Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους,

Κόλλησε το laptop μου ενώ προσπαθούσα να ανοίξω τον browser και είχα τη φαεινή ιδέα να μην περιμένω και να το κλείσω από το κουμπί καθώς ούτε το ctrl+alt+del δούλευε. Όταν πάω να το ανοίξω ξανά, το ανεμιστηράκι δουλεύει σαν τρελό, το caps lock αναβοσβήνει και σαφώς η οθόνη δεν ανοίγει καν. Από το κουμπί δεν κλείνει παρά μόνο αν βγάλω την μπαταρία και όταν την βάλω  και το ξανανοίξω πάλι τα ίδια. Το άφησα κανά μισάωρο και η κατάσταση ήταν η ίδια.

Παρακαλώ για την βοήθειά σας έχω ένα σωρό πράγματα αποθηκευμένα...

Γιώργος.

Δημοσ.

Το πρώτο που μπορείς να κάνεις είναι να βγάλεις βύσμα του ρεύματος από το λάπτοπ, να βγάλεις και τη μπαταρία και να πατήσεις το κουμπί που ανοίγει το λάπτοπ παρατεταμένα για ένα λεπτό. Μετά βάλε μόνο το βύσμα και πάτησέ το κουμπί να δούμε αν ανάβει.

Αν δε γίνει κάτι, γράψε ποιο λάπτοπ έχεις και πόσες φορές αναβοσβήνει το caps lock.

Όσο για τα δεδομένα σου, ακόμα και αν το λάπτοπ έχει σοβαρό πρόβλημα, τα περισσότερα σώζονται. Αν επείγεσαι, μπορείς να βγάλεις το δίσκο (αν έχεις σχετικά παλιό λάπτοπ βγαίνει πολύ εύκολα) και να πάρεις μια εξωτερική θήκη για να τον συνδέσεις σε κάποιον άλλο υπολογιστή.

Εννοείται ότι αν δεν έχεις κάνει ποτέ κάτι τέτοιο και δεν ξέρεις, μην προσπαθήσεις μόνος σου. 

• Like 1
Δημοσ.

Δυστυχώς δεν έγινε κάτι. Συνεχίζει να κάνει το ίδιο πράγμα. Το laptop είναι hp probook και το είχα αγοράσει πριν καμιά δεκαετία. Το caps Lock αναβοσβήνει συνεχώς, δεν σταματάει καθόλου με σταθερό και σχετικά γρήγορο ρυθμό με το ανεμιστήρακι και αυτό να δουλεύει τσίτα ασταμάτητα. Δεν είδα πουθενά τέτοιο φαινόμενο στο hp support. Δεν είναι κάτι επείγον απλώς έχω χιλιάδες φωτογραφίες αποθηκευμενες μεγάλης συναισθηματικής αξίας. 

Δημοσ.

Βγάλε τον δίσκο για αρχή να πάρεις τα αρχεία σου όπως είπε και ο φίλος παραπάνω να σου φύγει αυτό το άγχος και μετά ήρεμος κοιτάς το κομμάτι της επισκευής

• Like 2
Δημοσ.

Βγάλε τον δίσκο απο επάνω , γιατι με τις δοκιμές και τα αναψε-σβήσε στο τέλος μπορεί να κλατάρει και ο δίσκος.

Μετά δοκίμασε τις μνήμες , μια - μια και σε διαφορετικό σλοτ κάθε φορά. Η εαν μπορείς να βρείς μια δανεική που δουλευεί σίγουρα να δοκιμάσεις.

Χωρίς μπαταρία -μονο με τον φορτιστή

• Like 1
Δημοσ.
On 17/04/2022 at 09:32, Insane84 said:

Δυστυχώς δεν έγινε κάτι. Συνεχίζει να κάνει το ίδιο πράγμα. Το laptop είναι hp probook και το είχα αγοράσει πριν καμιά δεκαετία. Το caps Lock αναβοσβήνει συνεχώς, δεν σταματάει καθόλου με σταθερό και σχετικά γρήγορο ρυθμό με το ανεμιστήρακι και αυτό να δουλεύει τσίτα ασταμάτητα. Δεν είδα πουθενά τέτοιο φαινόμενο στο hp support. Δεν είναι κάτι επείγον απλώς έχω χιλιάδες φωτογραφίες αποθηκευμενες μεγάλης συναισθηματικής αξίας. 

θα γινω κακος αλλα ετσι οχι backup. και τωρα ο δισκος μπορει να σωθει.την επομενη φορα που μπορει να καει ο δισκος τι θα κανεις?

• Like 1
Δημοσ.
On 19/04/2022 at 23:03, Kthulhou said:

βγάλε το δίσκο 

μετά 

επισης μπορει να κανει και Restore το biosμε Usb stick.το αναφερω για ενα λογο.σε νεο laptop hp δεν περναγε με τιποτα το νεο bios.ειχε το F10 και ηθελα να βαλω τo f16.δεν το επαιρνε.δεν μπορουσα να βρω ενδιαμεσα bios. υποχρεωτικα εκανα RECOVER BIOS με usb stick για να παρει το τελευταιο κατευθειαν.

• Like 1
  • 4 μήνες μετά...
Δημοσ.

Επανέρχομαι για το πρόβλημα που είχα με το laptop. Το πρόβλημα βρέθηκε στην κάρτα γραφικών. Δυστυχώς δεν επιδέχεται επισκευής καθώς ανταλλακτικό δεν βρίσκεται πουθενά.

Το καλό είναι ότι όλα τα περιεχόμενα του σκληρού σώθηκαν και βρίσκονται σε κεντρικό σκληρό δίσκο. Περίπου 300gb.

Τώρα πρέπει να αγοράσω εξωτερικό σκληρό δίσκο για να τα αντιγράψω. Έχω δει την παρακάτω περίπτωση του Intenso αλλά διάβασα κάτι ανησυχητικά ότι μετά από κάποια gb εγγραφής υπερθερμένεται και ρίχνει την ταχύτητα χαμηλότερα και από hdd:

https://www.skroutz.gr/s/19972033/Intenso-Premium-Edition-USB-3-0-Εξωτερικός-SSD-1TB-1-8-Ανθρακί.html?from=featured&product_id=59778009

Επίσης έχω δει και τον sandisk όπως επίσης και τον samsung όπως παρακάτω με τον sandisk να υπερισχύει ελαφρά

https://www.skroutz.gr/s/25725237/Sandisk-Extreme-SSD-V2-USB-3-2-USB-C-1TB-2-5-Μαύρο.html

https://www.skroutz.gr/s/23542041/Samsung-Portable-SSD-T7-USB-3-2-USB-C-1TB-2-5-Titan-Grey.html

Μπορείτε να μου πείτε την γνώμη σας? Έχετε να προτείνεται κάτι άλλο?

Δημοσ.
1 minute ago, Insane84 said:

Επανέρχομαι για το πρόβλημα που είχα με το laptop. Το πρόβλημα βρέθηκε στην κάρτα γραφικών. Δυστυχώς δεν επιδέχεται επισκευής καθώς ανταλλακτικό δεν βρίσκεται πουθενά.

Το καλό είναι ότι όλα τα περιεχόμενα του σκληρού σώθηκαν και βρίσκονται σε κεντρικό σκληρό δίσκο. Περίπου 300gb.

Τώρα πρέπει να αγοράσω εξωτερικό σκληρό δίσκο για να τα αντιγράψω. Έχω δει την παρακάτω περίπτωση του Intenso αλλά διάβασα κάτι ανησυχητικά ότι μετά από κάποια gb εγγραφής υπερθερμένεται και ρίχνει την ταχύτητα χαμηλότερα και από hdd:

https://www.skroutz.gr/s/19972033/Intenso-Premium-Edition-USB-3-0-Εξωτερικός-SSD-1TB-1-8-Ανθρακί.html?from=featured&product_id=59778009

Επίσης έχω δει και τον sandisk όπως επίσης και τον samsung όπως παρακάτω με τον sandisk να υπερισχύει ελαφρά

https://www.skroutz.gr/s/25725237/Sandisk-Extreme-SSD-V2-USB-3-2-USB-C-1TB-2-5-Μαύρο.html

https://www.skroutz.gr/s/23542041/Samsung-Portable-SSD-T7-USB-3-2-USB-C-1TB-2-5-Titan-Grey.html

Μπορείτε να μου πείτε την γνώμη σας? Έχετε να προτείνεται κάτι άλλο?

δεν υπαρχει λογος να παρεις υποχρεωτικα ssd>μπορεις να παρεις και ενα wd passport. το βασικο ειναι να  τα εχεις 2 φορες τα αρχεια και να ενημερωνεις τα backup σου. η καρτα μπορει να θελει reballing reflowing για να παιξει αλλα δεν αξιζει.

Δημοσ.
Just now, Insane84 said:

μια χαρα ειναι αυτος.σε usb3 δεν θα αργησει παρα πολυ. σιγουρα θα παρει καμια ωριτσα λογικα αλλα δεν σε νοιαζει.μια φορα αλλωστε θα κανεις backup και μετα απλα προσθετεις οτι αλλο ξανακανεις.και εγω φαντασου ολα μου τα πραγματα τα περναω σε δυο εξωτερικους.κοντα στα 250 giga πραγματα.την πρωτη φορα οκ πηρε χρονο.μετα δεν αργει πλεον.και Usb3 να μην εχεις για να κανεις το copy μην τρελενεσαι.οσο παρει.δεν θα κανεις καθε μερα. απο εκαι και περα οτι δισκο και να παρεις να ξερεις οτι μπορει να χτυπησει .για αυτο λεμε παντα 2 φορες τα αρχεια.ειτε κανει 100 ευρω ο δισκος ειτε 2000 παλι μπορει να χτυπησει.ειτε ssd ειτε usb stick ειτε hdd παλι μπορει να χαλασει ακομα και first day

Δημοσ.
Just now, Insane84 said:

Γι αυτόν τι γνώμη έχεις?

https://www.skroutz.gr/s/14790532/Toshiba-Canvio-Basics-2018-USB-3-0-Εξωτερικός-HDD-2TB-2-5-Μαύρο.html

Τον σκέφτομαι για δεύτερο για να μην πάρω 2 ίδιους....

αν και προτιμω wd παλι δεν θα εχεις θεμα και να παρεις toshiba. αλλα μπορεις να παρεις και seagate αμα βρεις που ειναι μια χαρα.επισης μπορεις να παρεις wd και να παρεις αλλο μοντελο τελειως.γενικα μην κολλας.το βασικο ειναι να ειναι σε 2 μερη.και προσοχη μην βαλεις και τους 2 μαζι πανω σε κανα Pc με τιποτα ransomware και κλειδωσουν και οι 2 μαζι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...