liakinen Δημοσ. 15 Απριλίου 2022 Δημοσ. 15 Απριλίου 2022 Καλησπέρα παιδιά, Ήρθε η ώρα για αλλαγή ελαστικών στο ένα αυτοκίνητο (το αγαπημένο) την Ascona C. Φοράει εδώ και χρόνια 195/50/15 σε καλοκαιρινό (ξέρω ότι η σωστή διάσταση είναι 195/55/15 αλλά είναι πανάκριβα). Γύρισα τις τελευταίες τρεις μέρες στα μαγαζιά της περιοχής μου και διαπίστωσα ότι οι τιμές πήγαν στον Θεό και αναμένεται νέα αύξηση από 1η Μαϊου αλλά και έλλειψη σε κάποιες μάρκες. Είχα σκοπό να βάλω το Bridgestone Turanza T005 που έχω σε άλλο αυτοκίνητο και είμαι ευχαριστημένος αλλά η τιμή πήγε 350€. Στα 360€ το Michelin Primacy 4 και 340€ το άθλιο Continental eco contact 6. Επειδή οικονομικά δεν μπορώ να πάω στα παραπάνω ο λαστιχάς μου είπε να τον εμπιστευτώ και να βάλω τα Falken Sincera SN110 Ecorun στα 260€ με τοποθέτηση και ζύγισμα. Είναι made in Turkey (δεν έχω κάποιο θέμα με αυτό) αλλά δεν βλέπω να κυκλοφορούν αφού δεν υπάρχουν γνώμες και Reviews στο ίντερνετ. Η χρήση που κάνω μιας και το αμάξι είναι του 87 αλλά σε κατάσταση σχεδόν καινούργιο είναι μέσα στην πόλη και βόλτα στο χωριό (επαρχία και τα δύο) και καμιά βόλτα Θεσσαλονίκη μία δύο φορές τον χρόνο. Οδήγηση ήρεμη με μέγιστη ταχύτητα 120 - 130 σε Εγνατία. Το αμάξι μπαίνει σε γκαράζ και 5 μήνες σχεδόν το χρόνο μπαίνουν χειμερινά. Βροχή περπατάει μόνο σε περίπτωση ανάγκης και με ενδιαφέρει στο ελαστικό η κατανάλωση, ο θόρυβος, η άνεση και μία "νορμάλ" συμπεριφορά στα φρένα. Θα ήθελα κυρίως γνώμες για τα συγκεκριμένα Falken και όχι άλλες προτάσεις γιατί όπως καταλαβαίνετε δεν φέρνουν τα πάντα οι λαστιχάδες. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
tigergreg Δημοσ. 15 Απριλίου 2022 Δημοσ. 15 Απριλίου 2022 Θα εκπλαγεις οπως κι εγω που τα εβαλα σε 2 διαφορετικα αυτοκινητα. Μαγικο χαλι...θα εκπλαγεις! 1
liakinen Δημοσ. 15 Απριλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 15 Απριλίου 2022 1 λεπτό πριν, tigergreg είπε Θα εκπλαγεις οπως κι εγω που τα εβαλα σε 2 διαφορετικα αυτοκινητα. Μαγικο χαλι...θα εκπλαγεις! Για πες φίλε πόσο καιρό τα έχεις και δύο τρία λόγια από την εμπειρία σου.
tigergreg Δημοσ. 15 Απριλίου 2022 Δημοσ. 15 Απριλίου 2022 Aριστο σε στεγνο και βρεγμενο. Απιστευτη αισθηση πιο μαλακης κυλησης στον δρομο. Στην 5ετια ειναι ακλονητο με λιγα ομως χλμ που εχω κανει (14,000)
liakinen Δημοσ. 15 Απριλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 15 Απριλίου 2022 4 λεπτά πριν, tigergreg είπε Aριστο σε στεγνο και βρεγμενο. Απιστευτη αισθηση πιο μαλακης κυλησης στον δρομο. Στην 5ετια ειναι ακλονητο με λιγα ομως χλμ που εχω κανει (14,000) Ώπα μήπως λες για κάποιο μοντέλο άλλο γιατί αυτό νομίζω ότι βγήκε το 20.
tigergreg Δημοσ. 15 Απριλίου 2022 Δημοσ. 15 Απριλίου 2022 38 λεπτά πριν, liakinen είπε Ώπα μήπως λες για κάποιο μοντέλο άλλο γιατί αυτό νομίζω ότι βγήκε το 20. ΤΑ ΖΙΕΧ τα εχω 5 χρονια και τα σινσερα 2 χρονια με σχεδον τα ιδια χιλιομετρα. Ισχυουν και τα δυο οσον αφορα κρατημα και ανεση. Αν παλιωσουν τα σινσερα θα ενημερωσω. Παντως τα πλεονεκτηματα τους ειναι σχεδον ιδια μεταξυ τους. 1
mp123 Δημοσ. 16 Απριλίου 2022 Δημοσ. 16 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) Εγω βλεπω πωσ η διαφορα του φαλκεν με του μπριτζεστον ειναι 40 ευρω. Μονο και μονο απο την οικονομια καυσιμου στα χαρακτηριστικα εβγαλες την διαφορα.e το ενα b το αλλο. 270 βγαινουν απο τον δημιτριου στην νικαια. Εγω εκει βαζω η στον καρλη παλι στην νικαια οποιος μου κανει την καλυτερη προσφορα . Επεξ/σία 16 Απριλίου 2022 από mp123
liakinen Δημοσ. 16 Απριλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 16 Απριλίου 2022 Οι τιμές στην περιοχή μου είναι αυτές που έγραψα σχεδόν σε όλους. 260€ τα Falken και 350€ τα Bridgestone. Σήμερα μιλώντας με γνωστό με έβαλε σε σκέψεις γιατί μου είπε για την επιδότηση ελαστικών από το κράτος (Ευρώπη) ύψους 200€ με πιθανότητες από τον επόμενο μήνα. 1
Bitbit Δημοσ. 16 Απριλίου 2022 Δημοσ. 16 Απριλίου 2022 1 ώρα πριν, liakinen είπε Σήμερα μιλώντας με γνωστό με έβαλε σε σκέψεις γιατί μου είπε για την επιδότηση ελαστικών από το κράτος (Ευρώπη) ύψους 200€ με πιθανότητες από τον επόμενο μήνα. Αυτό πριν λίγο καιρό βγήκε στη δημοσιότητα. Ότι σκέφτεται κάτι τέτοιο η Ευρώπη και λίγες μέρες αργότερα ότι ενδέχεται να γίνει και στην Ελλάδα. Θα προχωρήσουν τόσο άμεσα να το εφαρμόσουν; Εδώ την επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών ακόμα την περιμένουμε, αν έρθει ποτέ. Η επιδότηση στα καύσιμα μια από τα ίδια. Και αφού τα δώσανε όλα αυτά, θέλουμε και επιδότηση στα λάστιχα.... Δεν αμφιβάλλω ότι μπορεί να γίνει αλλά με την ταχύτητα που κινούνται εδώ....ίσως την πάρεις στην επόμενη αλλαγή
liakinen Δημοσ. 16 Απριλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 16 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, mp123 είπε Δες τιμή στην περοχη σου για τα hankook. Τα Ventus Prime 3 που έβγαιναν στις διαστάσεις μου δεν τα βρίσκουν πλέον. 55 λεπτά πριν, Bitbit είπε Αυτό πριν λίγο καιρό βγήκε στη δημοσιότητα. Ότι σκέφτεται κάτι τέτοιο η Ευρώπη και λίγες μέρες αργότερα ότι ενδέχεται να γίνει και στην Ελλάδα. Θα προχωρήσουν τόσο άμεσα να το εφαρμόσουν; Εδώ την επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών ακόμα την περιμένουμε, αν έρθει ποτέ. Η επιδότηση στα καύσιμα μια από τα ίδια. Και αφού τα δώσανε όλα αυτά, θέλουμε και επιδότηση στα λάστιχα.... Δεν αμφιβάλλω ότι μπορεί να γίνει αλλά με την ταχύτητα που κινούνται εδώ....ίσως την πάρεις στην επόμενη αλλαγή Θα κάνω υπομονή μέχρι τέλος Μαϊου που περνάω ΚΤΕΟ. Τοπικοί λαστιχάδες τονίζουν στον κόσμο να βάζει A , B στους δείκτες κατανάλωσης και ότι μπορούν να μην δώσουν απόδειξη τώρα αλλά να την χτυπήσουν όταν βγεί τον άλλο μήνα. Ότι μου είπαν λέω. Επεξ/σία 16 Απριλίου 2022 από liakinen 1
Fordakias7 Δημοσ. 16 Απριλίου 2022 Δημοσ. 16 Απριλίου 2022 Άριστα ελαστικά τα φοράω 6 χρόνια σε σμαρτ 450 5 χρόνια τα sn832 και πριν κάνα χρόνο έβαλα τα sn110 είναι αθόρυβα και με πολύ καλή απόδοση σε βρεγμένο τα φαλκεν εδώ και χρόνια είναι premium brand είναι τα πιο VFM λάστιχα για εμένα μακράν 1
liakinen Δημοσ. 16 Απριλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 16 Απριλίου 2022 2 λεπτά πριν, Fordakias7 είπε Άριστα ελαστικά τα φοράω 6 χρόνια σε σμαρτ 450 5 χρόνια τα sn832 και πριν κάνα χρόνο έβαλα τα sn110 είναι αθόρυβα και με πολύ καλή απόδοση σε βρεγμένο τα φαλκεν εδώ και χρόνια είναι premium brand είναι τα πιο VFM λάστιχα για εμένα μακράν Πιστεύεις ότι αξίζει να πάω στα Falken Ziex ZE310 ή να επιλέξω την οικονομική σειρά (sn110); Από κατανάλωση πως τα πάνε τα sn110; Βλέπω ότι δεν έχουν καλό δείκτη (D νομίζω για την διάσταση μου).
Fordakias7 Δημοσ. 16 Απριλίου 2022 Δημοσ. 16 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) Νομίζω καλύτερα να βάλεις τα ze 310 και αυτά δοκιμασμένα 1 χρόνο σε Φορντ μοντεο με διάσταση 205 55 16 εξαιρετικό και πριν από αυτά φορούσα τα προηγούμενα τα ze914. Τώρα για τον δείκτη καυσίμου δεν νμζω ότι θα δεις κάποια διαφορα σε θέμα κατανάλωσης σε φάση να καις 0.2-0.3 λτ/100χλμ π;ραπανω από τα ,Bridgestone οι μελέτες τους βασίζονται σε τέτοια νούμερα Επεξ/σία 16 Απριλίου 2022 από Fordakias7 1
mp123 Δημοσ. 16 Απριλίου 2022 Δημοσ. 16 Απριλίου 2022 57 λεπτά πριν, Fordakias7 είπε Άριστα ελαστικά τα φοράω 6 χρόνια σε σμαρτ 450 5 χρόνια τα sn832 και πριν κάνα χρόνο έβαλα τα sn110 είναι αθόρυβα και με πολύ καλή απόδοση σε βρεγμένο τα φαλκεν εδώ και χρόνια είναι premium brand είναι τα πιο VFM λάστιχα για εμένα μακράν Για εσενα ναι για οσους ξερουν απο αυτοκινητα οχι 1 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα