marinax1 Δημοσ. 16 Απριλίου 2022 Δημοσ. 16 Απριλίου 2022 μιας κι έχουν γίνει πολλές σχετικές συζητήσεις, ανοίγω κι εγώ αυτό το θέμα. έχω ακούσει πως οι πιστωτικές είναι ασφαλέστερες και γενικά καλύτερη επιλογή σε σχέση με τις χρεωστικές από την άποψη ότι αν γίνει στραβή παίρνεις ευκολότερα πίσω τα χρήματα σου. ισχύει αυτό; τι πλεονεκτήματα έχουν οι πιστωτικές (αν έχουνε) σε αυτό το κομμάτι;
Dr_Pepper Δημοσ. 16 Απριλίου 2022 Δημοσ. 16 Απριλίου 2022 3 ώρες πριν, marinax1 είπε μιας κι έχουν γίνει πολλές σχετικές συζητήσεις, ανοίγω κι εγώ αυτό το θέμα. έχω ακούσει πως οι πιστωτικές είναι ασφαλέστερες και γενικά καλύτερη επιλογή σε σχέση με τις χρεωστικές από την άποψη ότι αν γίνει στραβή παίρνεις ευκολότερα πίσω τα χρήματα σου. ισχύει αυτό; τι πλεονεκτήματα έχουν οι πιστωτικές (αν έχουνε) σε αυτό το κομμάτι; Αν με χρεωστικές εννοείς Visa/Mastercard debit κάρτα τότε είναι το ίδιο πράγμα στο θέμα ασφάλειας. Η μόνη "διευκόλυνση" που μπορώ να σκεφτώ υπέρ της πιστωτικής ειναι ότι ακριβώς επειδή δεν πληρώνεις άμεσα απο την τσέπη σου (πίστωση) δεν σε επηρεάζει η διαδικασία επιστροφής χρημάτων ενώ με την χρεωστική επειδή πρέπει να βάλεις λεφτά απο την τσέπη σου για να αγοράσεις μέχρι να γυρίσουν τα χρήματα πίσω εσύ δεν θα μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις (εκτός αν βάλεις πάλι απο την τσέπη σου)
lazar0s Δημοσ. 16 Απριλίου 2022 Δημοσ. 16 Απριλίου 2022 Αυτό είναι πολύ σημαντικό πάντως. Με την πιστωτική πληρώνεις κάνοντας χρήση λεφτά της τράπεζας, ενώ με την χρεωστική στην ουσία δίνεις σε κάποιον πρόσβαση στα δικά σου χρήματα. Οι πιστωτικές έχουν έξοδα αλλά προσφέρουν πόντους(που μπορείς να τους χρησιμοποιήσεις για εκπτώσεις) και δυνατότητα πληρωμής σε δόσεις.
MauroPaltoudias Δημοσ. 16 Απριλίου 2022 Δημοσ. 16 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) 2 λεπτά πριν, lazar0s είπε Οι πιστωτικές έχουν έξοδα αλλά προσφέρουν πόντους(που μπορείς να τους χρησιμοποιήσεις για εκπτώσεις) Αυτό το έχουν και οι χρεωστικές. Δύο παραδείγματα που μπορώ να σκεφτώ είναι α) της ΕΤΕ (go4more), β) της Πειραιώς (yellow). Επεξ/σία 16 Απριλίου 2022 από MauroPaltoudias
Haldol Δημοσ. 16 Απριλίου 2022 Δημοσ. 16 Απριλίου 2022 23 λεπτά πριν, MauroPaltoudias είπε Αυτό το έχουν και οι χρεωστικές. Σωστά, αλλά οι πιστωτικές δίνουν πιο πολλούς (π.χ. στην Πειραιώς είναι X2).
Ukforthemoment Δημοσ. 16 Απριλίου 2022 Δημοσ. 16 Απριλίου 2022 42 λεπτά πριν, lazar0s είπε Αυτό είναι πολύ σημαντικό πάντως. Με την πιστωτική πληρώνεις κάνοντας χρήση λεφτά της τράπεζας, ενώ με την χρεωστική στην ουσία δίνεις σε κάποιον πρόσβαση στα δικά σου χρήματα. Οι πιστωτικές έχουν έξοδα αλλά προσφέρουν πόντους(που μπορείς να τους χρησιμοποιήσεις για εκπτώσεις) και δυνατότητα πληρωμής σε δόσεις. Πιστωτική=πίστωση=δάνειο
MauroPaltoudias Δημοσ. 16 Απριλίου 2022 Δημοσ. 16 Απριλίου 2022 30 λεπτά πριν, Haldol είπε Σωστά, αλλά οι πιστωτικές δίνουν πιο πολλούς (π.χ. στην Πειραιώς είναι X2). Δεν διαφωνώ. Έτσι όπως διατυπώθηκε όμως, φάνηκε να εννοείται ότι μόνο οι πιστωτικές παρέχουν τέτοια προνόμια.
marinax1 Δημοσ. 20 Απριλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 20 Απριλίου 2022 δε καταλάβατε τι ρωτάω, Δεν θέλω σύγκριση πιστωτικής-χρεωστικής. με ενδιαφέρει το κομμάτι της ασφάλειας μόνο. έχω διαβάσει πχ πως αν είναι να γίνει επιστροφή χρημάτων στην πιστωτική γίνεται ταχύτερα (αυτό δεν έχει να κάνει τόσο με την ασφάλεια) αν πέσεις θύμα απάτης είναι ευκόλοτερο να πάρεις να χρήματα σου πίσω σε σχέση με μια χρεωστική. για τέτοια θέματα με απασχολεί
umbrella co. Δημοσ. 20 Απριλίου 2022 Δημοσ. 20 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) Μην το ψαχνεις, εαν σου κλεψουν την καρτα και σου παρουν χρηματα απο εκει (ή πεσεις θυμα απατης γενικοτερα) θα φτυσεις αιμα μεχρι να /εαν παρεις τα λεφτα σου πισω. Ειτε με χρεωστικη, ειτε με πιστωτικη το ιδιο ειναι. Επεξ/σία 20 Απριλίου 2022 από umbrella co.
Joshua21 Δημοσ. 20 Απριλίου 2022 Δημοσ. 20 Απριλίου 2022 1 ώρα πριν, marinax1 είπε δε καταλάβατε τι ρωτάω, Δεν θέλω σύγκριση πιστωτικής-χρεωστικής. με ενδιαφέρει το κομμάτι της ασφάλειας μόνο. έχω διαβάσει πχ πως αν είναι να γίνει επιστροφή χρημάτων στην πιστωτική γίνεται ταχύτερα (αυτό δεν έχει να κάνει τόσο με την ασφάλεια) αν πέσεις θύμα απάτης είναι ευκόλοτερο να πάρεις να χρήματα σου πίσω σε σχέση με μια χρεωστική. για τέτοια θέματα με απασχολεί Σε μερικές περιπτώσεις όντως η επιστροφή χρημάτων στην πιστωτική γίνεται γίνεται ταχύτερα από ότι στην χρεωστική, όχι πάντα όμως. Αν πέσεις θύμα απάτης δεν είναι ευκολότερο να πάρεις τα χρήματα σου πίσω σε σχέση με μια πιστωτική.
marinax1 Δημοσ. 20 Απριλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 20 Απριλίου 2022 24 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Σε μερικές περιπτώσεις όντως η επιστροφή χρημάτων στην πιστωτική γίνεται γίνεται ταχύτερα από ότι στην χρεωστική, όχι πάντα όμως. Αν πέσεις θύμα απάτης δεν είναι ευκολότερο να πάρεις τα χρήματα σου πίσω σε σχέση με μια πιστωτική. μια φορά πριν χρόνια είχε τύχει να μου επιστραφούν χρήματα σε χρεωστική λόγω ακύρωσης παραγγελίας και πήρε σχεδόν 1 μήνα. Μπορεί να ήταν και τυχαίο ή λόγω καταστήματος, δε ξέρω. Με πιστωτική δε χρειστηκες ποτέ να μου επιστραφούν χρήματα. σε ενοικίαση αυτοκινήτου η αποδεύσμευση που ποσό έπαιρνε 5 μέρες αλλά αυτό ίσως είναι κάτι διαφορετικό. όσο για το τελευταίο, το είχα διαβάσει εδώ στο insomnia πριν καιρό, κάποιος έγραφε ότι αν κάτι δε πάει καλά και γίνει αμφισβήτηση κάποιας συναλλαγής τότε αν έχεις πληρώσει με πιστωτική είσαι σε καλύτερη μοίρα. Γι αυτό κι εγώ ρωτάω αν έχει κάποια διαφορά αν πληρώνουμε με πιστωτική. Εκτός τα κλασικά οφέλη της πιστωτικής που κερδίζουμε πόντους ή που μπορούμε να εξοφλήσουμε αργότερα (δάνειο) οπότε λέτε ότι στην ουσία δεν υπάρχει κάποια διαφορα
Joshua21 Δημοσ. 20 Απριλίου 2022 Δημοσ. 20 Απριλίου 2022 4 λεπτά πριν, marinax1 είπε μια φορά πριν χρόνια είχε τύχει να μου επιστραφούν χρήματα σε χρεωστική λόγω ακύρωσης παραγγελίας και πήρε σχεδόν 1 μήνα. Μπορεί να ήταν και τυχαίο ή λόγω καταστήματος, δε ξέρω. Με πιστωτική δε χρειστηκες ποτέ να μου επιστραφούν χρήματα. σε ενοικίαση αυτοκινήτου η αποδεύσμευση που ποσό έπαιρνε 5 μέρες αλλά αυτό ίσως είναι κάτι διαφορετικό. Αυτό είπα και εγώ, ότι σε μερικές περιπτώσεις η επιστροφή γίνεται πιο γρήγορα στην πιστωτική, και η εγγύηση στην ενοικίαση αυτοκινήτου είναι σίγουρα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα, για αυτόν ακριβώς το λόγο τα περισσότερα γραφεία δεν δέχονται καν εγγύηση μέσω χρεωστικής. Για την ιστορία μου έχει τύχει δύο φορές ακύρωση παραγγελίας ενώ είχα πληρώσει με χρεωστική, τη μία το ποσό αποδεσμεύτηκε σε λιγότερο από εβδομάδα, ενώ την άλλη το κατάστημα δεν ήταν συνεργάσιμο και αναγκάστηκα και έκανα αμφισβήτηση συναλλαγής. 6 λεπτά πριν, marinax1 είπε όσο για το τελευταίο, το είχα διαβάσει εδώ στο insomnia πριν καιρό, κάποιος έγραφε ότι αν κάτι δε πάει καλά και γίνει αμφισβήτηση κάποιας συναλλαγής τότε αν έχεις πληρώσει με πιστωτική είσαι σε καλύτερη μοίρα. Δεν ισχύει, σε καλύτερη μοίρα είσαι αν έχεις πληρώσει γενικώς με κάρτα, αν έχεις πληρώσει με κατάθεση/έμβασμα δεν έχεις καν το δικαίωμα να κάνεις αμφισβήτηση συναλλαγής στην τράπεζα σου. 8 λεπτά πριν, marinax1 είπε Γι αυτό κι εγώ ρωτάω αν έχει κάποια διαφορά αν πληρώνουμε με πιστωτική. Εκτός τα κλασικά οφέλη της πιστωτικής που κερδίζουμε πόντους ή που μπορούμε να εξοφλήσουμε αργότερα (δάνειο) οπότε λέτε ότι στην ουσία δεν υπάρχει κάποια διαφορα Διαφορά υπάρχει, όχι όμως στην ασφάλεια των συναλλαγών, sorry που δεν σου δίνω την απάντηση που ήθελες να ακούσεις
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα