Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

H νέα οθόνη της Porsche Design -η οποία αποτελεί προϊόν συνεργασίας με την εταιρεία AOC- στοιχίζει $1800 και είναι κατά γενική ομολογία ακριβότερη από τις περισσότερες τυπικές οθόνες 4K στις 32 ίντσες.

Ωστόσο, όπως εκτιμά η ιστοσελίδα ArsTechnica, το πολυτελές πάνελ της είναι συγκριτικά… προσιτό για την τεχνολογία που αξιοποιεί. Η Porsche Design AOC Agon Pro PD32M σκοπεύει να γίνει η «Porsche» των οθονών, ξεκινώντας από την εμφάνιση, καθώς η εταιρεία υποστηρίζει ότι ορισμένα στοιχεία είναι εμπνευσμένα από τα αυτοκίνητα της, όπως για παράδειγμα η αλουμινένια βάση με το τραπεζοειδές σχήμα που αποδίδει φόρο τιμής στο εμβληματικό τιμόνι των αυτοκινήτων της εταιρείας που έχει την έδρα της στο προάστιο Τσούφενχαουζεν της Στουτγκάρδης, στη Γερμανία.

stand-back-980x696.jpg

Δύσκολα ωστόσο θα βρείτε μία Porsche με… φωτισμό RGB και η Agon Pro PD32M διαθέτει τέτοιου τύπου φωτισμό στα πλαϊνά και στο άνω μέρος της. Επιπλέον, η οθόνη «εκπέμπει» από το κάτω μέρος της ένα λογότυπο στην επιφάνεια του γραφείου που θα τοποθετηθεί. Η οθόνη επίσης έρχεται με ένα τηλεχειριστήριο για τη χρήση της οθόνης σαν τηλεόραση. Όσον αφορά τις δυνατότητες συνδεσιμότητας, η οθόνη εξοπλίζεται με HDMI 2.1, DisplayPort, USB-C, τέσσερις υποδοχές USB-A (Gen 3.2) και μία υποδοχή για ακουστικά ενώ δεν απουσιάζουν δύο πτυσσόμενοι «γάντζοι» αριστερά και δεξιά για την τοποθέτηση του headset ή άλλου αξεσουάρ.  

rgb.jpg

Όσον αφορά στην «τεχνολογική υπεροχή» στην οποία αναφερθήκαμε παραπάνω, η Porsche Design AOC Agon Pro PD32M εξοπλίζεται με πάνελ τεχνολογίας Mini LED. Σε σύγκριση με τα τυπικά πάνελ τεχνολογίας LED που βρίσκουμε στις περισσότερες οθόνες, οι οθόνες με πάνελ τεχνολογίας Mini LED χρησιμοποιούν μικρότερα LEDs, και επομένως μπορεί να διαθέτει πολλά περισσότερα σε αριθμό. Το αποτέλεσμα είναι υψηλότερη αντίθεση, καθώς υπάρχουν πολλές περισσότερες dimming zones, αν και βεβαίως η αντίθεση δεν φτάνει τα επίπεδα της τεχνολογίας OLED.

remote.jpg

Η οθόνη επίσης διαθέτει πιστοποίηση VESA DisplayPortHDR 1400, κάτι που εξασφαλίζει ότι η οθόνη θα φτάσει τουλάχιστον τα 1.400 nits σε φωτεινότητας όταν απεικονίζει περιεχόμενο HDR. Η Porsche Design ισχυρίζεται πάντως ότι η οθόνη στην πραγματικότητα μπορεί να φτάσει τα 1.600 nits ενώ όσον αφορά την χρωματική απόδοση, το πάνελ καλύπτει το 97% του χρωματικού χώρου DCI-P3. Υποστηρίζεται επίσης Adaptive Sync με το πάνελ ανάλυσης 4K να υποστηρίζει χρόνο απόκρισης 1ms (GtG) και ρυθμό ανανέωσης 144Hz.

portrait.jpg

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

• Like 1
  • Απαντ. 59
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Macosj είπε

ΟΕΜ 200€ από Κίνα που κόλλησαν το σήμα τους πάνω και έτσι έχουμε 1800€

δεν εχεις αδικο αλλα δυστυχως ετσι γινεται με σχεδον ολες τις εταιρειες γνωστες κι αγνωστες.εδω δινω το ονομα εσυ φτιαξε το υπολοιπο και παρεα ας αδειασουμε τσεπες...

• Like 2
  • Confused 1
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, Macosj είπε

ΟΕΜ 200€ από Κίνα που κόλλησαν το σήμα τους πάνω και έτσι έχουμε 1800€

Επειδή εγώ δεν έχω θέμα με τις φίρμες, δωσε μου λίγο το λινκ από την OEM να παραγγείλω μία με 200€.

• Like 16
  • Thanks 4
Δημοσ.

Αν σκεφτείς πόσο έχει πάει η βενζίνη, μια χαρά τιμή 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

τελικά υπάρχουν 3 κατηγορίες vfm.

η vfm stage 1 απευθύνεται σε φτωχομπινεδες που τους γίνεται ο πάτος ταψί για ένα μεροκάματο. συνήθως είναι κάτι σε oem.

η stage 2 απευθύνεται πάλι σε άτομα που τους γίνεται ο κωλος ταψί για ένα κομμάτι ψωμί αλλά παιρνουν κατι παραπάνω... δλδ μπορούν να πιουν έναν καφέ την εβδομάδα ξέρω 'γώ. εκεί είναι κατι επωνυμο τυπου χιαομι και η τπτ σαμσουνγκ της σειρας ξερω γω.

ε η 3η είναι ότι γράφει αυτό το άρθρο. Δλδ θα πρέπει να περιέχει μια τιμή που αγοράζεις τουχαλιστον σκούτερ 125 ή θα περιέχει 3 μισθούς και πάνω και δίπλα στην τιμή θα αναφέρονται λεξεις/εκφρασεις οπως  τιμή σοκ ή τυπου ευκαιρία  απο τοσο πηγε τοσο ή  vfm. θα εχει 1-2 δυνατοτητες παραπανω απο οτι το δικο σου το 'σκουπιδι'  και συνηθως ειναι αχρειαστες αλλα δεν θα τις παρεχει καμια οθονη ή θα ειναι παγκοσμια πρωτοτυπια.

Επεξ/σία από nickvas19
  • Like 12
  • Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επειδή ψάχνομαι τις τελευταίες μέρες για οθόνη, η porche design προσφέρει τρομερά σχέδια στις οθόνες της AOC και φυσικά κερδίζεις και χώρο.

Μιλάμε για 5 εκατοστά από την κάθε πλευρά.

Για εμένα που είμαι σουπερ στριμωγμένος στο γραφείο μου είναι ιδανική λύση.

Βέβαια στην τιμή υπάρχει ένα premium αλλά οι 32άρες είναι όλες πολύ ακριβές.

Αυτή που έχω βάλει στο μάτι είναι η παρακάτω :

https://www.amazon.de/-/en/AOC-U32U1-Monitor-Height-Adjustable-DisplayPort/dp/B07T4BRV7G/

Επεξ/σία από skiabox
  • Like 1
Δημοσ.

Κακά τα ψέμματα, όποιος αγοράζει mini led panel τη σήμερον θεωρείται early adopter γιατί μπορεί γενικά σαν τεχνολογία να μην είναι νέα αλλά το implementation της είναι. Ναι μεν βασίζεται στην ίδια τεχνολογία led που ξέρουμε τόσα χρόνια (με περισσότερα πλέον και εξυπνότερα led's) αλλά η αντοχή και αξιοπιστία τους δεν έχει ακόμα δοκιμαστεί και θα χρειαστούν μερικά χρόνια για να βεβαιωθούμε. Συνεπώς καλή τιμή μεν, ερωτηματικό δε όσον αφορά τα υπόλοιπα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...