arsenal Δημοσ. 15 Απριλίου 2022 Δημοσ. 15 Απριλίου 2022 Καλησπέρα σε όλους. Μπορείτε να μου προτείνετε κάποια ελληνική εταιρεία για τη digital marketing ανεξαρτήτου κοστους; με ενδιαφέρει να είναι αξιόπιστη και σοβαρη
chaosmaster Δημοσ. 17 Απριλίου 2022 Δημοσ. 17 Απριλίου 2022 Έχεις κάνει έρευνα αγοράς να ενημερωθείς για τα κόστη; γιατί αυτό το ανεξαρτήτου κόστους μου φαίνεται πολύ πρόχειρο. Επίσης θα πρέπει να μας πεις κ το budget που θες να χαλάσεις γιατί οι μεγάλες εταιρίες αναλαμβάνουν πελάτες που θα κάνουν spent ένα συγκεκριμένο budget κ πάνω. 1
homestyle Δημοσ. 17 Απριλίου 2022 Δημοσ. 17 Απριλίου 2022 Γεια σου! Εμείς δουλεύουμε με μια εταιρεία αλλά ισχύει αυτό που λέει ο chaosmaster. Έχει σημασία το budget σου, τι υπηρεσίες θέλεις να κάνεις και τα λοιπά. Η αλήθεια είναι ότι εμείς δουλεύουμε με μια ομάδα που δουλεύει πολύ καλά και στο κομμάτι του development και μας βόλεψε πολύ που το αναθέσαμε όλο το project μας εκεί. Το budget μας είναι κοντά στα 1.500-2.000/μήνα ανάλογα την εποχή πάντα
chaosmaster Δημοσ. 17 Απριλίου 2022 Δημοσ. 17 Απριλίου 2022 2 ώρες πριν, homestyle είπε Γεια σου! Εμείς δουλεύουμε με μια εταιρεία αλλά ισχύει αυτό που λέει ο chaosmaster. Έχει σημασία το budget σου, τι υπηρεσίες θέλεις να κάνεις και τα λοιπά. Η αλήθεια είναι ότι εμείς δουλεύουμε με μια ομάδα που δουλεύει πολύ καλά και στο κομμάτι του development και μας βόλεψε πολύ που το αναθέσαμε όλο το project μας εκεί. Το budget μας είναι κοντά στα 1.500-2.000/μήνα ανάλογα την εποχή πάντα Αυτό το ποσό αφορά μονό το spent ή και την αμοιβή του γραφείου;
arsenal Δημοσ. 18 Απριλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 18 Απριλίου 2022 Το budget μου ειναι max 3000. Δηλαδή ένα συνολικό πακέτο σε αυτή τη τιμή ανά μήνα. 14 ώρες πριν, homestyle είπε Γεια σου! Εμείς δουλεύουμε με μια εταιρεία αλλά ισχύει αυτό που λέει ο chaosmaster. Έχει σημασία το budget σου, τι υπηρεσίες θέλεις να κάνεις και τα λοιπά. Η αλήθεια είναι ότι εμείς δουλεύουμε με μια ομάδα που δουλεύει πολύ καλά και στο κομμάτι του development και μας βόλεψε πολύ που το αναθέσαμε όλο το project μας εκεί. Το budget μας είναι κοντά στα 1.500-2.000/μήνα ανάλογα την εποχή πάντα Αν θες ενημέρωσε με σε προσωπικό μήνυμα 14 ώρες πριν, homestyle είπε Γεια σου! Εμείς δουλεύουμε με μια εταιρεία αλλά ισχύει αυτό που λέει ο chaosmaster. Έχει σημασία το budget σου, τι υπηρεσίες θέλεις να κάνεις και τα λοιπά. Η αλήθεια είναι ότι εμείς δουλεύουμε με μια ομάδα που δουλεύει πολύ καλά και στο κομμάτι του development και μας βόλεψε πολύ που το αναθέσαμε όλο το project μας εκεί. Το budget μας είναι κοντά στα 1.500-2.000/μήνα ανάλογα την εποχή πάντα 14 ώρες πριν, chaosmaster είπε Έχεις κάνει έρευνα αγοράς να ενημερωθείς για τα κόστη; γιατί αυτό το ανεξαρτήτου κόστους μου φαίνεται πολύ πρόχειρο. Επίσης θα πρέπει να μας πεις κ το budget που θες να χαλάσεις γιατί οι μεγάλες εταιρίες αναλαμβάνουν πελάτες που θα κάνουν spent ένα συγκεκριμένο budget κ πάνω. Πάμε κάτω έχω ενημερωθεί ναι. Γενικά αντέχω μέχρι 3000 το μήνα
filip123go Δημοσ. 18 Απριλίου 2022 Δημοσ. 18 Απριλίου 2022 Εγώ απλά να σπυ πω φίλε, πως ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ και να σου τάξουν προφορικά, να το μέταφέρεις και μέσα στο συμβόλαιο, γιατι πολλές εταιρείες (και μεγάλες και μικρές) σου τάζουν 1002 πράγματα και μόλις υπογράψεις σου λένε άλλα. Οπότε ΟΛΑ γραπτά, 2 φορες διάβασμα το συμβολαιο και προσοχή στα ψιλά γράμματα.! Για οτιδήποτε δεν είσαι σίγουρος, ρωτάς δικηγόρο . 1
fouros Δημοσ. 18 Απριλίου 2022 Δημοσ. 18 Απριλίου 2022 Στις 15/4/2022 στις 9:23 ΜΜ, arsenal είπε Καλησπέρα σε όλους. Μπορείτε να μου προτείνετε κάποια ελληνική εταιρεία για τη digital marketing ανεξαρτήτου κοστους; με ενδιαφέρει να είναι αξιόπιστη και σοβαρη Πρέπει να κάνεις έρευνα αγοράς , υπάρχουν αρκετές σοβαρές εταιρείες με τεχνογνωσία & εμπειρια πλέον. 2-3 hints από εμένα. Στην έρευνα σου στις συναντήσεις (remote ή δια ζώσης) ζήτα να γνωρίσεις και τα άτομα που actually θα κάνουν τη "δουλειά" και θα συνεργαστείς, οχι μόνο τον manager & account manager Ζήτα 3-4 πελάτες στο e-commerce στο δικό σου μέγεθος και επικοινώνησε με τoυς ιδιοκτήτες ρωτώντας για τη συνεργασία (πάρα πολύ βασικό). Επειδή ο χώρος είναι γεμάτος από αλεξιπτωτιστές καλό θα ήταν η εταιρεία να είναι 5 χρόνια τουλάχιστον στον χώρο Μακριά από εταιρείες "φασόν" σαν αυτη που κάποτε εβγαζε τηλ καταλογο (ονόματα δε λέμε) Με το budget που διαθέτεις απέφυγε τις μεγάλες εταιρείες (που βλέπεις να παίρνουν τα βραβεία κάθε χρόνο) , ακόμη και αν φτάνεις το ελάχιστο budget που αναλαμβάνουν. 5
thanosbrt Δημοσ. 23 Απριλίου 2022 Δημοσ. 23 Απριλίου 2022 Στις 18/4/2022 στις 2:23 ΜΜ, fouros είπε Πρέπει να κάνεις έρευνα αγοράς , υπάρχουν αρκετές σοβαρές εταιρείες με τεχνογνωσία & εμπειρια πλέον. 2-3 hints από εμένα. Στην έρευνα σου στις συναντήσεις (remote ή δια ζώσης) ζήτα να γνωρίσεις και τα άτομα που actually θα κάνουν τη "δουλειά" και θα συνεργαστείς, οχι μόνο τον manager & account manager Ζήτα 3-4 πελάτες στο e-commerce στο δικό σου μέγεθος και επικοινώνησε με τoυς ιδιοκτήτες ρωτώντας για τη συνεργασία (πάρα πολύ βασικό). Επειδή ο χώρος είναι γεμάτος από αλεξιπτωτιστές καλό θα ήταν η εταιρεία να είναι 5 χρόνια τουλάχιστον στον χώρο Μακριά από εταιρείες "φασόν" σαν αυτη που κάποτε εβγαζε τηλ καταλογο (ονόματα δε λέμε) Με το budget που διαθέτεις απέφυγε τις μεγάλες εταιρείες (που βλέπεις να παίρνουν τα βραβεία κάθε χρόνο) , ακόμη και αν φτάνεις το ελάχιστο budget που αναλαμβάνουν. Πολύ εύστοχα όλα. Το πρώτο βέβαια πολύ σπάνια γίνεται και ακόμα και αν "γίνει" δύσκολα να είναι το άτομο που τελικά θα ασχολείται day-to-day με το project, καθώς (δυστυχώς) τις περισσότερες φορές τα projects που δεν είναι μεγάλα, καταλήγουν σε κάποιον πρακτικάριο που θα κάνει το αγροτικό του. Αλλά πραγματικά πολύ εύστοχα όλα. Αν τα κάνεις σωστά αυτά τα 5 πραγματάκια, δύσκολο να πέσεις έξω. Θα πρόσθετα μόνο και τη στοχοθέτηση. Ιδίως εφόσον είσαι e-shop, πρέπει με τις προσφορές που θα λάβεις να υπάρχει και συγκεκριμένη στοχοθεσία και όχι απλά σε clicks και impressions κλπ, αλλά σε παραγγελίες, τζίρο και ROAS. Στο αναφέρω γιατί ασχολούμαι χρόνια με το digital marketing και καλώς ή κακώς οι περισσότερες εταιρείες το αποφεύγουν, για ευνόητους λόγους φυσικά.
chaosmaster Δημοσ. 12 Μαΐου 2022 Δημοσ. 12 Μαΐου 2022 Στις 23/4/2022 στις 4:37 ΜΜ, thanosbrt είπε Πολύ εύστοχα όλα. Το πρώτο βέβαια πολύ σπάνια γίνεται και ακόμα και αν "γίνει" δύσκολα να είναι το άτομο που τελικά θα ασχολείται day-to-day με το project, καθώς (δυστυχώς) τις περισσότερες φορές τα projects που δεν είναι μεγάλα, καταλήγουν σε κάποιον πρακτικάριο που θα κάνει το αγροτικό του. Αλλά πραγματικά πολύ εύστοχα όλα. Αν τα κάνεις σωστά αυτά τα 5 πραγματάκια, δύσκολο να πέσεις έξω. Θα πρόσθετα μόνο και τη στοχοθέτηση. Ιδίως εφόσον είσαι e-shop, πρέπει με τις προσφορές που θα λάβεις να υπάρχει και συγκεκριμένη στοχοθεσία και όχι απλά σε clicks και impressions κλπ, αλλά σε παραγγελίες, τζίρο και ROAS. Στο αναφέρω γιατί ασχολούμαι χρόνια με το digital marketing και καλώς ή κακώς οι περισσότερες εταιρείες το αποφεύγουν, για ευνόητους λόγους φυσικά. Δηλαδή εσύ μπορείς να υπολογίσεις τον τζίρο του eshop και να δώσεις γραπτή προσφορά που να λέει ότι σε 6 μήνες θα βγάζει τόσα;
