Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ρε παιδια μηπως γνωριζει καποιος .καποια αν σε περιπτωση ταξιδεψεις εξωτερικο και εχει ληξει η ταυτοτητα μετα απο 15 ετια οτι θα εχεις καποιο προβλημα στον ελεγχο;;; 

Δημοσ.

Για να ταξιδέψεις εξωτερικό με ταυτότητα θα πρέπει να είναι τα στοιχεία γραμμένα κ στα Αγγλικά. Αλλιώς δεν περνάει. Όπως κ αν κάνεις rapid test ή μοριακό θα πρέπει να είναι κ αυτό στα αγγλικά 

Δημοσ.

Κατ αρχάς η ταυτότητά μας ΔΕΝ έχει ημερομηνία λήξης.Πουθενά επάνω στο έντυπο δεν έχει ημερομηνία λήξεως.
Αυτό το έχει βγάλει η αστυνομία για να πηγαίνει ο κόσμος να τις αλλάζει.
Ερχόταν ο άλλος 70 χρονών και είχε βγάλει την ταυτότητα όταν ήταν 20 !!! Και αν ήταν τράπεζα, του έκανε τη συναλλαγή κανονικά !!!!!!!!!!!!!!!

Έχει βγει ένας νόμος το 2007 ( 3565 ) που λέει ότι η ταυτότητα έχει ισχύ 15 χρόνια. Και αντικατέστησε το άρθρο 4 του Ν.Δ. 127 του 1969 που έλεγε η ταυτότητα έχει ημερομηνία λήξεως στα 10 χρόνια !!!!!!!!!

Την Ελληνική ταυτότητα ΔΕΝ την δέχονται σε πολλές υπηρεσίες στο εξωτερικό ( ούτε και την Ιταλική ), επειδή ΔΕΝ αναγράφει ημερομηνία λήξης και σου ζητάνε Διαβατήριο.

Προσωπικά όταν ταξιδεύω στο εξωτερικό και δεν έχω διαβατήριο, δείχνω την ελληνική ταυτότητα που αναγράφει το όνομα ΚΑΙ στα Λατινικά. Εάν η ταυτότητα είναι από τις παλιές που ΔΕΝ αναγράφει το όνομα στα Λατινικά, ΔΕ μπορείς να ταξιδέψεις έξω.
Δε ξέρω αν έχει αλλάξει κάτι τελευταία και κοιτάνε την ημερομηνία Έκδοσης και μετράνε από τότε 15 χρόνια !!!!!!!!!!! Δεν το έχω δει ποτέ.
Πρέπει να ξέρει ο Γάλλος, ο Γερμανός, ο Ιταλός, ο Άγγλος, τους νόμους της Ελλάδας και της κάθε μπανανίας ........

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, umbrella co. είπε

Βγαλε και ενα διαβατηριο για να εισαι καλυμμενος.

Εάν έχουν περάσει 15 χρόνια θα πρέπει να βγάλει πρώτα ταυτότητα.

• Like 1
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, Free Bird είπε

Κατ αρχάς η ταυτότητά μας ΔΕΝ έχει ημερομηνία λήξης.Πουθενά επάνω στο έντυπο δεν έχει ημερομηνία λήξεως.
Αυτό το έχει βγάλει η αστυνομία για να πηγαίνει ο κόσμος να τις αλλάζει.

Έχει τα 15 χρόνια. Ποιός ήθελες να το βγάλει? Η πυροσβεστική? Η αστυνομία εκδίδει τις ταυτότητες, αυτή αποφασίζει. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, Nabuko είπε

Έχει τα 15 χρόνια. Ποιός ήθελες να το βγάλει? Η πυροσβεστική? Η αστυνομία εκδίδει τις ταυτότητες, αυτή αποφασίζει. 

Κατ αρχάς πιο κάτω στο σχόλιό μου, αναφέρω και τον νόμο !!! Αλλά άσχετο γιατί είναι δύσκολο ....
Δείξε μου που το γράφει πάνω στην ταυτότητα ! Που είναι η ημερομηνία λήξης ?

Πες μου πόσες πόσες συναλλαγές δεν έχουν γίνει λόγω της λήξης της ταυτότητας στην 15ετία.
Υπολόγισε ότι εδώ και 15 χρόνια από το 2007, πρέπει να έχουν γίνει δισεκατομμύρια μην πω τρισεκατομμύρια συναλλαγές σε Δημόσιες Υπηρεσίες, Τράπεζες, Τηλεπικοινωνίες, ΔΕΚΟ, Ασφαλιστικές κλπ κλπ κλπ

Πες μου πόσες συναλλαγές ΔΕΝ έκανε η αστυνομία λόγω της 15ετίας ! Πες μου πόσες ?
Και πες μου σε πόσες έκανε τα στραβά μάτια. Και σε πόσες ΔΕΝ πήρε χαμπάρι.

Από πνεύμα ήμαστε σούπερ πάντως .....

Επεξ/σία από Free Bird
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Free Bird είπε

Που είναι η ημερομηνία λήξης ?

Η ταυτότητα έχει ισχύ 15 χρόνια από την ημερομηνία έκδοσης. Άρα η λήξη της είναι 15 χρόνια από την ημερομηνία έκδοσης. 

Απλά και κατανοητά ελληνικά είναι. 

4 λεπτά πριν, Free Bird είπε

Από πνεύμα ήμαστε σούπερ πάντως .....

Είσαι ναι, το διαπίστωσα μόλις. 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Nabuko είπε

Η ταυτότητα έχει ισχύ 15 χρόνια από την ημερομηνία έκδοσης. Άρα η λήξη της είναι 15 χρόνια από την ημερομηνία έκδοσης. 

Απλά και κατανοητά ελληνικά είναι. 

Είσαι ναι, το διαπίστωσα μόλις. 

Πήγαινε στο εξωτερικό και πες τους το. Θα σε καταλάβουν #not
Εγώ πάντως για ένα διάστημα που δούλευα στο εξωτερικό, στους Έλληνες και στους Ιταλούς ζήταγαν ΜΌΝΟ διαβατήριο. Δεν δέχονταν την ταυτότητά μας επειδή ΔΕΝ αναφέρει ημερομηνία λήξεως. 
Και στην Ελλάδα που έχω καμιά 30αριά χρόνια ένσημα και έτυχε η δουλειά μου να ήταν να έχω επαφή με κόσμο και με ταυτότητες κάθε μέρα, ποτέ δεν ήρθε αυτός ο νόμος και ποτέ δεν ακυρώθηκε - απορρίφθηκε καμία συναλλαγή.

Δε μου απάντησες όμως εσύ που γνωρίζεις. Πόσες συναλλαγές απορρίφθηκαν ΕΔ'Ω ΣΤΗΝ ΜΠΑΝΑΝΊΑ λόγω παρέλευσης της 15ετίας ??? χαχαχαχαχαχα

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Free Bird είπε

Δε μου απάντησες όμως εσύ που γνωρίζεις. Πόσες συναλλαγές απορρίφθηκαν ΕΔ'Ω ΣΤΗΝ ΜΠΑΝΑΝΊΑ λόγω παρέλευσης της 15ετίας ??? χαχαχαχαχαχα

Δεν βλέπω κάτι αστείο, ούτε είπα ότι γνωρίζω κάτι γι' αυτά που γράφεις. 

Απάντησα στο ότι η ταυτότητα έχει ημερομηνία λήξεως 15 χρόνια μετά την έκδοσή της.

Τα υπόλοιπα που αναφέρεις δεν με ενδιαφέρουν και δεν έχουν κάποια σχέση με το πότε λήγει η ταυτότητα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, Nabuko είπε

Δεν βλέπω κάτι αστείο, ούτε είπα ότι γνωρίζω κάτι γι' αυτά που γράφεις. 

Απάντησα στο ότι η ταυτότητα έχει ημερομηνία λήξεως 15 χρόνια μετά την έκδοσή της.

Τα υπόλοιπα που αναφέρεις δεν με ενδιαφέρουν και δεν έχουν κάποια σχέση με το πότε λήγει η ταυτότητα. 

Το έγραψα και 'γω και έγραψα επίσης και τον νόμο. Άρα δε μου είπες κάτι που δεν ξέρω.

Το παλικάρι ανέβασε ένα θέμα. Αν γνωρίζεις γράψε κάτι για να τον βοηθήσεις.
Αν έχεις κάποιο θέμα με μένα, στείλε μου προσωπικό μήνυμα.
Αλλιώς μην ασχολείσαι με μένα δημόσια. 

Επεξ/σία από Free Bird
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...