Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 29/5/2022 στις 10:59 ΜΜ, Qwerty_2 είπε

Έχει ξεφύγει. Ποτέ δεν θυμόμουν τόση μεγάλη αύξηση! 2008 είχαμε κοντά στο 1ευρώ 🤣0,5 το πετρέλαιο θέρμανσης

Στο τέλος θα πάρουμε όλοι πατίνια

Ειμαστε ομως στη σωστη πλευρα της ιστοριας... Η μήπως ειμαστε απλα κοροιδα?

https://www.protothema.gr/economy/article/1249848/polemos-stin-oukrania-poio-amerikaniko-ebargo-rosiki-venzini-ftanei-stis-ipa-meso-indias/

• Like 3
  • Απαντ. 1,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
53 λεπτά πριν, bluemoon85gr είπε

Στις 10 Ιουνίου κλείνει η πλατφόρμα για αιτήσεις.

πηγή ?

53 λεπτά πριν, bluemoon85gr είπε

Χωρίς λύση για τα πενηνταράκια μέχρι τότε προφανώς, όλα καλά.

Συνήγορος του Πολίτη , γενική γραμματεία κτλ κτλ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, korakios είπε

Συνήγορος του Πολίτη , γενική γραμματεία κτλ κτλ

Έχω κάνει καταγγελία από την πρώτη στιγμή στον Συνήγορο και έχω βαρεθεί να με παίρνουν τηλέφωνο κάθε τρεις και λίγο και να μου "χτυπάνε την πλάτη" με κατανόηση λέγοντάς μου ότι έχουν στείλει από εδώ και από εκεί σε κάθε λογής αρμόδιο την καταγγελία και από ουσία τίποτα. Τι να το κάνω εγώ να δικαιωθώ σε έναν χρόνο όταν δεν θα υφίσταται καν fuel pass?

Επεξ/σία από bluemoon85gr
Δημοσ.
12 ώρες πριν, bluemoon85gr είπε

Στις 10 Ιουνίου κλείνει η πλατφόρμα για αιτήσεις.

Χωρίς λύση για τα πενηνταράκια μέχρι τότε προφανώς, όλα καλά.

Εγώ που τους είχα πάρει τηλέφωνο στο νούμερο που έχουν στη σελίδα, αρχές Μαΐου, μου είχαν πει ότι "το γνωρίζουν το πρόβλημα, τους έχουν καλέσει πολλοί, και το έχουν αναφέρει στο υπουργείο και τους έχουν πει ότι θα το κοιτάξουν - άλλωστε αντί για τέλος Μάη θα μείνει ανοιχτή η πλατφόρμα και τον Ιούνη και μέχρι τότε θα έχει επιλυθεί" και τρίχες κατσαρές...

• Like 1
Δημοσ.

Λεγεται οτι θα πανε για τη βενζινη σε μοντελο αλα πετρελαιο κινησης (εκπτωση κατευθειαν στην αντλια). θα δουμε...

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, gpapadakis είπε

Λεγεται οτι θα πανε για τη βενζινη σε μοντελο αλα πετρελαιο κινησης (εκπτωση κατευθειαν στην αντλια). θα δουμε...

αυτό που έπρεπε να κάνουν εξαρχής.

Αν το κάνουν!Αν!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, bluemoon85gr είπε

Έχω κάνει καταγγελία από την πρώτη στιγμή στον Συνήγορο και έχω βαρεθεί να με παίρνουν τηλέφωνο κάθε τρεις και λίγο και να μου "χτυπάνε την πλάτη" με κατανόηση λέγοντάς μου ότι έχουν στείλει από εδώ και από εκεί σε κάθε λογής αρμόδιο την καταγγελία και από ουσία τίποτα. Τι να το κάνω εγώ να δικαιωθώ σε έναν χρόνο όταν δεν θα υφίσταται καν fuel pass?

Τον τελευταίο καιρό αποδεδειγμένα όλες αυτές οι ανεξάρτητες αρχές λειτουργούν ως κράτος εν κράτει. Όταν είναι καινούργιες και τις διαφημίζουν κάτι γίνεται. 

Κανονικά όλες οι δημόσιες υπηρεσίες πρέπει να απαντούν εγγράφως  στους πολίτες σε εύλογο χρονικό διάστημα που και αυτό προσδιορίζεται. 

Τελευταία τα έχουν γράψει εντελώς

Επεξ/σία από mr.Vox
  • Like 1
Δημοσ.

Οταν ξεκίνησε η συζήτηση για το επίδομα η βενζίνη είχε κοντά στα 2€. Πλέον που κοντεύει τα 2,4€ το επίδομα είναι μη υπαρκτό.. Πρέπει να γίνει κάτι άλλο πέραν του επιδόματος που πλέον δεν αρκεί ούτε για κάποιον που θέλει το αμάξι του για λίγες μετακινήσεις

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, gpapadakis είπε

Και γω το διάβασα. Έως και 30 λεπτά κάτω λέει. Ούτε μια στο εκατομμύριο. Τέτοια μεγάλη μείωση μόνο με μειώση του ΕΦΚ επιτυγχάνεται και όποτε τους το αναφέρουν αλλάζουν θέμα. Το συνηθίζουμε και όποιος μένει κοντά σε σύνορα βάζει από έξω. Ο σωζων ευατον σωθητω.

Επεξ/σία από Manolo7
  • Like 3
Δημοσ.

οφτοπικ

Υπαρχει θεμα οικονομικο δανεισμου, τα spread εχουν εκτιναχθει ηδη, βγαινουν να δανειστουν απο τις αγορες και αναγκαζονται να κανουν κατι πατεντες με επανεκδοσεις ομολογων κλπ μπας και γλυτωσουν το ληστρικο 4%. Επικειται αυξηση επιτοκιων απο ΕΚΤ που σημαινει αγορα ομολογων απο ΕΚΤ και αυτα που ξερανε αργα ή γρηγορα κομμενα, παροτι μετακινησαν πιο μπροστα την εισπραξη φορων+ενφια δεν εκανε και τη μεγαλη διαφορα στα ταμειακα διαθεσιμα. Ρουφανε απο τη βενζινη και επιδοτουν το ρευμα,και αυτο ειναι προβλημα, γιατι και τα 2 πυροδοτουν πληθωρισμο. 

Στη θεση τους θα αλλαζα τον τροπο που γινεται η τιμολογηση ενεργειας για να πεσουν οι τιμες στο ρευμα, και θα μειωνα τον ειδικο φορο καταναλωσης στη βενζινη για να κοψω τη φορα του πληθωρισμου. ΕΙναι ομως κατι νεο-ολιγαρχες που εχουν χωθει στην ενεργεια, υποστηρικτες κομματων, που δεν αφηνουν να γινει αυτο.

Οι αυξησεις στα τροφιμα τους ειναι αδιαφορες, πιο πολυ φπα εισπραττουν. Πεφτει ομως η καταναλωση ραγδαια μηνα με το μηνα, και σε συνδυασμο με την αυξηση σε ενεργεια και καυσιμα διαλυει ο,τι παραγωγη απεμεινε σε γαλα, κρεας, αγροτικα προιοντα κλπ στη χωρα. 

Πολυ δυσκολες οι συνθηκες και πολυ λιγη και καθυστερημενη η αντιμετωπιση.

Δημοσ.
6 ώρες πριν, bbbb είπε

Οταν ξεκίνησε η συζήτηση για το επίδομα η βενζίνη είχε κοντά στα 2€. Πλέον που κοντεύει τα 2,4€ το επίδομα είναι μη υπαρκτό.. Πρέπει να γίνει κάτι άλλο πέραν του επιδόματος που πλέον δεν αρκεί ούτε για κάποιον που θέλει το αμάξι του για λίγες μετακινήσεις

Εδώ έχει φτάσει 2,5

4 ώρες πριν, gpapadakis είπε

οφτοπικ

Υπαρχει θεμα οικονομικο δανεισμου, τα spread εχουν εκτιναχθει ηδη, βγαινουν να δανειστουν απο τις αγορες και αναγκαζονται να κανουν κατι πατεντες με επανεκδοσεις ομολογων κλπ μπας και γλυτωσουν το ληστρικο 4%. Επικειται αυξηση επιτοκιων απο ΕΚΤ που σημαινει αγορα ομολογων απο ΕΚΤ και αυτα που ξερανε αργα ή γρηγορα κομμενα, παροτι μετακινησαν πιο μπροστα την εισπραξη φορων+ενφια δεν εκανε και τη μεγαλη διαφορα στα ταμειακα διαθεσιμα. Ρουφανε απο τη βενζινη και επιδοτουν το ρευμα,και αυτο ειναι προβλημα, γιατι και τα 2 πυροδοτουν πληθωρισμο. 

Στη θεση τους θα αλλαζα τον τροπο που γινεται η τιμολογηση ενεργειας για να πεσουν οι τιμες στο ρευμα, και θα μειωνα τον ειδικο φορο καταναλωσης στη βενζινη για να κοψω τη φορα του πληθωρισμου. ΕΙναι ομως κατι νεο-ολιγαρχες που εχουν χωθει στην ενεργεια, υποστηρικτες κομματων, που δεν αφηνουν να γινει αυτο.

Οι αυξησεις στα τροφιμα τους ειναι αδιαφορες, πιο πολυ φπα εισπραττουν. Πεφτει ομως η καταναλωση ραγδαια μηνα με το μηνα, και σε συνδυασμο με την αυξηση σε ενεργεια και καυσιμα διαλυει ο,τι παραγωγη απεμεινε σε γαλα, κρεας, αγροτικα προιοντα κλπ στη χωρα. 

Πολυ δυσκολες οι συνθηκες και πολυ λιγη και καθυστερημενη η αντιμετωπιση.

Πρέπει να καταργηθεί ο ΕΦΚ και μείωση του ΦΠΑ έτσι το δημόσιο θα εισπράττει και πάλι γιατί ο κόσμος θα μπορεί ''με μεγαλύτερη'' ευκολία να βάζει βενζίνη. Με αυτό που γίνεται τώρα απλά χάνει 2 πλα γιατί μειώνεται η αγοραστική δύναμη και επιπλέον επιδοτεί με το fuel pass που για εμένα είναι η ασπηρίνη για τον πυρετό. Αυτές δεν είναι σοβαρές λύσεις δυστυχώς

Δημοσ.
6 ώρες πριν, gpapadakis είπε

Στη θεση τους θα αλλαζα τον τροπο που γινεται η τιμολογηση ενεργειας για να πεσουν οι τιμες στο ρευμα,

ή θα μπορουσαν να μπουν τα εργοστασια που εχουμε στην δυτικη Μακεδονια με λιγνιτη παλι σε λειτουργια. Θα μειωθει και η τιμη στο ρευμα, θα δουλεψει και κοσμος. Αλλα που μυαλο.

/οφφτοπικ 

• Like 1
Δημοσ.
48 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

ή θα μπορουσαν να μπουν τα εργοστασια που εχουμε στην δυτικη Μακεδονια με λιγνιτη παλι σε λειτουργια. Θα μειωθει και η τιμη στο ρευμα, θα δουλεψει και κοσμος. Αλλα που μυαλο.

/οφφτοπικ 

Τυπικά έχουν συμπληρωθεί οι επιτρεπόμενες ώρες λειτουργίας + πληρώνουμε περιβαλλοντικό τέλος αλλά και πάλι πιο φθηνά θα μας έρχεται και θα εργαστεί κοσμάκις οπότε...

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...