thanosbrt Δημοσ. 12 Μαΐου 2022 Δημοσ. 12 Μαΐου 2022 55 λεπτά πριν, chaosmaster είπε Δηλαδή εσύ μπορείς να υπολογίσεις τον τζίρο του eshop και να δώσεις γραπτή προσφορά που να λέει ότι σε 6 μήνες θα βγάζει τόσα; Και εγώ και άλλοι (ευτυχώς) φυσικά στοχοθετούν, απλά όχι απαραίτητα στον συνολικό τζίρο ενός e-shop αλλά στην απόδοση (στον τζίρο ας πούμε) των διαφημίσεων. Γιατί δεν μπορεί κάποιος να θέσει στόχους σε κανάλια που δεν διαχειρίζεται. Ιδίως αν δεν πρόκειται για e-shop που ξεκινάει τώρα αλλά έχει κάποιους μήνες παρουσία. Αν μάλιστα έχει ξανατρέξει και διαφημίσεις - έστω για λίγο διάστημα - η στοχοθεσία σε απόδοση διαφημίσεων είναι αρκετά εύκολη. Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί σου φαίνεται περίεργο. Αλλά τι είναι λογικό δηλαδή, η στοχοθεσία σε clicks και impressions;
chaosmaster Δημοσ. 13 Μαΐου 2022 Δημοσ. 13 Μαΐου 2022 5 ώρες πριν, thanosbrt είπε Και εγώ και άλλοι (ευτυχώς) φυσικά στοχοθετούν, απλά όχι απαραίτητα στον συνολικό τζίρο ενός e-shop αλλά στην απόδοση (στον τζίρο ας πούμε) των διαφημίσεων. Γιατί δεν μπορεί κάποιος να θέσει στόχους σε κανάλια που δεν διαχειρίζεται. Ιδίως αν δεν πρόκειται για e-shop που ξεκινάει τώρα αλλά έχει κάποιους μήνες παρουσία. Αν μάλιστα έχει ξανατρέξει και διαφημίσεις - έστω για λίγο διάστημα - η στοχοθεσία σε απόδοση διαφημίσεων είναι αρκετά εύκολη. Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί σου φαίνεται περίεργο. Αλλά τι είναι λογικό δηλαδή, η στοχοθεσία σε clicks και impressions; Δεν απάντησες στην ερώτηση μου. Στην προσφορά που θα δώσεις στον πελάτη σου μέσα αναφέρεις γραπτώς ότι σε 6 μήνες με τη δουλειά που θα σου κάνω το eshop σου θα έχει τόσο τζίρο; Κ σε περίπτωση που το κάνεις κ δε φέρεις τα επιθυμητά αποτελέσματα τι διεκδικεί μετά ο πελάτης;
thanosbrt Δημοσ. 13 Μαΐου 2022 Δημοσ. 13 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, chaosmaster είπε Δεν απάντησες στην ερώτηση μου. Στην προσφορά που θα δώσεις στον πελάτη σου μέσα αναφέρεις γραπτώς ότι σε 6 μήνες με τη δουλειά που θα σου κάνω το eshop σου θα έχει τόσο τζίρο; Κ σε περίπτωση που το κάνεις κ δε φέρεις τα επιθυμητά αποτελέσματα τι διεκδικεί μετά ο πελάτης; Πόσο πιο συγκεκριμένα να σου απαντήσω; Μάλλον για κάποιο λόγο κάτι δεν σου αρέσει! Πάμε άλλη μια φορά: ΔΕΝ αναφέρομαι σε συνολικό τζίρο του e-shop, για το λόγο που ανέφερα πριν. Αν εσύ ορίζεις την πολιτική τιμών του e-shop σου στο Skroutz και ένα πρωί ξυπνήσεις και ανεβάσεις +30% τις τιμές, προφανώς θα μειωθεί ο τζίρος της πηγής αυτής, αλλά και συνολικότερα του e-shop. Εγώ αυτό δεν μπορώ ούτε να το ελέγξω ούτε να το προβλέψω, άρα δεν μπορώ να στοχοθετήσω στον τζίρο συνολικά του e-shop. Άλλο γνώση και εμπειρία, άλλο μαγικό ραβδί! Στοχοθέτηση γίνεται στον τζίρο διαφημιστικών καμπανιών (στο λέω απλά για να το καταλάβεις) αλλά πρακτικά όχι στον ίδιο τον τζίρο γιατί εκ των πραγμάτων επηρεάζεται από το ύψος του budget και αυτό πολύ εύκολα αυξομειώνεται όχι εντός εξαμήνου αλλά εβδομάδας, άρα εν τέλει η στοχοθέτηση γίνεται στην απόδοση (ROAS) των διαφημίσεων. Σαφές μέχρι εδώ; Τώρα σε περίπτωση που δεν έρθουν τα αποτελέσματα που ρωτάς, και εδώ είναι πιο σύνθετο το ζήτημα. Καταρχάς ούτε εσύ ούτε ο πελάτης θα το δείτε στο τέλος του εξαμήνου που αναφέρεις. Θα το δείτε πολύ νωρίτερα, οπότε είναι θέμα αν μπορείς πρώτα να καταλάβεις τι δεν πάει καλά σε σχέση με αυτό που περίμενες εσύ, αν μπορείς να βρεις πως λύνεται το πρόβλημα αυτό ρεαλιστικά και αν ο πελάτης εν τέλει θα αντιληφθεί και θα εμπιστευθεί αυτό που του λες ή όχι, είτε γιατί μπορεί αυτά που του λες να είναι μπαρούφες είτε γιατί απλά δεν συμφωνεί μαζί σου. Αν εσύ ρωτάς νομικά - γιατί κάτι τέτοιο φαντάζομαι - ότι θέλει μπορεί να διεκδικήσει σε μια ελεύθερη κοινωνία, δεν μου έχει τύχει ούτε έχω ακούσει κάπου να τύχει. Και ξέρεις γιατί δεν έχει τύχει (για να κάνω κύκλο στην κουβέντα και να γυρίσουμε εντός θέματος); Γιατί όποιος θα στοχοθετήσει στην απόδοση ενός e-shop δεν είναι μάγος και φυσικά ανά περιόδους θα πέσει και έξω. Αλλά γιατί όποιος το κάνει δεν είναι ατζαμής και τζογαδόρος, αλλά έχει πραγματική γνώση, εμπειρία και εμπιστοσύνη στη δουλειά του, δεν φοβάται λοιπόν να στοχοθετήσει και ακόμα και όταν θα πέσει έξω θα μπορεί να καταλάβει σαφώς και έγκαιρα τι φταίει (γιατί υπάρχουν και ένα σωρό εξωγενείς παράγοντες ιδίως αν μιλάμε για εγχώριο e-shop) και γνωρίζει πως αυτό θα διορθωθεί. Αυτός που δεν ξέρει που του πάνε τα τέσσερα και τρέχει καμιά καμπάνια μια στο τόσο για να βγάλει χαρτζιλίκι κοροϊδεύοντας του πελάτες, προφανώς και στόχο δεν θα βάλει ποτέ (γιατί το θεωρεί μαντεψιά) και ούτε θα ξέρει τι (αληθοφανές και με στοιχεία) να πει όταν δεν θα επιτευχθεί ο στόχος και προφανώς μετά φοβάται ότι θα τον τρέχουν στα δικαστήρια για διαφυγόντα κέρδη και καλά θα του κάνουν, αν βγάζει τα νούμερα από την κοιλιά του. Τώρα ελπίζω να σε κάλυψα. Επεξ/σία 13 Μαΐου 2022 από thanosbrt 1
arsenal Δημοσ. 17 Μαΐου 2022 Μέλος Δημοσ. 17 Μαΐου 2022 Τελικά χωρίς καμια ευθυνη απο εσάς, μπορει κάποιος να μου πει ονομαστικα καποια σοβαρή εταρεία είτε εδω είτε προσωπικό μήνυμα; Σας παρακαλώ!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα