PLACEBO_89 Δημοσ. 16 Απριλίου 2022 Δημοσ. 16 Απριλίου 2022 18 ώρες πριν, liakinen είπε Καλησπέρα παιδιά, Ήρθε η ώρα για αλλαγή ελαστικών στο ένα αυτοκίνητο (το αγαπημένο) την Ascona C. Φοράει εδώ και χρόνια 195/50/15 σε καλοκαιρινό (ξέρω ότι η σωστή διάσταση είναι 195/55/15 αλλά είναι πανάκριβα). Γύρισα τις τελευταίες τρεις μέρες στα μαγαζιά της περιοχής μου και διαπίστωσα ότι οι τιμές πήγαν στον Θεό και αναμένεται νέα αύξηση από 1η Μαϊου αλλά και έλλειψη σε κάποιες μάρκες. Είχα σκοπό να βάλω το Bridgestone Turanza T005 που έχω σε άλλο αυτοκίνητο και είμαι ευχαριστημένος αλλά η τιμή πήγε 350€. Στα 360€ το Michelin Primacy 4 και 340€ το άθλιο Continental eco contact 6. Επειδή οικονομικά δεν μπορώ να πάω στα παραπάνω ο λαστιχάς μου είπε να τον εμπιστευτώ και να βάλω τα Falken Sincera SN110 Ecorun στα 260€ με τοποθέτηση και ζύγισμα. Είναι made in Turkey (δεν έχω κάποιο θέμα με αυτό) αλλά δεν βλέπω να κυκλοφορούν αφού δεν υπάρχουν γνώμες και Reviews στο ίντερνετ. Η χρήση που κάνω μιας και το αμάξι είναι του 87 αλλά σε κατάσταση σχεδόν καινούργιο είναι μέσα στην πόλη και βόλτα στο χωριό (επαρχία και τα δύο) και καμιά βόλτα Θεσσαλονίκη μία δύο φορές τον χρόνο. Οδήγηση ήρεμη με μέγιστη ταχύτητα 120 - 130 σε Εγνατία. Το αμάξι μπαίνει σε γκαράζ και 5 μήνες σχεδόν το χρόνο μπαίνουν χειμερινά. Βροχή περπατάει μόνο σε περίπτωση ανάγκης και με ενδιαφέρει στο ελαστικό η κατανάλωση, ο θόρυβος, η άνεση και μία "νορμάλ" συμπεριφορά στα φρένα. Θα ήθελα κυρίως γνώμες για τα συγκεκριμένα Falken και όχι άλλες προτάσεις γιατί όπως καταλαβαίνετε δεν φέρνουν τα πάντα οι λαστιχάδες. Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Και γω αυτα φοραω! Sincera και για να ειμαι ακριβης SN832! Απλα βεντουζα σε τετοιο βαθμο που με κανει να πιστευω οτι δεν μπορει να υπαρχει καλυτερη προσφυση! Εννοειται οτι μιλαω σε δυσκολες συνθηκες. Το λαστιχο περα οτι εχει ΑΡΙΣΤΗ προσφυση εγω κραταω και το πιο σημαντικο οτι δουλευει χωρις να χρειαζεται να κανουν καποια χλμ!!! Προσφατα στα φαναρια ηρθε διπλα μου i30N. Ναι φορουσε FALKEN!!! TYXAIO??? 2
Fordakias7 Δημοσ. 16 Απριλίου 2022 Δημοσ. 16 Απριλίου 2022 Πολλά αυτοκίνητα επιδόσεων απο το εργοστάσιο φοράνε φαλκεν ασε τους αλλους να πληρωνουν michelin primacy 🤣 4
tigergreg Δημοσ. 16 Απριλίου 2022 Δημοσ. 16 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, liakinen είπε Πιστεύεις ότι αξίζει να πάω στα Falken Ziex ZE310 ή να επιλέξω την οικονομική σειρά (sn110); Από κατανάλωση πως τα πάνε τα sn110; Βλέπω ότι δεν έχουν καλό δείκτη (D νομίζω για την διάσταση μου). Οποια και να βαλεις φροντισε να εχει χαμηλο δεικτη ταχυτητας Η και οχι V . Υπ οψιν αν ο πωλητης FALKEN ειναι και επισημος πωλητης της αντιπροσωπειας τοτε παιρνεις και δωρεαν εγγραφη ασφαλεια για ενα χρονο για ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ παθουν τα ελαστικα σου. Εκτος απο την διετη εγγυηση καλης λειτουργιας φυσικα. Επεξ/σία 16 Απριλίου 2022 από tigergreg 3 1
valantis40 Δημοσ. 16 Απριλίου 2022 Δημοσ. 16 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) 19 ώρες πριν, liakinen είπε Καλησπέρα παιδιά, Ήρθε η ώρα για αλλαγή ελαστικών στο ένα αυτοκίνητο (το αγαπημένο) την Ascona C. Φοράει εδώ και χρόνια 195/50/15 σε καλοκαιρινό (ξέρω ότι η σωστή διάσταση είναι 195/55/15 αλλά είναι πανάκριβα). Γύρισα τις τελευταίες τρεις μέρες στα μαγαζιά της περιοχής μου και διαπίστωσα ότι οι τιμές πήγαν στον Θεό και αναμένεται νέα αύξηση από 1η Μαϊου αλλά και έλλειψη σε κάποιες μάρκες. Είχα σκοπό να βάλω το Bridgestone Turanza T005 που έχω σε άλλο αυτοκίνητο και είμαι ευχαριστημένος αλλά η τιμή πήγε 350€. Στα 360€ το Michelin Primacy 4 και 340€ το άθλιο Continental eco contact 6. Επειδή οικονομικά δεν μπορώ να πάω στα παραπάνω ο λαστιχάς μου είπε να τον εμπιστευτώ και να βάλω τα Falken Sincera SN110 Ecorun στα 260€ με τοποθέτηση και ζύγισμα. Είναι made in Turkey (δεν έχω κάποιο θέμα με αυτό) αλλά δεν βλέπω να κυκλοφορούν αφού δεν υπάρχουν γνώμες και Reviews στο ίντερνετ. Η χρήση που κάνω μιας και το αμάξι είναι του 87 αλλά σε κατάσταση σχεδόν καινούργιο είναι μέσα στην πόλη και βόλτα στο χωριό (επαρχία και τα δύο) και καμιά βόλτα Θεσσαλονίκη μία δύο φορές τον χρόνο. Οδήγηση ήρεμη με μέγιστη ταχύτητα 120 - 130 σε Εγνατία. Το αμάξι μπαίνει σε γκαράζ και 5 μήνες σχεδόν το χρόνο μπαίνουν χειμερινά. Βροχή περπατάει μόνο σε περίπτωση ανάγκης και με ενδιαφέρει στο ελαστικό η κατανάλωση, ο θόρυβος, η άνεση και μία "νορμάλ" συμπεριφορά στα φρένα. Θα ήθελα κυρίως γνώμες για τα συγκεκριμένα Falken και όχι άλλες προτάσεις γιατί όπως καταλαβαίνετε δεν φέρνουν τα πάντα οι λαστιχάδες. Ευχαριστώ εκ των προτέρων. εχω τα sn110 13 μηνες σε ενα nissan almera και εχω κανει 9.000χλμ.τα λαστιχα συμπεριφερονται οπως την πρωτη μερα.καταναλωση νορμαλ, κρατημα σε στεγνο και σε βρεγμενο αψογα δεν ειναι τυχαιο το Α που εχουν, ζεστενονται γρηγορα και ειναι σχετικα αθορυβα.για τις ταχυτητες που λες ειναι οτι καλυτερο.προχωρα αφοβα Επεξ/σία 16 Απριλίου 2022 από valantis40 2 1
DjTony Δημοσ. 16 Απριλίου 2022 Δημοσ. 16 Απριλίου 2022 21 ώρες πριν, liakinen είπε Καλησπέρα παιδιά, Ήρθε η ώρα για αλλαγή ελαστικών στο ένα αυτοκίνητο (το αγαπημένο) την Ascona C. Φοράει εδώ και χρόνια 195/50/15 σε καλοκαιρινό (ξέρω ότι η σωστή διάσταση είναι 195/55/15 αλλά είναι πανάκριβα). Γύρισα τις τελευταίες τρεις μέρες στα μαγαζιά της περιοχής μου και διαπίστωσα ότι οι τιμές πήγαν στον Θεό και αναμένεται νέα αύξηση από 1η Μαϊου αλλά και έλλειψη σε κάποιες μάρκες. Είχα σκοπό να βάλω το Bridgestone Turanza T005 που έχω σε άλλο αυτοκίνητο και είμαι ευχαριστημένος αλλά η τιμή πήγε 350€. Στα 360€ το Michelin Primacy 4 και 340€ το άθλιο Continental eco contact 6. Επειδή οικονομικά δεν μπορώ να πάω στα παραπάνω ο λαστιχάς μου είπε να τον εμπιστευτώ και να βάλω τα Falken Sincera SN110 Ecorun στα 260€ με τοποθέτηση και ζύγισμα. Είναι made in Turkey (δεν έχω κάποιο θέμα με αυτό) αλλά δεν βλέπω να κυκλοφορούν αφού δεν υπάρχουν γνώμες και Reviews στο ίντερνετ. Η χρήση που κάνω μιας και το αμάξι είναι του 87 αλλά σε κατάσταση σχεδόν καινούργιο είναι μέσα στην πόλη και βόλτα στο χωριό (επαρχία και τα δύο) και καμιά βόλτα Θεσσαλονίκη μία δύο φορές τον χρόνο. Οδήγηση ήρεμη με μέγιστη ταχύτητα 120 - 130 σε Εγνατία. Το αμάξι μπαίνει σε γκαράζ και 5 μήνες σχεδόν το χρόνο μπαίνουν χειμερινά. Βροχή περπατάει μόνο σε περίπτωση ανάγκης και με ενδιαφέρει στο ελαστικό η κατανάλωση, ο θόρυβος, η άνεση και μία "νορμάλ" συμπεριφορά στα φρένα. Θα ήθελα κυρίως γνώμες για τα συγκεκριμένα Falken και όχι άλλες προτάσεις γιατί όπως καταλαβαίνετε δεν φέρνουν τα πάντα οι λαστιχάδες. Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Με κανένα 80€ παραπάνω συνολικά βάζεις Michelin pilot sport..
Fordakias7 Δημοσ. 16 Απριλίου 2022 Δημοσ. 16 Απριλίου 2022 13 λεπτά πριν, DjTony είπε Με κανένα 80€ παραπάνω συνολικά βάζεις Michelin pilot sport.. Ναι και θα πηγαίνει συνέχεια με παγωμένα λάστιχα Τέτοια λάστιχα θέλουν και μια χ ιπποδύναμη 2
zio10 Δημοσ. 16 Απριλίου 2022 Δημοσ. 16 Απριλίου 2022 9 ώρες πριν, mp123 είπε Εγω βλεπω πωσ η διαφορα του φαλκεν με του μπριτζεστον ειναι 40 ευρω. Μονο και μονο απο την οικονομια καυσιμου στα χαρακτηριστικα εβγαλες την διαφορα.e το ενα b το αλλο. 270 βγαινουν απο τον δημιτριου στην νικαια. Εγω εκει βαζω η στον καρλη παλι στην νικαια οποιος μου κανει την καλυτερη προσφορα . Έχεις δει διάφορα στην κατανάλωση ανάλογα την κατηγορία του ελαστικού; Πρέπει να είναι απειροελάχιστες οι διαφορές σε πραγματικές συνθήκες. 1
Black Demis Δημοσ. 16 Απριλίου 2022 Δημοσ. 16 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) τα εχω στο δικό μου 1 χρόνο 195/50/15 105 άλογα το όχημα..... κρατάνε άψογα μπορώ και να πω μαγικό χαλί...... αλλά είδα βαρβατι διαφορα στα καύσιμα δυστυχώς (αρχισε να πίνει το αυτοκινιτο ) αν θα τα επαιρνα ξανα? δεν ξερω αν τημες στην βενζινη θα ειναι εκει που ειναι θα ελεγα οχι Επεξ/σία 16 Απριλίου 2022 από Black Demis 1
tigergreg Δημοσ. 16 Απριλίου 2022 Δημοσ. 16 Απριλίου 2022 22 λεπτά πριν, Black Demis είπε αλλά είδα βαρβατι διαφορα στα καύσιμα δυστυχώς (αρχισε να πίνει το αυτοκινιτο ) Δηλαδη? 0,1-0,2 λιτρα παραπανω στα 100χλμ? Τι αυτοκινητο, μοντελο, κυβισμος ειναι?
Black Demis Δημοσ. 16 Απριλίου 2022 Δημοσ. 16 Απριλίου 2022 2 λεπτά πριν, tigergreg είπε Δηλαδη? 0,1-0,2 λιτρα παραπανω στα 100χλμ? αν ήταν τόσο λίγα δεν θα υπηρχε λόγος αναφοράς..... τόσο μικρές διακυμάνσεις δεν θεωρούνται καν διαφορα... θα πω στο ταξίδι καθώς χρήση πόλης ειναι ελάχιστη (εκεί μόνο μηχανή σχεδόν αποκλειστικά ) κάνω ταξίδι στην εθνική με 130 κλειδωμένο cruize controll πριν την αλλαγη έκαιγα περίπου 5 με 5,2 στα ανάλογα με της συνθήκες αερας κλπ , μετα την αλλαγη ~6 στα 100 περίπου μεχρι πρόσφατα δεν με ένοιαζε και τόσο γιατι το κράτημα τους δεν υπάρχει ειδικά αν συνδυαστεί με σκληρή ανάρτηση, τώρα ας πούμε λίγο μου τζουζει τον ποπό εκει που πηγε η βενζινη 2
tigergreg Δημοσ. 16 Απριλίου 2022 Δημοσ. 16 Απριλίου 2022 4 λεπτά πριν, Black Demis είπε αν ήταν τόσο λίγα δεν θα υπηρχε λόγος αναφοράς..... τόσο μικρές διακυμάνσεις δεν θεωρούνται καν διαφορα... θα πω στο ταξίδι καθώς χρήση πόλης ειναι ελάχιστη (εκεί μόνο μηχανή σχεδόν αποκλειστικά ) κάνω ταξίδι στην εθνική με 130 κλειδωμένο cruize controll πριν την αλλαγη έκαιγα περίπου 5 με 5,2 στα ανάλογα με της συνθήκες αερας κλπ , μετα την αλλαγη ~6 στα 100 περίπου μεχρι πρόσφατα δεν με ένοιαζε και τόσο γιατι το κράτημα τους δεν υπάρχει ειδικά αν συνδυαστεί με σκληρή ανάρτηση, τώρα ας πούμε λίγο μου τζουζει τον ποπό εκει που πηγε η βενζινη Δειχνει υπερβολικη η διαφορα οταν η πλειοψηφια των ελαστικων εχει τις διαφορες που εγραψα αλλα πιθανον να παιζει ρολο και το μοντελο κυβισμος του αυτοκινητου. Προσωπικα σε SAAB 2000 TURBO δεν ειδα διαφορα ισως γιατι ηδη εκαιγε πολλα. Στο PANDA 1242 60HP παντως αθηνα-ηγουμενιτσα με 120-130 παρεμεινε στα 5,8. Ισως να υπαρχει και μεγαλυτερη επιβαρυνση στα μεγαλυτερα πελματα. Στο πρωτο εχω 215 και στο αλλο 155.
Fordakias7 Δημοσ. 16 Απριλίου 2022 Δημοσ. 16 Απριλίου 2022 56 λεπτά πριν, Black Demis είπε τα εχω στο δικό μου 1 χρόνο 195/50/15 105 άλογα το όχημα..... κρατάνε άψογα μπορώ και να πω μαγικό χαλί...... αλλά είδα βαρβατι διαφορα στα καύσιμα δυστυχώς (αρχισε να πίνει το αυτοκινιτο ) αν θα τα επαιρνα ξανα? δεν ξερω αν τημες στην βενζινη θα ειναι εκει που ειναι θα ελεγα οχι Δεν φταίνε τα λάστιχα σε καμία περίπτωση Τσέκαρε κανα φίλτρο αέρα η τα μπεκ σου 2
sokos1 Δημοσ. 16 Απριλίου 2022 Δημοσ. 16 Απριλίου 2022 1. Απορώ εσείς που λέτε οτι τα Φάλκεν ειναι κορυφαία, με τι μέτρο σύγκρισης τα γράφετε αυτά? (ειδικά ο άλλος γράφει μετα απο 6 χρόνια άλλαξε λάστιχα....) 2. και σε όσους αγοράζουν Τούρκικα προϊοντα... τι να πώ, όταν θα πάει και η δική τους εταιρεία εκεί λόγω φτηνών εργατικών μετά μην κλαίγονται.... εγώ αμαξι πήγα να πάρω και όταν έμαθα οτι φτιάχνεται στην Τουρκία (Toyota CHR) το ακύρωσα και αγόρασα Made in Europe. 2 4 1
Black Demis Δημοσ. 16 Απριλίου 2022 Δημοσ. 16 Απριλίου 2022 15 λεπτά πριν, tigergreg είπε Δειχνει υπερβολικη η διαφορα οταν η πλειοψηφια των ελαστικων εχει τις διαφορες που εγραψα αλλα πιθανον να παιζει ρολο και το μοντελο κυβισμος του αυτοκινητου. Προσωπικα σε SAAB 2000 TURBO δεν ειδα διαφορα ισως γιατι ηδη εκαιγε πολλα. Στο PANDA 1242 60HP παντως αθηνα-ηγουμενιτσα με 120-130 παρεμεινε στα 5,8. Ισως να υπαρχει και μεγαλυτερη επιβαρυνση στα μεγαλυτερα πελματα. Στο πρωτο εχω 215 και στο αλλο 155. το πρώτο που σκέφτηκα κάτι δεν πάει καλά με την ευθυγράμμιση , τσεκάραμε όλα τέλεια.... μετά λέω να ανεβάσω λίγο την πίεση (Τα πήγα από μέγιστο 2,4 στα 2,5 είχε διαφορα μικρή μεν αλλα ειχε 0,2 ) τα παιρνω στο κρανίο βάζω παλιά (τα ειχα κρατήσει γιατι ήθελα να τα κάνω γλάστρες χαχα).. παλιά όλα καλά, ε μετά απλά τα έβαλα και συμβιβαστικα προφανώς από αυτοκίνητο σε αυτοκίνητο απο διάσταση σε διάσταση υπάρχει διαφορα (για αυτό και ανέφερα άλογα και διάσταση) αυτοκίνητο πάντως ειναι 1 τόνος δεν το λες βαρύ ουτε πεθαμενο 105 άλογα ατμόσφαιρα απλά μάλλον δεν του κάθονται τόσο καλά από θέμα βενζίνης........ δεν πειράζει τουλαχιστον εχω κρατημα 3 λεπτά πριν, Fordakias7 είπε Δεν φταίνε τα λάστιχα σε καμία περίπτωση Τσέκαρε κανα φίλτρο αέρα η τα μπεκ σου αυτοκίνητο ειναι άψογο σε ολα του (ειμαι ψείρας) και εχω κανει και την τράμπα ξανα πίσω για να δω τι γινεται μονο και μονο επειδή με έτρωγαν τα φίδια οτι κατι χάλασε στο αυτοκίνητο τα (παλιά που τα είχα κρατήσει για να κανω γλάστρες ) (πριν ειχα τα EcoContact )
Fordakias7 Δημοσ. 16 Απριλίου 2022 Δημοσ. 16 Απριλίου 2022 1 λεπτό πριν, sokos1 είπε 1. Απορώ εσείς που λέτε οτι τα Φάλκεν ειναι κορυφαία, με τι μέτρο σύγκρισης τα γράφετε αυτά? (ειδικά ο άλλος γράφει μετα απο 6 χρόνια άλλαξε λάστιχα....) 2. και σε όσους αγοράζουν Τούρκικα προϊοντα... τι να πώ, όταν θα πάει και η δική τους εταιρεία εκεί λόγω φτηνών εργατικών μετά μην κλαίγονται.... εγώ αμαξι πήγα να πάρω και όταν έμαθα οτι φτιάχνεται στην Τουρκία (Toyota CHR) το ακύρωσα και αγόρασα Made in Europe. Εάν λες για μένα φίλε μου το αμάξι έκανε 4000 τον χρόνο τα άλλαξα στα 5 χρόνια λόγω παλαιότητας και ίσως να άργησα και κανά χρόνο ναι λάθος μου! Τα sn832 τα οποία κράτησα 5 χρόνια ήταν made in japan Με την λογική μην αγοράζετε τούρκικα προιόντα να στείλουμε και τα μισά γιαπωνεζικα-κορεατικα που φτιάχνονται τουρκία δεν έχει βάση αυτό που λες.. 1 1 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα