".

Και τρίτον, τι πιο φυσικό να σε βγάλουν τρελό λέγοντάς σου ότι το δοχείο δεν είναι πιστοποιημένο και σωστά βαθμονομημένο; 

Ειλικρινά τώρα, δεν ξέρουμε σε τι χώρα και με τι συνανθρώπους ζούμε;

6 λεπτά πριν, washcloud είπε

Αν και δεν έχω ιδέα πώς ακριβώς κάνουν τις ματσακονιές τους όσοι τις κάνουν, το σκέφτηκα κι εγώ αυτό (..."κι αν η αντλία που έτυχε να πάω είναι απείραχτη;"). Αλλά εδώ που τα λέμε, ή που όλες πειραγμένες θα τις έχουν, ή απείραχτες : αν τους κάνουν έλεγχο, όλες δεν θα τις ελέγξουν; Οπότε ποιο το νόημα να έχει μία καλή ή μία πειραγμένη ξερωγώ - θα πηγαίνει "τους αγνώστους" στην απείραχτη; Αυτά ίσως παίζουν μόνο σε χωριά κτλ....

Γενικά για 'μένα το νόημα είναι "αν αρνηθεί μπετόνι, γεια σας". Ύποπτο, αν και όχι σίγουρο - ενδεικτικό ότι ίσως κάτι να μην πάει καλά, με την δικιολογία ότι "απαγορεύεται"...

....το θέμα δεν είναι μόνο ότι 2 χρόνια δεν έχεις καταλάβει θέμα στο αμάξι πάντως. Αν το έχεις περάσει από μηχανικό ή έστω ΚΤΕΟ, πάσο. Αν όχι, ίσως και να έπρεπε (από κάποιον μηχανικό που εμπιστεύεσαι), καθώς οι φθορές λόγω καυσίμου να είναι αδιόρατες μεν, υπαρκτές δε (ΑΝ έχει νοθευμένο καύσιμο ο συγκεκριμένος κτλ). Επίσης οι μηχανικοί έχουν και από μια κουβέντα να πουν από τα κοντινά τους βενζινάδικα. Θα μου πεις μπορεί να είναι και κουκουρούκου η άποψή τους (ή και προκατειλημμένη), αλλά και πάλι ένα συμπέρασμα για τα γύρω βενζινάδικα, ίσως να βγαίνει, ρωτώντας αριστεροδέξια... 

και τα δυο αμαξια και 2 μηχανες (πλεον μια) καθε χρονο περνάνε service αμαξι κτεο πέρασε πρόσφατα ουτε ρύπους ανεβασμένους εχει ουτε τπτ
το ενα απο τα βενζιναδικα (ετσι το εμαθα) μαλιστα μου πρότεινε μηχανικός που παω την μηχανή μου (καθώς ειχα καποια θέματα με misfires κλπ που αυτός πίστευε οτι ήταν απο βενζίνη (ειχε δίκαιο btw)

4 λεπτά πριν, phanispal είπε

Και τρίτον, τι πιο φυσικό να σε βγάλουν τρελό λέγοντάς σου ότι το δοχείο δεν είναι πιστοποιημένο και σωστά βαθμονομημένο; 

...την φάση με το μπετονάκι δεν την πρότεινα για ν' αρχίσει κάποιος σταυροφορία πάντως, αλλά απλά για να ξέρει ποιους ν' αποφεύγει...Δεν σημαίνει ότι αυτός που θ' αρνηθεί να στο γεμίσει κλέβει κι όλας, αλλά είναι μια καλή πιθανότητα. Τον αποφεύγεις altogether και τέλος. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα πράγματα δεν είναι άσπρο η μαύρο.

