Προς το περιεχόμενο

R9 290x driver timeout

Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από leonidasM2000,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους έχω μια  R9 290X η οποία κάνει driver timeouts σε τυχαίες στιγμές είτε όταν το PC είναι idle είτε σε browsing είτε σε gaming. Ο μόνος τρόπος που μπορώ να σταματήσω αυτό το πρόβλημα είναι να βάλω το power plan των windows σε high (το κανονικό είναι balanced και εκεί βγάζει το πρόβλημα κάθε φορά).Θέλω απλά για όποιον γνωρίζει να μου εξηγήσει τον λόγο που γίνεται αυτό γιατί το θεωρώ περίεργο.

Specs 

CPU: I5 4460

Motherboard: Gigabyte GA-H81M-S2PV

RAM: Corsair Vengeance DDR3 1600mhz 8GB (2X4GB)

PSU: Corsair CX-F RGB 750W

GPU: Sapphire R9 290X Tri-X OC 4GB

SSD: Corsair Force Series LS 120 GB (boot drive)

HDD: Seagate Barracuda 1TB

1 Monitor μέσω HDMI 

Windows 10 Pro 

Όλα είναι αναβαθμισμένα στην τελευταία τους έκδοση χωρίς κανένα overclock πουθενά. Επίσης να προσθέσω ότι σε άλλο PC με Ryzen 2700X, 16GB RAM και Aorus μητρική δεν έχει καθόλου αυτό το πρόβλημα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, leonidasM2000 είπε

Όλα είναι αναβαθμισμένα στην τελευταία τους έκδοση

Από τις ιστοσελίδες του εκάστοτε κατασκευαστή ή με πρόγραμμα όπως το Driver booster;

Δημοσ.

Η drivers της 290Χ είναι η τελευταιοι "legacy drivers" 21.5.2 και δεν μπορώ να τους πάω σε πιο καινούργια έκδοση μιας και η AMD έκοψε την υποστήριξη για ανανεώσεις το τελευταίο καλοκαίρι

Δημοσ.
1 ώρα πριν, leonidasM2000 είπε

Η drivers της 290Χ είναι η τελευταιοι "legacy drivers" 21.5.2 και δεν μπορώ να τους πάω σε πιο καινούργια έκδοση μιας και η AMD έκοψε την υποστήριξη για ανανεώσεις το τελευταίο καλοκαίρι

δουλευω με 380 και 21.5.2 και δεν υπαρχει κανενα προβλημα και αν θες να πανε και σε πιο καινουριους πηγαινουν υπαρχει τροπος  , αλλα το προβλημα σου δεν ειναι στην καρτα

Δημοσ.

Γνωρίζω για τους custom drivers αλλά δεν θέλω να πάω σε κάτι ανεπίσημο. Η θεωρία μου είναι ότι έχει να κάνει κάτι με το pcie της μητρικής

Δημοσ.
6 ώρες πριν, leonidasM2000 είπε

Γνωρίζω για τους custom drivers αλλά δεν θέλω να πάω σε κάτι ανεπίσημο. Η θεωρία μου είναι ότι έχει να κάνει κάτι με το pcie της μητρικής

Το συστημα σου ειναι καλο , εφ'οσον υπαρχει ενα μικρο μπατζετ εγω θα εβαζα 2x8 ram και θα εβρισκα μια οχι πολυ ακριβη αλλα καλυτερη μητρικη , σε καθε αλλη περιπτωση αν υπαρχει η δυνατοτητα να στησεις νεοτερο κρατας την καρτα (αν ειναι καλοσυντηρημενη) το τροφοδοτικο (αν δεν ειναι πολλων χρονων) και τους δισκους , δινεις τα υπολοιπα και χτιζεις νεοτερο...........................και για μενα το προβλημα σου εστιαζεται στην μητρικη  αλλα και στα σλοτ των μνημων , χτυπανε και εκει οι gigabyte σαν τη δικια σου

• Like 1
Δημοσ.

Θα αλλαχτεί σίγουρα cpu, ram και motherboard μιας και τυχαινει να έχω μια αρκετά καλή z390 στη κατοχή μου αλλά δεν βρίσκω 9700k/9900k σε καλή τιμή εδώ και μήνες οπότε απλά περιμένω στην ουσία αν και δεν τις βλέπω να πέφτουν ποτέ

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, leonidasM2000 είπε

Θα αλλαχτεί σίγουρα cpu, ram και motherboard μιας και τυχαινει να έχω μια αρκετά καλή z390 στη κατοχή μου αλλά δεν βρίσκω 9700k/9900k σε καλή τιμή εδώ και μήνες οπότε απλά περιμένω στην ουσία αν και δεν τις βλέπω να πέφτουν ποτέ

πόσο να πουμε οτι ειναι καλη η τιμη?

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, leonidasM2000 είπε

Μιλώντας για καινούργια ή μεταχειρισμένα;

προφανως και θα πας σε μεταχ/νο cpu , το θεμα ειναι ποσα σκεφτεσαι να ξοδεψεις γι αυτο σε ρωταω και θα σε απαντησω μετα

• Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, leonidasM2000 είπε

Μιλώντας για καινούργια ή μεταχειρισμένα;

Αμα βουλιαξει κανα Κινεζικο κοντεινερ και το ξεβρασει η θαλασσα σε καμια παραλια τοτε ναι μπορει να συμβει.

Μηπως θες να σε δωσω το ετοιμο και σχεδον κανουριο που εστησα με τον 3600XT και να στο φερω κιολας χωρις μεταφορικα? απ'αυτα που εχεις ηή σκεφτεσαι καλυτερα θα τρεχει.

Πουλα τα ολα αν θες να μ'ακουσεις , εγω ουτε την καρτα δεν θα κρατουσα , απλα και μονο λογω της καταστασης με τις gpu

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...