Ναι, υπάρχουν βενζινάδικα που δεν βγάζουν καθόλου λεφτά από τη βενζίνη αλλά ζουν (με τη σειρά που το λέω) από το πλυντήριο (βγάζει όλο το κέρδος), το mini market τους (αν έχουν), τις αλλαγές λαδιών και τέλος συμβάλλουν λίγο τα καύσιμα. Λέγοντας δεν βγάζουν λεφτά από το καύσιμο, εννοούμε πως το κέρδος δεν είναι ικανό να συντηρήσει την επιχείρηση με τα έξοδα της (ενοίκια, μισθοδοσίες κλπ). Οι λόγοι; Είναι 2 και απλοί. 1ος είναι πως οι κυβερνήσεις έχουν μειώσει σε τεράστιο βαθμό το κέρδος του επιχειρηματία σε μόλις 2-3 λεπτά/λίτρο, αντί να μειώσουν τους φόρους, και τις τιμές στα διυλιστήρια. Εκεί όμως δεν πειράζουμε, είναι οι φίλοι μας.. Ο 2ος λόγος είναι πως οι ίδιες οι εταιρείες ανοίγουν παντού βενζινάδικα και πουλάνε τη βενζίνη σχεδόν όσο την αγοράζει ο επιχειρηματίας ή ακόμα και πιο κάτω. Στην περιοχή μου εταιρικό βενζινάδικο της Χ εταιρείας δίνει σήμερα την αμόλυβη -0,11€ κάτω από βενζινάδικο επιχειρηματία της Ψ εταιρείας. Το βενζινάδικο του επιχειρηματία της Ψ εταιρείας, είναι διπλάσιο σε μέγεθος & παροχές από αυτό της Χ εταιρείας. Πως ζει; Από όλες τις άλλες παροχές πέραν των καυσίμων😄.* Στο προσεχές μέλλον τα βενζινάδικα θα είναι μόνο των εταιρειών θεωρώ. Σας φαίνεται ακραίο, αλλά αν σας πω ότι στην ΑΘήνα, από τη Γλυφάδα μέχρι το Σούνιο τα βενζινάδικα που δεν ανήκουν στις εταιρείες έχουν μειωθεί από το 2020 σε λιγότερα από 12 θα το πιστεύατε;

Οι περισσότεροι από μας, θυμόμαστε (ή σαν παιδιά ή σαν ενήλικες) εποχές που υπήρχαν βενζινάδικα και πέραν του καυσίμου δεν είχαν τίποτα άλλο προς πώληση. Ούτε πλυντήριο, ούτε λίπανση, ούτε mini market κλπ. Αυτά τα συναντούσε κανείς στην μέση του πουθενά καθώς και στην Αθήνα. Πόσα χρόνια έχετε να δείτε κάτι ανάλογο; Δεν υπάρχει πλέον γιατί δεν βγαίνουν τα κουκιά με την πώληση μόνο καυσίμων. Αναμφίβολα, υπάρχουν νοθείες δυστυχώς. Από την άλλη υπάρχει και το fuelgr.gr που μας βοηθά να δούμε για την ποιότητα & τις τιμές όμως (δεν είναι διαφήμιση).

Κλείνοντας, γύρω από το κλέψιμο στις αντλίες για το οποίο έχουν πιάσει και εταιρικά βενζινάδικα να ξέρετε, είναι πιο εύκολο όταν πηγαίνει ο καταναλωτής και ζητά να του βάλουν 20€ καύσιμο πχ. Τότε, αν κλέβουν, μπορούν. Όταν προκαθορίζεται η τιμή/ποσότητα. Όταν το γεμίζουμε όμως, δεν μπορεί να σε κλέψει (εκτός κι αν είναι πραγματικά χαζός, κάτι που έχει γίνει βεβαίως 🤣) γιατί δεν γνωρίζει πόση βενζίνη ήδη υπάρχει στο όχημα ώστε να κλέψει.

* Θέλω να σημειώσω πως και τα 2 βενζινάδικα, διαφορετικών εταιρειών, έχουν καθαρό καύσιμο. Η ψυχολογική διαφορά όμως των 0,11€ δεν με σταματά από να γεμίζω (1 φορά τον μήνα βάση των αναγκών μου) το όχημα μου, από το βενζινάδικο του επιχειρηματία αντί από αυτό της εταιρείας. Εκτός του ότι, προτιμώ την εταίρεία του επιχειρηματία, με τα 6€ και κάτι που θα δώσω επιπλέον, πέραν των υπαλλήλων του που τους έχει πάρα πολλά χρόνια, ζει ο ίδιος τίμια και η οικογένεια του. Κάτι στο οποίο προτιμώ να συμβάλλω από το να πάνε τα λεφτά κατευθείαν στην τσέπη μιας εταιρείας.

Επεξ/σία από Hk2004gr

Την Παρασκευή έκλεισε η χοντρικη των καυσίμων στα 2 ευρώ. Τώρα υπάρχουν πρατήρια που πουλάνε ακριβώς εκεί δλδ χωρίς κέρδος, επειδή είναι καλοί άνθρωποι? LooooL 

Οκ,έτσι είναι αν έτσι νομίζετε. Το ρίσκο είναι του καθένα αν βάζει αέρα κοπανιστο 

Εντυπωσιακό επίσης ότι κανένα από τα "φτηνα" πρατήρια δεν είναι BP, SHELL εταιρικό 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, tutuyo είπε

Την Παρασκευή έκλεισε η χοντρικη των καυσίμων στα 2 ευρώ. Τώρα υπάρχουν πρατήρια που πουλάνε ακριβώς εκεί δλδ χωρίς κέρδος, επειδή είναι καλοί άνθρωποι? LooooL 

Οκ,έτσι είναι αν έτσι νομίζετε. Το ρίσκο είναι του καθένα αν βάζει αέρα κοπανιστο 

Εντυπωσιακό επίσης ότι κανένα από τα "φτηνα" πρατήρια δεν είναι BP, SHELL εταιρικό 

Όχι. Αλλά όπως ανέφερα, τα βενζινάδικα αυτά συνήθως είναι εταιρικά. Δίνουν τη βενζίνη στον καταναλωτή στην τιμή που πουλάνε χονδρική. Συνήθως είναι της Aegean. Κοντά μου σήμερα 2 της εν λόγω εταιρείας, πωλούν στα 1,995€/λίτρο την αμόλυβδη.

Επεξ/σία από Hk2004gr

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

με .πριζωσατε ............ πήγα με μπιντονι 20 λιτρα (ντραπικα να πω την αληθεια να πω να το γεμίσουν αλλά οκ) δεν ειπαν κάτι το γέμισα μεχρι τέρμα ψιλά πανω
τώρα κλέβει η δεν κλέβει....... έμεινα στο demi....... 20,03 εγραψε στην ανλια

περιμένω τώρα να αδειάσει αυτοκίνητο να τα ρίξω εκεί μέσα........

Επεξ/σία από Black Demis

Βενζινάς που πουλάει ακόμα βενζίνη που αγόρασε πριν 12 μέρες με 1,753 και βενζινάς που αγόρασε προχθές με 1,617 θα έχουν ίδια τελική τιμή?

http://oil.gge.gov.gr/

• Like 1

25 λεπτά πριν, Hk2004gr είπε

* Θέλω να σημειώσω πως και τα 2 βενζινάδικα, διαφορετικών εταιρειών, έχουν καθαρό καύσιμο. Η ψυχολογική διαφορά όμως των 0,11€ δεν με σταματά από να γεμίζω (1 φορά τον μήνα βάση των αναγκών μου) το όχημα μου, από το βενζινάδικο του επιχειρηματία αντί από αυτό της εταιρείας. Εκτός του ότι, προτιμώ την εταίρεία του επιχειρηματία, με τα 6€ και κάτι που θα δώσω επιπλέον, πέραν των υπαλλήλων του που τους έχει πάρα πολλά χρόνια, ζει ο ίδιος τίμια και η οικογένεια του. Κάτι στο οποίο προτιμώ να συμβάλλω από το να πάνε τα λεφτά κατευθείαν στην τσέπη μιας εταιρείας.

ενα δακρυ κυλησε για τον φτωχο πλην τιμιο επιχειρηματια, οπως ο τυπος στον Γερακα😄

οι τσεπες των εταιρειων γεμιζουν αλλα δεν πληρωνουν υπαλληλους, ενω οι τσεπες του επιχειρηματια γεμιζουν αλλα αυτος πληρωνει - LOOOOOOOL

τελος, δεν υπαρχει πρατηριο χωρις κερδος. Εαν δεν εχει κερδος κλεινει

3 λεπτά πριν, Hk2004gr είπε

Δίνουν τη βενζίνη στον καταναλωτή στην τιμή που πουλάνε χονδρική

χωρις κερδος δλδ?

1 ώρα πριν, washcloud είπε

Δεν ξέρω αν σου έχει τύχει (και να μην σου τύχει ποτέ), αλλά έτσι διακινδυνεύεις να τα φτύσει η αντλία βενζίνης του αυτοκινήτου σου, και ανάλογα το μοντέλο και πού θα το πας μετά, θα σου βγει κα'να 200άρι - ίσως και παραπάνω. Άσε που μπορεί να σε αφήσει σε πολύ ακατάλληλο σημείο (κι αν είσαι τυχερός, με χτυπήματα από κάτω, στο ρεζερβουάρ, θα ξαναπάρει, αλλά αν δεν είσαι....). Πρέπει να το έχεις, αν όχι κατά το 1/3, τουλάχιστον κατά το 1/4 ώστε να μην "ξεραίνεται" (υπερθερμαίνεται) η αντλία.

Ναι δεν το εννοούσα έτσι το στεγνός.

To στεγνός για μένα είναι να μην φτάσει σε ρεζέρβα και αυτό σε 40άρι ρεζερβουάρ που έχει το αυτοκίνητό μου μεταφράζεται οτι γεμίζω κάθε φορά με 30-32 λίτρα.

Σε ευχαριστώ πάντως, γιατί όντως υπάρχει κόσμος που παθαίνει ζημιά

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, tutuyo είπε

ενα δακρυ κυλησε για τον φτωχο πλην τιμιο επιχειρηματια, οπως ο τυπος στον Γερακα😄

οι τσεπες των εταιρειων γεμιζουν αλλα δεν πληρωνουν υπαλληλους, ενω οι τσεπες του επιχειρηματια γεμιζουν αλλα αυτος πληρωνει - LOOOOOOOL

τελος, δεν υπαρχει πρατηριο χωρις κερδος. Εαν δεν εχει κερδος κλεινει

Πολύ ευαίσθητος είσαι 🤣

Εντάξει, δεν είναι όλοι το ίδιο. Είναι γνωστός ο άνθρωπος χρόνια στην περιοχή. Δεν είναι όλοι απατεώνες. Ανέλυσα σαφέστατα πως λειτουργεί το πράγμα και από που βγαίνει το κέρδος. Το σίγουρο είναι ότι αν πουλάς μόνο καύσιμα, η επιχείρηση δεν βγαίνει με 0.02-0.03€ κέρδος ανά λίτρο αν είσαι ιδιώτης επιχειρηματίας.

Στην ερώτηση σου, όταν μια επιχείρηση πουλά σε τιμή χονδρικής σε μια άλλη, σάφως και έχει κέρδος. Δεν πουλά στο κόστος.

Επεξ/σία από Hk2004gr

8 λεπτά πριν, Hk2004gr είπε

Πολύ ευαίσθητος είσαι 🤣

Εντάξει, δεν είναι όλοι το ίδιο. Είναι γνωστός ο άνθρωπος χρόνια στην περιοχή. Δεν είναι όλοι απατεώνες. Ανέλυσα σαφέστατα πως λειτουργεί το πράγμα και από που βγαίνει το κέρδος. Το σίγουρο είναι ότι αν πουλάς μόνο καύσιμα, η επιχείρηση δεν βγαίνει με 0.02-0.03€ κέρδος ανά λίτρο αν είσαι ιδιώτης επιχειρηματίας.

ρε συ βασικα πραγματα

ο επιχειρηματιας σου την αγοραζει την βενζινη 2.005 ευρω απο το διυλιστήριο

εδω ομως λεμε οτι δεν την πουλαει καν σε τιμη χονδρικης 2.005 ευρω, εδω λεμε οτι την πουλαει φτηνοτερα στο 1,99!

Δλδ οχι δεν βγαζει κερδος, μπαινει και μεσα

Γιατι?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
37 λεπτά πριν, tutuyo είπε

ρε συ βασικα πραγματα

ο επιχειρηματιας σου την αγοραζει την βενζινη 2.005 ευρω απο το διυλιστήριο

εδω ομως λεμε οτι δεν την πουλαει καν σε τιμη χονδρικης 2.005 ευρω, εδω λεμε οτι την πουλαει φτηνοτερα στο 1,99!

Δλδ οχι δεν βγαζει κερδος, μπαινει και μεσα

Γιατι?

Λοιπόν, αρχικά σωστά το κοίταξες για την τιμή αλλά δεν πρόσεξες κάτι στον πίνακα. "ΤΙΜΕΣ ΓΙΑ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΕΜΠΟΡΙΑΣ" (Είναι και ανορθόγραφοι 🤬 http://oil.gge.gov.gr/ )

Αυτό σημαίνει πως αυτή η τιμή των 2.005€ είναι η μέγιστη* τιμή που μπορεί πχ η A εταιρεία να πουλήσει στα πρατήρια που έχει στο δίκτυο της. Η Α όμως δεν έχει αγοράσει σε αυτή την τιμή, αλλά σε χαμηλότερη. Έτσι στην τιμή χονδρικής των 2.005€ αγοράζει ο ιδιώτης επιχειρηματίας από την Α, το λίτρο, η εταιρεία έχει κέρδος. Το κέρδος της Α συνήθως είναι στο 25%, επομένως αν πουλά 1.617€ χωρίς ΦΠΑ, αυτή αγόρασε από το διυλιστηριο 1,212€/λίτρο. Αντίστοιχα το διυλιστήριο αγοράζει το λίτρο από το βαρέλι αργού στα 1€ περίπου ((103,71$ το βαρέλι-τιμή που έκλεισε την Παρασκευή) και επομένως το κέρδος τους όταν πουλά στην Α εταιρεία είναι το περισσότερο στα 0,212€ λίτρο. Μην ξεχνάς ότι όσο πιο πολλή ποσότητα πουλά χονδρική στην Α εταιρεία, κάνει και καλύτερη τιμή. Γι αυτό λένε επίσης ότι ναι μεν το κόστος από το βαρέλι έπεσε από τα 100$ αλλά η ισοτιμία $-€ είναι σχεδόν στο 1-1 και παραμένει υψηλή η τιμή της αμόλυβδης.

Σε αυτό το ποσό (1,617+ΦΠΑ) προσθέτεις το κόστος διανομής που του βάζει η εταιρεία + το κέρδος του. Με σημερινές τιμές δηλαδή, ένα πρατήριο που την πουλά στα 2,10€/λίτρο, έχει μέσα στο ποσό αυτό:

1. Τα 2.00€ που αγόρασε
2. Ένα κόστος 0,07-0,08€ ανα λίτρο για την μεταφορά
3. Και τέλος το "κέρδος" του 0,02-0,03€ λίτρο.

Έτσι πουλά στα 2,10€/λίτρο

Πάμε τώρα στην περίπτωση που η ίδια η Α, ακολουθεί στα δικά της πρατήρια.

Στη χειρότερη, έχει αγοράσει στα 1,212+ΦΠΑ που δεν έχει αγοράσει τόσο. Και έχει 0,40€ περιθώριο ανά λίτρο, να παίξει μπάλα με το κέρδος της διότι απορροφά η ίδια το κόστος μεταφοράς και έτσι θα καταλήξει η βενζίνη να πωλείται στο πρατήριο στα 1,995€/λίτρο με ΦΠΑ, βγάζοντας σταδιακά τους άλλους από την αγορά.

Υπάρχει και η περίπτωση των Ε.Π. (ελεύθερα πρατήρια). Σε αυτή την περίπτωση αγοράζουν κατευθείαν από τα διυλιστήρια όπως η Α εταιρεία και ακολουθούν το ίδιο οικονομικό μοντέλο πουλώντας εξίσου χαμηλά.

Τέλος αν δεις πρατήριο που ανήκει σε ιδιώτη επιχειρηματία να είναι της εταιρείας Α  και να πουλά πιο χαμηλά από 2.10€ πχ αυτό συμβαίνει επειδή έχει περισσότερα από 1 πρατήρια και αγοράζει μεγάλες ποσότητες για όλα σε 1 παραγγελία. Έτσι πετυχαίνει καλύτερη τιμή αγοράς, και εξακολουθώντας να έχει το ίδιο κέρδος 0,02-0,03€/λίτρο, πουλά σε χαμηλότερη τιμή στον τελικό καταναλωτή, εμάς.

Σε όλες τις τιμές που αναφέρω έιναι μέσα οι κρατικοί φόροι πάντα. Αυτοί κάνουν την μεγάλη ζημιά διότι οι πραγματικές τιμές δεν έχουν καμμία σχέση.

Νομίζω σε κάλυψα!

* Το ποσό αυτό, όταν μιλάμε για χονδρική να θυμάσαι πως αλλάζει ανάλογα με την ποσότητα. Δηλαδή αν εσύ παραγγείλεις 30 τόνους θα αγοράσεις σε αυτή την τιμή. Αν εγώ παραγγείλω πχ 100 τόνους θα πάρω έκπτωση.

Επεξ/σία από Hk2004gr
  • Like 2

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...